reklama

Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

Kolo, po kterém jsem toužil - tedz elektrika co by se na ní dalo cestovat a nebyla zbytečně robustní a těžká. To kolo přišlo rozložené více než by bylo k uskladnění do bedny nutné. Po marném pokusu nasadit karbonovou vidlici jsem zavolal servisáka, který mě zapřísahal, ať už nic nedělám a kolo mu dovezu, nebo že se večer staví. Zkuste přesunout děcku štedrý večer na druhý den ráno...
Tak do Stověžaté. I ten hoch se s tou vychytaným odlehčeným hlavovým složením Cannondalů potrápil, ale kolem poledního vyrážím domů v jedné stopě.
První šok, namachrovaně jsem nastavi "turbo" a po prvním sešlápnutí mě to málem sundalo ze sedla, ja k to vystřelilo. Tak pokorně na Tour a pop pár metrech Eco, a přípomoc byla furt znát. Modřanskou na Zbraslav, velmi svižně a velmi zlehka a přitom na tu nejnižsí možnou přípomoc. I když je přípomoc limitována do 25 km/h, svištělo hezky zlehka, ale extra jsem se neflákal, točil nožkama jak větrník. A to samé pak do kopce v břežanském údolí, pořád stejná rychlost i zátěž, jen jsem přepnul přípomoc na Sport. Prostě paráda. S elektrickým MTB se to nedá srovnat. To se valí jako tank, tohle spíše letí. V dalším kopečku na cestě domů jsem vyzkoušel i Turbo, ale velká rozdíl mezo tímhle nejsilnějším režimem a režimem Sport jsem nepozoroval.
Člověk jede krajinou průměrnou rychlostí 25 km/h, šmrdlá si nožičkama a valí to kopec nekopec (vítr nebyl). Prostě paráda, něco co jsem chtěl.
Aby si člověk šmrdlal za své když to jde, a při rozjezdu, nebo tam, kde je potřeba se do pedálů pořádně opřít, ti pomůže motor.
Radost nezměrná a nadšení pak obrovské, když jsem zjistil, že jsem na těch 39 km ubral jen jednu čárečku z baterky. Když se kouknu na tepovku, zase jsem se extrémně neflákal, asi zhruba podobně by to vypadalo na Zelenáči, ale jel jsem od 10 km/h rychleji, v průměru.
To, že zadní stavba nějak pruží jsem vůbec nepostřehnul. Mínus?
Je to na pevných osách, takže na můj nosič musím objednat specielní osičku. Jinak, zatím fakt bomba.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 26.03.2021
Autor: Jindra8526
  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

         

    Tak abych jenom nadšeně nevřískal, uvedu i problémky, které sice řešitelné, ale přesto je dobře o nich vědět a vzít do úvahy při rozhodování.

    1) Váha - nikoliv ta deklarovaná, ale poctivě změřená u kola velikosti M, čistá, bez blatníků ovšem s pedály (bez těch se blbě jezdí) mě dává 17.9 kg. POužitím superlehkých bych mohl snížit váhu tak o 20 deka, asi smysl to nemá.

    2) Akumulátor. Dodáváno s akumulátorem 500 Wh, i když na trhu jsou aku 625 Wh, na výběr není, ber nebo nech být. Dobře, když chci 625, přeci jenom o pětinu větší dojezd něnco znamená, musím koupit novou baterii - tj. cca 24 tisíc

    3) Výměna baterie. Zatímco u MTB vycvaknu a nacvaknu a frčím, tady je baterie přišroubovaná k plastovému víku a s ním se nacvakává. Nic co by nešlo řešit, ale tohle bys cestou někde uprostřed polí dělat nechtěl:
    https://youtu.be/nhWiJCQyzao
    Řešení tu je, vozit baterii i s víčkem a nacvakávat jak je člověk zvyklý, cak-cak, je to. Váha víčka nula prd, jen o asi cenťák vyšší a delší, problém není. Problém není ani náhradní víčko sehnat - ale stojí 95 EUR s poštovným hezkých 107.

    3) Zadní stavba KingPin Cannondale.
    To problém není, spíše vlastnost. Není to jako u pružných vidlic, zamkneš odemkneš otočením čudlu, tady se musí rozšroubovat a vyndat/nandat nějaký šajzík, co to pružení v tom šroubu zamkne, jestli jsem správně pochopil manuál. Dodáno je zamčené, tedy zadní stavba nepruží ani malinko, tedy jen v tom karbonu, což já nepoznám. Pro mě výhoda, odpadají problémy s nosičem, nebude se to hejbat, nosič lze připevnit.

    4) No a ten slavný nosič. V rámu jsou otvory se šrouby na jeho připevnění, takže by theoreticky měl jít použít jakákoliv nosič, který je dole uchycen šrouby a a objímkou za sedlovku. Můj karbonový nosič Tailfin lze použít, ovšem, musí se koupit specielní osička (59 EUR, s poštovným 70)
    https://www.tailfin.cc/, místo té co mám na silničce má pevnou.

    Takže, celkem nic neřešitelného, jen náklady letí vzhůru.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 27.03.2021
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

           

      Gratuluji ke krásnýmu kolečku!
      Nedávno jsem tady někde psal, že Ane si pořídíla novýho spešla, ale myslím, že jsem neuvedl, že to je také elektro. Ane totiž před cca pěti rokama pověsila klasická kola na hřebíky (zdravotní důvod) a sedla na ně jen velmi vzácně - když jsme byli spolu na dovolené, ročně max. 500 km (což v porovnání s cca 6000 ročně do té doby je skutečně prd).
      Roky jsem ji přemlouval do elektriky, bránila se tomu jak nevím co, o víkendu před třemi týdny jsem s ní dal o téhle věci zásadní pohovor - a vypadlo z ní, že o tom uvažuje. Pět dní na to byl spešl doma.
      Včera jsme dali první společnou akci, abych věděl, jak mi bude ujíždět, jestli jí vůbec stačím. No do kopců má samozřejmě navrch, taky mi to půjčila - stačí přípomoc na jedničku, trojka už je formule jedna, to jede samo, jsem nadšen jednak z toho kola jednak z toho, že ji to vrátilo do sedla a zase budeme jezdit spolu. Má jediný (kupodivu velký) problém: bolí ji zadek, prostě odvykla :-)
      Teď budu stavět pro souseda kolo s pomocným motorkem, tak se těším, že to taky prubnu.
      Jindro, Ane má rovněž baterii 500 Wh, zajímá mě Tvoje zkušenost s ujetou vzdáleností, až teda něco najezdíš. My včera dali něco přes 50 km, z toho cca 20 km jela bez přípomoci, jinak na přípomoc jedna, a v cíli baterie ukazovala ještě 50% nabití. Takže to by vypadalo, že ve zdejším (kopcovitém) Posázaví by to mohlo dát cca 90 kiláků, což by bylo ok.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 27.03.2021
      Autor: Airline
      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

             

        Já tohle "lehké" kolo mám první den, ale mám dost najeto na na MTB s elektrikou a to je o 10 kg těžší.

        V našem terénu (nahoru/dolu) to dá těch 80-90, věřil bych tomu, že na tom lehčím Specialu Ane dá stovku jako prd.


        Vloni napodzim jsem měl svoji elektriku rozhašenou, a tak jsem jezdil na Zelenáčovi a Soňa na baterky, samozřejmě, že mi do kopce ujela, ale na rovinkách jsem jí to vždycky nandal, protože jí ten motor pomáhá do té rychlosti 25 km/h a pak už jede bez motoru na dost těžkém kole, zatímco já na lehounké silničce. Takže na silnici jsme se nijak nezdržovali, jen prostě jsme nemohli jet "spolu" bok po boku.

        Problém je v tom, že jakmile zahneme mimo silnici, mám na silničce problém, kdežto ona na tom MTB skáče přes pařezy, což jí pro mě z nepochopitelného důvodu, strašně baví.

        Tak společné výlety - já na Zelenáčovi ona na elektrice jsou nemožné, oba na elektrice, přičemž ona na lehko, a já vezu všechno. Nevím jestli jí dostanu na tuhle elektrosilničku - prostě žrát asfalt jí nebere, ale bylo by to řešení, že bych já jel na Zelenáčovi a ona na tomhle, s tím, že naopak by zátěž vezla zase ona.

        Je hloupý přesudek, že na elektrokole si nemákneš, mákneš a jak, když chceš, jen to víc odsejpá a taky to umožní se zbavit těch otravných pasáží nekonečných kopců nebo protivětru, zůstává jen to potěšení z jízdy.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 27.03.2021
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

               

          Kopce a protivítr jsou pepřem a solí sportovní cyklistiky. Touhle berličkou z ní děláš sterilní záležitost. Dáváš si do těla akorát na rovince bez větru. O dost se tím obíráš.
          Určitě děsně prima věc na cesty do práce, při turistice když není moc času nebo sil dejme tomu. Ale při sportu je to čirý nesmysl. A nebo inkluze ;-)

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 27.03.2021
          Autor: ronda
          Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
          • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                 

            Ano, souhlasím, jde o to, jestli chceš "sportovat" nebo se "jet někam podívat".

            Jinak na to elektrokole si můžeš "dát do těla" kdykoliv, je to jen o volbě úrovně přípomoci.

            Jsou stupně Turbo/Sport/Tour/Eco a Off- bez.
            U toho MTB na Eco to veze tak to kolo a jezdit s elektromotorem v tomhle režimu postrádá smysl.
            U tohohle kola je i režim Eco znát jako přípomoc, asi to bude taky tím,že to má nejnovější generaci motoru, ale váha taky dělá svoje.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 27.03.2021
            Autor: Jindra8526
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
            • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                   

              Na elektrokole si můžeš dát do těla, kdykoli chceš, to se o klasice na vícedenních cestách říct nedá.
              E-kolo je to krásný a pro tvůj styl cestování ideální. Můžeš plánovat v podstatě stejně, jako kdybys jel autem, protože výškový profil trati, počasí, momentální fyzická kondice, má na denní nájezd malý vliv. Pokud si necháš na každý den cca hodinu v rezervě na dobití baterií, hned tak tě něco nepřekvapí.
              A tohle kolo budeš muset k něčemu zamknout, i když ho budeš mít opřené o stůl, na který ti přinesou oběd.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 27.03.2021
              Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
              • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                     

                Na cestě tě vždycky něco překvapí, ale není zoho mnoho

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 27.03.2021
                Autor: Jindra8526
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
              • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                     

                Jak jsem psal, nedali mi šanci na 625, musel jsem koupit druhou baterii, takže nabíjet cestou by nemělo být nutné, pokud se nebudu chystat na 300ku.

                Za hodinu do toho dostanu tak 180Wh, což dá sotva 40 km, to se ani nevyplatí se o to starat, když druhá baterka váží 3,5 kg. Zamknout k něčemu musíš kolo vždycky, i když si na něj vidíš, protože hodit ho na korbu je otázkou vteřin, ledaže ho opravdu máš úplně při ruce.

                Přijemná by měla být ta rychlost přesunů, držet 25 km/h tedy dvoustovku za den pod 10 hodin, to je z říše snů.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 27.03.2021
                Autor: Jindra8526
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                       

                  Na klasice jen s kreditkou, to z říše snů je.

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 27.03.2021
                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                         

                    kreditka je k prdu, kredit = dluh....
                    debetní kartu potřebuješ, ne aby sis půjčoval prachy, ale aby byly tvoje :-)

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 27.03.2021
                    Autor: Jindra8526
                    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                       

                  Mně se hlavně líbí to Jindrovo nadšení,ta radost. Takhle jsem se naposledy radoval,když mi jako dítěti přinesl Ježíšek Wartburga na dálkové ovládání.

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 27.03.2021
                  Autor: DAVID7001
                  Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                       

                  Nakonec se propracuješ k sedmi stům za deset hodin. Dám ti pak tip na pohodlnou.

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 27.03.2021
                  Autor: ronda
                  Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                         

                    Ne, 20-25 km/h je reálná hranice, spíše ta nižší hodnota.
                    Ale i tak, je to safra znát proti 13-17tu bez motoru.

                    Ale dvoustovka denně se zdá být dosažitelná, takže nějaké ty dlouhé přejezdy kolem kanálů by mohli odsejpat.

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 27.03.2021
                    Autor: Jindra8526
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
          • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                 

            To je pre pár sado-maso týpkov, nik im to neberie, ale bežní ľudia športujú spôsobom primeraným ich možnostiam a chuti, tak aby ich to tešilo, nie do krvi a do úmoru. To je potom také to športom k trvalej invalidite...
            Ale našťastie si každý môže vybrať, tak si to nezáviďme a užívajme si každý po svojom...

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 27.03.2021
            Autor: Lubo990
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                   

              Před pár lety nebyly žádné elektromopedy a kvanta lidí sportovala na kole úplně samozřejmě za své. To,co píšeš je jen výmluva lenocha. Dnešní elektrikáři za pár let přejdou na virtuální realitu a budou si dávat do těla na gauči ;-)

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 27.03.2021
              Autor: ronda
              Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
              • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                     

                To je trochu jinak. Oni by ti lidé jinak nevyjeli vůbec. Jen by leželi doma na gauči,nebo seděli u počítače. Tak co je lepší,sportovat trochu,nebo nesportovat vůbec? Totéž se týká lidí po různých operacích,nebo důchodců. Při představě,že by museli obyčejné kolo do každého kopce tlačit,tak ho raději nechají doma. S elektrokolem se nemusejí bát,co nezvládnou sami,v tom pomůže motor. A časem se jim to může zalíbit,trasy se začnou prodlužovat a využívání motoru snižovat.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 27.03.2021
                Autor: DAVID7001
                Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                     

                Já jak sleduji některé ty "elektrikáře" na FB, opravdu se mi zdá, že někteří z nich zdaleka nejsou "líné kůže" ale spíš ti, které můj otech označoval jako "natržená játra".

                Prostě úplně jiný sport, jiné dovádění, a fakt se nenech zmýlit, ono to vyžaduje i fyzičku, asi jako třeba motokros.

                Ovšem, to můj případ není, já jsem ten, který si chce prostě cestování usnadnit a soustředit se nadále víc na Francii a na francoužštinu, víc než na myšlenku "přežít do konce etapy" jak mnohdy bylo.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 27.03.2021
                Autor: Jindra8526
                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
              • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                     

                Ak lenivý človek vďaka motoru strávi viac času pohybom na vzduchu, vďaka za to! Ak si človek, ktorý nie je lenivý, ale bez potreby sa drať a potiť krv užíva omnoho častejšie jazdu na vzduchu a aj v rámci časových a iných obmedzení mu to umožňuje dostať sa niekam kam by inak nemohol/nestihol tak vďaka za to! A ak sa chce niekto rozbiť pri adrenalínovej jazde nadoraz tak motor mu v tom nezabráni. Ale môže mu pomôcť keď rozbolí koleno alebo dojdú sily, alebo sa proste potrebuje urýchlene vrátiť domov. Motor je takmer vždy plus, tí čo ho máme vieme aké výhody to má a užívame si to. Ak ho niekto nechce, je to jeho vec...

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 28.03.2021
                Autor: Lubo990
                Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                       

                  Proti tomu nic. Pérdel mám z devalvace výrazu "sportování". Napiš, že na elektrice jedou na vejlet a nebudu namítat ani písmenko.

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 28.03.2021
                  Autor: ronda
                  Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                         

                    Nechci nic přivolávat,ale až třeba jednou po zlomenině krčku kyčelní kosti odložíš francouzské hole,budeš psát jinak. Oni ti lidé se zdravotními problémy nejsou na první pohled rozpoznatelní od ostatních,jak si myslíš Ty,oni na pohled vypadají úplně stejně.

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 28.03.2021
                    Autor: DAVID7001
                    Hodnocení: +8 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                           

                      Ale no ták. Řeč jde o "sportovcích" na elektru, tak nevím, proč mají furt potřebu je bránit ti s opravdovými problémy. Stavět se před ně, dělat jim krytí ;-)

                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                      Datum: 28.03.2021
                      Autor: ronda
                      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                             

                        Jediný,kdo se tu ohání nějakými extrémními výkony,kterých mu elektrokolo pomůže dosáhnout,je Jindra. Ostatní ta elektrokola k něčemu takovému nevyužívají. Berou to jen jako pomoc k něčemu,co už by nezvládli. Nějaké výkony pro ně nejsou důležité.

                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 28.03.2021
                        Autor: DAVID7001
                        Hodnocení: +10 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                               

                          Vzpomeň na kolegu, co staví silniční elektrohyby s kilowaty a dvěma motory. I v nějakém závodu silničářů se chtěl kdysi motat ;-)

                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                          Datum: 28.03.2021
                          Autor: ronda
                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                          • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                 

                            Takoví se najdou všude. Prostě zkoušejí,do jakých extrémů jde až zajít. Spíše než sport je to pro ně zábava. Samozřejmě všichni na svých cestách potkáváme různé elektrické samohyby od maličkých koloběžek po velké,připomínající spíše motorku,jak se padesátkou řítí městem. Tato skupina bude samozřejmě existovat také.

