Halo halo halo! Právě jsem si přivezla kolouše ze servisu, kde mi ho snad zprovoznili a po několikaleté pauze doufám se zprovoznit taky.
Kolo mám. Ovšem taky mám před sebou týden jarních prázdnin s babičkováním.
Takže v předstihu poptávám - co takhle na Josefa, tedy v neděli 19.3. se srazit "u lodě" a zajet do Židlochovic na oběd? Jaký by byl zájem?
Teda... teď mi došlo, že automaticky předpokládám, že každý ví, o co jde, ale po těch letech to taky být nemusí.
Zkouším obnovit tradici měsíčních vyjížděk (nejen) lehokolistů (nejen) z lontu.
Zajímavý nápad. Ovšem já si jako starobní důchodce nemohu v současné situaci dovolit servis kola ani oběd v restauraci.
Prosím tebe.
Kdo jiný, než současný starobní důchodce si to může dovolit?
No třeba já. Už jsem se složitě po půl roce domohl správné výše důchodu, když mi ČSSZ neuznala, resp. dala do vyloučené doby šest a půl roku služby profesionálního vojáka. A teď se od října 2022 marně domáhám příspěvku na bydlení. Podle úřadu práce jsem nedoložil příjmy. Ale to podle platné legislativy uchazeči o zaměstnání v evidenci úřadu práce ani starobní důchodci nemusí. Vy jste se tady chlubila výlety do Afriky. Tak tam jsem nikdy nebyl. Jen jsem jednou byl na kole u moře v Cuxhavenu. Díky Ifče a PetruP.
Na oběd ráda pozvu. (Ostatní upozorňuji, že toto je jen adresná nabídka. :-)
Se servisem kola teda nepomůžu, ale trasa je rovinatá, moc se na ní neřadí; nějaké tipťop vyladění asi není nutné.
Bych se, s dovolením, s vámi kousek svezl. :-)
Buď bych dojel ráno vlakem na sraz a ze Židlochovic jel domů na kole, nebo obráceně. Záleží, jak bude foukat. Ještě bych upřesnil podle počasí.
Jen nevím, kde máte v Brně "u lodě"
Vítr se zpravidla otočí, takže si můžeš vybrat buď slabší protivítr ráno nebo silnější odpoledne.
Co jezdím takhle do práce ráno na sever a odpoledne na jih, zkušenost je jasná :-)
Já letos s největší pravděpodobností nezvládnu ani dvoustovku a pojedu jen dělat organizátora na startu. Tím pádem bych případně v neděli něco zvládnout mohl. Neslibuju, že se mi bude chtít jet ráno celou cestu až k lodi, je to stejnou trasou co vzápětí pojedeme do Židlochovic a kterou jezdím do práce. Ale přidal bych se.
Vida, už jsme tři. Koneckonců, když nám vyjedeš naproti, někde se setkáme. Minout se, myslím, nemůžeme (i když jak koukám do mapy, cyklotrasa je oproti době, kdy jsem tudy jela naposledy, minimálně v jednom místě přeznačená).
U Rebešovic loni otevřeli nový kousek asfaltu: https://mapy.cz/s/gepemesefe . Zřejmě ti samí lidi co mi tam roky drze tykali cedulema a la "cyklisto jezdi potichu" dosáhli toho, aby se nejelo vnitřkem Rebešovic. Má to hloupé pravoúhlé zatáčky, ale je to celkem fajn - ve většině délky bezpečně přehledné a jak je to nové, má to fajn povrch.
Krom toho o žádné změně na trase nevím.
Tak snad už by nemuselo po ránu mrznout a teoreticky bych tak mohl chytnout nějaké špatné návyky na jízdu na trikonovi :-D Ale kde je ten vrak? A jela by si to Štatlu vlakem?
No... já si nechala v pátek hodit kolouše ze servisu do práce. Vzhledem k mé aktuální kondici (i aktuální váze) nemá moc smysl, abych ho měla doma. Já svá kila na lehokole do kopce nevytáhnu. :-)
Takže dokud nebudou v práci námitky, abych ho tam měla odloženého, zůstane tam a po práci si budu vyrážet po okolí. Tj. do Štatlu pojedu buď autobusem nebo autem a kolo si vyzvednu až skoro na místě. Pracuji pár set metrů od lodě.
Tak bych si to musel odbloudit sám, hm. Že by teda z hlavního nádru, ale uvažoval jsem i o nějaké cestě na nějakou zastávku na trati. Škoda že ve Střelicách kolo nanaložím pro to debilní nádraží.
PS - souřadnice vraku jsou v odpovědi malému-jardovi výše.
Á mé sokolí oči :-D Díky :-D
A ještě jedno PS - doporučovala bych vystoupit v Horních Heršpicích. Po Sokolově je to pak coby kamenem dohodil a o víkendu tam nebývá nějak nepříjemný provoz.
