reklama

Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

Od neděle 1. června byla cyklistům slavnostně zpřístupněna další část vojenského újezdu Brdy. Hlavním lákadlem přitom jistě budou zejména Padrťské rybníky, ke kterým lze nyní legálně o víkendech dojet ve směru od Trokavce, Teslín a Bukové a které nebyly veřejnosti přístupné od roku 1946.

Datum: 04.06.2008
Autor: Redakce
  • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

         

    Projel jsem si ty "slavnostně otevřené" úseky cyklotras. Většina z toho byla přístupná už i před tímto slavnostním zahájením. V poslední době tudy jezdím skoro každý víkend. Jediné, co se změnilo, bylo, že se do přírodně cenné oblasti v bezprostřední blízkosti Padrťských rybníků nasypaly tuny červeného štěrku z nedalekého lomu a jen přes pár desítek metrů mokřadu je udělaná dřevěná lávka, po které se musí kolo vést. Další kus je opatřen značkou "Cyklisto, sesedni s kola", kterou, jak jsem viděl, málokdo dodržuje. Protože mám srovnání, můžu prohlásit, že cyklistický provoz v oblasti se zhruba zdesateronásobil, což je na jednu stranu dobře, ale dané oblasti to spíš uškodí.

    Další věc, kterou bych rád komentoval, je, že celá slavná akce spočívala pouze v namontování stovek (možná tisíců) cedulí oznamujících, že člověk projíždí vojenským újezdem bezohledně natlučených i na velmi mladých stromcích. Přibylo i "dopravních" značek se zákazem vjezdu cyklistů.

    Celkově z toho mám pocit, že se toho víc zavřelo a omezilo než zpřístupnilo. Předchozí praxe, kdy se cyklisté v povolených zónách pohybovali téměř výhradně po asfaltových silničkách, mi připadala vůči přírodě šetrnější. Značené cyklotrasy vedou převážně po lesních cestách, které ale před "slavnostním otevřením" nikdo nevyspravil, takže jsou místy plné kaluží a bláta.

    Výsledkem tedy je, že návštěvníků výrazně přibylo, ale nesmějí už jezdit po asfaltkách, nýbrž jen po vyznačených trasách, navíc místy velmi nevhodně volených. Jako příklad uvedu úsek od lomu pod vrcholem Praha, kde je velmi prudké klesání a přímo pod ním přes cestu závora, kterou je třeba buď riskantně objet nebo prudce zabrzdit, sesednout s kola a obejít ji pěšky. Opačným směrem je stoupání natolik velké, že průměrně zdatný cyklista na trekovém kole ho bude nucen vyvést.

    Co mě na celé věci nejvíc štve, je, že celá akce slavnostního zahájení provozu není nic jiného než proradarová předvolební agitace ministryně Parkanové. Účast amerického velvyslance mi už vůbec připadá jako krajně nevhodná. Připomněla mi účast důstojníků sovětské okupační armády na podobných akcích. Jaký vztah má proboha pan Graber k cyklostezkám? Zvou snad naše velvyslance ve Spojených státech na otvírání tamních komunikací? Větší servilitu si už sotva dokážu představit – tedy kromě trapné oslavné písně na americký radar...

    Celý článek mi připomíná podobné texty z někdejších komunistických periodik, oslavujících otevření nějaké "Cesty přátelství" nebo podobné družební akce. Jak jinak si mám vykládat vyloženě podlézavé formulace typu "nezávidíme vojenské policii jejich nevděčnou úlohu" nebo "jsme si vědomi, že vyjednání současného průchodu bylo maximum možného" apod. Po asfaltce vedoucí od lomu k hrázi Dolního Padrťského rybníka (3km) se už dlouho běžně jezdí a zatím zde nikdo na žádnou minu nenajel.

    [ Zpět ]
    Datum: 07.06.2008
    Autor: Medvěd
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

           

      Vážený kolego cyklisto, s některými postřehy v diskuzním příspěvku bych souhlasil (cedulková mánie, asi nevhodná účast amerického velvyslance apod.), ovšem dovolím si parafrázovat váš závěr konstatováním, že jest to článek od průměrného českého nespokojence. Naši páni něco udělali a zase je to špatně!!!
      Pokud je mi známo, celá oblast Padrťských rybníků byla až do 1. června nepřístupná a pokud tam cykloturisté pronikali, bylo to jasné porušení zákonů. Našim politickům vyčítáme každé škobrtnutí, abychom se však vzápětí chovali stejně (nedodržování zákazu vstupu a dopravních značek). Nesouhlasím také s tvrzením, že jsou cyklotrasy vedeny po špatných komunikacích. Jsou to normální lesnické silničky s asfaltovým povrchem, kromě krátkého úseku za hrází rybníka v délce cca. 200 metrů. A pokud cykloturistovi vadí na lesní silnici kaluže vody a bláto, měl by asi raději zůstávat ve městech.
      Společně s autorem příspěvku jsem v onen den komunikoval několikrát se zástupci místní vojenské policie i správy vojenského újezdu. A ze všech reakcí vyplývala velká naštvanost a zoufalství nad neukázněností černých návštěvníků újezdu. Rovněž jsme sledovali významné množství cykloturistů, kteří naprosto suverénně nerespektovali zákazy vjezdu cyklistů do neznačených silnic. Článek vyjadřuje snahu se na celý problém podívat pokud možno objektivně jak z pohledu nás cykloturisrtů, tak i z pohledu místních vojáků, kteří nesou značnou míru odpovědnosti za to, že se nám uvnitř vojenského újezdu nic nestane. Nakolik vstřícná bude správa VÚ dalšímu postupnému otevírání, až nějaký takový „cykloturista nad věcí“ se v prostoru dopadových ploch zraní???

      [ Zpět ]
      Datum: 09.06.2008
      Autor: M-K
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

             

        Ano. jsem průměrný český nespokojenec. Oblast byla o víkendech a svátcích přístupná i před 1. červnem. Jen nebyly vyznačeny některé trasy a bylo méně cedulí. Je tudíž pravděpodobné, že jsem se na kole stejně jako mnoho jiných dostal mimoděk i do míst, která oficiálně zpřístupněna nebyla. Například na hráz Dolního Padrťského rybníka. Možná šlo o porušení zákonů, ale pokud by v oblasti byla provozována ostrá střelba, předpokládám, že by na hlavních přístupových komunikacích stály hlídky nebo že by opravdu nebezpečné oblasti byly lépe označeny cedulemi. Do oblasti nepronikají jen cyklisté. Pohybuji se zde už přes dvacet let a vím, že občané Příbrami naprosto beztrestně chodí do vojenského prostoru na houby a ze strany vojáků jim to bylo vždy tolerováno. Když se chystalo nějaké cvičení, byli o tom informováni a na přístupových cestách stály hlídky, které nikoho nevpouštěly. Kromě toho na asfaltových cestách se cyklistům mimo dobu cvičení těžko mohlo cokoli přihodit.

        Co se týče povrchu cest, neprojel jsem to úplně všechno, ale to, co jsem projet stačil, zdaleka nebyl jen asfalt. Od hráze oddělující oba rybníky až po odbočku u lomu se jedná o sice zpevněný, ale nikoli asfaltový povrch. O naprosto nevhodném stoupání a závoře přes cestu jsem už psal.

        Kaluže a bláto někomu vadí, někomu ne. V těchto místech se pohybují cyklisté různého typu včetně silničních kol. Mně spíš zarazilo to, že cyklotrasa je vedena mimo asfalt a přitom je celá oblast prošpikovaná poměrně kvalitními asfaltkami. Zdaleka ne každý cykloturista musí povinně milovat kaluže a bláto.