                            [ Reagovat ] [ Zpět ]
                            Datum: 28.03.2021
                            Autor: DAVID7001
                            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                   

                              Ale tohle já nikomu vůbec neberu. Naopak. Líbí se mi to. Když jsem takhle blbnul, tak tehdy nebylo elektro, trápili jsme dvoutakty, vymejšleli jak s tím dál a rychleji. Ale ani ve snu by mě nenapadlo to vydávat za sport, nebo tím napodobovat sportovce. Nejen tady to ale v souvislosti s elektrohybem už zaznělo mockrát.

                              [ Reagovat ] [ Zpět ]
                              Datum: 28.03.2021
                              Autor: ronda
                              Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                              • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                     

                                Takže, když sednu na svého Favorita a šlapu na něm, tak sportuji, když ovšem sednu na své e-kolo, na kterém také šlapu a motor mi pomáhá (nikoliv 100%), tak už to není sportování?

                                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                Datum: 28.03.2021
                                Autor: vysočina
                                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                       

                                  Asi jako kdybys šel do posilky, prsil se jak zvedáš 200kg na benchpress a na každý straně měl brigádníka, kterej by ti to pomáhal heverovat vzhůru.
                                  Jo, něco tam děláš.

                                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                  Datum: 28.03.2021
                                  Autor: Sodoma
                                  Hodnocení: +9 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                         

                                    ale prd....

                                    kdo se tu prsí?
                                    vy furt máte nějakej mindrák z toho, že vám to nejezdí s motorem i bez, nebo co :-)

                                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                    Datum: 28.03.2021
                                    Autor: Jindra8526
                                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                           

                                      Proč mindráky. Dneska jsem si ověřila, že mě to bez motoru jezdí mnohem líp, než jsem čekala.

                                      To nejsou mindráky. To je jen nepochopení, proč někdo musí stůj co stůj ujet na kole 200 km za den a aby toho dosáhnul, tak si pořídí poloviční babetu.
                                      Holt každý vnímáme cyklistiku po svém.

                                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                      Datum: 28.03.2021
                                      Autor: radka
                                      Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                             

                                        ta oblíbená délka Jindrových tras je určitě tak trochu extrém, nic méně ono mraky lidí nejezdí na kole jen proto, že chtějí sportovat, chtějí jít ven a kolo není nic, co by jim bylo uplně cizí, pokud to dělají častěji zpusobem jako třeba já, že rád se někam převezu na víkend autem a tam už jezdím---já na koloběžce, pokud ujedou 10km, vidí věci co jsou na trase dlouhé 10km, pokud ale ujedou 60km, vidí toho okolo sebe podstatně víc, ted už jde jen o to, jestli to objedou autem, ujdou to pěšky, ujedou na kole, nebo to ujedou na elektrokole. to si myslím, že by si mohl rozhodnout sám za sebe podle toho, co jemu konkrétně vyhovuje nejvíc.

                                        ono je taky rozdíl, když třeba kancelářskej si chce po týdnu dřepění na židli protáhnout tělo, nebo když fyzicky pracující si potřebuje přez víkend především odpočinout, bo v pondělí musí zase fungovat na plný výkon a né přijít v pondělí do práce s tím, že je po víkendu totálně dobitej.

                                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                        Datum: 29.03.2021
                                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          ...on bude taky rozdíl v tom "fyzicky pracujícím". Většina má ze zaměstnání kondičku a nemá problém po týdnu rachoty v sobotu doma makat na zahradě/stavbě a pak nemá ani problém s túrou na běžném kole, je totiž na fyz. zátěž zvyknutý a nemá potřebu lenošit. Některý pokládá za fyzickou práci cokoliv mimo sedění v kanclu- takový si musí odpočinout i na tom kole. Jinak je pro většinu jízda na kole potěšení ze zvládnutí vzdálenosti vlastní silou spolu s návštěvou památek/přírody. To že starší, se zdrav, problémy ap. použijí k tomutéž přípomoc, je OK, ale okolo sebe vidím mnoho zdravé mládeže s nadváhou, co se vozí na elkolobrndě(ti "poctivější" na elkole) a tak jsou sice "na čerstvém vzduchu",jen ten potřebný pohyb nějak není(protože právě ten jim dělá problém)...

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 30.03.2021
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                           

                                      Jen obecná debata o významu slova "sportování" ve vztahu k elektrokolu. Neber to osobně.

                                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                      Datum: 28.03.2021
                                      Autor: ronda
                                      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                           

                                      Ale houby mindrák... Na leháči mám na rovině standardně před 25km/h a do kopce nahoru objektivně přiznávám, že by mi elektromotor pomohl, neb se ploužim jak zdechlina.
                                      Kdybych měl denně do práce překonávat tříkilometrový stoupání, pořídil bych si motor, abych se do práce dostal v použitelným stavu v použitelným čase. Kdybych rozvážel zásilky po Praze, taky by mi přišel vhod (nechme stranou že zrovna takovej člověk si ho těžko může dovolit), abych byl po práci schopnej ještě taky dělat něco jinýho než spát před další šichtou.
                                      Já ti tvoje e-kolo ani neberu, ani nezávidím. Pořídil sis ho ty, moje peníze jsi na to nepoužil, je mi do toho absolutně prd. Pravděpodobně tě to baví, tak si ho užívej.
                                      Ale tvářit se jako že sportuju a "dávám si do těla" zatímco "šmrdláš nožkama s přípomocí v režimu Turbo" mi prostě přijde nemocný.
                                      Na chlubení se žes za den ujel 200km není nic špatnýho, pokud to bylo za vlastní sádlo, nebo v náročným terénu (ideálně obojí). Passatem po autobahnu to zvládne kdekdo...

                                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                      Datum: 28.03.2021
                                      Autor: Sodoma
                                      Hodnocení: +8 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                             

                                        Kdo se tu kurvo tváří, že "sportuje"?

                                        Pochopitelně, že i na elektrice "sportuješ" ale o to tu nejde. To je problém místního pacienta, furt hledá něco,co je špatně a co "švindluju". Protože je regulérní magor.
                                        Když jsem jel do Andory, ošvindloval jsem to, protože tam, kde jsem byl jsem být nemohl.
                                        Pak, když jsem se předloni vydal ve svých stopách kolem Evropy, a posichroval záznamy tak, aby nemohl říct ani hovno, měl problém s tím, že jsem napsal, že v poledne byl žár a jemu google ukazoval, že tam žár nebyl, protožejen 32 ve stínu. A kromě toho jsem jel pomalu...

                                        Nejezdím nikam "sportovat", nebo trhat sportovbí rekordy, když jedu tak proto, že to sám chci dokázat, sám chci překonat nějaké překážky a vydržet to, nebo, protože už vím,že překonat to dokážu, třeba jen jet na výlet, zase trochu delší.

                                        Takže nehrajme tu psychoušovu hru.

                                        Jasně jsem napsal, že po kole, které by mě umožnilo putovat Francií tak, aby mě každý den zbylo více času na to se někde zastavit, prozkoumat to, pokecat s lidma jsem vždycky toužil.

                                        Projel jsem Francii odzhora dolů několikrát bez motoru i s motorem. Vím, co mě u těch elektrokol štvalo - jejich váha. Tenhle problém tohle kolo řeší, asi budu i s náhradní 3,5 kilovou baterií o dost lehčí, než kdejaký kolega, co jede se stanem.

                                        Nezastírejme si, chlap, když mu je 60, a má šlapat 150-160 denně pár dní po sobě, mívá togo na večer docela dost. A běkdy toho má dost i v poledne, ale před sebou porce, tak se kousne a jede. Je to sport? Nevím, prostě je to "cesta" jejíž cílem je "kousnout se".

                                        A když se na takovou cestu vydám, vezmu si Zelenáče.

                                        Když, ale se chci poflakovat, je takový nitorek řešení, a tohle se mi jeví téměř dokonalé, zatím (kromě nákladů) jsem nenalezl žádný kaz.

                                        Ale ať tu zase kurva nikdo netvrdí, zvláště ti, co neobejeli na elektru ani náves, že je jak jezdit na mopedu. Není.

                                        A mnozí z těch, co tu chytře žvaní o sportu, by ani na té elektrice neujeli to co já bez ní.
                                        PUTOVÁNÍ to je cíl

                                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                        Datum: 28.03.2021
                                        Autor: Jindra8526
                                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Naprosto nesmyslně si bereš tu obecnou debatu osobně a vztahuješ jí k tvým cestám.
                                          A zároveň si protiřečíš. Správně píšeš, že sis to kolo pořídil pro větší pohodu na plánované cestě. Proti tomu nikdo nemá ani slovíčko. Pojedeš tak, jak ti to bude nejlíp vyhovovat.
                                          Na druhou stranu pak ale těžko psát o nějakém sportu. Ano, nějaký, nemalý výkon vydáš. Ale spíš turistický, ještě s úlevou. Fakt bych slovo sport vyhradil pro jiné činnosti a procesy.Jinak by se sportem pak už dalo nazvat úplně všechno, při čem se člověk nějak pohne. A to by tak trochu ztratilo smysl.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 28.03.2021
                                          Autor: ronda
                                          Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Ale to víš že jo, putovat se dá i na motorce.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 28.03.2021
                                          Autor: radka
                                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          To milé oslovení přeskočím...
                                          Pokud se chceš "přepravovat", nemám nejmenších námitek, jak už jsem ostatně popsal výše. Asi mě holt zmátla diskuse o tepech, výkonech, spálených kaloriích, snímačích všech možných parametrů a tak dále, ale to se mi s přibývajícími roky bude stávat asi stále častěji.
                                          Hlavně prosímtě jezdi "na pohodu" a užij si výlet. Rozhodně nemusíš žádnému "místnímu pacientovi" dokazovat kdes byl, kolik jsi toho odjel a kudy a tak dále. To by nás mohlo totiž opět svést na zcestí, že se bavíme o nějakých, nedejbože sportovních, výkonech.
                                          A až se vrátíš, pochlub se s fotkama, cos navštívil, ubožáci jako já, co neobjeli ani náves, se rádi pokochají a popláčou, co všechno jim v životě uteklo...

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 28.03.2021
                                          Autor: Sodoma
                                          Hodnocení: +8 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Můžeš mi Rondo najít, kde jsem psal o sportu?

                                          Že se tak úplně neflákáš, kdžlyž chceš, lze doložit právě tou tepovkou.
                                          Když to šudlám, a to mohu i na zelenáčovi, mám průměr tak 105.

                                          Když máknu, 125-130.
                                          Když makám hodně, 135-140.

                                          Jezdil jsem to kolečko vloni najaře a snažil zlepšit průměrnou rychlost, tak mám to "referenční"

                                          Deska jsem jel "na pohodu" na dojezd baterie, takže 108.

                                          Jinak je tam překlep, chtěl jsem si ilevit "kurva* nechtěl jsem kolegu označit za kurvu, tak neříkám ani Pacientovi, i když pěkná kurva je :-)

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 29.03.2021
                                          Autor: Jindra8526
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Nesleduješ nit, která utekla zcela bokem od tvého kola i tvého cestování. Filozofovali jsme naprosto OBECNĚ o tom, jestli jízda na elektru je nebo není sport. Tobě i kolegovi vysočinovi jsem to opakovaně vysvětloval a zdůrazňoval, nicméně, jak stále sleduju, v obou případech úúúplně marně ;-))

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 29.03.2021
                                          Autor: ronda
                                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Jen pro upřesnění - o poledním žáru jsi psal, když se teploty v dané oblasti pohybovaly mezi 18-20°C.
                                          Došlo k tomu tak, že hodinky na tvém zápěstí tenkrát naměřily 38°C a ty jsi z toho usoudil, že je ti vedro.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 29.03.2021
                                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Hele šíravník, voni ty teploty, co sleduješ někde z domu na nějaký stránce na Internetu, jsou vobčas pěkný hausnumera.. a pak pojem teplo a zima je děsně individuální. Jel jsem dnes jen v triku a kraťasech a nevěřícně zíral na tajtrdlíky zabalený do bund a kulichů... stejně jako Taloši nevěřícně s nudlí u nosu onehdá zírali v Sistianě, když jsme se tam v listopadu koupali, moře mělo 17, vzduch 21 a místňáci nosili péřovky, kulichy a šály.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 29.03.2021
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Jasně, Jindrovy hodinky na zápěstí hausnumera neukazují, můžou za to profesionálové, co jsou na měření teplot študovaný.
                                          Kdyby tenkrát nebylo neobvyklé chladno u nás doma, jakož i v celé Evropě, neřešil bych to.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 29.03.2021
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Šíravník, jseš fakt pacient.. teplota se měří ve stínu .. když jseš v poledne na černým asfaltu, klidně ti to těch 15 stupňů přihodí. A to že hodinky ukazovaly 38 znamená, že se solidně přehříval... tedy asi arktida okolo nebyla + Jindrův pro mě nesmyslný způsob cestování, kdy ujetá míle je modlou, který podřídí vše.. a hromada krámů, které s sebou musí výzt, takže v podstatě významně eliminuje výhodu motoru... Já tedy, když někam jedu, tak cíl je mlhavý... a hmotnost vezených věcí jsem silně redukoval... třeba rum do kafe přelejvám z důvodů úspory hmotnosti a rozbitnosti do petflašky... :)

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 29.03.2021
                                          Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Pokud hodinky ukazovaly 38°C, tak byly vystaveny slunečnímu záření shora, a zespoda na ně působil majitel tělesnou teplotou cca 36,5°C.
                                          Jakožto pacient, teplotu 18-20°C ve stínu považuju za ideální, co víc si přát.
                                          By mě zajímalo co by(bys) napsal, kdyby bylo ve stínu 35°C a více.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 29.03.2021
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          V takový teplotě u Lago di Garda místní fungují, zatímco já spím zalezlý v chladné pevnnosti a čekám na noc, kdy ožiji. Obrácený rytmus (poobědovou siestu spojit zároveň s hlavním spánkem dne) měl i další výhodu - v kafi vydávaným za osvěžující vodu jezera jsem se ráchal v podstatě sám a ne se spoustou dalších výletníků :) 40 ve stínu umrtví i místní...

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 30.03.2021
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          No, tehdy jsem jel vlastně bez motoru....

                                          Napsal jsem jen že jsem do on line reportáže "vyjel do poledního žáru" a pacient začal googlit, že jako žár tam nemohl být. Měl jsem ho poslat do prdele hned, čím víc se s hovněm maže, tím víc smrdí.

                                          Bylo to přesně takhle:
                                          Dva, tři kilometry po prašné cestě, ale mám to. Krizový úsek jsem překonal. K nalezení otevřené restaurace poblíž je ovšem google maps přímo ideální. Chvilinku před dvanáctou usedám ke stolku a nechám se hýčkat paní hostinskou.
                                          „A k pití?"
                                          „Perlivou vodu, prosím."
                                          „Sklenku?"
                                          „Ne, celou láhev prosím."
                                          „Půl litru nebo litr? Aha, promiňte, už vím, že se ptám...."

                                          Pod slunečníkem bylo dobře, tak ještě kafíčko, ale čas je neúprosný, musím dál.
                                          Jasně modrá obloha, bezvětří a to známé pomlaskávání bot lepících se na asfalt, když do kopce srabácky kolo vedu.
                                          A najednou jako by mě přes hlavu hodili duchnu, chce se mi spát. Nezvladatelně. Kdekoliv, ale hned.
                                          Klidně si ustelu na lavičce u památníčku padlým Velké války, co jsou v každé vsi, ale, k čertu, památníčky jsou, i lavičky, ale na poledním slunci! Trochu úcty, jak má člověk zavzpomínat na padlé kamarády, když mu slunko pere na hlavu?
                                          Já snad lehnu i na louku, ať mě sežerou mravenci, musím spát.
                                          A když je Francouzům zle, musí zasáhnout baba.
                                          Asi už začínám být Frantík, protože i mě spasila.
                                          Panna Orleánská, Johanka z Arcu.
                                          Ve zbroji střeží moji lavičku, na které já klimbám. Dvacet minut stačilo.

                                          A to jsou ty okamžiky, kdy "cesta je cílem" a na které si pak s láskou vzpomínám...

                                          Ta "panna Orleanská" tam fakt byla....

