reklama

Co vás zaujalo 291.

Tak pokračujeme hlubokomyslnými úvahami, zda Favorit1970 nasazuje pláště na ráfek správně ;-)

Začínat proti ventilku, nebo u ventilku?
Se zelím, nebo se šípkovou?

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: dnes v 17:32
  • Re: Co vás zaujalo 291.

https://www.youtube.com/watch?v=vW_ZZvzQ6mo

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: dnes v 18:07
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Pokud nejde plášť na ráfek a jedná se o starý favorití ráfek, ujisti se, že nerveš plášť 622 na ráfek 630. To fakt nejde ;-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: dnes v 18:39
    Autor: bara2
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

No tak jsem se tedy nafoukl... a zase jsem se vyfoukl a budu velkorysý a neurazím se. ;-)

• Za prvé, nikde nepíši nic o tom, že by nešel plášť na ráfek.
      • Za druhé, už sem nějaký pátek chodíš a víš, že už léta jezdím na dvou Favoritech. Si myslíš, že neznám rozměr pláště?

Dobrá, beru to jako nepodařený vtip, to se stane i v lepších rodinách.

Kromě toho otázka zněla: Se zelím, nebo se šípkovou?

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: dnes v 18:57
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

U tak širokejch ráfků, jaké se dnes používají, je to podle mě jedno, jestli od ventilku či od naproti. I v 19mm ráfku se do ráfku vejde tělo ventilku i obě patky tak, aby to na druhé straně šlo přes ráfek celkem dobře nasadit. U uzších ráfků je lepší začínat proti ventilku, ale zase, když chceš mít loga na pneu situovaná precizně vůči ventilku, nezbývá, než začít u ventilku. Ono spíš hodně záleží na tom, jak si ráfek s pneu k sobě sednou. I při stejném deklarovaném rozměru se tolerance můžou sejít tak, že to prostě jde špatně z obou stran.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: dnes v 21:08
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Jo, spousta lidí tohle asi nezná...
      Na šrotokole mám přední kolo 622, ale zadní se pokazilo, tak jsem tam dal 630 ze starého favoritu. A dodnes si nikdo nevšimnul, že mám zadní kolo větší... :-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: dnes v 19:34
      Autor: Jrr
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Okem to prakticky nepoznáš, když jsem skládala nákupní kolo, dostala jsem k tomu taky každej ráfek jinej. A na ten větší ta pneu prostě nešla a nešla :-D Ale zase nevypadalo to tak beznadějně a trvalo mi, než mě napadlo, jestli to není ten větší ráfek...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: před 15 minutami

Dneska při návratu z podsmrku jsme zahlédli dvojici čápů. Mířili k Frýdlantu.

Žeby předzvěst jara? Ano, jedna vlaštovka ho nedělá, ale tohle byli ptáci dva!

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: dnes v 21:01
    Autor: PepikW

HUŠ s jarem!
      Mám několik vcelku spěchajících poptávek, které súrně čekají na dobré počasí (dobré = nesněží a neprší do díla, skryté vrstvy střešního souvrství nejsou z permafrostu a je ráno aspoň +3 °C s výhledem na +5 °C v krátké době okolo poledne).
      Jenže předpověď je podobná tomu, jak bylo loni (loni jsem nahoře začínal až 10. 3., do té doby jsem dělal servisáka na plyn).
      Takže jsem si i nyní zajistil, domluvil a slíbil na příští dva měsíce jinou práci.
      Jestli se teď udělá hezky, tak mě to tedy pekelně naštve.
      HUŠ s jarem!

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: před 9 minutami
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Cykloexpedice 2026: Polsko – Alpy – Split

Hledám: Cykloexpedice 2026: Polsko – Alpy – Split
26.12.2025
Na začátku června 2026 vyrážím na svou další epickou výpravu do Alp. Pokud vše půjde podle plánu, bude to již…

Hledám: Muže 44-53 let, klasické MTB na cross-country

Hledám: Muže 44-53 let, klasické MTB na cross-country
22.12.2025
Vánoční dárek: poptávám středně aktivního muže k ježdění krajinou 1-2x týdně. Kompatibilní kolo pouze MTB 26/27,5"…
Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

281 cyklistů (16 přihlášených)

Ålandy 2025 – část 3 – Švédsko

Rådasjön, pondělí 7.7. V závěru včerejšího dne jsme se dostali na systém cyklotras vedených pod názvem…
kotek | dnes

Ålandy 2025 – část 2 – Ålandy

Brändö, sobota 5.7. Dnes musíme učinit zásadní rozhodnutí. Jsou dvě možnosti jak se dostat na ostrov Aland,…
kotek | 18.01.2026

Ålandy 2025 – část 1 – Finsko

Souostroví Alandy je tvořeno 6500 ostrovy a ostrůvky a najdeme je v Botnickém zálivu mezi finským Turku a…
kotek | 10.01.2026