reklama

Gardské jezero v sedle na dvou kolech

Mountain bike itineráře, služby i speciální ubytování

Foto: Ingarda Trentino

Garda Trentino je mezinárodně uznávanou destinací díky unikátní krajině, mírnému podnebí i kvalitním službám.

Vskutku speciální nabídce se těší milovníci cyklistiky, od itineráře pro mountain biky, vhodné pro zkušené cyklisty i pro začátečníky, až po specializované služby i cyklistické trasy podél jezera.

Více než 900 km tras různého charakteru a náročnosti s převýšením přes 2000 m. Všechny trasy nabízejí přírodní i historické pozoruhodnosti, svědectví minulosti – rakousko-uherské pevnosti, benátský bastion, který dominuje městečku Riva del Garda, zámky, ale také překrásný panoramatický výhled na jezero Garda, na olivovníky rozseté po krajině, starověké osady i městečka v okolních horách.

Výhled na Lago di Garda

Garda Trentino vás přivítá v každém ročním období. Prožijete skvělou dovolenou na horském kole u jezera Garda.

V nabídce je množství cyklistických tras různých úrovní obtížnosti, z nichž si každý může vybrat podle své chuti.

Mủžete si vybrat délku i dobu jízdy, úžasný itinerář pro mountain bike s výhledem na jezero Garda i na okolní hory, sugestivní stezky kolem typických vesnic. Od známého Ponale směrem na Bresciu vás trasa zavede k Malga Campo, obkroužíte monumentální hrad Castello di Drena a středověké městečko Canale di Tenno s dláždenými uličkami a starým podloubím.

Na panoramickém okruhu Garda Sarca si vychutnáte rủznorodé přírodní prostředí s útesy, boro­vicovými lesy i středomořskou flórou. Po Giro della Busa se dostanete k Marmitte dei Giganti, velkým ledovcovým kotlủm, ze kterých podle legendy pili obři, i k sadủm v Arcu.

Po trase Dos Casina s 2000m převýšením dospějete k Monte Baldo a horské chatě Campei, odkud mủžete obdivovat panorama města Rovereto.

V Garda Trentino si z bohaté nabídky tras vyberete tu, která bude nejlépe vyhovovat vám i vašim schopnostem. Na své si přijdou i vaše děti se svými kamarády.

Trasy v okolí Lago di Garda

Zkušení cyklisté si mohou vychutnat náročné, adrenalinové downhill trasy, například legendární Val del Diavol nad městečkem Nago, stezku na Monte Velo přes malebnou Pianauru, kde můžete obdivovat petroglyfy a Troiana.

Parku Busatte na vás čeká bmx stezka se 400 metry skoků a parabol, trialem a cross country, kilometry dlouhé jízdy i single tracky pro mountain biky, překážky v lesích i drsné sjezdy.

Nenechajte si ujít Mountain and Garda Bike, 200kilometrový okruh s 1000m převýšením od Lago di Garda, přes Val di Ledro, Monte Baldo, Monte Boldone a Valle dei Laghi. Zde se vám naskytne ojedinělá příležitost obdivovat nejzajímavější místa Trentina, úžasnou kombinaci alpské krajiny a středomořského profilu.

Jedinečný zážitek pro všechny milovníky bike trekkingu, all mountain, freeride downhillu a cross country.

Všechny trasy jsou dobře značené a zabezpečené. Veliká pozornost je zde věnována bezpečnosti sportovců a hostů při respektování ochrany životního přostředí.

Trasy v okolí Lago di Garda

Závodní cyklistika

Milovníci závodní cyklistiky si mohou vybrat mezi různými cykloturistickými trasami.

Na trasách se střídá rovina s výstupy různých úrovní obtížnosti. Stezky jsou dnes legendární díky velkým šampiónům z minulosti a cyklistickým soutěžím: například výstup na S. Barbaru, výstup k Tenno, Drena a Passo del Ballino.

Široká síť cyklistických tras

Dávate přednost klidnému výletu kolem jezera? Mủžete si vybrat nejenom šotolinu a jízdu do kopce – území Garda Trentino se chlubí také sítí cyklistických stezek vedoucích kolem jezera, pokračujících přes olivové háje a venkovskou krajinou kolem Arca. Dovedou vás až do městeček Torbole, Nago a Riva del Garda. Je to ideální zpủsob, jak obdivovat zdejší krajinu a vychutnat si pocit klidu. Po namahavé jízdě si dopřejte krátkou přestávku na lavičce na břehu jezera nebo na jednom z mostů nad řekou Sarca. Na dokonalou přípravu výletu využijte popisy trasy, fotky i gps.

Trasy v okolí Lago di Garda

Profesionalita a odbornost

Specializované služby, tradiční pohostinství a vysoká odbornost

V okolí Lago di Garda najdete specializované obchody s vyškoleným personálem, schopným vám poskytnout odborný servis na počkání i jiné služby.