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 30.03.2021
                                          Autor: Jindra8526
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Jindro já za to ale nemůžu, že meteorologické stanice v okolí naměřily skoro o 20 °C méně, než tvoje hodinky.
                                          To jsou prostě tvrdá data od profíků, stejné teploty byly ten den v celé Evropě.
                                          Akorát u pobřeží Středozemního moře bylo o poznání tepleji.. (Sdílejte to, než mě smaže! :-D)

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 30.03.2021
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                         

                                    To není dobré přirovnání.
                                    Zkus to znovu. :-)

                                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                    Datum: 28.03.2021
                                    Autor: vysočina
                                    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                           

                                      To je přirovnání velice trefné. Naložíš si třicet, ale pětadvacet za tebe zvedne vrátek. Kolik toho asi tak naposiluješ ?

                                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                      Datum: 28.03.2021
                                      Autor: ronda
                                      Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                             

                                        Trefné tak do hospody, když nepřiznáš ten vrátek.

                                        Pokud jde o e-kolo tak je snad i antouškovi jasné, že je tam nějaká asistence motoru. Nebo to snad někomu uniká?!


                                        P.S. Já na kole nesportuji, já na něm jezdím. :-)

                                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                        Datum: 28.03.2021
                                        Autor: vysočina
                                        Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Ale vždyť ti to nikdo nevyčítá ! Tak proč jsi vůbec na to reagoval ? Víš vůbec, o čem jsme se tady bavili ? ;-)

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 28.03.2021
                                          Autor: ronda
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Přesně řečeno

                                          Na kole jezdím :-)

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 28.03.2021
                                          Autor: Jindra8526
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                       

                                  No, když sednu na kolo a budu se jen projíždět, tak tomu teda nebudu říkat sportování. To je rekreace, relax, vejlet, cesta někam. Sport už má nějaká kritéria. U rekreačního sportovce hodně volná, ale mělo by to vést k nějakému rozvoji. Ale i na normálním kole se dá "protrénovat" k výkonovému úpadku, atrofii. Zní to divně, ale je to skutečně tak. Ta činnost už ale není sportem, je rekreací. Nic proti ní, ale měly by se věci nazývat pravými jmény.
                                  Jestli ale na tom Favoritu mákneš, tak asi sportuješ. S přípomocí fakt těžko.

                                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                  Datum: 28.03.2021
                                  Autor: ronda
                                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                         

                                    No a právě proto, že není jednoznačně definovaná hranice mezi popojížděním a sportováním, tak považují za směšné, se takhle razantně vymezovat proti rekreačnímu sportování, speciálně pokud je to za spoluúčasti motoru.
                                    Na některé motor působí jak muleta na býka a někdy mi připadá, že si myslí, že e-kolaři nemusí šlápnout a jen levitují prostorem. :-)

                                    Dálkové e-kolové jízdy s denním nájezdem kolem 200km považuji za "nic nedokazující", ale každý jsme jiný, tak to zbytečně nekomentuji, jak je ctěná libost.

                                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                    Datum: 28.03.2021
                                    Autor: vysočina
                                    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                           

                                      No vidíš to. Já zas vidím až skoro chorobnou přecitlivělost elektrikářů na sebemenší nechválivou zmínku o jejich samohybu nebo výkonech. Asi sami cítí, že něco není úplně cajk, tak mají potřebu se hájit víc, než je nutno. Prostě nepřiměřené reakce. Však i ta tvoje větička "si myslí, že e-kolaři nemusí šlápnout a jen levitují prostorem. :-)" je přesně toho typu. Tohle přece nikdo nikdy netvrdil a ani o tom nešla řeč. Přepáleným afektem jen odvádíš řeč od podstaty, že tam prostě podstatná přípomoc je a že z namáhavé činnosti se tím stává činnost pohodová. A sport ze své podstaty je namáhavý, nemůže být pohodový. O tom šla řeč.

                                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                      Datum: 28.03.2021
                                      Autor: ronda
                                      Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                             

                                        Ne, Rondo.

                                        Jde o to, že prostě makáš, ale asi tak napůl, než bez motoru.

                                        A to ti, co na elektrice nikdy nejeli, nechtějí přiznat.

                                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                        Datum: 28.03.2021
                                        Autor: Jindra8526
                                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          ??? To snad nemyslíš vážně. Vždyť vždycky celá debata okolo elektriky je o tom, že je to jízda s přípomocí.
                                          A tahle debata šla původně o tom, jestli je to sport nebo ne. Sport s poloviční námahou přestává být sportem, stává se rekreačním pohybem. O tom to je.

                                          Jenže tady se to zas už zvrhlo do ublíženeckých extrémů, takže asi nemá ani cenu v tom pokračovat.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 28.03.2021
                                          Autor: ronda
                                          Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Znáš pana Armstronga? Tomu sebrali všechny medaile a vymazali ho ze statistik Tour de Frace jen proto, že si dopomáhal chemickým pomáhadlem. Přitom to celé na rozdíl od elektrocyklistů odšlapal úplně sám a nadřel se přitom jako kůň a bylo mu to houby platné. Sport je na tahle pomáhadla hodně citlivý. Prostě doping a sport nejdou dohromady. Takže až zase pojedeš na elektrohybu, tak zanech ty své Garminí hodinky doma, nebo si údaje o tvé námaze nech do témat pro elektrohybatele. Tihle elektrosportovci ti to třeba ocení. My ostatní určitě oceníme tvé krásné nové kolo. Potěší nás kudy jsi jel. Potěší nás, co jsi tam zažil, ale naštve nás, když to tak napůl přirovnáváš sportování.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 29.03.2021
                                          Autor: Brahma
                                          Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Brahmo neblázni,

                                          já nejsem fanda Jindrových "dálkových jízd", dokonce je považuji za blbost, ale tohle srovnání kulhá na obě nohy.

                                          A z jiného osudku: proč ti vadí, že si staříci a méně pohybliví jedinci chtějí zachovat možnost jezdit na kole s pomocí motoru? To vás "skalní" opravdu tak uráží? Nebo o co jde, co jsme nepochopili?

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 29.03.2021
                                          Autor: vysočina
                                          Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Ale mně přece nevadí, že jezdíte na elektrokole. Manželku to jasně čeká, když to dobře dopadne. Mám radost z každého staříka, který se díky tomu udrží v cyklistické partě. Sám občas vyrážím se starším kamarádem s důchodci z Jižního města na výlet. Jejich větší polovina už jede na elektrokolech. Jen tomu neříkejte sport, neuvádějte jakou máte tepovku a netvařte se, jak se nadřete. Asi se i nadřete, úměrně svým schopnostem a hlavně věku, ale s kolem to je nesrovnatelné.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 29.03.2021
                                          Autor: Brahma
                                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Hele já si furt nevšiml že by tu někdo zazlíval komukoliv jízdu s elektropříšlapem, celá diskuse se tu vede okolo faktu, že není vhodné/fér vydávat to za sportovní výkon a chlubit se výsledkama.
                                          Nemusíš být stařík, abys měl důvod používat elektrokolo...

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 29.03.2021
                                          Autor: Sodoma
                                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Brahma, Sobota:

                                          Kdo tady mluví o sportu na e-kolech? Konkrétně! Tak si to s ním vyříkejte a neschovávejte se za obecná prohlášení dehonestující všechny e-kolaře. Je-li mezi nimi jeden "pomýlený", tak mějte odvahu ho pojmenovat.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 29.03.2021
                                          Autor: vysočina
                                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Vysočino, já "dálkové jízdy" jezdím i bez motoru. A jezdí nás do daleka víc.

                                          Vynech "Jindrových" a prostě napiš, že dálkové jízdna kole považuješ za pitomost.
                                          Pak to bude fér prohlášení,takhle je to jen plivnutí.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 29.03.2021
                                          Autor: Jindra8526
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                           

                                      Tak já to nijak nesoudím. Akorát na silnici hned poznám éčkaře od cyklisty. Ti cyklisti jsou takový hezčí, štíhlejší, lehčí, ramena s pasem pěkně do trojúhelníku a v pohybu působí až rozjásně... To hned vyloudí úsměv na tváři, zvlášť v zimě, to je hned jasný, že jakmile by přestal svižně šlapat, tak v tom tenkém oblečení umrzne. Když to na tom sedí jak pecka, shrbený, často nakřivo, navlečeý ve vaťákách a s nohama do O, tak to bude éčkař. Občas se objeví utajenej éčkař v cyklohadrech na kole, co se tváří jak silnička. Ale figura a pohyb ho stejně prozradí, upnutej dresík nic neodpustí. Předjíždí mě ti aj ti, ale na cyklisty se lepší dívá :-)

                                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                      Datum: 29.03.2021
                                      Autor: bara2
                                      Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                             

                                        Prostě řekni že dáváš přednost těm "kuřecím hrudníčkům" před pořádnejma chlapama :-)

                                        Já na elektrice vídám jen důchodce :-)

                                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                        Datum: 29.03.2021
                                        Autor: Jindra8526
                                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          ...asi ti chybí brejle. :-)

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 30.03.2021
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          esli narážíš na to, že jsem až nezdravě zhubnul, dělám to proto, aby si mě Bára všimla :-)

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 30.03.2021
                                          Autor: Jindra8526
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                       

                                  Ne není, asi stejně jako je ve sportu zakázaný a stíhaný doping. Tohle je elektrický doping a ve sportu nemá co dělat. Ano, spousta lidí to vzhledem k věku a nemocem už potřebuje a je to skvělé, že to existuje, ale neříkejte tomu sport. Pak totiž začnou sportovat takto i děti a to je cesta do ...

                                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                  Datum: 28.03.2021
                                  Autor: Brahma
                                  Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -6
                                  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                         

                                    Bohužel už se tak občas děje.

                                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                    Datum: 28.03.2021
                                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                           

                                      Občas? Asi si dám na parapet kameru, abys viděl místní vnitroblok...

                                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                      Datum: 28.03.2021
                                      Autor: Sodoma
                                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                         

                                    Jenže doping se týká nějakých enormních výkonů. To je třeba to Jindovo ujetí 300km denně místo 200km a výpočty,kolik baterií bude potřeba k dojetí na konec světa a zpět. Sportovat se dá i bez toho,že by někdo honil výkony. I chůze je sport.

                                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                    Datum: 28.03.2021
                                    Autor: DAVID7001
                                    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                           

                                      No dejme tomu (ale je to fakt dost "inkluzivní" pojetí slova sport). Pak ale tomu odpovídá pomalá chůze po eskalátoru, nebo po pojízdném chodníku.

                                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                      Datum: 28.03.2021
                                      Autor: ronda
                                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                             

                                        Maximální inkluze je modla doby.
                                        Zase tím ale do statistik získáváš 100% sportovců v populaci, což je určitě taky IN. Musim zavolat prarodičům a popřát jim k jejich skvělé sportovní kariéře... :-)

                                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                        Datum: 28.03.2021
                                        Autor: Sodoma
                                        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          K tomu,co jsi napsal níže,tam už se příspěvek nevejde,jak poznáš elektrikáře. Že si do kopce nezařadí lehký převod. Ono to má svůj důvod. Pokud se chystáš do kopce použít jako PŘÍPOMOC motor,tak si moc lehký převod zařadit nemůžeš,protože motor by byl rychlejší,než Tvoje šlapání. Ty bys jen šmrdlal nohami naprázdno.Ty potřebuješ takový převod,aby zabíral společně s motorem. Je to prostě jiný styl jízdy,než na obyčejném kole. To by bylo na jinou diskusi.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 29.03.2021
                                          Autor: DAVID7001
                                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Ne, takhle to nefunguje, leda u elektrokol, co jezdí na páčku, tedy přípomoc neovládá elektronika ale jezdec.

                                          Už jsem to vysvětloval níž, torzní snímač (velmi zjednodušeně) funguje tak, že ti zesílí tvůj příšlap. Sílu kterou došlápneš znásobí u Bosche až 3x v režimu Turbo.

                                          Jinak všechno funguje jako na kole. Tedy, v kopci pochopitelně také řadíš, protože bys to i s přípomocí motoru neušlápnul na ty malá kolečka, MTB má 11 pastorků a ten velkej je fakt velkej, tohle kolško jich má jen 10, ale zase má i menší tác. Čili je postavený na to, že i do strmého kopce můžeš jet s minimální přípomocí, nebo vůbec bez ní. Menší tác musíš použít taky, protože přehozeno na velkou placku a velkej pastorek ti zvoní o přesmykač, řetěz jde moc šejdrem.

                                          Je vysloveně na tobě, jak moc si necháš pomáhat motorkem, a to co píšeš, je absolutní a totální nesmysl.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 29.03.2021
                                          Autor: Jindra8526
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                           

                                      Pokud někdo nehoní výkon, nemůže to být sport a sportovní výkon. Ano i chůze je sport, a hodně namáhavý a bolestivý a vyžaduje hodně tréninku, ale to rozhodně není to co se předvádí při courání po obchoďáku, parku a nejvýš po lese když se hledají houby.

                                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                      Datum: 28.03.2021
                                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                             

                                        Ona existuje nějaká přesně daná hranice výdeje kalorií,od které už se jedná o sport a do které nikoli? Mohu znát to číslo? Bylo by zajímavé,kdyby se všichni lidé snažili být ve všem první. To by připomínalo situaci,kdy za socializmu dostali v blízké zelenině banány.

                                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                        Datum: 29.03.2021
                                        Autor: DAVID7001
                                        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Pokud by se závodilo ve výdeji kalorií, tak by se něco takového dalo definovat. Mám ale obavu, že se na to díváš ze špatného úhlu. Výdej kalorií jen souvisí s vynaloženým úsilím na sport, "vedlejší produkt", bez kterého to nejde. Důležité je to úsilí, vedoucí k posunu, zlepšení fyzických schopností. A to s přípomocí jaksi moc nejde. Nebo teda jde, ale jen z těch blížících se nule k malým. Třeba při rehabilitaci. Ale to je pak rehabilitace, opět ne sport jako takový.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 29.03.2021
                                          Autor: ronda
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Navíc mám obavy, že při časté jízdě s přípomocí si člověk vypěstuje jiný styl šlapání. A ztratí ty správné instinkty, třeba jak řadit v kopcích, jaké zvolit tempo, aby vydržel až nahoru a podobně.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 29.03.2021
                                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Tak elektrikáře poznáš na první pohled směrem do kopce. Jelikož tou dobou mívám poměrně čas, koukám okolo sebe a všichni na Ečku (prakticky bez vyjímek) šlapou asi tak 1/4 kadencí oproti běžným kolům. Když to za tebe dorovnává motor, nemáš zdaleka takovou potřebu optimalizovat převodování. Běžný cyklista má v nohách limit výrazně níž, tak holt musí každý otočení pedálů koncentrovat na kratší ujetou vzdálenost.

                                          Když tak nad tím přemýšlím, má E-kolo nějakou zpětnou vazbu jak moc ti motor pomáhá?
                                          Pokud by ukazovalo "aktuální spotřebu", třeba by to podráždilo ten správný neuron a člověk by měl motivaci se trochu snažit...

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 29.03.2021
                                          Autor: Sodoma
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Šíravník:
                                          Obávám se, že vidíš problém tam kde není. Jistě si musíš na asistenci motoru zvyknout a je odlišná když je řízena snímačem otáček a jiná když máš torzní snímač.
                                          Ale filozofie řazení zůstává stejná - musíš číst terén před sebou a mít včas nařazený správný převod. Problém asi stejný, jako když mě (zvyklému na favorita 3x7) vnuk půjčil své kolo 1x11. Stačí se chvíli projet a "seš doma".
                                          Rozhodně si nemyslím, že bych ztratil schopnost jezdit na "normálním kole". :-)

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 29.03.2021
                                          Autor: vysočina
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Sodoma:
                                          Ano, má zpětnou vazbu, ale jen u systému s torzním snímačem - cítíš odpor v pedálech, jako u běžného kola, jen samozřejmě menší podle stupně nastavené asistence.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 29.03.2021
                                          Autor: vysočina
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Pokud považuješ za sport jakékoliv pohybování, tak ano a i sezení v hospodě u piva je sport.
                                          A pokud si myslíš, že když se někde projíždíš na elektrokole, že sportuješ, tak si to klidně mysli, ale věř, že za sportovce se považuješ jenom ty sám.
                                          Ale klidně si sportovec. A jaké podáváš měřitelné výkony a jaký je tvůj výkonnostní posun?

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 29.03.2021
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Čti celý text!
                                          Já jasně řekl, že na kole nesportuji, že na kole jezdím, tak se to snaž pochopit a zapamatovat si to.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 29.03.2021
                                          Autor: vysočina
                                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          A proč tedy pořád tak vyskakuješ, když ti lidé píšou, že to není žádný sport si vozit zadek na elektro mopedu?

