reklama

Cyklovýlet na kanárský ostrov Lanzarote 7.-14. prosince 2018

Naše partička
Naše partička
Foto: Autor

Začíná se stávat tradicí, že s partou bikerů B-teamu Řevnice vyrážím před vánocemi na Kanárské ostrovy si prodloužit cyklosezónu. Letošní cíl byl shodný jako v loni - ostrov Lanzarote. Rozdíl byl v tom, že letošní ostrov byl jako mávnutím proutku zelený na rozdíl od loňského vyprahlého hnědočerveného. Změna byla příjemná a na fotkách to vypadá, že by jsme jezdili po zeleném ostrově.

Letošní odlet byl z německých Drážďan v příjemných 12h, takže let byl za dne. Celý let bylo krásně jasno, takže jsme viděli při přeletu půl Evropou i horská zasněžená pohoří. Dokonce jsme dostali jídlo s pitím a tak let proběhl velmi pohodově. Letošní cykloakce se účastnila stabilní pánská sestava s rozložením na 5 bikerů, 3 silničky a Šéftrenér. Přeprava kol v krabicích byla bez větším komplikací, jen vždy jsme zablokovali odbavovací přepážku s naší bagáží :) Po přistání na ostrově půjčení auta, přeprava na hotel do městečka Costa Teguise a ubytování bylo v pohodě. Večeře v tričku a kraťásek s drinkem pod palmami byla pecka :)

Sobotní den začal složením kol a seznámením se s okolím rozjezdem kratší projížďkou 46km s převýšením 600m. Trasa vedla ke Kouzelníkovi, pak přes hezké městečko Tequise a zpátky ostrým sjezdem dolů. Jízda podél bublajícího moře za příjemné teploty okolo 25C byla nabíjecí a taky jsme se spálili :D Silničky jezdili celý týden své trasy a pak jsme se večer všichni potkali na večeři.

Nedělní den byl hned pořádný výšlap 74km s převýšením přes 1000m. Trasa vedla zajímavým výšlapem přes místní vinice za velkého tepla 27C se zpáteční cestou podél moře. Vinice mají zvláštní kamenné ohrádky na ochranu před větrem a hlavně jako zavlažování při využívání změny teploty s orosení kamenů. Příroda se mění od tmavě černé lávy až po zelené planiny a největší pecka je, když jsme přijeli do oázy, kde rostou palmy. Večer byla vidět velká únava, že jsem už v 21h padnul do peřin.

Pondělní den byl odpočinkový, jelo se až po 12h za stále velkého tepla a sluníčka. Na trasu 26km s převýšením 370m jsme vyjeli až ve 12h a cesta vedla na kopce, kde byly pěkné výhledy. Dnešní den jsme si užili s koupačkou v Atlantickém oceánu, který byl letos dost teplý cca 20C, že dokonce i místní se koupali. Prostě paráda se koupat v prosinci :D Ještě večer byla oslava narozenin Šéftrenéra a pak se příjemně spalo :)

Úterý den byl mix aktivit. Jeli jsme rychlolodí na ostrov Granciosa, který je celý pískový, i cesty v přístavu. Kluci tam jezdili a já se s Frantou vrátil na hotel, kde jsme vyzvedli další a jeli jsme se podívat do chráněné oblasti Tamanfaya. Jedná se o sopečnou oblast, kde nás autobusem vozili přes krátery mezi lávou a zážitek byl jet po hraně kráteru a viděli do dálky mrtvou měsíční krajinu. Člověk si připadal jako v jiném světě.

Středa byla zase cyklo 60km s 920m převýšení. Probudili jsme se do zamračeného dne, proto jsme vyjeli později. Nakonec to byl parádní výlet úplně na druhou stranu ostrova na pláž Famara, která je oblíbená u surfařů. Byly pěkné vlny a tak bylo vidět ve vodě hodně odvážných surfařů. Zpáteční cesta byla příjemná po planině a následně mezi kužely sopek s pěkným sjezdem. Finálně návrat podél vlnícího se moře je kouzelné.