        Můj kritický postoj vyplývá samozřejmě i z přesvědčení, že by v Brdech vůbec žádný vojenský prostor být neměl. Poslední úlohou vojáků by mělo být vyčištění prostoru od nevybuchlé munice a zpřístupnění celé oblasti veřejnosti. Odtud pramení i moje tolerance vůči "neukázněným" cyklistům, kteří pronikali a pronikají i do zakázaných zón.

        [ Zpět ]
        Datum: 09.06.2008
        Autor: Medvěd
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

               

          Zdarvím rád bych strávil víkend na kole v brdech a jelikož jsem četl tvůj příspěvek že to tam znáš , rád bysch se optal kde je nejlepšíí najet do prostoru a zda jde někde v okolí přespat .. díkes ..

          [ Zpět ]
          Datum: 16.06.2008
          Autor: serpem
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                 

            Záleží na tom, jestli chce v Brdech cestovat pouze v povolených zónách nebo se pustit hlouběji. Celá ta vládní šaškárna kolem radaru a zpřístupnění některých okrajových částí Brd naopak silně zhoršila podmínky pro pohyb uvnitř vojenského prostoru.

            Do prostoru jsem vždy najízděl z Příbramské strany. Příbram je také asi nespolehlivější pro získání nějakého ubytování. Různých penzionů je tam hodně, plus nějaké hotely. Poměrně slušně a lacino vařej v hotelu na Sídlišti, který je součástí komplexu Kulturního domu (poblíž budovy gymnázia). Na ceny ubytování se mě neptej - přespávám tam ve svém.

            Konkrétní přístupové cesty, které jsem opakovaně použil jsou: z Příbrami na Podlesí a Obecnici - vzhůru do kopců. Je tam taková "magistrála" směrem na Zaječov, ze které se dá odbočit (nejlépe doleva do nejexponovanějších míst prostoru).

            Další vstup - vhodný ale jen pro horská kola - je z Příbrami přes Podlesí na Orlov. Nejkrásnější projížďky jsou kolem kopce Třemošná. Nezapomeň se tam napsat do vrcholového "památníčku" umístěného na sloupku.

            Další možnost je z Březových Hor kolem fotbalového hřiště na Lazec, Kozičín a dále do prostoru. Nebo je možné jet na Bohutín a z Bohutína do kopce kolem hájovny k Pilské nádrži (moc pěkné místo). Pokud tě zadrží hlídka, bude to u závory právě u té hájovny.

            Pokud chceš jezdit převážně povolenými trasami, je nejlepší vyjet z Příbrami na Bohutín, pak ještě kousek po hlavní (směr Rožmitál) a po necelém kilometru odbočit doprava na Láz a pak už jen pořád rovně lesní silničkou na Nepomuk (křižovatka víkendových cyklostezek).

            Z Nepomuku můžeš pokračovat rovně až k památníku sovětských partyzánů (u lomu). Tam Tě ale oficiální cyklotrasa "sundá" z asfaltu a pošle Tě kamenitou cestou alejí z varovných cedulek, že se po obou stranách nachází vojenský prostor, oklikou na hráz mezi oběma Padrťskými rybníky.

            Osobně preferuju pokračovat od "červeného" lomu rovně po asfaltu (po dvou kilometrech lehce doleva), který Tě dovede na hráz Dolního padrťského rybníka. Tam pozor na prudké klesání, zakončené špatně zasypanými příčnými výkopy. Vypadá to jako past: V okamžiku, kdy můžeš jet třeba 60 i více km/h, máš najednou (nečekaně) přes cestu překážku, kterou musíš skočit nebo si vybrat místo, kde je rigol nejmělčí. Na svém neodpruženém trekovém kole jsem to přežil i v rychlosti kolem 50 km/h.

            Přejedeš-li hráz, (před sebou máš vojenskou pozorovatelnu), můžeš uhnout doleva (střídá se dlažba a asfalt) a po třech km dojedeš prakticky až k odbočce na "radarovou" kótu. Přímo k ní se dostaneš tak, že těsně před klesáním k Míšovu uhneš doleva po lesní cestě.

            Všechny uvedené trasy míří do nitra prostoru a lze je vzájemně spojovat a kombinovat, tj. přejíždět mezi nimi nikoli okrajem, nýbrž vnitřkem prostoru.

            [ Zpět ]
            Datum: 16.06.2008
            Autor: Medvěd
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                   

              Tý brdo díkes moc to je prima tak to vyčerpávájící odkaz .. něco stím provedu ale určitě od Přibrami pojedu půč tam dojedu vlakem a pak po ose v místě, povezu jsi spacáček .. a vybaveníí na noc v přírodě tak jsem zvědav už jse tam těším..ještě jednou díkes a ahoj..

              [ Zpět ]
              Datum: 17.06.2008
              Autor: serpem
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                     

                pro

                [ Zpět ]
                Datum: 23.06.2008
                Autor: serpem
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                   

              Ahojky tak jse o víkendu to zmáknul a i scestou domůů a můžu říct že opravdu krásná příroda a nádrže bezva ..najel jsem do prostoru od Kozičína na Pilskou a pak dolůů na Láz a dál na Padrtský hezkáá cesta i lom .. a pak středem přes Tok do Obecnice :-))) jednou mě zastavil Lesák .. prýý co tam dělám at to otočím .. že jsem v zakazáný zoně ..? ale po debatě jsem se optal na cestu dál tak mě nasměroval a pokračoval jsem dám po mý trase :-))) bezva fakt .. ten výhled a sjezdy a výjezdy jo bezva víkend .. jinak to bylo v poho .. díkes za rady .. čusky . :-))

              [ Zpět ]
              Datum: 23.06.2008
              Autor: serpem
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                     

                Tak to jsem rád, že sis to takhle krásně užil. Je to tam fakt nádherný. Ty vojáky bych odtamtud nejraději vyhnal i s tím jejich podělaným radarem. Ale nějak nevím, jak na to. :o((

                [ Zpět ]
                Datum: 24.06.2008
                Autor: Medvěd
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                       

                  tak já myslím že je odtamtud je nikdo nevyžene a radar bude to jsi páni už udělaj onás bez nás jako vždy :-)))ač jsem taky proti .. , ale zase pravda že určitá část lidstva se nechová v té přírodě jak by měla prostě čuníci noo a tak radši at je to zavřenýý než bordel po lese .. a nebo kdo nemá cit pro přírodu at tam neleze ..a myslím že jsou tam krásná místa jenž jsem ještě neviděl .. a třebas ani neuvidím .. tak to někdy je .. ale jinak bezva .. jen by mohly tý zpřístupněný části nějak propojit .. no díkes a čusky

                  [ Zpět ]
                  Datum: 24.06.2008
                  Autor: serpem
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

               

          To jsi ještě nepochopil, že vojenský újezd Jince má na svém území řadu "objektů", které jsou tajné, tedy vojenské a že tam nemá žádný civilista co dělat... Víte vůbec, že paní Parkánová a pan Bursík prohráli ODS poslední volby. Oni si mysleli, že když otevřou tento prostor, že lidem zacpou ústa a ti nebudou kafrat proti radaru. Stal se úplný opak. Vstup do tohoto prostoru dal tisíce hlasů ČSSD!

          [ Zpět ]
          Datum: 31.10.2008
          Autor: Neregistrovaný uživatel (Burle Václav)
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

             

        Rozumný člověk dodržuje rozumné zákony. Proboha nedělejte ze zákona modlu. Chovám se slušně a ohleduplně k přírodě. To je vše, a vedu k tomu své děti. Cedule je pouhá cedule.