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 29.03.2021
                                          Autor: Brahma
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -6
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Vysočino, tak jestli to patřilo mě, tak si mimo, už bys mohl vědět, že vždy čtu celé, já to nepsal tobě, ale Davidovi, protože on zřejmě neví co je sport a sportovní výkon a jak se to pozná a má dojem, že sportování je o počtu výdeje kalorií.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 29.03.2021
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Lelek,
                                          bylo to pod mým příspěvkem, tak jsem reagoval. U těchto nudlí je vhodné upřesnit kdo je adresát.

                                          Tak sorry - error!

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 29.03.2021
                                          Autor: vysočina
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Brahma:
                                          Elektro moped?! Nic moc kolego! :-(((

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 29.03.2021
                                          Autor: vysočina
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Vysočino, ještě si neseděl na skutečně dobře vyladěném elektrokole.

                                          tohle se chová jako kolo bez motoru.
                                          Jen jako bys měl najednou silnější nohy.

                                          Žádný sebemenší problémek v žádném okamžiku. U staršího modelu byly situace, které ses naučil zvládat, třeba bylo potřeba si neřadit příliš lehký převod, který neodpovídal nastaven3mu režimu, občas se stalo, že pak motor nezabíral, jak bys čekal - prostě kadence a síla příšlapu si museli odpovídat.

                                          U tohohle ani náhodou.
                                          Dávkuje přípomoc v plném rozsahu a ve všech kadencích, na to, že to má motor můžeš úplně zapomenout, prostě jedeš na kole a máš 1,2x až 3x silnější příšlap, podle toho, co si zvolíš za režim.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 29.03.2021
                                          Autor: Jindra8526
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                           

                                      300 jsem neřekl nikdy, to není pro mě reálné.

                                      Atakovat 200ku reálné je, a přitom dojet v pohodě. Nejde o těch "200" ale o to, že hotely mého řetězce mohou být od sebe vzdáleny třeba 120 (to je málo) a další pak 190 km, a to už je moc. Vyjedeš za tmy dojedeš za tmy, a o tom městě, kde jsi spal si přečteš na internetu?

                                      Chci něco jiného.
                                      Projít se tam, najít místní speciality, poklábosit s lidmi.

                                      Každý máme svoji volbu.
                                      Mě nenapadlo někomu kecat do toho, že jede tisíc kiláků, chrápe v lese a mezi lidi nmradši nejde, protože by se mohli něco zeptat a on by nerozuměl.
                                      Neříkám, že taková cesta je k prdu, že kdyby jezdil doma na okruhu, vyjde to nastejno "zasportuje si" :-)

                                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                      Datum: 28.03.2021
                                      Autor: Jindra8526
                                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                         

                                    To není žádný elektrodoping - to je jízda na dopravním prostředku který zná a definuje Zákon o provozu... - jízda na "jízdním kole s pomocným motorem".
                                    Za dva měsíce mi bude osmdesát a také jezdím - již 10 let - na elektrokole a užívám si to. Žádný zamindrákovaný trouba, který takovou jízdu nepovažuje za sportování mně neotráví a budu jezdit pokud to půjde, bez ohledu na to jak tomu říkáte!

                                    Ať vám to sportuje theoretici! :-)

                                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                    Datum: 29.03.2021
                                    Autor: vysočina
                                    Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                           

                                      "to je jízda na dopravním prostředku "
                                      Ano ! Správně! To snad nikdo nerozporuje. Tak proč se čílíš ? Užívej si to. Budu rád, když se na to ve tvém věku vůbec vyškrábu.

                                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                      Datum: 29.03.2021
                                      Autor: ronda
                                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                             

                                        Já se nečílím, to ani omylem, stres škodí.
                                        BTW - I silniční kolo je ze Zákona dopravní prostředek, a tu historickou ošimanovanou silničku také hojně používám - podle nálady, terénu a kondice.

                                        Skončeme to!
                                        Zdravím.

                                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                        Datum: 29.03.2021
                                        Autor: vysočina
                                        Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                         

                    To bys pak za sport nemohl považovat ani veškerý motorsport, jakékoliv gravitační disciplíny. Zrovna tak věci, kde fyzický výkon nehraje podstatnou roli jako třeba střelba. A to nemluvím o věcech jako šachy nebo tzv. esporty.

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 28.03.2021
                    Autor: xtonda
                    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                           

                      Tak šachy a esporty jsou spíš hry. A motosport je úplně jinak orientovaný. Výkony motorů hnané až na hranu, kde lidským sportem je tu energii nějak zkrotit. Obdobně u gravitačních sportů.
                      Kdežto elektrokolo je pravým opakem. Na hranu nic nejde, běžnou jízdu jen ulehčuje (nebavíme se o nějakých mnohakilowatových extrémech, ale o tom, co kolem sebe běžně vídáme)

                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                      Datum: 28.03.2021
                      Autor: ronda
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                             

                        Jít na hranu nebo se jen tak vozit můžu jak na ekole, tak na lyžích, v autě, na motorce.
                        https://www.bikeandride.cz/2018/05/jiri-fikejz...

                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 28.03.2021
                        Autor: xtonda
                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                               

                          Kolik z těch (bez zdravotních problémů, aby po mě zase neskočili), co se tu s elektrokolem vyskytuje, tohle jezdí ? Bavme se o tom, co běžně potkáváme v Jizerkách, Orlických, na Modřanské, nebo kdekoliv na běžných cestách a pěšinách.

                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                          Datum: 28.03.2021
                          Autor: ronda
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
              • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                     

                ne, za pár let vymřou lidi, co budou do zblbnutí řešit, jestli se má správně jezdit na kole, nebo na elektrokole, ale pořád budou samozřejmě lidi, kteří z jakéhokoli duvodu budou řešit, jakou formou si zlepšit zdravotní kondici, díky jakému sportu nebo jaké aktivitě se zbavit nadváhy, nebo nějakých zdravotních potíží.

                třeba jeden muj kamarád létá na padáku, kuli fyzičce chodí do posilovny, protože muže za jakéhokoli počasí, ale loni si s manželkou koupili elektrokola, myslím, že by byla Bára velice překvapená, pokud by viděla jeho postavu.

                moje dcera mi loni volala, hele tati, ted mě nějak napadlo, proč já vlastně vubec nejezdím na kole?, já jsem přemýšlela, že bych ho asi chtěla k narozkám.

                ona teda chtěla klasické kolo, elektrické okamžitě a rezolutně zamítla, že to pro ni jsou zbytečně vyhozené peníze, týden po tom, co se koupilo kolo na něm se mnou v okolí liberce projezdila asi přez 30km přez ty místní šílený kopce a neměla s tím zásadní problém, prostě se jela s tátou projet na kole, který si pořídila hlavně kuli cestám do práce a na cesty do fitka, kde dělá po práci trenérku, aby nemusela jezdit pořád všude autem, nebo autobusem, ale rozhodně si nepořizovala kolo, jako že teda začne konečně sportovat a něco dělat pro své zdraví a postavu a že by o kole, je jedno jestli šlapacím, nebo elektrickém uvažovala v souvislosti se sportováním.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 30.03.2021
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                       

                  Ono se je nutný zamyslet i nad tím co to je sport... dříve to byl stav, kdy sportsmen byl sám odkázaný jen a jen na sebe - cyklista měl zakázanou jakoukoli technickou přípomoc, jakoukoli závadu musel vyřešit sám, jen s tím, co měl u sebe... teď je sport to, že okolo maníka je 50 lidí, kteří ho analyzují včetně pšouků, a sportsmen "jen" točí klikama a jiné věci neřeší, potřebný vybavení a techniky mu vezou autem.. a pak tu máme esport, kdy sportsmen sedí u monitoru a mačká čudlíky... :)

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 30.03.2021
                  Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

             

        Ane už také přesedlala na elektriku?!?
        Ale když to nejde na klasice, tak je elektrika jednoznačně řešením.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 27.03.2021
        Autor: radka
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

               

          Jo také to manželku čeká, ale jen v tom lepším případě.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 27.03.2021
          Autor: Brahma
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

           

      Ne všechno ideální. U takového kola se moc nepředpokládá výměna baterie na cestě. To budeš sebou vozit dvě baterie, bude kde takovou váhu upevnit?

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 27.03.2021
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

             

        Naprosto v pohodě,
        objednal jsem tenhle nosič, bohužel, před dvěma lety měli jen ten co mám teď, tedy bez možnosti horní brašny.
        Vše co potřebuju, se mi vejde do těch dvou postranních, to už mám fest nazkoušeno. Baterie (osazená v tom víku, aby fakt šla snadno nacvaknout), a nabíječka, budou v té horní brašně, vejde se to v pohodě, už jsem to zkoušel. Takže proti bezmotorové verzi povezu navíc, jen tu brašničku, jinak vše absolutně stejné jako na Zelenáči. Váha není tak strašná, baterie váží 3,5 kg, ta 6A rychlonabíječka pak 0,85 kg. Rozdvojka, jestli povezu 5kg navíc, tak je to maximum.
        S tím si poradím. Předloni jsem vezl 25 kg navíc, bez motoru, rovnoměrně rozloženo kolem pasu :-)

        Jediná věc, s jednou nabíječkou budu muset možná muset nařizovat budíka na přehození baterek. Nabíjí se to asi 4 hodiny. Nebo je možnost vzít druhou nabíječku, ale to je dalších 0,85 kg, ještě zvážím.

        Ale podle všeho bych měl vyjet tak 1,5 baterky, čili po dojezdu strčit nabíjet tu poloprázdnou, za dvě hodiny, než se vrátím z večeře nabito, a tu úplně prázdnou nechat nabíjet celou noc.

        Ale určitě se zase objeví něco, s čím nepočítám....

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 27.03.2021
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

               

          Nešla by vyrobit nějaká výhybka s časováním? Prostě bys připojil obě baterie za to udelátko a po čtyřech hodinách by to samo začalo pouštět šťávu do druhé baterky. Zručnej bastlíř by si s něčím takovým měl umět poradit.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 27.03.2021
          Autor: ronda
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                 

            Určitě by to šlo, ale nestojí to za to.
            Minimálně by to znamenalo tahat někudy dráty. A výhoda je prakticky nulová.
            Když to máš zašroubované v tom vířku je to takhle prosté...

            https://youtu.be/50t27uaacZ4

            (ten mamlas s tím ještě nějak zápasí a ještě se u toho natáčí... jde to samo)

            Zastavíš, přehodíš. Čisté řešení.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 27.03.2021
            Autor: Jindra8526
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

           

      17,9 kilo.. to je o 1,5 kila víc, než můj ocelový Iris z roku 1920 :) a o 10 kilo víc, než moje silnička co jsem poskládal ca za 12-14 litrů :)

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 29.03.2021
      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

           

      Proč osu? Koukal jsem na stránky a tam píšou "frame mounting" a i na obrázku to chytá nikoliv na osu, ale na šrouby do děr v rámu, což považuju za mnohem lepší.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 30.03.2021
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

         

    Inu - jak kdo. Pro někoho, kdo až tak nemusí kopu km ta cena elektriky představuje 10 kvalitních rekreací a těch pár km si odjede i bez elektriky.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 27.03.2021
    Autor: zanyn
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

         

    Tak jsem to ostrojil do "expediční podoby", jediné co mi chybí je nosič s možností horní brašny, ten asi visí někde v tom Suezu, ale než nás pustí ven, asi tu už bude......

    Blatníky superlehké, drží, krejou, jak to nemá čelisťové brzdy ale disky, dost se zjednodušuje.

    Namačkal jsem tam Turbo a vydal se na svůj okruh, na Zelenáči jsem na něm za ideálního počasí udělal rekord s průměrkou 20,1 km/h, jsou tam po cestě 3 kopce co prostě brzdí.

    Dneska foukal silný západní vítr, tak mě asi takových 10 km dost brzdil, přesto jsem to vytáhnul na 27.3 km/h, myslím si, že za slušného počasí je reálné dosáhnout 30ky a tram bude hranice. Zrychlit by to šlo jen odstraněním omezovače přípomoci a to dělat nebudu.

    Zase taková flákárna to není, ostatně je vidět jak tepovka kopíruje ty kopce. Ale prostě to zrychlení při stoupání, když díky motoru místo 13 km/h jedu 24-25 km/h je znát. Na rovinách a z kopce už je to jen na mě, z kopce jde o to se nebát si to víc pustit, ale kdzž na tom kole mám najeto 40 km, jsem opatrnější, nevím jak se chová. A na rovině je hendikep té větší váhy.

    Jenže na trase takhle blbnbout nebudu, pojede se mnohem klidněji. Spotřeba stoupla, dvě čárečky, ale reálných je stále na tu 500 Wh baterii ujet stovku aniž by se muselo brutálně šetřit.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 27.03.2021
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

           

      zamoměl jsem na fotky, ostrojené kolo a záznam trasy....

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 27.03.2021
      Autor: Jindra8526
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

             

        Takhle ustrojený kolo s blatníky a hlavně nosičem vypadá docela dobře.
        Pěkný cesťák

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 27.03.2021
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

               

          Možná vypadá líp, než to holé. Koupil jsi si pěkný moped :D

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 27.03.2021
          Autor: Brahma
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                 

            na mopedu asi průměr tepovky 124 neuděláš, leda by ti svíralo, že to nebrzdí :-)

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 27.03.2021
            Autor: Jindra8526
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
            • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                   

              Na mopedu se taky dá šlapat, tak proč bys neudělal?

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 27.03.2021
              Autor: xtonda
              Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                     

                to mě nenapadlo, já jel na Babetě jen jednou, před 40 lety :-)

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 28.03.2021
                Autor: Jindra8526
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

           

      ""Ale prostě to zrychlení při stoupání, když díky motoru místo 13km/h jedu 24-25km/h je znát.""

      Takový rozdíl v rychlosti ve stoupání není správné popisovat v tom smyslu, že "je znát".
      Ten rozdíl je brutální. Pohybuje se na hranici rychlosti, při které vypíná přípomoc.

      Na rovinách už to bude "jen na tebe", pokud budeš schopen jet takovou rychlostí, aby se přípomoc úplně vypnula. Jak často k tomu dojde, můžeme jen spekulovat.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 27.03.2021
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

             

        Aby si člověk udělal představu, jak moc ti v kopci e-gravel pomáhá, musel by vědět, jakou máš v tom samém kopci tepovku bez elektriky.
        Když jsi jel nahoru na turbo, rychlostí 24-25km/h, měl jsi tepovkou 124.
        Ale pochybuju, že bys ten samý kopec vyjel s takhle nízkým tepem i na Zelenáčovi, rychlostí 13km/h.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 27.03.2021
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

               

          Taky záleží na formě. Po větší odstávce mám 124 tepů, jen dosednu na kolo, ani nemusím moc šlapat. Když je najeto a je něco v hnátách, už to žádá alespoň 200W trvale.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 27.03.2021
          Autor: ronda
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

             

        Nevím o co ti jde, teda vím :-)

        Nekoupil jsem si takové elektrokolo, abych se víc nadřel, to dá rozum.
        Jak moc jedu jen na sebe - o to se nespekuluje - to se ví naprosto přesně, tedy tehdy, kdy jedu rychleji než 25 km/h, a existují záznamy.

        Mám to svoje referenční treningové kolečko, právě na to jsem to pustil, abych věděl, o kolik je reálné se zrychlit.

        Zelenáč 27/10/2020 versus Elektrika 27/03/2021.

        nutno podotknout, že v říjnu jsem měl ideální počasí, včera fučelo, kdyby ne, asi bych byl rychlejší.

        úplně stejné vybavení, stejné senzory kadence i rychlosti, stejný hrudní pás, stejná navigace (zajímavostí pak je to barometrické meření nadmořské vyšky, nějakou přesnost asi nehledat).

        Co je vidět?
        Rychlost na rovinkách a z kopce skoro stejná, maximální pak úplně stejná. Tepovka vyšší na zelenáči, stejně jako zátěž. Tréningový efekt nevím jak se počítá, ale důležitý údaj, který vypovídá o zátěži je spotřeba kalorií.
        Zdá se, že je to tak jak to mám pocitově, že prostě na elektrice se maká tak o polovinu míň, mám srovnáná na stejných trasách které jsem jezdil na obojím - vím jak jsem utahanej a co cítím, a tahle čísla to taky potvrzují.
        Včera jsem do toho hodně šlapal, takhle běžně nepojedu, napodzim ale také, stejně jako včera, snažil jsem se o co nejlepší průměr.

        Řekl bych že to vyjde, se stejnou námahou jako jsem jezdil stovku, na tomhle ujdedu 200 a co víc, těch 200 bych mohl dávat za 10 hodin, zatímco na Zelenáčovi jsem jel smutných 180 nějakých 14 hodin.

