reklama

vkv - 7 vrcholů raspektivem 9 za den. a hluboké lesy Valašska plné zvířat.

Foto: Autor

Dobrý den, dneska jsem měl ze školy ředitelské volno. A tak jsem se zapojil do podle mne nesmyslné soutěže Vrchlařská koruna Valašska. A že to byl super výlet si přečtete v tomto článku. 

Výjezd v půl 5:00 s dědou autem a ještě při svítání výjezd do Kojetína u Nového Jičína a dále na kole na Petřkovickou Hůrku (5:00 .5:30 ) (1. vrch)  . V tomto lesu jsem viděl lišku, ale nebylio to zdaleka jediné zvíře, které jsem dnesk viděl. Například Veverek a koní bylo několik. Však po půl 6 odjezd autem do jasenky k zatopenému lomu (podívat se tu jen).

Pokračování po hlavní silnici do Valašského Meziříčí a dále do Kunovic (okr. Vsetín). V sedm ráno jsem tedy stoupal na Kunovickou Hůrku k rozhledně (2. vrch) a sjezd jsem dokončil před půl 8. raní abysme mohli být i s dědou v osm na Trojáku (3. vrch).

Odcut jsem již pokračoval na kole a to k rozhledně Maruška (4. vrch). V osm jsem se tedy mohl kochat výhledem na hluboké lesy. při sjezdu z trojáku do Držkové jsem dokonce zaslehl kvičet Divoké prase a to mne zaskočilo. (však jednou už jsem divoké prase v přírodě viděl. Pokračování obcí Držková a dále přes kopec po červené turistické značce až k zřícenině hradu Lukov- kde jsem mohl být tak okolo 9-10 dopolední (5. vrch).

Dále sjezd na hlavní silnici do vsi Lukov a následné stoupání do Kašavy, menčí sjezd a stoupání zpět na Troják. odcut mne pak čekal dlouhý sjezd přes obec Hoštálková až do Ratiboře, kde jsem nakoupil. Odcut jsem však musel opšt stoupat do obce Kateřinice a dále po modré cyklotrase (z dřívějších zkušeností vím, že mdrá znamená silné stoupání+blbou cestu), ale couž navštívit Prženské Paseky (6. vrch) a nedalekou rozhlednu jsem prostě musel. Dále již pohodový sjezd k řece Bečvě (přes obec Mikulůvka) a dále do vsi Jarcová.

Nad vsí Jarcová se tyčí rozhledna (tzvn. Jarcovka)(7. vrch), a tak tohle byl můj cíl kolem 13. hodiny. Vystoupal jsem tedy dosti prudký, avšak už zdřívějška známý kopec. Až k rozhledně. Nádherný výhled na město Valašské Meziříčí a jeho okolí. Nicméně čas mě žene kupředu atak zanedlouho opět sjezd k řece Bečvě, tentokrát však k té Rožnovské.

ve tři hodinky odpoledne mne čeká cesta přes Rožnov p. Radhoštěm ještě na jeden kopec. Dlouhý a prudký to kopec. a po dvouhodinovém stoupání přes Valašskou Polanku se konečně objevuji u malebné hospůdky s nádherným výhledem Hážovské Díly (též hospůdka na Dílech )- (8. vrch). Cesta zpět do Rožnova je rychlá atak se se již v 18:00 objevuji v Rožnově na náměstí odkud mne bere děda autem domů. Přes sedlo Pindula v (9. vrch) se tedy dostávám spokojen domů.

A co se týče těch zvířat? V hlubokém lese a horských vesnicích se to s nima hemžilo (od ovcí, jehnat, veverek, nejrůznějších druhů ptáků, lišky až po domácí prasata, krávy, koně, ryb a dalších) a to nepočítám hmyz. No co dotat nádherný to výlet. Snad se mi někdy povede zopakovat. 

Fotogalerie

16.04.2015 vložil/a: kismulu
karma článku: 2.26
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

Den Karviné 2015

Cestování
Jak probíhali dny Karviné? nevím mne zajímal pěkný výlet na kole i vlakem. Na kole jsem jel v době chladnějišího počasí a i to se držely…
14.06.2015
kismulu
(1.9)

1. máj na Akci Bílý Kámen

Cestování
(zkratka VU znamená vojenský újezd)Tak jako v loni i letos jsem se vydal na akci Bílý kámen. Však nyní již máme na auto nosič na kolo ,…
01.05.2015
kismulu
(1.89)

vkv- Červená civilizaci

Cestování
Dobrý den, a dnes 18.4. jsem absovoval další párek vrcholků Valašska. Celou dobu tedy v délce cca: 70 km jsem neopustil červenou…
18.04.2015
kismulu
(2.62)
Tip na letošní dovolenou
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
17.05.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
12.07.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
 (CK Frčíme)

Teplické cyklostezky na pohodu

Česko
20.08.2024 - 5 dní
cyklistický
Autobusem
10 500 Kč
PR

Cyklistické legendy a hazard: Příběhy slavných cyklistů a jejich vášně pro hazard

 (shutterstock.com licence NATALIS)
Cyklistika je sport plný hrdinství, vytrvalosti a odhodlání. Je to sport, který oslavuje sílu lidského ducha a schopnost překonávat překážky. Ale za lesklou fasádou profesionální cyklistiky se skrývá i temnější stránka: vášeň pro hazard.

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?

Nová značka skládacích kol v ČR – Montague kola (nejen) amerických výsadkářů

Skládací kola Montague (Citybikes)
Skládací kola si již dávno našla cestu k zákazníkům. Není divu. Jsou praktická a zásadně rozšiřují možnosti rekreační a městské cyklistiky. Díky lehkosti a skladnosti jsou používána při cestách vlakem, autobusem, letadlem, karavanem, osobním autem a dokonce i ultra-light letadlem či vrtulníkem.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

241 cyklistů (1 přihlášený)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024