reklama

Cyklovýlet do srdce Brd, červen 2018

Naše partička
Naše partička
Foto: Autor

Dlouho jsem se už tak nepobavil a ještě ve spojení s výletem na kole :-D Vyrazili jsme v sobotu 2. června ráno vlakem do Rokycan a pak na kole přes brdské kopce směr Praha. Celkově nás jelo pět, já, Honza a ještě tři neznáme cyklistky – Helena, Soňa a Marika, které jsme různě náhodně potkali v týdnu a ve skutečnosti proběhlo vlastní seznámení až ve vlaku. S úsměvem a humorem celý výlet začal a vydrželo nám to až do konce. Po zmatku při nástupu na Smíchovském nádraží do vlaku, kdy ČD snížili počet vagonů pro kola, jsme se zdárně namáčkli do vlaku. Ve vlaku jsme se ještě seznámili s dalšími cyklisty Pavlem a Klárou na zajímavých elektrokolech. Po výstupu z vlaku v Rokycanech jsme projeli náměstím a nabrali jsme směr Dobřív, kde jsme udělali občerstvovací zastávku. Všechny nás překvapila Marika, která na cestu napekla koláče. No nečekala, že jí koláče skoro všechny okamžitě sníme :-D Celý den jsme pak šlapali do brdských vrcholků a okolo Padrťských rybníků. V lese bylo příjemně, na slunci to peklo okolo 30°C. Lehký oběd proběhl v občerstvení Nepál v Nepomuku, kde bylo další setkání s Pavlem a Klárou. Pokračovali jsme dál na Obecnici, okolo vodních nádrží a v obci Láz jsme napotřetí potkali Pavla s Klárou, které jsme oslavili :-) Osvěžující koupačka byla ve vodní nádrži Záskalská a do cíle sobotního dne, obci Osek u Hořovic, jsme dojeli okolo 18 h s najetím 80 km za den. Zde jsme přespali v rybářském penzionu Žák. Helena se Soňou navečer odjeli a zbytek si dal odměnu za dnešní den – ochutnávku šneků v restauraci U šneků :D a tečka byla ve vinném sklepě kousek od ubytování.

Neděle 3. června začala malou snídaní, která se doplnila snídaňovou zastávkou v Hořovicích. Už dopoledne bylo docela vedro. Holky Helena se Soňou nám jeli naproti. Sjeli jsme dolů do Jinců a pak zase šlapeme do krpálu k vrcholu Plešivec. Pak jsme pokračovali na Komorsko a Kuchyňku. Tady byla horší rozbitá cesta, Honza si dal přímo vrcholovou trasu na trénink :) Společné setkání všech proběhlo na rozhledně Studený vrch spojené s velkou svačinou. Společně jsme jeli na Stožec, okolo bývalé raketové základny do osady Rovina, kde bohužel byla restaurace U Čunči zavřena. Následovala velmi úsměvná malá nehoda, když holky zaměřili svůj zrak na atraktivního koloběžkáře až se srazili :-D Vše dopadlo dobře a pak jsme dorazili na Skalku si opéct buřty. Soňa s Helenou odjely domů a my jsme pokračovali do Mokropsů se osvěžit na místní pláž. Tady jsme se rozloučili a rozprchli jsme se do svých domovů. V nohách jsme měli cca 70 km.
Brdy jsou opravdu moc pěkné, hlavně v sobotní části byl ráz krajiny podobný Šumavě. A když se k tomu přidá taková veselá skupinka, tak člověk ani nevnímá stoupání :-D

Projeté trasy

Sobota mapy.cz/s/2HjnZ
Po vlastní ose z Rokycan přes Dobřív směr Padrťské rybníky s nádherně zachovanou krajinou. Občerstvení přímo na trase v obci Nepomuk. Pak okolo vodní nádrže Pilská, Obecnice, napříč Brd, vodní nádrž Záskalská do Oseku na ubytování.

Neděle mapy.cz/s/2IplQ
Pokračování na kole přes vrcholky Brd, pořádný výšlap k Plešivci, Komorsko a Kuchyňka. Pokračování na rozhlednu Studený vrch, dále hřebenovou cestou na Stožec se zastávkou na poutním místě Skalka spojenou s opékáním buřtů. Pak dolů sjezd do Všenor a podél Berounky do Prahy.

Odkaz na fotogalerie: Naše fotky z výletu

Více o našich akcích na www.majstr-liga.cz

Kolu zdar,
Láďa

Fotogalerie

26.06.2018 vložil/a: Ladama
karma článku: 3.95
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

Cyklovýlet na kanárský ostrov Lanzarote 7.-14. prosince 2018

Cestování
Začíná se stávat tradicí, že s partou bikerů B-teamu Řevnice vyrážím před vánocemi na Kanárské ostrovy si prodloužit cyklosezónu. Letošní…
27.12.2018
Ladama
(3.95)

Cyklovýlet Moravské Toskánsko 14.-17. září 2018

Cestování
Každoroční návštěva Moravy je obohacující o něco nového. Letošní cyklovýlet byl do oblasti „Moravské Toskánsko". Zajímavé označení je pro…
27.12.2018
Ladama
(3.95)

Cykloputování podél Ohře, Labe a Vltavy - květen 2018 reportáž

Cestování
Navázali jsme na naše loňské putování po Krušných horách u Karlových Varů. Vyrazili jsme v počtu 13 účastníků na cykloakci v termínu 4. - 8…
10.06.2018
Ladama
(3.95)
Tip na letošní dovolenou
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
17.05.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
12.07.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
 (CK Frčíme)

Teplické cyklostezky na pohodu

Česko
20.08.2024 - 5 dní
cyklistický
Autobusem
10 500 Kč

Nejčtenější blogy:

PR

Cyklistické legendy a hazard: Příběhy slavných cyklistů a jejich vášně pro hazard

 (shutterstock.com licence NATALIS)
Cyklistika je sport plný hrdinství, vytrvalosti a odhodlání. Je to sport, který oslavuje sílu lidského ducha a schopnost překonávat překážky. Ale za lesklou fasádou profesionální cyklistiky se skrývá i temnější stránka: vášeň pro hazard.

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?

Nová značka skládacích kol v ČR – Montague kola (nejen) amerických výsadkářů

Skládací kola Montague (Citybikes)
Skládací kola si již dávno našla cestu k zákazníkům. Není divu. Jsou praktická a zásadně rozšiřují možnosti rekreační a městské cyklistiky. Díky lehkosti a skladnosti jsou používána při cestách vlakem, autobusem, letadlem, karavanem, osobním autem a dokonce i ultra-light letadlem či vrtulníkem.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

204 cyklistů (1 přihlášený)

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena…
Peggy | 01.12.2023