        A o to to mě jde.
        Ale je tu taky možnost, že pojedu na elektrice, a bude mě doprovázet Soňa a v autě bude mít Zelenáče, a vždycky na focení ta kola prohodíme a tak 12 dní, u týpka jako jsem já, nemůžeš vyloučit vůbec nic :-)

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 28.03.2021
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

               

          Něco v tom smyslu se mi honí hlavou.Můžeš psát, kolik jsi toho za den najel a tak, ale na takovém kole je to asi tak všechno, protože kolik z toho bylo za svý, o tom můžeme jen spekulovat.
          Pokud na tý Šedivce jedeš do kopce více jak dvojnásobnou rychlostí, s nižší tepovkou, tvůj výkon je méně než poloviční ve srovnání s klasikou. Ale nic proti tomu nemám, jen se snažím udělat představu, zda je to kolo blíž ke klasice, nebo mopedu. Když do toho započítám možnost výrazné akcelerace, tedy bezpracné získání cestovní rychlosti..

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 28.03.2021
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                 

            Bude to něco mezi normálním kolem a třeba Babettou, když jsem na ní kdysi trávil celé dny. Po pěti stovkách téměř v kuse byl t toho člověk taky na hadry, ale úplně jinak, než z kola za svý. Takže tipnul bych si na "rozlámanost" z dvoukila na chrchlu a "utahanost" z pohodového kilča na kole po rovince.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 28.03.2021
            Autor: ronda
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                   

              Já už si neumím představit, že bych měl na expedičním kole takhle nízko a daleko řidítka.
              A to šlapu výhradně za svý.
              Tahle poloha, co tam Jindra má, je vhodná spíš na tu intenzitu, na sportovní výkon a ne na nějaké vysedávání. Jestli to takhle nechá, bude mu to sice náramně slušet, ale jinak bude úplně zbytečně trpět.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 28.03.2021
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                     

                Tak záleží, co tím sleduje. Jestli mu půjde o kilometry za krátký čas při co nejmenší spotřebě, tak zalehnutí aerodynamicky pomůže, na úkor pohodlí.
                Na těch Babettách jsme jako kluci taky lítali přikrčený jak vosa na bombónu, vepředu za bowdenama gramofonový elpíčko :-)

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 28.03.2021
                Autor: ronda
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                       

                  Dejme tomu, ale jak dlouho to vydrží? Tenkrát jsem jel proti větru asi deset dní, stejně mi nezbylo, než si sednout normálně, vítr nevítr. A pro pohodovou jízdu po rovině, po větru, do kopce, tam úchop nemá, bude na tom furt nataženej a neuleví si za celej den.

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 28.03.2021
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                         

                    Záleží, co tomu cíli chce obětovat. Pohodlí, to se ještě dá. Zase pojede kratší dobu, delší bude odpočívat. Někde u linky se lidí nějak hrbí každý den osm hodin.

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 28.03.2021
                    Autor: ronda
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                           

                      Nevím co ten psychouš zase mele.
                      Proč bych se hrbil?

                      Posez je úplně stejnej jako na Zelenáči. V podstatě stále jedu na horní úchop, nezlomím si játro tím, že bych se moc předkláněl.
                      Berany mě vyhovují víc než ty vlašťovky co má MTB, z těch mě brní ruce, na beranech ne. Skvělé je i to řazení brzdovejma pákama, jako máš na silničce.
                      Pro mě na dělší cesty jednoznačně lepší.
                      Dneska jsem tam dal i to tvoje sedlo, sedím jak v bavlnce.

                      Strašně rychle si na to zvykneš, to MTB s elektrikou je prostě těžký, neobratný kolo.
                      Tohle je jiný kafe.

                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                      Datum: 28.03.2021
                      Autor: Jindra8526
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                             

                        Když dáš horní brašnu na nosič, tak ta vykoumaná radaroblikačka nebude přes ní vidět.

                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 29.03.2021
                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                               

                          ale. kolego, tyhle věci mám už dávno pořešené....

                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                          Datum: 30.03.2021
                          Autor: Jindra8526
                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                               

                          Jinak, ten radar mohu fakt doporučit, tedy pokud jezdíš po silnicích

                          Funguje spolehlivě, nahradí to zrcátko a možná líp, protože kromě toho že vidíš, že sa k tobě zezadu něco blíží, tě n ato upozorní i zapípáním, což zrcátko nedělá. Idealem by byla kombinace obého, zrcátka i radaru.

                          Zvláště na silnicích, kde jede auto jen občas, je takový "pípací poplach" hodně užitečný a rychle si na to zvykneš.

                          Jezdili jsme bez radarů, jezdili jsme i bez zrcátek a šlo to. No, ale to neznamená, že si cestování nelze zpříjemnit a možná i udělat bezpečnější.

                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                          Datum: 30.03.2021
                          Autor: Jindra8526
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                          • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                 

                            nedělaj to na karbid, petrolej, nebo svíčku :)

                            [ Reagovat ] [ Zpět ]
                            Datum: 30.03.2021
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                   

                              Zde petrolejový generátor elektrické energie z roku 1954 (Obr. 7) a pak už budeš postupovat jako my ostatní.
                              https://energetika.tzb-info.cz/kogenerace/10220...

                              [ Reagovat ] [ Zpět ]
                              Datum: 30.03.2021
                              Autor: xtonda
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                     

                                To je moc moderní, až poválka... pudu do tý uhelný varianty... ten milíř myslím stačí sám, bez radaru.

                                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                Datum: 30.03.2021
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                 

                            Když za mnou pořád někdo je. Já musím sledovat hlavně ty větší kusy, jako jsou dodávky a autobus. Na ty se musí dát pozor. Jinak hlavně se zrcátkem řeším najetí do levého pruhu a odbočení vlevo. Na to je ten radar k ničemu.

                            [ Reagovat ] [ Zpět ]
                            Datum: 30.03.2021
                            Autor: Brahma
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                            • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                   

                              Jak je provoz je to k ničemu, to ti běhaj tečky po stínítku furt.

                              Vyzkouším znova tu kameru do mobilu.
                              Nabíjení mobilu (když svítí, žere to) je vyřešené tím bezdrátem, mobil se nevybije, a přitom ten usb konektor bude volnej pro tu kameru.

                              Hned zejtra na to vletím. :-)

                              [ Reagovat ] [ Zpět ]
                              Datum: 30.03.2021
                              Autor: Jindra8526
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                              • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                     

                                A to by bylo, abys to kolo nedostal na obvyklý půlmetrák.
                                Já vím, nevezeš sádlo ;-))

                                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                Datum: 30.03.2021
                                Autor: ronda
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                       

                                  Mobil vezu, kamera nic neváží.

                                  Ale máš recht, musím to hlídat.
                                  Jak jsem zjistil, že se mi tam ta větší baterka nevejde, začal jsem špekulovat.
                                  Nabíječku vést musím, přes oběd naflákám 200 Wh, ale kdybych si vzal druhou nabíječku, jednak se v noci nemusím budit na přehození baterky a taky můžu vyjet půl jedné a půl druhé baterie, a přes oběd nabíjet paralelně dvě, tedy místo 200 Wh zzískat 400 Wh, to už je 80 km :-)

                                  Musím začít brzdit, jinak zase povezu centrálu...

                                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                  Datum: 30.03.2021
                                  Autor: Jindra8526
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                              • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                     

                                Co jsem celou zimu jezdil na horáku s drapákem, abych si nerozbil hubu, tak jsem významně rozpohyboval krk. Už nemám problém se ohlédnout jako dříve. Nejhorší levé odbočení, pokud tam jedou auta, řeším bez zrcátka raději nepřímo. Teď už bude teplo, tak jakmile doléčím zápěstí, tak znovu vytáhnu Favorita a tam mám důkladné zrcátko. To žádné napájení naštěstí nepotřebuje. Začíná se z toho kola stávat elektrárna, co všechno potřebuje vlastní baterky:
                                přední světlo,
                                zadní světlo,
                                mobil s navigací,
                                foťák,
                                zadní kamera,
                                přední kamera,
                                elektrická přehazovačka a přesmykač,
                                a někteří dokonce motor pro pohon.
                                Asi žádný cyklista nepotřebuje tohle všechno, ale stejně to roste nad rozumné meze.

                                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                Datum: 30.03.2021
                                Autor: Brahma
                                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                       

                                  Jo, světla někteří cyklisté považují za zbytečnou zátěž :-)

                                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                  Datum: 30.03.2021
                                  Autor: Jindra8526
                                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                       

                                  Místo zkurveného favorita si Brahno pořiď nějakou slušnější současnou silničku, nebo gravelák s výrazně pokročilejší geometrií vybranou podle tvých rozměrů... zjistíš, že tě výrazně míň bolí všechno a jedeš výrazně lehčeji. To ti radí vyznavač prvorepublikových ocelových cesťáků.

                                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                  Datum: 30.03.2021
                                  Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                         

                                    Bohužel nikoliv. Ten dlouhý favorití rám významně pomáhá mému kolenu, co se ohýbá jen lehce přes 90 stupňů. Horáka jsem upravoval podle toho Favorita, abych se na něm srovnal. Sedlovku co nejvíce dozadu a co nejvíce zkrátit představec, abych dosáhl na řídítka a nevisel na nich jako na silničce. Prostě má geometrie je daná mým kolenem a ostatní se musí přizpůsobit.

                                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                    Datum: 30.03.2021
                                    Autor: Brahma
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                           

                                      Copak Favorit má v tomhle směru nějakou zvláštní geometrii ??

                                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                      Datum: 30.03.2021
                                      Autor: ronda
                                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                             

                                        Má dlouhý rám a to mi zatím stačí. Čím mám sedlo vůči středu víc vzadu, tím se noha méně ohýbá v koleni. Když se mi koleno blokovalo a málo ohýbalo, tak na Favoritu se mi jezdilo lépe než na novém 27.5" horáku. Tak jsem si na horáka koupil sedlovku s úchytem sedla co nejvíce dozadu. No a abych dosáhl na řídítka, tak jsem zase koupil nejkratší možný představec. Teď se mi na obou kolech jezdí stejně dobře. Jen Favorit má výrazně aerodynamičtější posez.

                                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                        Datum: 31.03.2021
                                        Autor: Brahma
                                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                           

                                      Pokud máš v jenom koleni problém ohnout ho dostatečně, tak to sou takovýhle udělátka
                                      https://highpath.co.uk/pulse-swing-cranks/
                                      Pokud na obou, tak prostě kratší kliky a sehnat pokud možno rám co bude mít nízko střed.

                                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                      Datum: 30.03.2021
                                      Autor: xtonda
                                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                             

                                        Díky, tohle zatím nepotřebuji a doufám, že potřebovat nebudu. To si to koleno nechám pak raději vyměnit za nové a funkční.

                                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                        Datum: 31.03.2021
                                        Autor: Brahma
                                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                             

                                        Potom je ještě možnost zajet do Pelhřimova,mrknout krematorium :-)

                                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                        Datum: 31.03.2021
                                        Autor: Jindra8526
                                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Děkuji, já už jsem opravdovou kremaci včetně koukání do pece viděl. Jo a v Pelhřimově krematorium není. :p

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 31.03.2021
                                          Autor: Brahma
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          To nevadí, přesto se tam můžeš jet podívat :-)
                                          Nevím jak dnes, ale před nějakou dobou tam krematorium měli, žádný zázrak, ale snažili se.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 31.03.2021
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                           

                                      Víš.. v současné době neexistuje jediná geometrie rámu.... když dojdeš do obchodu, kde tomu drobet rozumí a zabývají se i posedem ... tak ti dokáží poradit co změnit, upravit, vybrat a poskládat správný vehikl. Moje silnička je taky mix všeho... tak abych se nemusel sbalovat, když nechci a nemůžu a zároveň nestála majlant. Případně bych se nebál dojít někam, kde i kola vyrábějí - Bareš v Brandýse je výrazně dostupnější než Štěrba a nechat si udělat nový ocelový rám na míru, nebo aspoň tu speciální víc zahnutou sedlovku k nějakému standardnímu rámu.. doba fakt pokročila :) Já mám kliku, že ty starý cesťáky plně vyhovujou mý postavě a požadavkům na pohodlný turistický posez, kdy se vezu a nic mě nebolí... jinak bych taky šel cestou nově vyrobeného stroje na míru.. takhle můžu ale navíc vysírat, což mě baví:)

                                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                      Datum: 30.03.2021
                                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                             

                                        Ať je silnička jakákoliv, tak za ten její výrazně aerodynamický posez platíš tím, že se musíš opírat rukama o řídítka. Kdyby to tak nebylo, tak bys mohl jezdit na trekkingu ve vzpřímeném posedu. No a když na jaře vytáhneš tu silničku, tak tě chvíli bolí za krkem, ramena a mne letos to zápěstí. Musí se to chvilku vydržet a ono se to zocelí. Ty, kteří přes zimu nejezdili, ještě navíc bolí i zadek. Včera jsem letos poprvé hrál hodinu pingpong a za tím krkem mne bolelo také. Prostě sport, provozovaný jen občas, bolí.

                                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                        Datum: 31.03.2021
                                        Autor: Brahma
                                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Já měl tyhle problémy celosezoně i na horáku - skončil jsem u leha a fajn :-)

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 31.03.2021
                                          Autor: Sodoma
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                         

                                    Na Favorita neplivej. Dnes jsem s Růženkou dala stovku s jedenáctisty výškovými a jela jak vítr.

                                    Koupila jsem silničního spešla a trvalo mi rok, než jsem ho nastavila tak, aby se na něm komfortně šlapalo jak na Favoritce. Sedlovou trubku s pořádným offsetem jsem musela objednat až z číny, tady takový vůbec neprodávají. A se strmou sedlovou trubkou nenastavíš bez offsetu dobře šlapání.

                                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                    Datum: 31.03.2021
                                    Autor: bara2
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                           

                                      ale prd... stačí si vzpomenout na sedlovky "sedmičky" a nechat si ji udělat v moderních rozměrech..... když už si kupuju co zrovna je a ne to co přesně potřebuju ....prej z Číny.... že je Favorit kolo jsem si myslel svýho času taky, pak jsem si místo tohodle dema ovšem pořídil něco, co jako kolo nejen vypadá, ale i je.

                                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                      Datum: 31.03.2021
                                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                             

                                        To snad bylo pro děcka na posouvání sedla dopředu, ne?

                                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                        Datum: 31.03.2021
                                        Autor: bara2
                                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                           

                                      Kolik to je "pořádný" offset ? V e-shopech běžně vídám u pevných 25 mm, možná i trochu víc.

                                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                      Datum: 31.03.2021
                                      Autor: ronda
                                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                             

                                        Zřejmě originál měl 35 mm.
                                        https://www.kola-radotin.cz/sedlovka...

                                        A těch 35 to fakt chce minimálně, klidně i 40, aby sedlo nebylo v krajní poloze. Našla jsem nějakou ergocosi v německu za dva a půl litru a pak čínu s inzerovanýma 45, v reálu to má těch 35.

                                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                        Datum: 31.03.2021
                                        Autor: bara2
                                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          A není pak spíš problém ve velikosti nebo geometrii konkrétního rámu ? 45, to už je offset skoro jak na kolovou.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 31.03.2021
                                          Autor: ronda
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Podle jejich velikostích tabulek je to velikost správná, zhruba uprostřed intervalu, žádná okrajovka. Sedlovka 350mm není zdaleka na maximu a přestavec je sto a klidně by mohl být na rekreační jízdu o 20 kratší. Prostě, aby dostali zadní kolo co nevíc dopředu, dali strmější sedlovou trubku, jinak by se jim tam to kolo nevešlo. Je strmější jak na Favoritce, tak i na dámském Authorovi, kterého mám. Obě dvě ty kola mají offset 15 a toto prostě potřebuje 35. Nemá smyslu nad tím mudrovat, u menších rámů, a u dámských zvlášť, je vždycky něco za něco, rámy na velký lidi tyto problémy nemají.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 31.03.2021
                                          Autor: bara2
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Co si z fotek matně vybavuju, tak na tom tvém snad není zadní kolo nějak narvané na sedlové trubce, je tam dost velká rezerva pro větší sklon. A vyloženě "malý pívo" taky nejsi. Nebo už si to blbě pamatuju ?
                                          Já mám mezi 25mm pláštěm a trubkou 14 mm a s 20mm offsetem sedlo zhruba na prostředku ližin.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 31.03.2021
                                          Autor: ronda
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Neřeš to.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 31.03.2021
                                          Autor: bara2
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Prostě úhel sedlové trubky na tom modrém kole je strmější, než na dvou červených. CHci-li zachovat na všech kolech svislici z kolene na osu pedálu, musím na modré dát sedlovku s offsetem. A pokud mám koleno před osou pedálu, bolí mě z takového šlapání kolena. Teď mám na všech třech kolech stejná sedla a stejné nastavení trojúhelníku: sedlo a svislá osa x osa pedálu a vodorovná osa. Na všech se mi šlape stejně dobře.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 31.03.2021
                                          Autor: bara2
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Asi to ve spešlu mysleli dobře, nejspíš pro kratší nohy, delší tělo. Zřejmě by ti seděla jiná geometrie rámu.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 31.03.2021
                                          Autor: ronda
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Myslíš takovéto sošné figury?