        [ Zpět ]
        Datum: 06.07.2008
        Autor: Neregistrovaný uživatel (jt ([email protected]))
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

           

      Úvodní článek je něco tak hloupého, že se za vás všechny stydím. Vy vidíte jen sebe jak projíždíte nádhernou přírodou. Zpřístupnění újezdu byla největší pitomost vládních úředníků. Důvod byl jediný. Zacpat lidem hubu, aby neremcali proti americkému radaru! Stal se však v tomto kraji úplný opak. Paní Parkánová a pan Bursík zde prohráli ODS volby. Lidé nechtějí radar, nechtějí ten blázinec, který dnes v centrálních Brdech existuje.
      Není to ještě tak dlouho co u horní hráze ve srubu hlídkovali ornitologové a hlídali zde hnízda černých čápů. Zde se narodila například ta slavná Kristýna, kterou český rozhlas sledoval při jejích letech do Afriky. Dnes se všichni čápi naštvali a odlétli do té daleké země. Stal by se zázrak, že by znova hnízdili na Padrťských ryb nících. Zmizel i orel mořský. Kde jsou ty časy, kdy na rybnících se v zimě vyskytovaly stovky různých kachen a hus. Dnes je tam pusto vinou tisíců cyklistů. Chodců tam je minimálně. Brdy jsou v této části zničené, tak jako Václaváky na Šumavě, v Jizerských horách, v Krkonoších. v Českém rájií atd.
      Sedím tuto sobotu na hrázi a pláču nad tou hrůzou. Najednou slyším madam jak řve: "Dostala jsem smsku, že mám nakoupit v Lídlu." A začala vyřvávat na celé rybníky jednotlivé položky. Při vstupu do lesa proti mně vyrazila desítka čtyřkolek, na které sedělo dvacet od bahna špinavých borců! Po lesních cestách projelo několik těch velkých dodávkových vozů, které jsou doprovodem kolařů. Proboha co tam vůbec ty čtyřkolky a auta dělala? Hrůzou jsou ty stovky cyklistických značek. Bez nich by určitě žádný kolař nenašel cestu. Tam -při vstupu na horní hráz- kde byla pouze zvířecí stezka močálem je dnes cyklostezka a můstek. Následují dopravní značky, které jsou větší než moje hlava a hlásají všem, že mají sesednout z kola, dále pak, že mají nasednout na kala. Chybí pouze bufet, vlek, parkoviště, bordel, dětské hřiště, vodní skútry, pláže, lehátka, slunečníky atd. Lidi se zde zbláznili. Není se čemu divit, když na generálním štábu České armády všichni , tedy téměř všichni kradou. Další informace si přečti na WWW.vyletnik.cz a pak klikni například Jince. Děkuji vám, důstojníkům, kteří máte stejný názor jako já. Bohužel pro vás je rozkaz rozkazem. A proti rozkazu zpěvačky zkrátka nic nenaděláte!
      Já jsem byl v této republice první, který začal dělat velký humbuk proti žiletkovému plotu. Už jste ho viděli? Něco tak hrůzného přece vůbec do lesa nepatří. Tento nesmysl stál téměř tři milióny korun.
      Není jiné cesty než radar v Brdech nedovolit. Nepleťte sem prosím politiku. Jde o přírodu, o pitnou vodu, které je tady značné množství. Voda je dnes strategickou surovinou a je důležitější než nafta. To je ale blbý příklad. Tedy. Je stejně důležitá jako krev člověka.
      Já vyrábím a prodávám dveře. První stovka těch, kteří tady napíšou nějaký vtipný příběh o "likvidaci" Brd dostane slevu na tyto výrobky...
      Paní ministryně Parkánová to pěkně podělala. Vytyčila cyklistickou stezku, kterou na každé odbočce osadila zákazovou značkou. To však nikdo, ale nikdo nedodržuje. To bude pěkný průser až se některý kolař objeví uprostřed těch nejzakázanějších prostor, objektů, které znám pouze já a generalita Sovětského svazu!
      Již před lety jsem informoval jak by zde měl být povolen pohyb. Bylo to jednoduché. Žádní kolaři, ale pouze malé skupinky milovníků přírody, trempů, těch co si v tom dobrém smyslu hrají na vojáky, skautů apod. Učili by se poznávat přírodu, žít v souladu s přírodou, naučit se v přírodě přežít. Tento způsob by byl vynikající pro lidi, zejména ty mladé a rovněž pro přírodu. Jiné cesty není. Ten kdo vychvaluje davy kolařů, tak jak je tomu například kolem kanálu na Šumavě je blázen. My zde chceme mít tetřeva, rysa, listonoha, orla, bekasínu, vydru, bobra,
      Ty kolaři, viděl jsi zde jelena, divočáka, tetřeva? Neviděl! Oni všichni jsou již v Mexiku... To je výsledek politiky paní ministryně Parkánové. Ona brzy již ministryní nebude a nic se nestane. Ale nebudou v Brdech kvůli jejích rozhodnutí ani živočichové. A to je průser pro celé člověčenstvo. Ahoj a promiňte, že jsem se rozčílil. Ale mám pravdu!

      [ Zpět ]
      Datum: 31.10.2008
      Autor: Neregistrovaný uživatel (Burle Václav)
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

             

        Jak to dokázaly ????????? :-)))

        [ Zpět ]
        Datum: 31.10.2008
        Autor: XXXL
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

             

        tak ty porušuješ taky zákazy viz -objekty které znám jenom já a soudruzi ze SSSR- kážeš vodu a piješ víno.
        A vůbec, podívej se na jaké fˇorum se odstěhoval medvěd a odstěhuj se tam taky, stěma tvejma kecama si budete rozumět, tady to je forum o kolech a ne o jednom radaru. Mimochodem, těch radarů stejné velikosti je už u nás víc, akorát se o nich nemluví, bo nejsou ememrický. A ten žiletkáč?Když mi někdo poleze na pozemek jako ty, tak tam dám cokoliv abych mu v tom zabránil. Nevím co ležeš na místo kam tě nikdo nezval.A ještě jak píšeš, že my tu chcem mít hafo zvěře( na šumavě) kdo je to my???Že bys jako před pár lety mluvil ústy dělníků a rolníků a pracující inteligence?

        [ Zpět ]
        Datum: 31.10.2008
        Autor: Neregistrovaný uživatel (ich)
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

             

        S velkou většinou příspěvku souhlasím. Přesto vidím určitý rozdíl v tom, když se cyklista projíždí po asfaltu, kudy stejně jezdí třeba vojenská vozidla nebo dokonce těžká technika z lomu, a když se cyklisté mimo cesty projíždějí volným terénem, případně se kvůli cyklistům budují nové cesty či jiná infrastruktura.

        To, jestli zpřístupnění okrajových částí vojenského újezdu posílilo odpůrce radaru, nedokážu posoudit. Moje stanovisko (by) bylo ostře negativní i bez toho. Fakt je, že mě ještě více nakrkla účast zástupců amerického velvyslanectví při slavnostním aktu otvírání.

        Nejsem si jist, zdali úbytek zvěře byl způsoben nebo je způsobován) masovou přítomností cyklistů. Mám pocit, že je staršího data. Dále si myslím, že se počet cyklistů v oblasti bude postupně snižovat, až pomine euforie ze zpřístupnění oblasti a návštěva Padrťských rybníků přestane být módní záležitostí.

        Rozhodně souhlasím s tím, že je důležitý nejen počet cyklistů (a jiných návštěvníků), ale hlavně jejich chování, především hlučnost. O přítomnosti čtyřkolek nevím, nikdy jsem tam podobnou techniku nepotkal. Ale pokud to tak je, pak bych byl pro velmi přísné tresty a účinná preventivní opatření proti vjezdu těchto zrůd do oblasti, ať si mě má kdo chce třeba za totalitáře.

        Nepovolit radar v Brdech je jak politická, tak i ekologická záležitost (nutnost). Obojí má pro mě srovnatelnou důležitost. Paní Parkanovou jsem byl do jisté doby ochoten jako političku tolerovat, ale po tom, co předvedla v posledních dvou letech, se za její chování stydím a považuju ji za jednoho z největších politických škůdců.

