Média zrovna zaplňovaly zprávy o vstupu naší země do Schengenského prostoru. Cíl naší jarní cesty byl tedy jasný – městečko Schengen na pomezí Německa, Francie a Beneluxu. Na cestě z Prahy do Lucemburska a zpět jsme na vlastní kůži zažili, co znamená Schengen.
Jel bych znova. Hned teď!
0
To samý znovu už asi ne. Tou stejnou cestou už by mě to zřejmě moc nebavilo a porovnával bych to s tím prvním zážitkem. Příště pojedeme na zkušenou zase jinudy ;-)
0
ale jo, jasně, já tím myslel, že bych jel okamžitě znovu na nějakou delší cestu. A cíl by asi nebyl ani tak důležitej. Prostě mám jen touhu být znovu na cestě. Byla to moje druhá nejlepší dovolená.
0
Smím se zeptat, která byla ta první nejlepší?
0
ale jo. Asi šest sedm dnů po návratu z vojny jsem prostopoval po pobřeží celý Řecko, lodí do Itálie a celou itálií a rakouskem zpátky domů.
Trvalo nám to asi čtyři týdny. Jeli jsme tři. Jeden z nás na vojně nebyl a tak nám navrhl, že pojedeme-li, platí chleba a vodu. Takže mě to stálo jen ten trajekt z řecka do Itálie, na kterej mi půjčili naši a vracel jsem to po návratu po nástupu do práce. Zhubnul jsem tehdy tuším za cestu asi sedmnáct osmnáct kilo, ale bylo to naprosto úžasné. Kvůli okolí i klukům, kteří s emnou jeli, ale hlavně díky tomu kontrastu absolutní svobody a volnosti po roce a půl v kasárnách. Proto to asi už nikdy nic nepřekoná....
0
Já se jen divím, že jste jeli tak brzy. Nemám rád zimu.
Letos jsem se ještě nikam nevykopal, protože čekám na lepší počasí. Jednou jsem vydržel čekat až do září :-)
0
Já mám taky radši teplo...
Ale Václav se už nemohl dočkat a chtěl vyrazit co nejdřív:o) On by bejval chtěl ještě dřív, ale já na začátku roku nastupoval do nový práce, tak jsme museli čekat až budu mít po zkušební době a budu mít nárok na dovolenou.
Ale obecně vzato je skoro každý počasí hezký. A přestože nemám rád zimu, tak posledních pár let jezdím na pravidelný týdenní osamocený pěší vandr vždycky v zimě. Má to zase do sebe něco uplně jiného...
0
Jak píše Jurimír, byl jsem hodně nedočkavej, a zároveň jsem i doufal, že v půlce dubna už bude trochu tepleji. Poslední den, kdy jsme přijížděli na SPEZI, jsme si dokonce spálili frňáky a levý uši :-)
0
Milý Václave, chtěl jsem jen říct, že je to opravdu hezky napsaný. Vím, že teď jsi uritě někde na cestách, ale bůhví, kdy se zase uvidíme. čau, karel
0
Václav dal do článku odkaz na video, tak to tahám nahoru. Buď v článku nebo přímý odkaz tady:
http://www.youtube.com/watch?v=0oDJ0juxVYQ
0
Alespon chvilku jsem tam byl s vama!!!
Diky moc.
0