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 31.03.2021
                                          Autor: bara2
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                          • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                 

                            Kombinace ideál, radar pípne a v zrcátku vidíš jestli je to tatra s pískem nebo rychlejší cyklista.

                            [ Reagovat ] [ Zpět ]
                            Datum: 30.03.2021
                            Autor: xtonda
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                   

                              Jenže v Praze se ten radar upípá. Pořád je za tebou někdo.

                              [ Reagovat ] [ Zpět ]
                              Datum: 30.03.2021
                              Autor: Brahma
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                              • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                     

                                Neupípá, ono to vždy signalizuje jen když se objeví první auto a pak když je zase za mnou čisto, čili když kolem mě jede souvislý proud aut, tak to drží hubu.

                                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                Datum: 30.03.2021
                                Autor: xtonda
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                       

                                  V tom případě to jen bude držet hubu. Tenhle krám je príma, ale ne do města. Tam potřebuješ poslouchat a zrcátko.

                                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                  Datum: 30.03.2021
                                  Autor: Brahma
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                         

                                    Tam ten přínos není primární, ale na tom displeji pořád vidíš v podobě teček či jiných symbolů auta jak sou za tebou.

                                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                    Datum: 30.03.2021
                                    Autor: xtonda
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                             

                        Tohle je taky těžká mrcha, Specialized Turbo Creo SL EVO má 13,5 kg.

                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 30.03.2021
                        Autor: xtonda
                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                               

                          máš faktr asi blbej den, Tondo ...
                          můj Zelenáč má 7 kilo :-)

                          Tím chci řícim že srovnáváš nesrovnatelné.
                          Kolo s 320Wh baterií a 240 W v maximu nemůžeš srovnávat s kolem s 500 Wh baterii a 650 W v maximu.

                          Se stejnou motorizací, i s tímhle Boschem, jsou i lehčí kola, asi o kilo - oni je vždycky váží bez pedálů a rám S, taky dobrej trik - ale za každá gram dolů pak platíš asi 1000 Kč, což možná má smysl pro někoho, kdo si nenaloží nosič a tu váhu mu srovná jestli si vezme s sebou vodu nebo ne....

                          I ten gravel Top Stone má ještě lehčí kolo, kde ru váhu má dohnanou karbonovou sedlovkou a karbonovými ráfky - ten stroj stojí asi o 40 víc a ořemýšlel jsem o tom, když už to kupuju....

                          Právě ty ráfky mě odradili, viděl jsem pír videí, kde se za jízdy ten ráfek rozstřelil a jezdec šel pěkně na hubu, a tak jsem si řekl, že tohle není přesně to, co bych chtěl někdy cestou riskovat.
                          Jinak, kromě lepšího ovládacího panýlku, to nemělo nic jinak, stejnej motor, stejnej rám, stejné osazení - zavrhnul jsem to

                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                          Datum: 30.03.2021
                          Autor: Jindra8526
                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                          • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                 

                            240 W je celkem slušný výkon cyklisty, jako asistence navíc to v pohodě stačí, ne každý chce motorku.

                            [ Reagovat ] [ Zpět ]
                            Datum: 30.03.2021
                            Autor: xtonda
                            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                            • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                   

                              asi jo, ale pro jiné účely než to kolo chci já

                              na poznámky o motorce je tu Brahma :-)

                              [ Reagovat ] [ Zpět ]
                              Datum: 30.03.2021
                              Autor: Jindra8526
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                              • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                     

                                Na motorku je to tvé šidítko tuze slabé. Jestli chceš motorku, tak si kup Harleye, to je motorka pro starší pány. Ty jsi takový cyklista babetista :D

                                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                Datum: 30.03.2021
                                Autor: Brahma
                                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                                • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                       

                                  https://www.youtube.com/watch?v=G7incAqw_HM

                                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                  Datum: 30.03.2021
                                  Autor: ronda
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon

                                       

                                  Dneska jsem byl na Slapech.
                                  Na vyhlídce skupinka motorkářů, v těch černejch koženejch mundůrech,, tak se k nim hrnu a snažím se tvářit drsně jako voni, když jsem vladstně taky jeden z nich, ale voni na mě čuměli tak nějak úkosem, jako bych byl nějakej vadnej...

                                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                  Datum: 30.03.2021
                                  Autor: Jindra8526
                                  Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon

                                         

                                    1. Měl jsi blbej mundůr.
                                    2. Babeta není považována za plnohodnotnou motorku. Jsi jen cyklista babetista. :p

                                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                    Datum: 30.03.2021
                                    Autor: Brahma
                                    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon

                                           

                                      Ovšem Jindra v úboru Hells Angels na tom egravelu, to by bylo teprv něco.

                                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                      Datum: 30.03.2021
                                      Autor: xtonda
                                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon

                                             

                                        vono se na elektrice vážně tolik nezpotíš jakonl na papouška, ta kůže by ro mohla srovnat :-)

                                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                        Datum: 31.03.2021
                                        Autor: Jindra8526
                                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
          • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                 

            Ty jsi nikdy dál na elektrokole nejel.
            Já jo. A taky na Treku Author co měl 17,5 kg, na Tern Joe, na silničce Cannondale, na elektrokole s bezkartáčovým motorem Magic Pie, i na elektrokole se střeďákem Bosch a nakonec i na fullu s Boschem a extrawheelem za zadkem.
            Mám slušné srovnání, a vím co od elektrokola chci a k čemu si ho pořizuji.

            A když říkám, že námaha na elektrice je tak poloviční, narozdíl od tebe vím, o čem mluvím.

            Zdá se že nejobjektovnějším měřítkem vynaložené energie není tepovka, ale spálené kalorie.
            Ten Garmin už na to má své přepočty, kde bere do úvahy jak váhu (vlastně BMI), tak věk, a i tu tepovku a spálené kalorie celkem spolehlivě počítá, mám to za poslední rok ověřeno porovnáním s různými zdroji a tabulkami.

            A když srovnám kalorickou spotřebu s motorem a bez, vychází mě vyšší než poloviční.

            Tvoje dojmologie je k prdu.
            Všechny kola s motorem Bosch Performance CX se chovají jako normální kola, z hlediska pocitu jezdce. Je tam jen jeden rozdíl, prostě když se do pedálů opřeš stejnou silou jako na kole bez motoru, jedeš rychleji. To je všechno, celý ten zázrak.

            Takže když jedeš do kopce, na Zelenáči přeřadím na velký pastorek a menší tác, točím nožkama, a jedu 10-12 km/h. Když chceš ject do kopce 15 km/h, musíš se do pedálů opřít větší silou.
            Stejně tak na tomhle kole, přeřadím si, ale nikoliv velký pastorek, ale někde ten uprostřed, a dám přípomoc turbo. Námaha, tedy díla kterou se opírám do pedálů je stejná jako když mám na Zelenáči zařazenou velké kolečko, ale velké tam není, je tam to prostředím jedu tedy rychleji. Když chcci jet ještě rychleji, musím buď zvýšit kadenci, nebo přeřadit ještě menší kolečko a víc se do toho opírat.

            Není nic jako "bezpracné získání rychlosti" u kol s torzním snímačem, musíš stejně šlapat, jen máš na vybranou, šlapat menší silou než na kole bez motoru, nebo stejnou silou, a pak jedeš rychleji.

            Na moped zapomeň, je to kolo, pocit jak z jízdy na kole.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 28.03.2021
            Autor: Jindra8526
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
            • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                   

              Objektivnější by to bylo s wattmetrem. Ten by ti spočítal přesně, jak se do toho opíráš, kolik energie skutečně vynakládáš.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 28.03.2021
              Autor: ronda
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                     

                Ten ti změří sílu, kterou se opíráš do pedálů.

                Ono ale nejde jen o tu sílu, ale tak kadenci.
                Šmrdláš-li vetší frekvencí menší silou, je energie co vynaložíš stejná.

                Nevím co se snaží ten poloblb zase dokázat.
                Elektrokolo si kupuješ proto, aby se ti snadněji jezdilo, a ne proto, aby si se na něm dřel víc.
                Ale poloblb, aniž by někdy na něčem takovém seděl, tu bude špekulovat a fabulovat.
                Kdžy řeknu, že se cejtím utahanej jako bych ujel polovinu, tak vím o čem mluvím, a není to na základě jednoho výletu na elektrokole nebo na bezmotoráči.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 28.03.2021
                Autor: Jindra8526
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                       

                  Však jo. Počítá to ale ze skutečného výkonu. Ne z tepu. Ten je dost ošidný. Záleží na mnoha okolnostech, které to dokáží zkreslit nahoru i dolu. U měření výkonu je to zkreslení o dost menší.

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 28.03.2021
                  Autor: ronda
                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                         

                    Já hlídal ty kalorie, poslední rok.
                    Jsou na to nejrůznější tabulky, chůze/rychlá chůze... kolik spálíš za hodinu, vlastně na skoro každý ohyb co uděláš.

                    Obdobně to má ten garmin v hodinkách, druh sportu, a pak počítá čas a jednoduše sází kalorie, brutálně nepřesně. Ty novější mají snímač tepové frekvence, a to dost všechno zpřesní.

                    Každému je jasné, že bude při jízdě na kole vydáš míň kalorií, když sedíš na zadku a vezeš se z kopce, nebo když makáš do kopce. Podle tabulej je to ovšem "jízda na kole - rekreační" a basta.
                    Tak s tímhle si poradí tou tepovkou a upřesní to.
                    A dál, tepovka, kterou snímají hodinky na zápěstí je celkem přibližná hodnota, pokud potřebuješ přesnější , tak hrudní pás. A rázem se zase mění kalorická spotřeba. Měčí i nějakej ten kyslík ale myslím si, že ho při výpočtu kalorií neberou.

                    A jak s těma hodinkama žiju už asi třetí rok, už to dost poznám sám,když to šmrdlám, udělám 600 kcal za hodinu, když si máknu, klidně k 900, takže tohle je také jisté, měřitelné vodítko, kromě osobního pocitu únavy.

                    Garmin udělal snad nové watmetry jak do silničních tak do spd pedálů, ale na platformy je furt nemá. Nebudu riskovat silniční pedály, je to dost drahý na to, abych to pak hodil do krabice protože kvůli kotníkům z nich tretru nevycvaknu. Zvyknul jsem si na ty placky s trnama, na nějaké kruhové šlapání můžu zapomenout, ale noha na tom nejezdí, tak takovej kompromis.
                    Třeba je za rok napadne dát watn´metry i do platform....

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 28.03.2021
                    Autor: Jindra8526
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                           

                      To jsou furt jen tabulky počítané bůch ví podle koho. Kdybys to chtěl mít podle tepů objektivnější, musel bys chodit na testy ke sporťákovi a podle výsledků kalibrovat. A opakovaně, aby se zohlednil vývoj formy. Stejně ale do toho zasahuje momentální (ten den) kondice. Bez toho jsou výpočty hodinek podle tepu šarlatánství. Jasně, řeknou ti, že makáš, nebo nemakáš. Ale to tak nějak tušíš i bez nich. Jinak ta čísla jsou jak z loterie, zohledněná do vyšších nebo nižších řad.

                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                      Datum: 28.03.2021
                      Autor: ronda
                      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                             

                        Kdepak, funguje to.
                        Nikterak extrémně přesně, řekl bych, asi jako ten barometrickej výškoměr, co jsem zmiňoval.

                        Prost ědává ti určitou představu.

                        Nemůžeš si hrát na jednotlové kalorie, to más na příjmové straně taky, ty vstupy jsou také jen orientační - krajíc chleba - 60 kcal - to neviděli jakej krajíc si dokázal ukrojit náš Václav :-)

                        Musíš mít nějaké měřítko.
                        A když máš stejnej metr, ať už je dlouhej 110 cm nebo jenom 95, a měříš s ním pořád, víš kolikrát je to či ono větší nebo menší - a je úplně fuk jak moc přesné měření v absolutních hodnotách je.

                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 28.03.2021
                        Autor: Jindra8526
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
            • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                   

              Není nic, jako bezpracné získání rychlosti???

              Tak proč jsi psal, že tě to málem sundalo z kola, když ses rozjížděl na turbo?

              Jinak je evidentní, že už se zase neovládáš, diskuze končí, přicházejí osobní invektivy, zkusím to zase až ráno, snad na tom budeš líp..

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 28.03.2021
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
              • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                     

                jsi debil se kterým nemá cenu diskutovat....

                jde o to, jak velkou energii vynaložíš abys dal stroj do pohybu - není možné, u motorů s torzním snímačem, abys nevynaložil vlastní energii žádnou.


                menší/větší ale žádnou ne, to nejde....
                tedy, není to bezpracné...

                kdybys napsal, že vynaložíš menší energii na rozjezd než když nemáš motor, dávalo b yto smysl, takhle jen předvádíš jakej si kretén

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 28.03.2021
                Autor: Jindra8526
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                       

                  Když si nenamažu a utáhnu heft na motorce, máš vidět jak se s ním nadřu, aby se to rozjelo. zápěstí mě po vyjížďce bolí jak sfiňa, celé předloktí mám namožené ;-)

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 28.03.2021
                  Autor: ronda
                  Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                         

                    On ten Bosch má max. výkon 650W.
                    Asi proto ho Jindra chtěl, protože tenhle motor nějakým způsobem obchází evropské normy, podle kterých by neměl mít víc, než 250W.

                    A pokud se s tímhle motorem rozjíždí v turbo režimu, pošle do pedálů dejme tomu 250W, ale motor dodá 650W.

                    Pravdu má Jindra v tom, že jsem to nenapsal korektně.

                    On tu cestovní rychlost nezíská bezpracně, ale SKORO bezpracně.

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 28.03.2021
                    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                           

                      Žádný z motorů co se do kol montují, nemá špičkový výkon 250 W a všechny střeďáky jsou na tom podobně, a všechny splňují normu.
                      Je rozdíl mezi špičkovým a nominálním výkonem.

                      A teď k tvé zlé a hnusné lži a pomluvě.
                      .Bosch jsem chtěl proto, že je to už můj pátý motor Bosch a nikdy mě nezklamal, ani v drsnějších podmínkách. Yamaha, Brose a další jsou výkonem na tom stejně, některé i líp, ale neznám je, ty zmetku.

                      Další, rotální pomluva a kravina je, že "pouštíš do pedálů" 650W.

                      Zase, hlupáctví, neznalost a debilita se snoubí z paranoidními představami, ty magore.

                      Něco si o tom nastuduj.

                      Torzní snímač v režimu Turbo zhruba 3x zesílí tvůj příšlap (ono je to složitější, protože v tom hraje roli i rychlost pohybu a kadence) A pak jsou ty přípomoci odstupňované až do 1 - off.

                      Takovou svini fakt jen tak nepotkáš...

                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                      Datum: 28.03.2021
                      Autor: Jindra8526
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                             

                        No, když jedu na plej céres 25 km do kopce, jede to na plnej výkon, nikolov krátkodobě, a ani se neohřeje. Spotřeba tomu taky odpovídá.

                        Ale asi takhle nějak jako ty to vysvětlují zřejmě při té homologaci.

                        Datum: 30.12.2019
                        Autor: Jindra8526




                        https://www.nakole.cz/diskuse/27653-rychly-e...

                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 28.03.2021
                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                               

                          a co to dokazuje - že "jde do pedálů 650W" nebo to "že jsem to koupil proto, aby mi do pedálů těch 650W šlo"?
                          ---

                          Řákám jasně, na režim turbo ti zesílí příšlap (zhruba) 3x.
                          Když jedeš rychleji než 25 km/h, nezesílí vůbec - nula. Mezitím od nějakých 23 do 24 km/h postupně přípomoc snižuje takže vypnutí motoru nepostřehneš jako nějaký ráz, najednou ti to nepomáhá, ne jede to furt pocitově stejně.

                          To dávkování přípomoci je dost složité, řídí se neustále zdokonalujícími se systémy jak sw tak hw. V zásadě vstupm jsou data ze 3 senzorů, torzní snímač, rychlost a kadence.

                          Jsou kontrolery (u Bosche, jiné motory neumím), které umožní křivky dávkování přípomoci definovat a programovat podle vlastních potřeb uživatele, ale dělá to málokdo, a tyhle kontrolery - ovládací panely běžně do seriově vyráběných kol nemontují - není poptávka.

                          Bosch má ty čtyři stupně přípomoci, MTB s Boschem pak režim "SportL" má nahrazený režimem "eMTB" - to je takový chytrý režim, jehož funkci si nagoogluj.

