reklama

Lokálko má vrat se mi (1.) - cesta po nové cyklostezce,po náspu bývalé železnice

výhled na Štramberskou Trůbu
výhled na Štramberskou Trůbu
Foto: Autor

Dnes ráno jsem začal sezonu Cykloline a ačkoliv se mi po raních mrazících moc nechtělo tak jsem se vydal do Hostašovic na Novojičínsku.

Vstával jsem kolem sedmé hodiny ranní a sednul na kolo jentak bez vody,svačiny pouze s fotákem na krku. Vyjel jsem kopec nad naší vesnici a kolem turistického odpočívadla s výhledem na město Kopřivnice jsem se vydal dále do Mnišího.

Zde jsem se vydal dále a za místním ,,náměstím" jsem za mostem přes řeku Lubinu zatočil na cyklostezsku.Po břehu řeky Lubiny jsem se vydal dále do další vsi spadajicí pod Kopřivnici do vsi Vlčovice.A zanedlouho opět odbočoval na cyklotrasu podél potoka či říčky (jak je libo) sem se vydal vsí Tichá do Lichnova.

Projel jsem podél říčky Lichnůvky do středu obce kde jsem si alspon zakoupil vodu a pod kopcem Červený kámen pokračoval dále pod kopec další a to pod nejvyšší vrch Veřovických vrchů pod Velký Javorník.

Ze vsi Veřovice jsem pokračoval ještě o vsi dále do Mořkova a v místní části Nové domky jsem již zatočil na již zmíněné Hostašovické nádraží kde jsem chvíli odpočnul.

Odsut mě však nezbývalo nic jiného než se vrátit zpět bud objíždkou po silnici a nebo po cyklostezce.Samozřejmě že jsem si vybral cyklostezsku nebot po silnicích jezdím opravdu zřídka.

Kolem Mořkovského bývalého nadráží jsem projel a pokračoval po cyklostezce ,,polité" sněhem kolem pěkných turistických odpočívadel a několik pozůstatků z místní bývalé železniční trati až do NJ.

Zde jsem se vydal do centra města,kde jsem opět odpočinul a frčel jsem z města pryč.Po cyklostezce kde bylo trocha sněhu jsem se vydal na silnici do Štramberka,kde jsem měl pěkný výhled na Štramberskou Trůbu.

Zde jsem boužel špatně zabočil a vrhl se z kopce objíždkou přes obec Závišice.No nevadí couž řekl jsem si a o půl hodinky později mě již vítalo moje známé město-město Automobilů-Město Kopřivnice…

délka trasy: cca 55 km

počasí: ráno při výjezdu mrazík (-3 stupně Celsia) poté svítilo slunko a teplota se dostala k 10 stupnům celsia - okolo silnic sníh, Cyklostezska Mniší-Tichá rozc. suchá, Cyklostezska Hostašovice-NJ téměř celá pokrytá souvislou vrstvou sněhu, cyklostezska NJ-Štramberk rozc. - pokrytá nesouvislou vrstvou sněhu

čistý čas: 4,5 h 

Fotogalerie

15.02.2015 vložil/a: kismulu
karma článku: 4.23
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

Den Karviné 2015

Cestování
Jak probíhali dny Karviné? nevím mne zajímal pěkný výlet na kole i vlakem. Na kole jsem jel v době chladnějišího počasí a i to se držely…
14.06.2015
kismulu
(1.9)

1. máj na Akci Bílý Kámen

Cestování
(zkratka VU znamená vojenský újezd)Tak jako v loni i letos jsem se vydal na akci Bílý kámen. Však nyní již máme na auto nosič na kolo ,…
01.05.2015
kismulu
(1.89)

vkv- Červená civilizaci

Cestování
Dobrý den, a dnes 18.4. jsem absovoval další párek vrcholků Valašska. Celou dobu tedy v délce cca: 70 km jsem neopustil červenou…
18.04.2015
kismulu
(2.62)
Tip na letošní dovolenou
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
17.05.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
 (CK Kudrna)

Bikepackingová výzva Rakouskem až domů

Česko, Rakousko
04.07.2024 - 6 dní
cyklistický
Autobusem
7 800 Kč
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
12.07.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
PR

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

306 cyklistů (3 přihlášení)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024