Zaujaly mne kotevní patky demontovaného stavebního jeřábu zabetonované do základů domu.
Jsou to plné ocelové hranaté tyče cca 20 x 20 cm. Podle stavbyvedoucího jsou zabetonované do hloubky asi 1 metr.
Stavba to chce odstranit, páč tam v této budoucí školní budově bude chodba od šaten k tělocvičně, takže ty patky se tam jaksi taksi nějak nehodí. Z nějakého důvodu údajně není optimální řezat to plamenem. Asi se to bude strojně řezat diamantovými kotouči - ale ne průměrem kotouče pouhých 280 mm jako na domácí flexe :-) .
Pan projektant jaksi zapomněl, že pro přístup na terasu není optimální přelézat betonovou zeď vysokou 130 cm a silnou 25 cm. Fajn, výdělek pro nás. Armovaný masiv řežeme na malé kousky 1 x 1 metr o hmotnosti asi 600 kg.
Pak už je to na bagrákovi, aby to šoupl někam pod smrček...
Svislý řez se nesmí dostat pod stanovenou linii, páč tím by se už fiklo do stropní desky a ta by zbuchla. Proto jsou v místech "T" styku řezů předem předvrtané ďoury.
0
Zaujal mne inzerát na pěknou měděnou Brigittu.
Sice bych na ní asi moc nejezdil. Neboť na výlety mám zprovozněnou Fialku II a na válce jsem si na podzim koupil sestřičku Brigitty Favorit Cross. Navíc je kolo kdesi v Šumperku, prostě časově - ekonomický nesmysl. A navíc navíc mi už takhle ve skladu smutně zahálí Brian.
Ale ta mňamková barvička! Ta mě tak láká.
Tak já tedy nevím, co včíl...
0