                          Každý režim má ty svoje křivky přípomoci a ty se stále zdokonalují tak, že jízda s motorem je už naprosto přirozená.



                          To, že mě "turbo" u tohohle kola málem sundalo ze sedla není způsobeno tím, že by to kolo jelo samo, ale tím, že jsem nečekal tak silnou odezvu na šlápnutí, protože jsem zvyklej na kolo těžší o 10-12 kilo, nebo kolo bez motoru.
                          Na to, že příšlap je zesílen si rychle zvykneš, přijde ti to brzy naprosto přirozené.

                          U těžkého kola s vozíkem tu sílu turba s výhodou využiješ, rozjedeš se lehce, u lehkého kola je zbytečné "vystřelit" proto není nutné na turbo přepínat. Ono to právě v těch okamžicích nejvíc vycucává baterii, takže stejně jako se naučíš řadit na kole bez motoru, což tohle má taky (2 x 10), naučíš se i volit jízdní režim tak, aby zátěž nohou byla pokud možno rovnoměrná a jízda plynulá, protože stejně jako bez motoru, plynulá jízda znamená, že spotřebuješ méně energie, jak z baterie, tak vlastní.
                          Doba, kdy kolo jelo samo na páčku je pryč.

                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                          Datum: 29.03.2021
                          Autor: Jindra8526
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                          • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                 

                            Stále mi z toho vyplývá, že při jízdě do kopce na Turbo, kdy ten motorek dává 650W, zatímco ty třeba 250W, nepomáhá motorek tobě, ale je to obráceně.
                            Ty trošku pomáháš tomu motorku.
                            Tvůj podíl je asi čtvrtinový.
                            A představuju si tu krasojízdu v Massiv Central. Do kopce tomu motorku trošku pomůžeš, z kopce to pojede samo.
                            Rovina víceméně žádná.
                            Takže tam nelze hovořit o tom, že ze dvou set kilometrů, odšlapeš za svý polovinu.
                            Spíš to bude odpovídat tak padesáti, šedesáti kilákům, když pojedeš na Turbo. A jestli jsi jel na Turbo, nebo na Eco, to nikdo nezjistí, pokud ti nebude koukat přes rameno..

                            [ Reagovat ] [ Zpět ]
                            Datum: 29.03.2021
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                            • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                   

                              jsi debil, to je jediný závěr....

                              pokud ti při turbu zesílí šlápnutí 3x, tvůj "podíůL v tom stadiu nejvyšší přípom,oci nemůže být čtvrtinový

                              nemá smysl ti nic vysvětlovat, protože chceš jen vysírat

                              [ Reagovat ] [ Zpět ]
                              Datum: 29.03.2021
                              Autor: Jindra8526
                              Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                              • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                     

                                Psal jsi v příspěvku výše, který jsem ti zkopíroval, že v kopci, když dáš plnej céres(turbo), dává motor plný výkon dlouhodobě a ani se nezahřeje.
                                Plný výkon je u tvého Bosche 650W.

                                Kolik do toho dokážeš vrazit ty nevím, tak jsem počítal s 250W.

                                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                Datum: 29.03.2021
                                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

               

          Pojedeš na 2 nebo 3 baterky?

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 28.03.2021
          Autor: Kolorádo
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                 

            Na dvě, to bude bohatě stačit.
            625 + 500 Wh.

            U těžkého elektro MTB jsem měl spotřebu 8W na kilometr - bezpečný výpočet abych dojel (jezdil jsem tak na 6,5 W/km), u tohohle jsem si jist, že se vejdu do 5 W/km jako bezpečné hodnoty.
            Tedy theoretický dojezd 225 km v běžném terénu.
            Ono je pro spotřebu celkem fuk jestli jsou kopečky nebo ne, protože co to sežere navíc dokopce, ušetříš při sjezdu. Problém je jen "nekonečný" kopec, nebo trvalý protivítr. Pak máš možnost buď zpomalit, dát lehké převody a necucat baterii, nebo to přepnout na turbo a smířit se s "vírem v nádrži". Ale to by mělo být řešitelné tím, že stále lze přes oběd někde nějakých 200Wh dobít a získat jistou rezervu.

            Dvě baterie musí stačit - běžná etapa je 150-180km, 8-9 hodin v sedle i s obědem, co chtít víc

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 29.03.2021
            Autor: Jindra8526
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
            • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                   

              Tak to je pěkná hovadina energii vydanou na stoupání při sjezdu spálíš z dost podstatné části aero odporem nebo brzděním.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 29.03.2021
              Autor: xtonda
              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
              • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                     

                No, bylo by to tak, kdyby ti tuhle energii nevyrovnávalo to, že do kopce nejedeš jen na motor ale taky šlapeš.

                Takže šul-nul, ty "pěkná hovadino" :-)

                Prostě ve zvlněné krajině máš spotřebu stejnou jako na rovině, protože na rovině máš neustýlý odběr, v ezvlněné krajině chvilu jo, chvilku ne, takže se to srovná, a ne že ne.
                Fakt mám dost tisíc na elektřině najeto a starost o baterie a dojezdy je to primární, co řeším, takže vím co říkám.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 29.03.2021
                Autor: Jindra8526
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                       

                  nemáš pravdu, více zatěžovaná baterie---teda jízdou do kopce oproti méně zatěžované baterii---tedy jízdou po rovině dodá rozdílnou kapacitu

                  při jízdě do kopce se ztratí v teple na baterii--teple na regulátoru, teple na kabeláži více nežli při menších proudech.

                  rozuměj tomu takto---pokud jedeš pořád po rovině, má tvoje baterie reálně vysosatelnou kapacitu třeba 10Ah

                  pojedeš li ale kopcovitou trat, bude reálně vysosatelná kapacita tvé baterie už pouze 8Ah, ten rozdíl 2Ah se ztratí v teple, přechodových odporech a podobně

                  proto jsou právě k těm článkum vždy dohledatelné i ty grafy jejich vybijení, a kolik je reálně sosatelných z těch kterých článku při ruzných odběrových proudech

                  Už kdysi jsem se ti pokoušel vysvětlit, že tvá varianta měnit na cestě postupně baterie jednu za druhou a třetí je to nejhorší řešení jak provozovat něco na elektřinu, když tu váhu těch baterií tak jako tak vezeš celou cestu ,to není benzín, nebo nafta, kde je tomu pohonu uplně jedno, kolik litru je v nádrži.

                  no, a ted to budeš dělat přesně stejně, znovu povezeš dvě cyklobaterie, ale nejdřív vybiješ jednu a teprve potom druhou, no a jak budou časem a cykly stárnout a snižovat se jejich kapacita, navíc díky přetěžování----opět ve vzorečcích k baterkám, kolik cca cyklu dají při vyšších, nebo nižších odběrech, začneš zase jezdit i se třetí baterkou.

                  Mě je jedno, jak to děláš, já ti jen chtěl vysvětlit, proč já když vezu rovnou třeba tři sady, jako že jezdím i na tři sady , proč hned od začátku jedu rovnou na všechny tři.

                  to, že pak vubec nemusím řešit, jak je postupně nabijet, to už je jen takový bonus co mi ulehčuje to nabijení, že mohu nabijet všechny tři rovnou jednou nabiječkou, což teda zese není uplně ideální v tom, že nabijení menším proudem minimálně u hicd, nimh, life po baterek bylo pak vždy spojené s tím, že i když na plno nabité baterky, tak ale měkčí a dodali také méně celkové kapacity, asi to bude souviset s chemickou reakcí při ruzných nabijecích proudech.

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 30.03.2021
                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                         

                    Jinak to kolo je na to tvé cestování určitě dobrá volba, i když Michálkovo z roku 1920 váží skoro stejně, já mám zase skoro stejně těžký některý modely letadel, myslím, že když muže michálek to své kolo ohledně váhy porovnávat s tvým kolem, je to jen debata o váze, tak proč né to letadlo, možná dá nějaká ženská z fora vědět, kolik váží třeba její papinák, to by bylo také dobré v tématu o elektrickém gravel cannondale tak nějak porovnat .

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 30.03.2021
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                           

                      Když někdo nechápe pointu tak je to těžké... Mám závodní kolo Boži Kubrychta, na kterém jel Olimpiadu v roce 1912. Postavil si ho sám a včetně blatníků a pumpičky váží 8 a kousek kila... Pointa? Tehdejší cena taková, že by za ní byly 3 tyhle gravelaky. Tedy že ekola mají před sebou ještě dlouhou cestu, než z nich budou skutečně bezproblémově masově použitelná kola.

                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                      Datum: 30.03.2021
                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                             

                        to, že já nemám peníze na nový barák ještě neznamená, že není pro stavební firmy zatím doba na stavění baráku, jen hold nebudou stavět pro mě.

                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 30.03.2021
                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                         

                    Šedá je theorie, zelený strom praxe.

                    Prostě jestli jedeš na rovině, nebo ve zvlněném terénu, máš stejný dojezd na jednu baterii, tak to prostě je a mám pravdu.

                    Můžeš si to přijet vyzkoušet, půjčím ti nějaké to elektrokolo.

                    Musíš, do svých ruze teoretických elektrikářškých úvah zapojit i další vlivy. Stane se zřídka, i když taky a pak je to na palici, aby si ve stoupání zápasil i s větrem.
                    Na rovině je to skoro pravidlo.

                    Další věc, když stoupáš, jedeš pomaleji než na rovině - a proti tobě působí i odpor prostředí (roste s kvadrátem rychlosti, že jo, Tondo :-)), proto motor musí na rovině většinou překonávat větší odpor, než při stoupání.

                    Může tam být víc vlivů, kterými lze i theoreticky doložit, proč ve zvlněném terénu máš na elektrokole stejný, nebo velmi podobný dojezd, jako na čisté rovině, tedy fakt, který mám empiricky ověřen.

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 30.03.2021
                    Autor: Jindra8526
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                       

                  Já zas mám maturitu z fyziky.

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 30.03.2021
                  Autor: xtonda
                  Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                         

                    no, maturitu máš, já i pár zkoušek na vejšce :-)

                    jenže si úplně mimo,
                    protože řešíš energetickou bilanci, která podle zákona zachování energie...., že jo

                    Jenomže to není to, co na elektrokole řešíš.
                    Zajímá tě energie, kterou ti dodává baterie.

                    A když šupajdíš z kopce, tak je baterii fakt šuma fuk, jaký máš odpor prostředí nebo jestli brzdíš, baterie energii i nevydává, a to je podstatné.

                    Takže tvoje úvaha jde úplně mimo, ale totálně, čekal jsem, teda když máštu maturitu, že se nad tím zamyslíš a přijdeš na to sám, ale přepočítal jsem se :-)

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 30.03.2021
                    Autor: Jindra8526
                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                           

                      Škoda, že ty zkoušky na tobě nezanechaly žádný stopy.

                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                      Datum: 30.03.2021
                      Autor: xtonda
                      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                             

                        přiznej, že si plácal blbosti, to je chlapské nebo vysvětli

                        Jak souvisí odpor prostředí a brždění s vybíjením baterie při jízdě na elektrokole z kopce


                        ta tvoje poznámka je velmi hloupá

                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 30.03.2021
                        Autor: Jindra8526
                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                               

                          Jenže aby ses na ten kopec dostal, musel si energii spálit a je jedno jestli z baterky nebo ze sádla. A z toho se ti vrátí jen zlomek, zbytek spálíš v brzdách a v aero odporu při rychlejší jízdě z kopce.

                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                          Datum: 30.03.2021
                          Autor: xtonda
                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                 

                            Řekl bych, že každý počítáte něco jiného, ale radši na to budu jen koukat z protilehlého kopce, abych taky nedostal sedlovkou... :-)

                            [ Reagovat ] [ Zpět ]
                            Datum: 30.03.2021
                            Autor: ronda
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                            • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                   

                              Já sem reagoval na jeho větu

                              "Ono je pro spotřebu celkem fuk jestli jsou kopečky nebo ne, protože co to sežere navíc dokopce, ušetříš při sjezdu."

                              A to je prostě blbost bez ohledu na to zda dodávám energii nohama z tatranek nebo motorem z baterek. Enerii, kterou musím vydat na vyjetí kopce se přemění na energii potenciální a tu pak přeměňuji zpět na energii kinetickou se značnými ztrátami.

                              [ Reagovat ] [ Zpět ]
                              Datum: 30.03.2021
                              Autor: xtonda
                              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                              • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                     

                                Takhle máte nejspíš pravdu oba. Každý ale v něčem jiném :-)
                                Řekl bych, že Jindra to nepočítá čistě fyzikálně, ale tak nějak jako BFU, selsky. Prostě do kopce mi to něco žere (hypoteticky plný odběr), z kopce ani prd. A po rovince dejme tomu polovičku toho hypotetického plného odběru. Za předpokladu, že vzdálenostně kolok do kopce, tolik z kopce, tak by to tímhle "výpočtem" skutečně bylo plus mínus šul nul. O přesných číslech se nedá vůbec mluvit.

                                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                Datum: 30.03.2021
                                Autor: ronda
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                       

                                  Ono Rondo se to nechá i fyzikálně zdůvodnit, žádné šul nul.

                                  Na rovině jedeš rychleji, tedy motor zápasí s větším odporem než do kopce.

                                  Fyzikální zdůvodnění toho, co praxe potvrzuje lze odvodit, ale musíme začít ten model zjednodušovat, třeba považovat tvůj příspěvek k pohybu za konstantní.

                                  Skutečnost je komplikovanější, když jedeš do kopce, většinou tě ten svah chrání před protivětrem, na rovině ani náhodou. A to už zamíchá karty. Karty zamíchá i tvůj příspěvek k pohybu.

                                  Jestli na rovince jedeš 23 km/h, kdy to žere nejvíc, nebo 26 km/h, kdy to nežere nic. Jestli to do kopce pereš na turbo a sosáš baterku, nebo si přeřadíš a roztočíš nožky jak větrník.

                                  Proměnných co můžeš přikládat na tu či onu stranu je dost, ale praxe mě naučila, že na dlouhých tratích je úplně jedno, jestli jedeš zvlněnou krajinou Champagne, nebo se plazíš podle kanálu Du Midi, dojezd na baterii je velmi podobný a na těžkém naloženém MTB s Boschem osciloval kolem 60 km, když jsem odlehčil jak sebe tak kolo a přesunul zátěž na extrawheel pak kolem 80 km.

                                  S tímhle se mi zdá, že naložený budu mít dojezd kolem 100ky.

                                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                  Datum: 30.03.2021
                                  Autor: Jindra8526
                                  Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                              • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                     

                                No, to si reagoval blbě, a argumentoval si tím, že z kopce mám odpor prostředí a brzdím...

                                Což se na spotřebě fakt nijak neprojeví a ani nemůže.

                                Když poposedneš, a přestaneš být zakousnutej do pitomosti, pochopíš, proč tomu tak je.

                                1) na brzdy zapomenem, ty se spotřebou nesouvisí, leda bch brzdil do kopce

                                2) odpor prostředí závisí na rychlosti,nikoliv na tom, jestli jedeš do kopce,nebo z kopce, a na rovině rovněž závisí na té rychlosti (dvojmoci).

                                3) na rovině jedeš rychleji než do kopce, odpor prostředí je tedy vyšší, než při jízdě do kopce. Ten odpor prostředí překonává motor plus tvoje šlapání.

                                4) do kopce máš sice menší odpor prostředí protože jedeš pomaleji, ovšem překonáváš k tomu ještě gravitační sílu, zase motorem a šlapáním.

                                5) z kopce jsou ti odpory u prdele, protože je motor vypnutý a žene tě ta gravitace.

                                Tak zatímco na rovině po celou dobu překonáváš ten odpor prostředí pomocí motoru,v kopcovatém terénu zhruba jen na polovině ujeté dráhy.


                                Takže je to přesně naopak, ty maturante :-)
                                A rovněž máš fyzikální vysvětlení, proč spotřeba na rovině, i v kopcovatém terénu, je přibližně stejná, pokud je to vyrovnané, prostě nahoru a dolu.


                                Tak se příště chovej slušně, z té fyziky bys klidně mohl maturovat u mě, učil jsem jí jako vedlejšák na SOŠ Vodních staveb v Hostivaři. :-)

                                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                Datum: 30.03.2021
                                Autor: Jindra8526
                                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                       

                                  Je to marný, je to marný, je to marný, stařecká demence už pokročila příliš.

                                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                  Datum: 30.03.2021
                                  Autor: xtonda
                                  Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                                  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                         

                                    Jen hlzpák, tvěho typu, není schopen přiznat, že se zmýlil.
                                    Je mi tě líto, je mi tě líto.

                                    Zamotal si se, a teď budeš sprostej, protože nevíš kudy kam. Nebavíme se o "energii" jako takové, a nikdy jsme se nebavili.