        Ptáš se, jestli jsem v oblasti viděl nějakou zvěř. Viděl, protože se tam pohybuju mimo jiné i pěšky. Při jízdě na kole po asfaltkách se té zvěře ale opravdu tolik nepotká.

        Tvoje rozčilení chápu a mám velmi, velmi podobné pocity.

        [ Zpět ]
        Datum: 31.10.2008
        Autor: Medvěd
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

             

        Nejsem si jistý jestli zrovna "kolaři" jsou tou hlavní příčinou úbytku zvěře... Dá se to nějak dokázat ? Asi těžko...A že by zrovna tady, když jinde v republice je spíše přemnožená a i sami myslivci neví co s tím...?

        Podle mne je to stejně tak, že cyklisté tamtudy projedou a je zas klid. Také nevím kolik rámusu takový cyklista udělá. Narozdíl od courající se skupinky svátečních pěších "turistů", kteří se tamtudy plouží mnohem menší rychlostí a jejich rozhovor je dost často slyšet přes půl lesa...

        Se čtyřkolkama souhlas, ty podle mne ve volné přírodě nemají co dělat vůbec, natož v nějaké chráněné oblasti apod.

        [ Zpět ]
        Datum: 31.10.2008
        Autor: Jarda
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

             

        „Ahoj a promiňte, že jsem se rozčílil. Ale mám pravdu“... objektů, které znám pouze já a generalita Sovětského svazu!.... Není to ještě tak dlouho co u horní hráze ve srubu hlídkovali ornitologové a hlídali zde hnízda černých čápů.“ .....Člověče ty musíš být bud´ vyhozený lampasák či vášnivý ornitolog s utkvělou představou své neoblomné pravdy. :-)))) Ale SOUHLASÍM s tebou v tom, že pokud se někdo prohání v této oblasti na čtyřkolkách či autem, tak je to nepřípustné, nehorázné a vojenská policie by ho měla zadržet a předat okamžitě policii státní a následně řádně opálkovat, že by se prohnul nejen v pase, ale i v kolenou. Rovněž souhlasím, že lidé by se měli v přírodě chovat tiše a maximálně slušně, ohleduplně. Ovšem tyto zásady jsou známy převážně zálesákům nikoli turistům. Proto je na zálesácích poučit při „hulákání na lesy“, pokud si ho byl svědkem, takové neukázněné návštěvníky o správném chování v přírodě přímo na místě. Nadáváním zde už nic nezměníš. Co se týče neukázněných cyklistů, je to stejné jako s neukázněnými turisty. Pokutovat, uložit do databáze a příště nevpustit pod pohrůžkou další vysoké pokuty. Jak prosté...Stačí, aby v prostoru hlídkovala vojenská policie a okamžitě takové návštěvníky chytla „za flígr“, kola zabavila ve prospěch státu, kterému tam tímto svým jednáním učinili škodu, a bez diskuze vyhodila – bez náhrady kola a ještě s řádnou pokutou. Kola bych pak vložil jako kapitál do veřejné půjčovny před oblastí či udělal co půl roku jejich dražbu, kdy by se výtěžek z pokut i dražby věnoval právě na úpravy a ochranu této přírodní lokality. Pak bych to zveřejnil v TV jako krátký spot a ostatní by si to rozmysleli. Pokud ne, tak dopadnou stejně. Ovšem s čím NESOUHLASÍM je to, zakázat v globálu pohyb cyklistů, vodáků či turistů v chráněných oblastech. Pokud je chceme ochránit, tak pro koho????, když tam nikdo nebude smět a nebude se moci pokochat tou krásou, aby tak poznal její skutečnou cenu...snad pro vědce??? Ovšem potom se z chráněných oblastí udělají „hermeticky“ uzavřená místa takříkajíc za novou tentokrát „zelenou oponou“ a „ komu tím prospějeme?“:-))) Já myslím, že bychom především měli budoucí generace právě nahlížením do podobných nádherných lokalit přesvědčit a vychovávat k tomu, aby si podobných lokalit vážili jako svého osobního bohatství, které jim bylo svěřeno a uchováno předchozími generacemi a totéž se čeká i od nich a jejich potomků a potomků jejich potomků atd. :-) Podotýkám JIM nikoli VĚDCŮM. Potom věřím tomu, že i oni vychovají své potomky ke stejnému chování a jednání. Právě proto, že se dnes jen zakazuje a přikazuje přitom to vše s jakýmsi puncem jisté demokracie a nikdo nikoho k ničemu nevede, tak se neumějí chovat ani dospělí. A co vidí děti u svých rodičů – to pak dělají či napodobují také. Ne nadarmo jsme se prý vyvinuli z opice, že???:-) Proto paušální zákazy čehokoli neuznávám. Nevedou nikam. Jen k dalšímu porušování. Chce to spíše osvětu a generační obměnu myšlení všemožně podporovanou státem, dále pak rodinou, školou a vůbec celkově společností.

        [ Zpět ]
        Datum: 31.10.2008
        Autor: Martis
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

             

        "nejzakázanějších prostor, objektů, které znám pouze já a generalita Sovětského svazu! " .... nech se léčit, magore :-)))))

        [ Zpět ]
        Datum: 31.10.2008
        Autor: Neregistrovaný uživatel (Šnek)
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

             

        Skupina cyklistů, kteří se pohybují po cyklostezkách je k přírodě mnohem šetrnější než pár pěšáků mino stezku. Když už jsi takový znalec tak bys měl vědět, že cyklista, který pouze projede, tak plaší zvěř mnohem méně něž ti tví skauti, to nemluvím o trempech a těch co si hrajou na vojáky. Cyklista když projede tak po sobě nezanechává téměř ani pach, ale skupinka pěšáků, která se na nějakém místě zdrží 2 až 3 dny, tak v tom místě vyplaší veškerou zvěř tak na 3 měsíce, než se tam v klidu zase vrátí.

        [ Zpět ]
        Datum: 31.10.2008
        Autor: Neregistrovaný uživatel (lu.boss ([email protected]))
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

               

          Ano, přiznávám, jsem magor. plesnivý důchodce a dokonce i debil. A kdo prosím dnes není? V tomto vojenské prostoru jsem se již pohyboval v roce 1962, kdy jsem vykonával základní vojenskou službu. Byl jsem degradován na vojína a z politických důvodů i několikrát zavřen. Několikrát jsem zde byl i na vojenských cvičeních. Celkem jsem jich absolvoval deset. Jedno dokonce trvalo půl roku. Byl jsem doopravdy -prosím nebuďte zlí- význačným odborníkem u raketového vojska. Takže tento újezd znám poměrně dobře. Další informace jsem získával v průběhu dalších desítek let. Stačí vyhledat, nebo se v lesích potkat s tím správným dřevorubcem. Nebo u pevnosti na Jordánu s jedním největším představitelem naší armády. A to jsem prosím na základě své profese kamarádil i se sověty. A vůbec se za to nestydím. Byli to perfektní odborníci. A prosím nepleťte sem politiku. Víte například, že CCCP vyhrál II. světovou a zachránil nám všem zadek?

          A ještě k té zvěři. Myslel jsem to takto . Uvedu znova příklad. Přicházeli jsme k Padrťským rybníkům. Ukryti v lese jsme pozorovali několik orlů mořských jak krouží a loví nad vodou. Byli od nás tak dva kilometry vzdušnou čarou. Jakmile jsme vystoupili z houští na dopadovou plochu, tak nás uviděli a pomalu zmizeli v lese. To samé platí pro čápa černého. Dnes už tam přes obrovský provoz, například cyklisti, turisti, n e j s o u... Pochopili jste prosím již moje myšlení? Proto všude v republice je to po této stránce špatné. Člověk se roztahuje, betonuje, asfaltuje. Proč na Padrťských rybnících, v lůně chráněných živočichů, likvidujeme zvířecí stezky a budujeme tam cyklostezky. Proč? Vždyť to nemá logiku!

