reklama

Co vás pobavilo / potěšilo

Pobavilo, potěšilo nechť jsou hezké příspěvky bez urážek a napadání. Myslím to opravdu vážně!

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: včera v 11:50
Autor: Brahma
  • Re: Co vás pobavilo / potěšilo

Jak sázím ty reportáže z cest do brožurek, vykoukla na mě tahle, ze 16.4.2025

Monument américain de Château-Thierry, byl vybudován v roce 1937 na připomínku americké účasti v bojích mezi květnem a červnem 1918, během tzv. druhé německé ofenzivy na Marně. Spolu s Frantíky kótu ubránili, ale hodně, trestuhodně moc se domů už nikdy nevrátilo a zůstali na některém z těch mnoha válečných hřbitovů, co je tu s pietou udržují.
    Ne, nepropadám pietní náladě, naopak, zmocňuje se mě vztek. Proč? Jakým právem?

K čemu jsou jim ty kecy na pomníku, že jejich hrdinství nikdy nebude zapomenuto. Bude. Proč jim nebylo umožněno v 65 jezdit krajem Champagne a místo toho ve dvaceti umírali bolestivou smrtí s rozervanými vnitřnostmi.
    Ve válce se neumírá jak ve filmu Poslední výstřel s Vinnetouem..
    Co je to za lidi? Co se chtějí stát vojáky. Proč?
    Co je to za profesi, kde se učíš, jak co nejefektivněji zabít co nejvíce lidí? A když už jednou voják jsi, a všechno to umíš, nejsi frustrovaný, že je mír a nemůžeš svoje dovednosti uplatnit? Já když vystudoval mostní inženýrství, celý jsem se třásl, abych mohl navrhnout svůj první most! No, byla to lávka, ale moc jsem to chtěl dělat.
    A když už jsi generál, safra, to je malér, když je všude mír.
    Za co ti dají řády, co se jimi pyšnila hruď každé gumy?
    Nepojmenují po tobě náměstí nebo ulici, i když ji potom zase přejmenují, nepostaví ti sochu v parku.
    Generál bez války je úplně zbytečný člověk, žil svůj život nadarmo. Nekonečně se těší a třese se na to, aby se to konečně začalo zase někde řezat a on mohl ukázat, jak zdatný je stratég. Ať mi nikdo neříká, že ho to baví válčit takhle „nasucho“.
    Zřejmě budu naivní, když vyslovím myšlenku, když nebude generálů, nebude válek.
    Jak uvidíte někoho v uniformě, vemte bič a žeňte ho pryč. Jeho životní ambice a plány nejsou ty, co svět potřebuje.

-----------
    Stačí se trochu utahat na kole, a hned mám jasno.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: včera v 14:55
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5

Stejně zbytečný si může připadat hasič, když nehoří. Těší se na požáry? Onkolog na případy rakoviny? Voják v zemi bez imperialistických ambicí slouží obraně, cvičí pro ni.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: včera v 15:41
      Autor: kenny8
      Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2

Ne? to není stejné.
        Hasiči se učí chránit, gumy zabíjet.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: včera v 20:59
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5

Ve tvém alternativním světě bez zabíjejících obranných armád by zbytky nekolaborujících Čechů dožívaly někde na Sibiři, kolaboranti by otročili na různých podřadných postech Třetí Říši.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: včera v 21:07
          Autor: kenny8
          Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Máš uvažování malého dítěte. Jsi nedospělý. Proto stále čekáš na Godota. Není to tvoje chvilkové ulítnutí. Stejné nesmysly píšeš i na jiných webech.

Problémy se musí řešit. Pokud problém vytěsníš do podvědomí (což děláš ty), vrátí se ti jindy v jiné podobě. Problém válek nevyřešíš tím, že si zrušíš vojáky. To je více než úsměvné.

Utopie nikdy neexistovala a existovat nebude. Pokud jsi to nepochopil do svého "důchodcovského" věku, už to nestihneš.