Čtvrteční královská etapa byla kratší 48km, zato s velkým převýšením přes 900m. Nejdříve se 5 bikerů a Šéftrenér naskládalo do WV Caddy včetně kol - neuvěřitelné. Nechali jsme se odvézt na cíp ostrova k vyhlídce Mirador, kde byla parádní výhled na ostrov a zátoku. Cesta lemovala pobřeží z výšky a člověk se mohl kochat nádhernou přírodní scenérií. Dnešní etapa vedla napříč ostrovem a počasí se krásně vybralo. Odměnili jsme se vynikajícím krevetovým obědem ve městečku Haria a pak cesta pokračovala přes planinu a kopcem se sjezdem. Závěrečný dojezd podél moře bylo příjemné zakončení letošní cykloakce na Lanzarote.

Páteční den byl ve znamení balení a loučení se s ostrovem. Po snídani jsme kola rozebrali a zabalili do krabic. Po krátké nákupní procházce po městě jsme měli poslední oběd a pak začal postupný přesun kol, lidí a bagáže na letiště. Odbavení a let byl na pohodu. Před 23 hodinou jsme přistáli na letišti v Drážďanech s teplotním šokem rozdílu o 20°C.

Zakončení cyklosezóny bylo báječné a vlastně by se to dalo zároveň brát jako zahájení nové cyklosezóny :D Příroda, moře, jídlo a společnost na Lanzarote byl parádní životní náboj. Díky Karle za organizaci, Šéftrenérovi a všem ostatním za příjemnou společnost.Začíná se stávat tradicí, že s partou bikerů B-teamu Řevnice vyrážím před vánocemi na kanárský ostrovy si prodloužit cyklosezónu. Letošní cíl byl shodný jako v loni - ostrov Lanzarote. Rozdíl byl v tom, že letošní ostrov byl jako mávnutím proutku zelený na rozdíl od loňského vyprahlého hnědočerveného. Změna byla příjemná a na fotkách to vypadá, že by jsme jezdili po zeleném ostrově.

Odkaz na fotogalerie: Naše fotky z výletu

Více o našich akcích na www.majstr-liga.cz

Ole Lanzarote,
Láďa

Fotogalerie

27.12.2018 vložil/a: Ladama
karma článku: 3.95
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

Cyklovýlet Moravské Toskánsko 14.-17. září 2018

Cestování
Každoroční návštěva Moravy je obohacující o něco nového. Letošní cyklovýlet byl do oblasti „Moravské Toskánsko". Zajímavé označení je pro…
27.12.2018
Ladama
(3.95)

Cyklovýlet do srdce Brd, červen 2018

Cestování
Dlouho jsem se už tak nepobavil a ještě ve spojení s výletem na kole :-D Vyrazili jsme v sobotu 2. června ráno vlakem do Rokycan a pak na…
26.06.2018
Ladama
(3.95)

Cykloputování podél Ohře, Labe a Vltavy - květen 2018 reportáž

Cestování
Navázali jsme na naše loňské putování po Krušných horách u Karlových Varů. Vyrazili jsme v počtu 13 účastníků na cykloakci v termínu 4. - 8…
10.06.2018
Ladama
(3.95)
Tip na letošní dovolenou
 (CK Kudrna)

Mallorca na silničních kolech

Španělsko
23.03.2024 - 9 dní
cyklistický
Letecky
30 700 Kč
 (CK Frčíme)

Barcelona na kole

Španělsko
11.04.2024 - 4 dny
cyklistický
Letecky
15 900 Kč
 (CK Extrem Tour)

Menorca na kole

Španělsko
15.05.2024 - 8 dní
cyklistický
Letecky
19 880 Kč

Nejčtenější blogy:

PR

Cyklistické legendy a hazard: Příběhy slavných cyklistů a jejich vášně pro hazard

 (shutterstock.com licence NATALIS)
Cyklistika je sport plný hrdinství, vytrvalosti a odhodlání. Je to sport, který oslavuje sílu lidského ducha a schopnost překonávat překážky. Ale za lesklou fasádou profesionální cyklistiky se skrývá i temnější stránka: vášeň pro hazard.

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?

Nová značka skládacích kol v ČR – Montague kola (nejen) amerických výsadkářů

Skládací kola Montague (Citybikes)
Skládací kola si již dávno našla cestu k zákazníkům. Není divu. Jsou praktická a zásadně rozšiřují možnosti rekreační a městské cyklistiky. Díky lehkosti a skladnosti jsou používána při cestách vlakem, autobusem, letadlem, karavanem, osobním autem a dokonce i ultra-light letadlem či vrtulníkem.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

260 cyklistů (14 přihlášených)

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena…
Peggy | 01.12.2023