          [ Zpět ]
          Datum: 06.11.2008
          Autor: Neregistrovaný uživatel (Burle Václav)
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                 

            Zapomněl jsem dodat. Více informací na toto téma najdete na WWW.vyletnik.cz a pak ještě klikněte Jince. Jsou tam informace i o Brdech...

            [ Zpět ]
            Datum: 06.11.2008
            Autor: Neregistrovaný uživatel (Burle Václav)
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                 

            Nevím co jsi skutečně zač, ale debil asi nebudeš, protože skutečný debil vůbec netuší, že je debil a tak to o sobě ani nemůže prohlašovat. Ještě je jedna varianta, že nejsi debil, ale snažíš se tak chovat, ale to musíš vědět ty sám.
            Naši historii znám docela dobře. A víš ty, že tvé CCCP nevyhrála II. válku, ale že je pouze jedním z vítězů spolu se spojenci?
            A nechápu proč to sem pleteš, co to má společného s s danou oblastí, turistikou a zvěří.
            Možná se pletu, ale tuhle oblast jsem nenašel na seznamu národních parků, CHKO apod. Takže pokud to není jinak zakázané tak tamn cyklisté a turisti můžou a je lepší když jhsou zbudované turistické cesty a cyklostezky než aby každý chodil kudy ho napadne a vznikaly větší škody.
            Je lepší když jsou cesty regulované než volné podle vlastního uvážení.

            [ Zpět ]
            Datum: 06.11.2008
            Autor: Neregistrovaný uživatel (lu.boss ([email protected]))
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                   

              Ach jo. Na seznamu národních parků není, ale stejně je velká škoda, jestli otamtud ti orli a čápi zmizeli. Míst na provozování cyklistiky je u nás dost. Ale míst, kde tihle vzácní ptáci můžou nerušeně vegetovat, bude asi hodně málo.

              [ Zpět ]
              Datum: 06.11.2008
              Autor: Neregistrovaný uživatel (P.)
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                     

                Jestli zmizeli to nevím, chtělo by to skutečné vědecké pozorování a ne jednom dojmy dané nenávistí k cyklistům a všem kteří chodí kolem něho. A pokud skutečně ptáci z dané oblasti zmizeli tak by to chtělo vědět kolik jich bylo a kdy a skutečně proč tam nejsou.
                Tohle je těžký, když je u nás asi 130 lidí na km tak těžko u nás můžou být oblasti, kde nejsou lidi.
                Ale myslím, že situace není tak zlá jak mnozí naříkají, nevím to úplně přesně, ale nyní je u nás asi o 1/4 víc lesů než bylo za 1. republiky.
                Chce to všechno posuzovat s citem a s rozumem a hlavně v širších souvislostech.

                [ Zpět ]
                Datum: 06.11.2008
                Autor: Neregistrovaný uživatel (lu.boss ([email protected]))
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                       

                  Taky nevím, jestli zmizeli. Vycházím z toho, že jo. Nepřijde mi, že by ten člověk nenáviděl cyklisty. Spíš mi přijde, že miluje tamní přírodu a dělá to, co jsi napsal v poslední větě - celou situaci posuzuje s citem (hlavně) a rozumem a hlavně v širších souvislostech.
                  Můj názor je, že tvorové jako třeba ti ptáci jsou mnohem vzácnější a mnohem ohroženější živočišný druh, než přemnožený člověk a podle toho by se k nim mělo přistupovat - měli by mít přednost právě proto, že na km je 130 lidí.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 06.11.2008
                  Autor: Neregistrovaný uživatel (P.)
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                   

              ....naši historii znáš – myslíš - fakt dobře???…. možná jen dobře podle soudobých kanálů. Kdyby Rusové (sice s materiálně technickou pomocí USA a Anglie po roce 1942 - nebot´ Francie byla prakticky po celou dobu války z větší části obsazena Němci a druhá část - neobsazená - s nimi kolaborovala) neporazili Němce u Moskvy a u Stalingradu ( v čemž jim také dost pomohla ruská zima - podobně jako Kutuzovovi v boji s Napoleonem - a nafouklý a hloupý Hitler, který s gestem hlupáka odmítl vydat a rozdělit zimní výstroj pro vojáky ( kterým slíbil vítezství nad Ruskem do zimy 1942) a hlavně nalít do tanků nemrznoucí olej a palivo – protože tanky Německa již v té době jezdily na naftu – narozdíl od spojeneckých, které jezdily na benzín – proto taky po zásahu dobře hořely ), tak my bychom dnes kopali v gulazích na Sibiři pro Němce, pokud bychom vůbec jako národ ještě existovali. Tak v tom má skutečně pravdu pan Burle. Jinak nechápu, proč - když by se ty tvé USA potažmo spojenci ( protože bojeschopní spojenci byly právě USA a ostrovní vysílená Anglie - takže vlastně jen USA)- chtěli skutečně zapojit do boje proti Hitlerovi - proč mu pak ještě počátkem války pomáhaly zbrojit vlastně proti Francii, západní Evropě a následně bolševikovi a nakonec se vylodili jako spojenci až dva roky po Stalingradu téměř na konci války – kdy už bylo jasné, kdo válku v Evropě prohraje - a to jen proto, že je o to požádal Churchill, protože se bál, že Rusové se ve své nenávisti vůči nacistům zastaví až u Atlantiku – možná až ve Skotsku. Pak se měli „spojenci“ vylodit nejpozději v době obsazování Polska- ne-li již při záboru Československa ( jako náš velký bratr za mořem, který spoluzaložil a zejména coby vítěz požehnal ČSR na území bývalého Rakouska –Uherska) a následně západní a střední Evropy a ne na to čučet zpoza Atlantiku a dělat, že se jich to netýká!!!:-( Zrovna tak mohl Stalin v rozporu se všemi uzavřenými dohodami zavelet na Podkarpatské Rusi „Halt!“ a dělat, že se ho německá část Polska, ČSR a zejména pak Francie, celá západní Evropa a Anglie už netýkají. Mezitím by Hitler nabral nové síly, vydechl a v pohodě by se pustil znovu do Anglie anebo by si v klidu z Berchtesgadenu užíval své Tisícileté říše – byt´ne se rozprostírající po celém světě a svými V2 možná již mezikontinetálními V3 – 4 + atomovými ponorkami by spolu s Dr. Braunem ostřeloval New York, Washington, sem tam by si nechal z Hollywoodu unést nějakou tu filmovou hvězdičku pro potěšení – či by si jí rovnou koupily Filmové ateliery UFA k pobavení vyčištěné a jednotné germánské rasy:-( a nakonec by se vztyčila jedna velká Fuehrova socha přímo na Měsíci ( odedávném to snu Dr. Brauna, který mu splnily až USA). Z čehož vyplývá, že:….Fuj…politika nejen soudobá byla, je a vždy bude tedy pořádný hnůj!!!!... a lidstvo…lidstvo se z historie nikdy nepoučí – raději ji vždy bude překrucovat v duchu módního a soudobého trendu té které doby!!!:-((((((

              [ Zpět ]
              Datum: 06.11.2008
              Autor: Martis
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                     

                Co to blábolíš? Tohle nemá hlavu ani patu. Zkus se zeptat třeba v Polsku nebo pobaltí co jim vadí více- zda okupace, nebo "osvobození"... DSV bych sem fakt netahal, tohle je cyklistický web.