Poznámka na závěr. Lidé ve Vrběticích byli rádi, že jim ty "zbytečné gumy" vyčistily okolí po ruském teroristickém útoku. I lidé po povodních nebo po tornádu byli za pomoc rádi. Nikdo na ně bič nebral a nehnal je pryč. Možná to uděláš ty, pokud někdy přijdeš o barák. Budeš první...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: včera v 19:31
      Autor: ckp13
      Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4

Ne, jen myslícího, inteligentního muže.

Znáš to, ze školy, byli kluci, co měli potřebu se furt prát. Já k nim nepatřím.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: včera v 20:57
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4

Jinak já vím, s ty, protože neumíš moc číst a nad napsaným přemýšlet, si to nepochopil.
          Vím, že je to naivní a nemožné.

Co je generál bez války?

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: včera v 21:04
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3

Mám obavy, že se s tou nedospělostí a uvažování malého dítěte jsi dost mimo.

Před ruskou invazí na Ukrajinu zde například propagoval sbírku na pomník generálu Sedláčkovi..

https://www.nakole.cz/diskuse/17378-na-dobry...

Že se problémy musí řešit, někdy i za použití armády a zbraní, tady propagoval taky.
        Navrhoval střílet do naprosto bezbranných a zubožených lidí..

https://www.nakole.cz/diskuse/21328-kdo-se...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Ty nevíš, že se člověk ve stáří stává dítětem?

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: včera v 22:52
          Autor: Karel-ch
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Je výsadou stàří vědět víc, díky zkušenostem.
            Samozřejmě, pokud jsi psychicky nemocnÿ, stárnutím se ta obsese násobí.

Já jsem, tenkrát před rokem napsal, jak se mi hnusí lidé, kteří si jako profesi vybrali to, že budou zabíjet jiné lidi.

A nenapsal jsem to, že takové lidi považuji za úchyly, hnus, a existence, cy by neměli bÿt.

Povolání "vojàk" je hnus, a jen úchylové, co jim dělá dobře zabíjet, si jej zvolí.

To neznamená, že nechápu, proč je nutné, zatím,

tyhle úchylné pazdràty mít Upřímně, nespoléhal bych na Foltÿna, že ochrání moji rodinu.

Pokud jste nepochopili, co jsem psal, Foltÿn vá t vysvětlí, vy svině :-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: včera v 23:48
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2

Jsi chytrej kluk, Jindro, máš 8 semestrů marxáku a byl jsi v Rusku, znáš dobře tu řeč. Víš, že je vždycky dobré domluvit se po dobrém, dáš si stakan, koupíš kanystr nafty...
              Čemu by asi tak prospělo riskovat kuču po rodičích oplácanou polystyrenem?

Bojovat je hnus a jen úchylové, co jim dělá dobře zabíjet, si to zvolí.

Nebuď ouchyl!
              Až přijde Rusák, zastrč si ocas mezi nohy a olízni botu.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: dnes v 00:20
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Válčení a napadání souseda je primátí obyčej. Šimpanzi chodí na výpravy na území cizí tlupy. Moc dobře vědí, co dělají. Chovají se při tom zcela jinak, než na potulce za potravou. Na území cizí tlupy přepadnou nějakého cizince a pořádně ho stlučou nebo zabijí. Lidé jsou primáti, lidé válčí jako primáti. Je to náš vrozený obyčej. Pokud nechceme být zabiti či podrobeni sousedem, musíme si vytvářet podmínky obrany. Potřebujeme vojáky, armádu. Potřebujeme ji stejně jako už několik tisíciletí naší existence. Nikdy jsme bez válek nebyli a patrně ještě dlouho nebudeme, poněvadž kmenové násilí je naší přirozeností. V době, kdy se opět vedle nás zdvihá primitivní velmoc a veřejně slibuje, že si pro nás opět dojde, je výzva k demilitarizaci projev chorého mozku, nebo čiré zlomyslnosti.
      Odpověděl jsem na tvou nesmyslnou výzvu, poněvadž to považuji za důležité. Přesto všechny zůčastněné žádám, aby tohle nepsali do tématu pobavilo, poněvadž to není nic úsměvného.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: včera v 21:57
      Autor: Brahma
      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Pokud vyrábím zbraně, potřebuji je prodávat. Nejlépe se zbraně prodávají, když se válčí.