Nyní je tam ta výluka, protože dali tomu bagristovi odkopat ty pilíře toho železničního mostu a nikdo za nic nemůže a zaplatit tu opravu taky nikdo nechce. Tam se nedostanu. Jen rychlíkem na hlaváč nebo z vesnických nádražíček na trati.
Tu dvoustovkovou trasu BBS už jsem jednou absolvoval, při vší úctě - ano, pěkná, ale další tyhle ambice už nemám a tak bych dal s radostí přednost téhle společenské akci (a zároveň si dal dvoustovku vlastní).
Nové trasy budou tradičně po PBP, čili příští rok. Kolik a které budou tu na Moravě a které budou startovat z Prahy se uvidí. Tomáš tam má prý vyzkoušenou nějakou pěknou na Ještěd a zpátky, určitě ji zařadíme, ale taky bych rád navrhnul novou dvoustovku někde tu.
Zdar všem,
Ifče díky za nápad (jejda, jak já dlouho tady nebyl a na leháči snad ještě dýl...).
Pouvažuju, ale teoreticky by to mohlo klapnout...
Nějaký nástřel času startu by byl? 10, 11?
Zatím bych to viděla až na tu jedenáctou. Výlet je to krátký, rána budou ještě studená... a Arnoštovi, jestli dobře koukám, vlak v Heršpicích staví v 11:04.
Takže když se v jedenáct sesbíráme u lodě a pomalu vyrazíme, tak se u podjezdu pod Sokolovou tak akorát srazíme.
(Podjezd pod čtyřproudovkou je taky novinka oproti době, kdy jsme tam jeli naposledy.)
Netuším ještě, opravdu netuším, jestli pojedu, bo matičce se musel koupit byt blízko bratra, bo je už potřeba ji opečovávat a do penzionu pro důchodce, ta verze před DD, ji nechcou vzít. Nemá nemohoucnostní příspěvek, a tak jezdím "zedničit" a učím se sádrokartonářství apod. Na ten víkend nemám zatím požadavek, ale jak všichni dojíždíme a někde děláme, tak se sjíždíme na písknutí. Jako sjedeme se, né že se sjedeme :-D
A pokud bych jel, tak bych jel s Tramínem s hlaváče.
Tak pak je to na vás vlakemdojedoucích :-) Jak si ten odjezd domluvíte, tak to bude.
Jen mám obavu, že pro tvůj jízdní řád se to s tím hlavákem bude blbě slaďovat. Zato Tramino z hlaváku (nepřijede-li po ose) a ty z Heršpic vychází na tu jedenáctou skoro přesně (a fakt se tam nedá zabloudit).
Když bych jel vlakem, byl bych na hlaváku v 10:36. Takže v 11hod je sraz ideální. Podle Mapy.cz je to 3,3km.
Tím pádem to vidím jako rozhodnuto.
Zhruba za týden se podívám na aktuální předpověď počasí a v závislosti na ní pak zavelím. :-)
Pardon, asi už su v tuto dobu trochu mimo, takže se uvažuje pořád o neděli 19.3?
Díky.
Aniž bych se tu vyjadřoval, sledoval sem debatu a plánoval se taky přidat, pokud to aspoň malinko půjde.
Jojo. Pořád neděle 19.3. v 11 hodin.
S tím, že bude definitivně vyhlášeno až pár dní před podle aktuální předpovědi počasí.
(Já ti to "dyštak" znovu pošlu po messengeru, aby ti to neuniklo. :-)
Soukromou zprávou mu to pošleš do zde registrovaného mejlu.
Přijel bych v 9:09 pokud bych chtěl nakoupit v lídlu u lodě svačinu nebo až v 10:14 a počkal bych na Tebe na příjezdu vlaku od Břeclavi.
A jak sis načrtnul na mapách cestu k lodi prosím Tě?
Předpokládám, že normálně zadáním startu a cíle a zaškrtnutím kola.
Přiznám se, že pokud by mě netlačil čas, tak bych jela raději mimo provoz takto:
https://mapy.cz/s/gesunoleru
Nebo z Heršpic. :-)))
Nejlepší je to z Dolního. :-)
To vylezu z nádraží, jedu doleva a najedu bez problémů mimo provoz až přímo na cyklostezku.
Z hlaváku vylezu z podchodu směr Tesco a přes parkoviště najedu na ul. Úzká a doprava na Uhelnou, Na křížovatce s Opuštěnou jedu rovně přes bývalu vlečku (je tam dřevěný přejezd) na cyklostezku okolo Svratky. Už jsem tak jel několikrát.
https://mapy.cz/s/boducugoce
Trochu hodně OT, ale tady jsme všichni tak nějak poblíž. Znáte někdo sedláře nebo někoho sedářským šicím strojem? Potřebuju na poruh sícu přišít 4 konce popruhu a potah je opravdu odolný...
Tak já odpadávám, od víkendu jsem nachcípaný, a sice už nepolykám ježky, ale pořád ještě hnusně kašlu a do neděle to určitě nebude na ježdění na kole.