                [ Zpět ]
                Datum: 06.11.2008
                Autor: Hrabosh
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                       

                  Až do Stalina a výrazu "Halt" jsou to obecně známá a proklamovaná fakta. Odtud pak už je to jen výplod mé bujné fantazie- co by- kdyby..... A to, co skutečně bylo "poté" a vadilo či dodnes vadí mnohým národům na spojenci dohodnutém poválečném uspořádání je věcí další. (Ale čistě soukromě si dovolím se domnívat, že např. Polákům vadilo jak jejich rozdělení mezi Polsko a Německo tak jejich následné připojení k východnímu bloku.) A Pobaltí???? - tak to je úplně jiná historie....

                  [ Zpět ]
                  Datum: 06.11.2008
                  Autor: Martis
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                         

                    ...Pardon!!!....samozřejmě rozdělení mezi Rusko a Německo!

                    [ Zpět ]
                    Datum: 06.11.2008
                    Autor: Martis
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                         

                    Zapomněl jsi na to že SSSR až do vypuknutí Velké vlastenecké války materiálně poměrně intenzivně podporoval Německo. Čistě soukromě se domnívám že Polákům ze všeho nejvíce vadilo vymlácení elity národa. Pobaltí není úplně jiná historie- tam Němce vítali jako osvoboditele. Oba režimy byly lotrovské a nelíbí se mi když se tu jeden z nich adorován jen kvůli tomu že shodou okolností stál na té správné straně.
                    btw: několik desítek tisíc čechoslováků na Sibiři skončilo- měli jaksi nevhodné předky a tak je NKVD "repatriovalo". Pochybuji že by se mohl konat nějaký masovější přesun národů- i kdyby němci šukali jako veverky, tak by prostě původní evropské obyvatelstvo nenahradili ani za 100 let. Takže s velkou pravděpodobností bych nic nekutal na Sibiři a seděl tam co sedím, akorát bych psal německy.
                    Tvá bujná fantazie by asi velmi rychle narazila na atomovou bombu ;-)

                    [ Zpět ]
                    Datum: 06.11.2008
                    Autor: Hrabosh
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                     

                Co to blábolíš? Tohle nemá hlavu ani patu. Zkus se zeptat třeba v Polsku nebo pobaltí co jim vadí více- zda okupace, nebo "osvobození"... DSV bych sem fakt netahal, tohle je cyklistický web.

                [ Zpět ]
                Datum: 06.11.2008
                Autor: Hrabosh
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                     

                Co to blábolíš? Tohle nemá hlavu ani patu. Zkus se zeptat třeba v Polsku nebo pobaltí co jim vadí více- zda okupace, nebo "osvobození"... DSV bych sem fakt netahal, tohle je cyklistický web.

                [ Zpět ]
                Datum: 06.11.2008
                Autor: Hrabosh
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                     

                Děkuji za přednášku o průběhu 2. války s volnou úvahou co by kdy by
                Jenom jsem z toho nějak nepochopil (nebo ti unikla souvislost) co to má společného s odstěhováním černých čápů od Padrťských rybníků a jezděním cyklistů po nových stezkách

                [ Zpět ]
                Datum: 06.11.2008
                Autor: Neregistrovaný uživatel (lu.boss ([email protected]))
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                       

                  Vlastně možná celkem nic, jen to, že po druhé světové válce tam v padesátých letech tehdejší režim postavil/zřídil střelnici - díky níž tam byl větší část roku až donedávna ( až na ne tak časté střelby) klid a mohli tam hnízdit zřejmě i vzácní ptáci - no a nyní tam střelnici omezili a prozměnu v souvislosti a s nadějí na vylepšení veřejného mínění na zamýšlený americký radar - pustili cyklisty, aby tak podpořili deklarovaný záměr otevřeného jednání a podpory turistického ruchu v oblasti a přísunu peněz tamtéž. Ale vlastně pokud by ty ptáky nevyhnali cyklisté či turisti ( pokud tedy za to vůbec mohou), tak kdo ví, co by s nimi udělal radar. Je obecně známo,že ptáci - a nejen oni - se orientují podle velmi intuitivních smyslů a je docela možné, že až by to strýček Sam spustil, tak by vracející se čápi či další ptáci táhnoucí do Brd zahnízdit - skončili v plotu radaru či na Ruzyni...Čao a dobrou noc!!!:-)))))

                  [ Zpět ]
                  Datum: 06.11.2008
                  Autor: Martis
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                         

                    Co tu furt blábolíš? Střelnice je v Brdech od roku 1927...

                    [ Zpět ]
                    Datum: 07.11.2008
                    Autor: Hrabosh
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                           

                      Jo máš pravdu. Špatně jsem se vyjádřil ve smyslu "postavil/zřídil". On jí vlastně "opět zřídil" a "napostavil" ale "vboural" a neprodyšně uzavřel....A srovnal tam vše se zemí....A promiň mně - hlupáčkovi, že "furt blábolím". Někdo furt blábolí a někdo se zase pořád "vytejká" :-((()))

                      [ Zpět ]
                      Datum: 07.11.2008
                      Autor: Martis
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                     

                jo, ale nejdřív si Stalin s Hitlerem Evropu rozdělil a dal mu volnou ruku k válce. na našich hranicích se nezastavil jenom proto, že by se pak Hitler mohl oklepat a vráti. My nebo poláci jsme mu byli uplně u pr....
                Hele nechme toho, s tématem to nemá vůbec nic společnýho a s cyklistikou už vůbec ne!

                [ Zpět ]
                Datum: 06.11.2008
                Autor: Jurimír
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                     

                Martisi, myslím, že se v několika bodech mýlíš. To je ale jedno, to je na debatu někdy někde u džbánku :-) Celkově ale tvrdím, že formulace "CCCP vyhrál druhou světovou válku a zachránil nám všem zadek" je nesmysl. Jednak nevyhrál, ale (narozdíl od té první) dobojoval až do konce, jednak bez spojenců by pravděpodobně do konce ani nevydržel, jednak - a to hlavně - slovo "zachránil" předpokládá, že hrozila špatná varianta a byla nahrazena dobrou, což je v tomto případě nesmysl.

                Nikdo soudný nebude popírat zásluhy SSSR na vítězství ve WW2, ale takhle se to fakt říct nedá.

                [ Zpět ]
                Datum: 07.11.2008
                Autor: k.vl
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                       

                  Přesně, východ bez západu by to "projel" a západ bez východu taky. Oboje by asi skončilo "demarkační linií", buď na Urale, nebo v Atlantiku. A vyčítat různý "podlosti" se dá oběma stranám.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 07.11.2008
                  Autor: PepikW
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                         

                    Tak.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 07.11.2008
                    Autor: k.vl
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                           

                      Další informace o likvidování Brd cyklisty si přečti na WWW.vyletnik.cz a pak ještě klikni Jince...

                      [ Zpět ]
                      Datum: 08.11.2008
                      Autor: Neregistrovaný uživatel (Burle Václav)
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                             

                        Václave promiň, ale tohle mi už připadá jako nevyžádaná reklama, SPAM. Na ten výletník.cz se NEpodívám, to ti slibuju !

                        [ Zpět ]
                        Datum: 08.11.2008
                        Autor: PepikW
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                               

                          Tak.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 08.11.2008
                          Autor: k.vl
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

             

        Letos na jaře 2009 černý čáp ani orel mořský, poprvé za staletí, nezahnízdil. Nemilují přítomnost lidí. Opět jsme přišli o jedno hnízdiště. To se vám teda povedlo... Více na burle.blog.cz V republice máme cca 300 párů čápa černého. Paní Parkánová a pan Bursík by měli dostat Řád čápa černého a orla mořského!!!

        [ Zpět ]
        Datum: 01.06.2009
        Autor: Neregistrovaný uživatel (Burle Václav)
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

               

          To se vám teda povedlo..... Mluv za sebe. Nemilují přítomnost lidí - a kdo jim tam pořád strkal čumák aby pozoroval jestli zahnízdili nebo nezahnízdili. A kdo je tam chodil očumovat? Aha? Jasně - cyklisti.