Vy tu furt, Brahmo, hrajete moralistní hru na dobro a zlo.
        Svět se změnil. Není dobro nebo zlo, ale jen velmocenské zájmy. Ukrajina, Venezuela, ,Taiwan.

Když napíšu, že každý, kdo si dobrovolně vybere profesi vojáka a učí se jak co nejlépe zabít své bližní je úchyl, vrhnete se na mě jako supi.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: dnes v 00:00
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2

Jenže od nepaměti každá země potřebuje vojsko na obranu a čím je "neutrálnější" tím musí mít silnější vojsko víc vyzbrojené. Neutralita je velmi drahá, a o to víc pokud je území mezi dvěma či více silnými státy. Vojáky a armádu asi dobrovolně moc lidí nechce. Moralizovat není potřeba, ale je nutné si říct co dál jestli se bránit napadení nebo se nechat okupovat a ničit cizí zemí.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: dnes v 00:20
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Neuvěřitelný optimismus

Macinka :„Ruská propaganda na nás vliv nemá.“
    Chlámal jsem se, až jsem dostal hyperventilaci :-D

A Tomio uznal existenci napadení Ukrajiny ruSSkem. Asi bude muset přestoupit do své třetí strany.

Gubernátor Orbán si v Bruselu, asi u čůrajícího chlapečka, stěžoval na gubernátora Fica.
    Zamyšlení:
    při setkání se vždy líbají jak Husák s Brežněvem. Jak to nacvičují, aby to nevypadalo teple a bylo vášnivé? :-D

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: včera v 16:09
    Autor: Arnošt905
    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Neuvěřitelný optimismus

radí se s někým ze svých teplých přátel na co si mají dát pozor.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: včera v 20:10
      Autor: petrp
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Neuvěřitelný optimismus

Arnošte, máš to zapotřebí?

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5

Potěšilo mě, že v tom dnešním mrazo-sněho-chumelo počasí jsem dobře udělal svoji práci, sondu do atiky pro zjištění, zda je možné opřít o ni základnovou stanici.

Do Jakotobyla to nedám, tam nemám přístup.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: dnes v 00:27
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Cykloexpedice 2026: Polsko – Alpy – Split

Hledám: Cykloexpedice 2026: Polsko – Alpy – Split
26.12.2025
Na začátku června 2026 vyrážím na svou další epickou výpravu do Alp. Pokud vše půjde podle plánu, bude to již…

Hledám: Muže 44-53 let, klasické MTB na cross-country

Hledám: Muže 44-53 let, klasické MTB na cross-country
22.12.2025
Vánoční dárek: poptávám středně aktivního muže k ježdění krajinou 1-2x týdně. Kompatibilní kolo pouze MTB 26/27,5"…

Hledám: Kamarádku na celoroční vyjížďky a kulturu.

Hledám: Kamarádku na celoroční vyjížďky a kulturu.
09.10.2025
Ahoj, jezdím celoročně silnice / gravel. Mám rád památky, kulturu, literaturu, rád zajdu do kina....
Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

248 cyklistů (4 přihlášení)

Srpnové toulání 2024

Neměl jsem v plánu psát nějaký další blog, ale objevil se tady blog od Quatsch a tu mám spojenou s Černou…
petrp | 27.11.2025

Cyklocestování 2025

Myslela jsem, že s blogy končím. Žádná velká expedice se nekonala a na nakole je velká konkurence, stačí…
Quatsch | 19.11.2025

Slovinsko na kole - 5. část - Závěr

Sjezd z hor (Zgornje Jezersko) zpět do údolí k řece Sávě byl přesně takový ten táhlý a nekonečně dlouhý sjezd…
Peggy | 18.11.2025