V obchodech si můžete dokoupit specializované oblečení a nejmodernejší vybavení nebo si půjčit všechno potřebné pro váš oblíbený sport. V Garda Trentino jsou odbornost i profesionálita zaručené!

Túra s průvodcem a bike shuttle

Mnozí cyklisté jsou soběstační, cestují společně s kamarády či s rodinou. Pokud však upřednostníte objevovaní krás oblasti ve společnosti místních, získáte zkušené průvodce – skutečné milovniky mountain biku a znalce stezek a tras v Gardě a okolních horách.

Vypracují vám túru různé obtížnosti a trvání s průvodcem po málo frekventovaných, neuvěřitelně krásných stezkách.

Spolehněte se na služby bike shuttlu – flexibilní a efektivní služby, které vyhoví všem požadavkủm na přesun a propojení magických zákoutí zdejšího území.

Lago di Garda

Ubytování  pro cyklisty

Kvalitní ubytování pro každého, v blíz­kosti centra či ponořeného do zeleně, přímo u jezera nebo v klidu venkova.

Vyberte si to nejlepší ze široké nabídky kempingů, hotelů, agroturistického a soukromého ubytování. Vybraná skupina ubytovacích zařízení disponuje náležitostmi důležitými pro všechny milovníky biků tak, aby si mohli vychutnat perfektní dovolenou na dvou kolech. Nabízí speciální služby, jako je možnost uložení horského kola a cyklovýbavy, dílničku pro drobné opravy a možnost vyprat a usušit sportovní oblečení.

Dlouholetá turistická tradice posunula Garda Trentino mezi excelentní destinace z hlediska nabídky služeb. Už desítky let je metou bikerů z celého světa, a proto dosahují služby umožňující cyklistům co nejlépe si vychutnat jejich oblíbený sport, rok od roku vyšší úrovně.

Z Garda Trentino si z pobytu na dvou kolech odnesete jen ty nejlepší zkušenosti!

Akce

Celý rok Garda Trentino hraje hlavní úlohu v mnoha národních i mezinárodních sportovních událostech, počínaje květnovým Bike Festivalem, víkendem plným novinek a nejdủležitejších akcí věnovaných milovníkům dvou kol. Celou sezonu se střídají specializované akce věnované světu cyklistiky. Mezi nejdůležitejší patři Transalp, mezinárodní etapový závod v mountain bike, který startuje v Německu a končí v Itálii.

Fotogalerie

Ingarda Trentino, 12.05.2014
Vyzkoušejte
 (CK Bondo)
cyklistický
Autobusem
14 860 Kč
 (CK Mamut tour)

Lago di Garda na kole

Itálie
20.06.2024 - 6 dní
cyklistický
Autobusem
13 990 Kč
 (CK Cyklotur)

Lago di Garda na kole

Itálie
13.07.2024 - 7 dní
cyklistický
Autobusem
14 360 Kč
 (CK Cyklotur)

Italské Jižní Tyrolsko na kole

Itálie
15.07.2024 - 7 dní
cyklistický
Autobusem
15 480 Kč
 (CK Bondo)

Lago di Garda: Ráj na horském kole MTB

Itálie
14.09.2024 - 9 dní
cyklistický
Autobusem
14 860 Kč
Do vaší knihovny
Blogy

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

Premiéra na Bohemia Divide

 ()
Bohemia Divide je název jednoho z dnes už asi kultovních cyklistických ultra-závodů bez podpory. 750-800 km napříč Českem od jihu k severu po cestách i necestách, nonstop a bez podpory. Mezi vyznavači tohoto podivného odvětví cyklistiky má závod své věhlasné jméno, pro mě to je ale letos…
JohnyB | 28.10.2023

6. část - Bulharsko – k moři!

 ()
Naše děti už dávno vědí, že když k moři, tak si k němu musí dojet na kole. Těšily se, ale to horko tyhle poslední dny bylo opravdu těžko snesitelné. Dvacátý pátý den mě přestalo bavit i to ranní slunce, které jsem ještě jakžtakž tolerovala, protože osušilo noční rosu a tedy i stany. Na tu blankytně…
Peggy | 18.10.2023

O čem se mluví:

Cestování na kole Zase na cestě dnes v 00:02
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 včera v 23:48
Ukrajina 42 včera v 23:25
Co vás vytočilo 152 včera v 22:28
Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 včera v 22:14
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 145 včera v 21:21
Vyjížďky, srazy, akce Nákolácká Štafeta 2024 včera v 18:35
NEcyklo LIDL pro cyklisty VIII včera v 15:41
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

183 cyklistů (1 přihlášený)

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena…
Peggy | 01.12.2023