          [ Zpět ]
          Datum: 01.06.2009
          Autor: Zakarr
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                 

            Jestli ono to nebylo tím, jak tam ted´rámusili s těmi dráty, když je zase sbalovali. ;-)))) Tedy já bej tím ptákem, tak vidím ten ten ostnáč tak raděj hajdy pryč! To nikdy nevěstí nic dobrého!

            [ Zpět ]
            Datum: 01.06.2009
            Autor: Martis
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

               

          Jj, celou přírodu bude nejlepší úplně zadrátovat a nikoho do ní už nepouštět... Co kdyby se náhodou jediné zvířátko dostalo do styku s člověkem :-)

          A že zrovna čundráky dáváš jako vzor toho nejlepšího chování člověka v přírodě... Viděl jsem už pár hovádek, které si na ně jen hrálo, ale jinak se k přírodě chovali strašně...

          Také mi vadí, že házíš všechny cyklisty do jednoho pytle... Ta Tebou zmíněná ječící kravka bude kravkou ať už chodí pěšky nebo jezdí na kole. Tahle se v přírodě chovat nebude umět nikdy a je jedno jak se do ní dostane. Tentokrát jsi ji potkal na kole, no... Ale tohle paušalizování se mi teda nelíbí...

          [ Zpět ]
          Datum: 02.06.2009
          Autor: Jarda
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                 

            Ale no jistě, protože musíme najít viníky. Pták se přestěhoval - protože cyklisti, nacestách se nedá chodit - protože cyklisti, autem se nedá jezdit - protože cyklisti, maminky se bojej jezdit s kočárkem - protože cyklisti, Pepíček Nováků má řídkou stolici - protože cyklisti. Atd.... S těmahle "cyklisti" se prostě něco musí dělat, takhle to fakt nemůžeme nechat!

            [ Zpět ]
            Datum: 02.06.2009
            Autor: Zakarr
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                   

              Asi tak nějak...

              Že mu ale ještě před kolaři nevadili i pěšáci, které tam určitě pustili dříve... Nebo jsem někde něco přehlédl ?

              [ Zpět ]
              Datum: 02.06.2009
              Autor: Jarda
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                     

                To víš, že přehlédl. Kdybys chodil pěšky (případně ještě lépe - se plazil), všiml by sis toho. Kolaři jsou děsně barevní, nepřirozeně rychlí, odporně smrděj (to jak se snažej "sportovat"), z těch jejich vehiklů kape všude olej, silikon, teflon,wdčko.... a strašně se jim obrušujou pneumatiky a špalky - a tam, kde se takový gumový prach dostane do prostředí, čáp sto let nezahnízdí !
                Takoví adrenalíňáci do přírody přeci nepatří, to ví každý aktivista/ochránce.

                [ Zpět ]
                Datum: 02.06.2009
                Autor: PepikW
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                       

                  :-)

                  [ Zpět ]
                  Datum: 02.06.2009
                  Autor: Jarda
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                   

              No jasně. Ale v klidu, ptal jsem se známého - ornitologa a dozvěděl se, že příčin, proč nezahnízdí, jsou nejspíš tisíce a pokud někdo tvrdí, že existuje jediná příčina (cyklisti), pak to není ornitolog, ale pěknej pták ;-)))

              [ Zpět ]
              Datum: 02.06.2009
              Autor: k.vl
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                     

                hele neurážej ptáky a ptáčky některý by na to mohli bejt citlivý... :o)))

                [ Zpět ]
                Datum: 02.06.2009
                Autor: Jurimír
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                       

                  Ty jsi taky bohužel dlouho nezahízdil :-)))

                  [ Zpět ]
                  Datum: 02.06.2009
                  Autor: Zden42
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                         

                    to jo :o)

                    proč bohužel?

                    [ Zpět ]
                    Datum: 02.06.2009
                    Autor: Jurimír
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                           

                      No vidíš, nezahnízdil. A bylo to snad kvůli cyklistům? ;-)))

                      [ Zpět ]
                      Datum: 02.06.2009
                      Autor: k.vl
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                             

                        no, bylo. A to jako fakt. To že furt někde jenom jezdím na kole mi bylo vyčítáno poměrně často :o))))))

                        [ Zpět ]
                        Datum: 02.06.2009
                        Autor: Jurimír
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                           

                      No, mě to vždycky přijde takové nešťastné, když to nevyjde. Proto bohužel. Jinak pro někoho to může být bohudík :-)

                      [ Zpět ]
                      Datum: 02.06.2009
                      Autor: Zden42
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                     

                To si taky myslim. Jezdíme na chajdu po strakonický dálnici a u Dobříše (vlevo od dálnice směrem na jih) je komín na kterém rok co rok hnízdili čápi. Každý jaro jsme vyhlíželi jestli už jsou doma, potom jak čápice sedí na vejcích a blíž k podzimu jak je hnízdo prázdný. Rok co rok co já pamatuju. A letos tam nejsou. A docela vážně pochybuju, že je na tom komínu ve víšce 20m (min.) rušili cykisti. A to možná ani ti nejskalnější z nás. :-)

                [ Zpět ]
                Datum: 02.06.2009
                Autor: Zakarr
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                       

                  Myslíš, že tam je cyklisti neruší? No nevím... Co třeba Jan Tleskač? ;-)

                  [ Zpět ]
                  Datum: 02.06.2009
                  Autor: k.vl
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                         

                    Nebo Kominík? :-)

                    [ Zpět ]
                    Datum: 02.06.2009
                    Autor: Zakarr
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                           

                      :-)))

                      [ Zpět ]
                      Datum: 02.06.2009
                      Autor: k.vl
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                           

                      Já ne, já se bojim vejšek.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 02.06.2009
                      Autor: Kominík
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                             

                        To je divný. Většině lidí vadí spíš hloubky ;-)))

                        [ Zpět ]
                        Datum: 02.06.2009
                        Autor: k.vl
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                       

                  Jj komín STS Stará Huť. Tam hnízdili čápi ještě dávno předtím, než tam tu dálnici postavili. Fakt tam letos čápi poprvý nejsou?

                  [ Zpět ]
                  Datum: 02.06.2009
                  Autor: Václav
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                         

                    Jeli jsme okolo už asi pětkrát (tam i zpět) a čápi jsme ani jednou neviděli.
                    Ale aby všechno nebylo jenom černý, tak jsem na chatě v Jickovickém potoce viděl raka a v ústí potoka do Vltavy zůstalo po upuštění přehrady na břehu pár škeblí, který jsme házeli zpátky do vody. Na to, že se tam asi před čtrnácti dny přehnala smečka nákoláků, je to potěšující zjištění. Buďto jsou ta zvířata nějak abnormálně odolná, nebo jsou nakoláci nějaký vadný a chovaj se slušně. :-)

                    [ Zpět ]
                    Datum: 02.06.2009
                    Autor: Zakarr
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

         

    krása, jezdí se opravdu nádherně
    www.offroad-atv.cz
    Jen tyhle prďolové občas překáží

    [ Zpět ]
    Datum: 01.08.2009
    Autor: Neregistrovaný uživatel (Kořen)
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

         

    Včera (v sobotu) jsem se byl opět projet do oblasti Padrťských rybníků a nostalgicky zavzpomínat na radarové šílení, kterému je teď doufám na dost dlouho konec. Jedna věc mě ale nemile překvapila. Jakmile padl projekt instalace amerického radaru, najednou cyklisti už nejsou tak vítáni. Na křižovatce cest poblíž hráze Dolního Padrťského rybníka stála policejní hlídka, která zastavovala VŠECHNY cyklisty a vracela je zpět směrem k Míšovu.

