Tak pokračujeme hlubokomyslnými úvahami, zda Favorit1970 nasazuje pláště na ráfek správně ;-)
Začínat proti ventilku, nebo u ventilku?
Se zelím, nebo se šípkovou?
https://www.youtube.com/watch?v=vW_ZZvzQ6mo
0
Pokud nejde plášť na ráfek a jedná se o starý favorití ráfek, ujisti se, že nerveš plášť 622 na ráfek 630. To fakt nejde ;-)
0
No tak jsem se tedy nafoukl... a zase jsem se vyfoukl a budu velkorysý a neurazím se. ;-)
• Za prvé, nikde nepíši nic o tom, že by nešel plášť na ráfek.
• Za druhé, už sem nějaký pátek chodíš a víš, že už léta jezdím na dvou Favoritech. Si myslíš, že neznám rozměr pláště?
Dobrá, beru to jako nepodařený vtip, to se stane i v lepších rodinách.
Kromě toho otázka zněla: Se zelím, nebo se šípkovou?
0
U tak širokejch ráfků, jaké se dnes používají, je to podle mě jedno, jestli od ventilku či od naproti. I v 19mm ráfku se do ráfku vejde tělo ventilku i obě patky tak, aby to na druhé straně šlo přes ráfek celkem dobře nasadit. U uzších ráfků je lepší začínat proti ventilku, ale zase, když chceš mít loga na pneu situovaná precizně vůči ventilku, nezbývá, než začít u ventilku. Ono spíš hodně záleží na tom, jak si ráfek s pneu k sobě sednou. I při stejném deklarovaném rozměru se tolerance můžou sejít tak, že to prostě jde špatně z obou stran.
0
Jo, spousta lidí tohle asi nezná...
Na šrotokole mám přední kolo 622, ale zadní se pokazilo, tak jsem tam dal 630 ze starého favoritu. A dodnes si nikdo nevšimnul, že mám zadní kolo větší... :-)
0
Okem to prakticky nepoznáš, když jsem skládala nákupní kolo, dostala jsem k tomu taky každej ráfek jinej. A na ten větší ta pneu prostě nešla a nešla :-D Ale zase nevypadalo to tak beznadějně a trvalo mi, než mě napadlo, jestli to není ten větší ráfek...
0
Dneska při návratu z podsmrku jsme zahlédli dvojici čápů. Mířili k Frýdlantu.
Žeby předzvěst jara? Ano, jedna vlaštovka ho nedělá, ale tohle byli ptáci dva!
0
HUŠ s jarem!
Mám několik vcelku spěchajících poptávek, které súrně čekají na dobré počasí (dobré = nesněží a neprší do díla, skryté vrstvy střešního souvrství nejsou z permafrostu a je ráno aspoň +3 °C s výhledem na +5 °C v krátké době okolo poledne).
Jenže předpověď je podobná tomu, jak bylo loni (loni jsem nahoře začínal až 10. 3., do té doby jsem dělal servisáka na plyn).
Takže jsem si i nyní zajistil, domluvil a slíbil na příští dva měsíce jinou práci.
Jestli se teď udělá hezky, tak mě to tedy pekelně naštve.
HUŠ s jarem!
0