reklama

Nenechte si ujít novinky mezi cyklistickými batohy

Oblíbenou síť outdoorových prodejen HUDYsport určitě nemusíme představovat, tak se s námi rovnou podívejte na jejich letošní nabídku cyklistických batohů. Mají opravdu pro každého něco.

Cyklistický batoh Trans Alpine 26
Cyklistický batoh Trans Alpine 26
Foto: HUDYsport

Velký cyklo batoh s vakem na vodu

Pokud dáváte přednost dlouhým vyjížďkám na horských kolech za každého počasí a s nejistým cílem, pořiďte si spolehlivý batoh na kolo, do kterého sbalíte vše potřebné do přírody. Ideální objem batohu na celodenní výlet nebo případné přespání je v rozmezí 20 – 30 l. Do takového sbalíte potřebné náhradní oblečení, spacák, nářadí, mapy, jídlo a pití.

Cyklistický batoh Trans Alpine 30
Cyklistický batoh Trans Alpine 30

V náročném terénu také oceníte kompatibilitu batohu s rezervoárem na vodu, který vám umožní pohodlně za jízdy dodržovat pitný režim. Do velkého cyklistického batohu se vám vejde až 3litrový vak.

Zástupcem této kategorie cyklistických batohů je i letošní edice od značky Deuter – batoh Trans Alpine 30. Tento výherce testu v německém časopise Mountain Bike je už několik let jedním z nejprodávanějších modelů. Se svými 30 litry objemu, zádovým odvětrávacím systémem Airstripes a hmotností pouze 1250 g si našel už řadu spokojených uživatelů a letos jistě přibudou další. Podobný, jen o 2 l menší, je batoh Trans Alpine Pro 28. Společnými znaky obou cyklobatohů jsou také polstrované ramenní popruhy, nosič na helmu, vlastní pláštěnka nebo bederní pás.

Cyklobatoh pro dámy

HUDY se svou nabídkou myslí i na sportovkyně, které rády vyráží na delší projížďky a potřebují mít stále po ruce základní vybavení. Platí pro ně vše, co je zmíněno výše v textu, rozdíl je jen v tom, že dámské cyklistické batohy jsou nižší a užší, aby lépe seděly na subtilnějších ženských zádech. Větší pohodlí zajišťují i většinou nižší objemy dámských variant cyklo batohů. Přesvědčivým zástupcem této kategorie je cyklistický batoh Trans Alpine 26 SL nebo ještě o něco menší Trans Alpine Pro 24 SL, oba dva opět od značky Deuter.

Malý, lehký, pohodlný

Cyklistický batoh Race EXP Air
Cyklistický batoh Race EXP Air

Na krátké vyjížďky do přírody by vás velký batoh na kolo jen brzdil. Pro takové účely je daleko vhodnější batůžek o menším objemu kolem 10 l s nízkou hmotností, do kterého sbalíte jen větrovku, energetickou tyčinku, nářadí a lepení na kolo.

Cyklistický batoh Race EXP Air vás nadchne subtilním aerodynamickým vzhledem a poměrně velkým prostorem uvnitř. Ke svým 12 litrům nabízí možnost rozšíření o další 3 litry pouhým rozepnutím zipu. Snadno na něj připevníte helmu a do bočních kapes uložíte lahev nebo jinou drobnost.

Pokud chcete opravdu malý cyklistický batoh jen na to nejnutnější, vyberte si model Race od značky Deuter. Pouhých 560 g a 10 l na zádech sotva ucítíte. Stejně jako předchozí model má i tento cyklo batoh veškeré potřebné vybavení, jako je pláštěnka, úchyt na blikačku, snadno přístupné kapsy na drobnosti i ukryté kapsy na cennosti.

Fotogalerie

Cyklistický batoh Trans Alpine 26 Cyklistický batoh Trans Alpine 30 Cyklistický batoh Race EXP Air
HUDYsport (PR), 30.05.2013
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

Vyjížďky, srazy, akce Nákolácká Štafeta 2024 dnes v 11:42
Technické rady Technické dotazy a poznatky II dnes v 10:07
Cestování na kole Zase na cestě dnes v 09:55
Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 09:18
NEcyklo Ukrajina 42 dnes v 08:18
Co vás vytočilo 152 včera v 22:37
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

547 cyklistů (7 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024