    Jezdím tam už nějaký ten rok, ale nikdy jsem tam nic podobného neviděl a nezažil. U policejního auta stál mladý policista a vedle něho starší pán v neidentifikovatelné uniformě připomínající křížence hajného a předlistopadového příslušníka SNB.

    Policajt měl v ruce velmi nezřetelnou kopii mapy vojenského prostoru, na které bylo vypsanou fixou vyznačeno těch několik o víkendech zpřístupněných oblastí. Cyklisty vracel s odůvodněním, že se již pohybují mimo zpřístupněnou oblast.

    Když jsem se s ním bavil já a popisoval jsem mu, kudy jsem přijel a kam mám namířeno, viditelně netušil, o jakých místech mluvím, a jen opakoval větu, že se musím vrátit přes Míšov, což byl evidentní nesmysl, neboť mě za prvé posílal na opačnou stranu než jsem měl v úmyslu jet (a odkud jsem přijel), za druhé jsem věděl, že existuje i jiná legální trasa, o jejíž existenci on zřejmě neměl ani tušení.

    Když se pak věnoval dalšímu cyklistovi, stejně jsem pokračoval tak, jak jsem chtěl já, a ne cestou, kterou mi "doporučoval" on, a vůbec mu to nevadilo.

    Mně ale jde o něco jiného, než o to, že si pro buzeraci cyklistů vyberou absolutně dezorientovaného mladíčka, kterému pomáhá nějaký senilní hlídač. Je to signál, že účelu zpřístupnění dané oblasti bylo dosaženo (vyšší tolerance k radaru) a že od této chvíle budou cyklisté přísně kontrolováni a že končí tolerance k pohybu cyklistů po asfaltových silnicích vedoucích pár (desítek) metrů od vyznačené cyklostezky.

    Doplním ještě jednu konkrétní poznámku: Kdo jste se těmi místy někdy pohybovali, určitě si vybavujete sytě červený lom, kolem kterého prochází jedna z páteřních silnic zpřístupněné oblasti. Když ho minete, za mírnou levotočivou zatáčkou je maličká žlutá cedulka, že cyklostezka pokračuje doleva mimo silnici z prudkého kopce, pod nímž je přes cestu závora a za ní poměrně neupravený povrch nevhodný například pro silniční kola. Silnice naopak pokračuje rovně, bez závory přímo k hrázi dolního Padrťského rybníka. Proto tuto silnici využívám a do stejných míst, kam vede oklikami velmi nepohodlná stezka, se dostanu rychleji a pohodlněji po této silnici.

    Tuším, že asi nebylo plánováno tuto silnici zpřístupnit, ale když už to tak musí být, měla by ta závora být tam, kudy stezka NEVEDE, a ne tam, kudy stezka naopak VEDE, navíc umístěná tak, že před ní ve strmém sjezdu cyklista musí prudce brzdit, protože vyhnout se jí není příliš bezpečné.

    Myslím, že se máme do budoucna na co těšit. Jen doufám, že tam hlídka nebude stát každý víkend a že tam tedy budu moci nadále jezdit, jak jsem zvyklý. Dosud to nikomu nevadilo. Když ale radar nebude, nehodlají už cyklisty nijak šetřit. Už jim asi nejsou k ničemu užiteční...

    [ Zpět ]
    Datum: 27.09.2009
    Autor: Medvěd
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

           

      Bych je oba poslal do prdele, vojenské prostory si snad normálně hlídá vojenská policie nebo jejich normální hlídka, ne ? :-( Má na toto městská nebo státní policie vůbec právo ???
      Pak má být policie kde by měla být, když se zašívá tam kde nemá :-(((

      [ Zpět ]
      Datum: 27.09.2009
      Autor: Jarda
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

             

        Tak tohle mě vůbec nenapadlo. V kompetencích našich bezpečnostních složek se absolutně nevyznám, nepoznám četaře od generála ani strážmistra od strážnýho, takže mě spíš zajímalo, co jim najednou vadí. A taky mě překvapila očividná nekompetentnost těch dvou. Ten policajt vypadal, že se učí nosit uniformu a ten děda tam byl asi jen proto, že je místní a zná osobně lidi, kteří mají nějaké výjimky. Taky hned hlásil tomu policajtovi, když tam projíždělo nějaké auto s rokycanskkou či plzeňskou registrační značkou, něco jako že tohle je v pořádku, to je pan - a teď už nevím, jestli řekl "náměstek" nebo "místostarosta"... V posádce vozu jsem poznal osoby, které se zdržovaly v chatě nacházející se bezprostředně u hráze mezi oběma rybníky.

        [ Zpět ]
        Datum: 27.09.2009
        Autor: Medvěd
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

               

          Mně to teda napadlo hned, ale jestli má policie, nebo ještě k tomu myslivci, nebo co vlastně byl ten dědula, takovéto kompetence, opravdu netuším... Podle mne je to dost na hraně... Ale myslím, že i kdyby ano, tak by tam především měla být nějaká zákazová značka nebo tak něco... Pokud sis byl jistý, že do těch míst můžeš vjet, tak bych se s nima vůbec nebavil...

          [ Zpět ]
          Datum: 27.09.2009
          Autor: Jarda
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Slavnostní otevření Padrťské cyklotrasy

                 

            Ale já jsem věděl moc dobře, že tam nemám co dělat. Jsem si vědom toho, že jsem porušil předpis. Proto jsem nebyl nijak drzý. Jen asertivní.

            Tady šlo o to, že do určitých (přístupných) míst se na silničním či trekovém kole dá jet pohodlněji cestou, která protíná zakázanou zónu. Do této doby to příslušná místa bez problémů tolerovala. a projížděly tudy vždycky desítky cyklistů za hodinu. Teď najednou, když radar nebude, přestali být tolerantní a trvají pouze na vyznačené trase.

            Jiná věc je, že i to značení je značně nepřehledné a nejednoznačné. Už jsem se zmiňoval o naprosto nelogickém umístění závor: Tam, kam se smí a kudy vede značená cyklotrasa, je závora přes cestu, navíc je v místě, kde je nebezpečná. Naopak v místě, které by civilní cyklista neměl projet, žádná závora není a jen se za větvemi skrývá cedule s označením hranice vojenského újezdu.

            Na jiném místě je značení nelogické z jiného důvodu: Místa, kam bchom neměli vstupovat, je označeno pouze zákazem vjezdu cyklistů - a nic k tomu. Kdybych tam tedy vstoupil pěšky a kolo vedl, žádná cedule mě neupozorní, že už se nacházím v nepřístupné zóně. Tuto výmluvu jsem měl připravenou, pokud by mě policajt neviděl na tom kole přijíždět.

            No, uvidím. Jezdím tam natolik často, že jsem schopen vypozorovat, kdy tam tu hlídku stavějí. Doufám, že jen výjimečně dělali bububu a že dají zase pokoj. Nejvíc mě na tom štve to, že prakticky po celém vojenském prostoru se pohybují stovky pěších i cyklistů, kteří by tam podle předpisů neměli co dělat. Ale oni buzerují lidi, kteří jen zvolí pohodlnější (asfaltovou) trasu do míst, která jsou tak jako tak zpřístupněna.

            [ Zpět ]
            Datum: 27.09.2009
            Autor: Medvěd
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Na kole z Prahy do přírody

24.03.2024
Ahoj, hledá se cyklistka pro spolujízdy z Prahy ven na kolo, víkendy nebo dle dohody

Hledám: cyklistku co má hodně volného času

14.03.2024
Hledá se cyklistka na Jónské ostrovy od 7.5. do 13.6. Pobyt v domě přímo u moře, dvě horská elektrokola k…

Hledám: Island, s kolem nebo bez

08.02.2024
Neplánuje někdo letní cestu na Island bez cestovky, s kolem nebo bez? Nemá někdo zkušenost s objetím ostrova na…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

391 cyklistů (11 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024