To je mi docela líto, bo jsem se chtěl zeptal na úpravu střihu potahu toho svého emerikn sícu, ohledně nastavení vypínacích popruhů, kdy je všitý gumový poruh 5cm do lemu, který uvažuju prostřihnout a dovypnout našitýma popruhama. Tak ať to vypotíš teda :-D
To je škoda. Já shodou okolností taky od víkendu, a to tak, že po nevím kolika letech jsem uzemněný doma.
A zrovna jsem si na Tebe vzpomněl, jak to máš z práce taky denně proti větru. Minulý týden nebyl výjimkou, naopak to šlo do extrému, aspoň tady. Jak jsem zvyklý nezpomalovat, dokud to jde, tak v pátek po návratu už toho bylo právě dost a pak to na mě vlezlo.
Ale zas pevně doufám, že v neděli už to na kolo bude, v pátek jdu na kontrolu.
Pokud jo, tak jsem zvědavý, jestli po osmi dnech skoro bez hnutí se budu cítit odpočatý jako nikdy, nebo naopak jak mucha.
Když ne, tak taky až příště.
Takže jo. Vytáhla jsem dnes po práci kolouše a projela si trasu aspoň po tu novou pravoúhlou objížďku Rebešovic až skoro k Rajhradicím. Po zhruba tříleté pauze (přičemž minimálně dva roky předtím už byly taky jen tak symbolické) mi to i celkem stačilo.
Protože předpověď počasí vypadá nadějně, vyhlašuji tedy tuto neděli 19. března v 11 hodin sraz "u lodě".
(Nedaleko rozhledy Komec, kousek od stánku s občerstvením, přesné souřadnice viz výše.)
Pro lidi, co vlákna s takovým zběsilým nadpisem nečtou, ale třeba by i jeli, to ještě asi propíšu i do "vyjížďky, srazy".
Tak myslím, že se vyjížďka vcelku vydařila (byť byla pro mě po dlouhém pauzírování tak akorát na hranici sil :-)
Počasí se mi povedlo objednat skvělé.
Bylo nás pět - na vzpřímených kolech malej-jarda plus jedna plusjedna, na leháčích Radek, Tramino a já. Bylo do té míry pěkně, že se dalo obědvat na zahrádce restaurace, tak co víc si přát. Po obědě už jsme se rozjeli každý svým směrem.
Duben bych předběžně viděla na neděli 23.
Pokud bych nedostala vnoučata na velikonoční prázdniny, tak by případně i některý ze čtyř volných velikonočních dní připadal v úvahu.
Cíl bude zatím opět něco podobně nenáročného - zřejmě zase na oběd - pro změnu do Adamova.
Tak nakonec vynechám, budu o víkendu na maltě, myslel jsem, že mně trefí.
Tak jen doufám, že to nepojedu sama... :-)
Tak příští týden, zatím si mně povolává bratr obtýden, příští víkend by nemusel snad. Ale docela mi to vadí, bo nemám kolo kde zaparkovat v Holomóco a rád bych se tam projel a prubl navigaci v noci.
A kdyby to vadilo jen mně, ale moja je na mrtvicu, že bratr pískne a přijedu, a ona může na mně jako ignoranta od rána do noci a nic :-D
Rozhodně by bylo fajn, potvrzení účasti.
Letos si plánuju cestu ze Slavkova u Brna přes Nemotice do Hodonína a vlakem do Štatlu. Teoreticky by se mohlo až do Břeclavi. Je to rovina s jedním stoupáním z Nesovic do Nemotic. Ten kopec už jsme navíc jeli. Radek mi tam rovnal drhnoucí zadní pneu o vidli. A pak vynikající oběd s kynutýma knedlíkam u těch stájí pod tím šíleným kopcem :-D
Díky za dnešní akci, 1 dokumentační z cíle výletu (bez mé maličkosti, já za mobilem). Bylo fajn...
Já spolu s Radkem dojeli společně až do Slavkova, Radek pak pokračoval svým směrem dál.
Pěkné to bylo.
Díky za doprovod cestou zpátky.
Tentokrát byla celá s větrem v zádech, konečně!
Ono to bylo slabě s větrem už i ráno - vyrážel jsem stejně jako do práce v sedm, jenže opačným směrem - takže tak se na to musí, ale to by se ta cesta do práce natáhla už moc...
Sem tě musel strašně brzdit... :-)
Kdepak, jeli jsme docela rychle. Jenom když jedu sám, tak se nějak nedokážu krotit, proto díky za každou společnou vyjížďku.
Stejně jsem to po tom odpočinku asi trochu přehnal - tak dobře se jelo, že stehna teď zepředu bolí nějak víc než jindy. Nezdálo se, že "do Brna a zpět" to bude přes 190 km.
Ale do práce se pořád dá a dnes to bylo zpátky dokonce s větrem, kdo by to byl řekl (výjimka potvrzující pravidlo).
Těším se na někdy příště.