                                    Bavili jsme se o dojezdu na baterku.
                                    Přestaň arupňovat nestydaté urážky, je to hloupé

                                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                    Datum: 30.03.2021
                                    Autor: Jindra8526
                                    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                         

                                    Hinak, hezky bod za bodem., maturante.Ne že utečeš do urážek.

                                    2) jaký vliv má to brždebí z kopce na spotřebu energie z baterjy

                                    To až vysvětlíš, přejdeme k duhému bodu

                                    2) jaký vliv má odpor proatředí při jízdě z kopce na spotřebu energie z baterie...


                                    nesnaž se uhýbat, bavíme se o dojezdu na baterii, to není snad ani pro tebe tak těžké pochopit :-)

                                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                    Datum: 30.03.2021
                                    Autor: Jindra8526
                                    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                           

                                      V brzdách bez užitku pálíš energii, která padla na to aby ses dostal na ten kopec.

                                      Při jízdě z kopce jedeš rychleji a při vyšší rychlosti v aero odporu spotřebuješ na stejném úseku více eneregie, čili opět se zbytečně pálí energie.

                                      Motor nemotor, řeším to jako spotřebu energie vozidla pro přepravu na nějakou danou vzdálenost v daném čase, pokud to bude po rovině a pokud to bude přes kopec, tedy u cyklisty jeho vydanou energie, u elektrocyklisty jeho energii + to co spálil z baterky.

                                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                      Datum: 30.03.2021
                                      Autor: xtonda
                                      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                             

                                        Prostě řešíš něco jiného než Jindra. Konečně se snad domluvíte, že každý řeší něco jiného.

                                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                        Datum: 30.03.2021
                                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          To on teď už z principu musí, aby neztratil tvář :-)

                                          Bude mě vysvětlovat zákon zachování energie a přeměnu jednu v duhou jako bych vyl školák, a skutečnost, že to s dojezdem na baterii nesouvisí bude přehlížet.

                                          To by mi nevadilo, vadí mě, že je u toho sprostý, maturant :-)

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 31.03.2021
                                          Autor: Jindra8526
                                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                           

                                      Zde je kalkulačka věcí okolo výkonu, rychlosti a aero odporu cyklisty
                                      http://www.kreuzotter.de/english/espeed.htm
                                      Otevřu to, zadám metrické jednotky, MTB kolo a vzdálenost trasy 100 km, zbytek nechám jak je
                                      Vyjde s výchozím výkonem spotřeba 2405 kcal a doba jízdy 3:51. Pak to rozdělím na půl a zadám 2% stoupání a pak 2% klesání. Vyjde 1665 a 2:39 stoupání a 933 a 1:30, V součtu 2598 a 4:09. Díky tomu, že je na vstupu konstantní výkon vychází delší čas a adekvátně tomu vyšší spotřeba. Kdyby to chtěl stihnout ve stejném čase, spotřeba by ještě o trochu stoupla.

                                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                      Datum: 30.03.2021
                                      Autor: xtonda
                                      Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                              • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                     

                                Pokud jsi tatrankama schopen dobít baterii..
                                a o tu, pokud mluvíme o dojezdu elektrokol jde

                                jestli se chceš prsit tím, že tě naučili zákon zachování energie k maturitě..

                                Hele, z vejšky tě vyhodili, nebo si pochopil, že na víc nemáš?

                                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                Datum: 30.03.2021
                                Autor: Jindra8526
                                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                       

                                  Zahrnul jsi do své geniální theorie i jiné veličiny? Například čas? Ve stoupání strávíš podstatně víc času, než ve sjezdu. Jízda v kopcovitém terénu zvyšuje spotřebu energie a je jedno, jestli jedeš na elektriku, nebo na tatranky..

                                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                  Datum: 30.03.2021
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                         

                                    Ne, nezahrnul.

                                    Často jsem o rom přemýšlel a nikdy nepromyslel do důsledku.

                                    V ideálním prostředí, když zanedbáš všechny odpory, by čas ani dráha nehrála roli.

                                    prostě k vystoupání o výšku h spotřebuješ stejně energie, ať jedeš rychle, pomalu, delší nwbo kratší trasou tedy m*g*h
                                    m je hmotnost
                                    g graviační konstanta
                                    h je získaná výška

                                    jenže, nejsme v ideálním prostředí, proti pohybu působí tření - to by mělo hendikepovat delší trasu a pak odpor prostředí. Ten sice roste s kvadrátem rychlosti, ale zase při rychlejší jízdě působí kratší dobu.

                                    Zřejmě zásadní roli bude hrát aerodynamika.
                                    Nehodlám to počítat, jednak tyhlevúlohy jsem řešil naposledy v prváku na vejšce v theoretické mechanice, protože mojí profesí je aby sw ro nehejbalo než opak, a za druhé protože vím, že zsfouká vítr, a všechny theoretické výpočty lze předělat.

                                    Není to žádná "geniální" theorie, jen prosté fyzikální vysvětlení skutečnost, že dlouhodobý dojezd v podstatě na reliefu krajiny nezávisí, a že si nemusím lámat hlavu s tím, že mi to v kopcích bude žrát víc než na rovině (pokud jsou nahoru a dolu). 30 km stoupání v Pyrenejích rozdává karty jinak, tedy taky vlastně ne, protože jednou pojedeš dolů a žrát ro nebude nic, ale při stoupání nahoru je dobré vědět, že na baterii neujedu 60 ale jen 20.

                                    Vy, co jste na elektrokole jeli maximálně na zkušebním dvorku prodejce,ovšem víte mbohem lépe, jak se mé kolo na cestě chová a kolik kde žere, to dá rozum.

                                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                    Datum: 31.03.2021
                                    Autor: Jindra8526
                                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                           

                                      Čtu to dobře, že na kopci bych měl být skoro stejně rychle a se stejnou námahou, jako třeba Pantani ? Kde dělám chybku ?

                                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                      Datum: 31.03.2021
                                      Autor: ronda
                                      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                             

                                        Ne nečteš.

                                        Energii, popř mechanickou práci, (zanedbáme-li odpor prostředíl a tření) vynaložíte oba stejnou, theoreticky.

                                        Ve statice se občas řešení přes energii používá, jenže nám to stojí, tak proti směru působení sil funguje běžně jen tření. To jsou takové ty trivialní úlohy pro maturanty, máš 10 kilovou krabici na šikmé rampě, jaký sklon si můžeš dovolit,než ti ta krabice sjede dolu jako sáňky..

                                        Jinak na namakaného kluka na silničce nemám ani náhodou včera mě jeden vykostil. Když nandám turbo, v těch našich sklonech většinou udržím do kopce těch 24 km/h. Běžní cyklisté to nedají. Kousek za Radlíkem směr na Suluci se za mě ale pověsil kluk na silničce, chvilku se vezl a pak vypálio, ne o moc rychleji, asi tak 27 km/h, ale i to je pro mě stopka. Motor nepomůže, za svoje takhle rychle jet do kopce nedovedu, nad 25 mám pech hned 2x, neušlápnu to a navíc mám o 10 kilo těžší kolo.

                                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                        Datum: 31.03.2021
                                        Autor: Jindra8526
                                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Oba stejnou energii ? To mi nějak neštymuje, nebo si nerozumíme. Je obrovský rozdíl, jestli kopec jen šolichám, nebo se na stejném do toho opírám a jedu rychleji. V číslech třeba 200W oproti 400W (borci umí i přes 700W). To myslím dost úzce souvisí s energií. Třeba ale na to koukáme zase z jiného úhlu, tak jako vy dva s xtondou.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 31.03.2021
                                          Autor: ronda
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Tak nic, výkon a čas, viz níže...

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 31.03.2021
                                          Autor: ronda
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                             

                                        Pokud budeš vážit stejně jako on, a pojedeš stejnou trasu jako on a zanedbáš různý odpor prostředí při různé rychlosti, vykonáte oba stejnou práci. Rozdíl bude ten, že Pantani bude podávat vyšší výkon kratší dobu než ty... takže až se za ním vyhrabeš, on už bude po kafi a odpočatý. Pokud by si s ním chtěl držet krok, musel bys být schopen podávat po celou jízdu stejný výkon jako on.. protože jseš ale troska, tak to nezvládneš, podáš výkon nižší, ale budeš ho muset podávat po delší dobu... takže ta výsledná práce bude stejná (pokud po cestě nechcípneš... )

                                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                        Datum: 31.03.2021
                                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          On nebude po kafi, ale i po sprše a opulentním gáblu.
                                          jj, takhle jo. Otázka ještě efektivity toho našeho biologického stroje. Jaké jsou v něm ztráty. Při kvapíku je skoro problém tu látkovou přeměnu uchladit. A i to teplo se počítá. Ale to už je od toho jednoduchého výpočtu odbočka.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 31.03.2021
                                          Autor: ronda
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                           

                                      Nechci šťourat, ale neměl by kopec nahoru přecejen hrát roli?
                                      Do kopce se motorem necháš tlačit prakticky 100%, ale po rovině či z kopce dokážeš vyvinout nadlimitní (25+) rychlost sám za své, takže baterka spinká a nevybíjí se.
                                      Jízda po rovině má tedy potenciál být z hlediska baterie velmi podobná či stejná jízdě z kopce dolu, zatímco kopec nahoru znamená spotřebu.
                                      Nejde jen o to kolik energie na jízdu spotřebuješ, ale i odkud bude proudit,ne?

                                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                      Datum: 31.03.2021
                                      Autor: Sodoma
                                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                 

                            Je to marný - počítám dojezd na baterku, ne energii, poposedni....

                            [ Reagovat ] [ Zpět ]
                            Datum: 30.03.2021
                            Autor: Jindra8526
                            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                            • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                   

                              A já zase na tatranky, to je v zásadě stejný.

                              [ Reagovat ] [ Zpět ]
                              Datum: 30.03.2021
                              Autor: xtonda
                              Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

         

    Tak mám už stovku, tedy asi 120 km, a zvykám si.
    Nechápu, jak jsem bez takového kola mohl tak dlouho žít.

    Vyjel jsem čistě na pohodu, neženu se, hezky v prvním kopci jsem namačkal "turbo" a šmrdlám si, nebýt mě zima, cyklím tam někde doteď.

    Přestože furt nahoru a dolů, průměrná rychlost zústává 26,6, ty rychlé sjezdy z kopců dolů dělají hodně. Nešetřil jsem ani malinko, vzal s sebou jednu brašnu a naházel do ní nářadí, tak i zvednul zátěž. Spotřeba furt dobrá, přijel jsem domů a tři čárky zbyly, tedy šacuji, že když tomj člověk bude dávat za uši, těch 80 na baterku ujede, když bude jen trochu malinko myslet na to, aby šetřil, oajk dá tu stovku i v tomhle terénu.

    Mám z toho fakt radost.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 28.03.2021
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

           

      Jsem fakt rád, že z toho máš radost, přeju Ti to :-)
      Jedno ale moc nechápu: vím, kolik Ti je roků (jsme stejně staří) - co Tě vedlo k tomu, žes koupil kolo s "beranama"? Proč ne silničku s rovnými řidítky = fitko? To fakt (v tomhle našem věku) tě stále bere jezdit tak sehnutej? Já na silničce se už několik roků odmítám ohýbat tak dolů, drží to nahoře za páky. Ale nic proti Tvému výběru, to ne.
      No, já mám za sebou první společnou vyjížďku s Ane na tom jejím novým elektrospešlu. Prostě do kopců samozřejmě nestíhám, jinak dobrý, ale stejně - včera jsem začal uvažovat, že bych jedno kolo osadil 250w motorkem. Kol mám povícero, takže by to nevadilo, a když bychom jeli spolu (což zase tak často nebude, ona stále pracuje), tak bych vzal tohle. Přemýšlím o tom.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 29.03.2021
      Autor: Airline
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

             

        Člověče mě ty berany víc vyhovují, i když na tom sedím jako starosta a víceméně stále mám jen horní úchop. Že bych se předklonil a čapnul to dole je stejně málo pravděpodobné, ajako že bych šel ze sedla.

        Ale z neznámého důvodu mě z tohohle nebrní ruce. Všechna ta kola s rovnejma řídítkama mi ten problém působí, brnámě dlaně, a pak i celé paže. jestli jak mám širší úchop, nevím.
        Když jedu pár dní mívám až někdy problém něco uchopit prstama, když slezu z kola, s těma beranama nikdy. A to řazení brzdovejma pákama, zto je přeci luxus....

        Nevím jestli se dá postavit kolo podobné tomuhle. Chce to to motor s torzním snímačem, jinak jízd ana takovém elektrokole je jako jízda "na kole s motorkem" na tomhle je to fakt pocitově jízda na kole s tím, že ti je o 40 míň a v nohách máš dynamit

        napis SZ, domluvíme se, houknu tam dolů, včera jsem tam kolem brousil, je to kousek, vyzkoušíš, uvidíš, kdo nezažil, nepopochopí :-)

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 29.03.2021
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

               

          Napsals to rychleji, než já. Líp se to drží a nebrní z toho ruce. Je to na mnohahodinový ježdění vymyšlený, Kdyby se líp jezdilo na rovnejch, budou Tour jezdit na rovnejch, dole to beztak drží jen pár borců ve spurtu (a masochista Roglič aji cestou), zbytek jede celou dobu za páky.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 29.03.2021
          Autor: bara2
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                 

            Ono je to těžký v tom smyslu, že třeba já na beranech odjezdil předchozích cca 40 let, a už z toho mám asi nějaké chronické obtíže, díky kterým ten horní úchop za páky dlouho nevydržím.
            Vlastně jsem dospěl k názoru, že u nezávodní cyklistiky nemá smysl snažit se vydržet co nejdéle v jednom úchopu, tu hrůzu co mám na svém kole jsi viděla, zkritizovala, ale mně umožňuje změnit úchop hned poté co si uvědomím, že už mi není příjemný. A těch úchopů ke střídání mám k dispozici nesrovnatelně víc, než na beranech.. Když k tomu přičtu zrcátko, díky kterému se nemusím otáčet, ono se to za ten den nasčítá a pokud člověku přestávají sloužit ruce, projeví se to mimo jiné i tak, že začne blbě šlapat, ono to je všechno propojené.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 29.03.2021
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                   

              On ten úchop "nesu krigl" je odzkoušený i jinde, se tak drží i otěže na koni. Zápěstí je v přímce s předloktím, loket uvolněný a pohyb jde v podstatě až z ramene. Jde o to, že se o ty ruce člověk neopírá váhou, jde tak citlivě řídit a namáhaný je akorát tak pletenec lopatkový, ten je mohutný dost na to, aby dlouho vydržel.
              Jakmile se navalí váha na ruce, tak to můžeš držet jak chceš.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 29.03.2021
              Autor: bara2
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                     

                Zápěstí můžu mít v přímce i u rovných řidítek, nic mi v tom nebrání, totéž s uvolněným loktem, pohybem z ramene..
                O tom, nakolik se člověk o ruce opírá, rozhoduje to, jak moc je předkloněný plus intenzita šlapání, ne to, který úchop použije.
                V tom vidím problém u Jindry, on to samozřejmě nechce slyšet, jako už mnohokrát v minulosti.
                Jen zlehka šmrdlá nožkama, a pokud momentálně nepotřebuje zaujmout aerodynamickou polohu, jeho ruce úplně zbytečně ponesou velkou váhu - protože bude předkloněn více, než je pro jeho intenzitu šlapání zapotřebí.
                A odnesou to i šíjové svaly.
                Spousta svalů bude úplně zbytečně v napětí, když třeba pojede do kopce, z kopce, nebo po rovině po větru, to jsou všechno podmínky, za kterých by se mohl krásně narovnat, aby si ruce a šíje odpočinuly, ale on na tom bude furt, úplně zbytečně předkloněnej..

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 29.03.2021
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                       

                  "Zápěstí můžu mít v přímce i u rovných řidítek, nic mi v tom nebrání"
                  :-) sice ti nic nebrání, ale musíš na to vynaložit napětí ve svalech. A ty se časem unaví a zápěstá se prohne. V poloze "nesu krigl" to drží samo.

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 29.03.2021
                  Autor: bara2
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                         

                    Nechápu jak jsi došla k závěru, že to drží samo. Jakože kdyby tam ty ruce nebyly, vyšlo by to nastejno? Pojedeš v relativně hlubokém předklonu, ale ruce k tomu nepotřebuješ?
                    Budeš tu polohu držet pomocí zádových svalů, to je teda výhra, bych chtěl vidět, jak dlouho to vydržíš, zkus si to někdy.

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 29.03.2021
                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                           

                      Všimni si, jak máš ruce třeba při běhu. A zkus utíkat tak, abys měl pěsti vodorovně jak na řidítkách.
                      Ale nejspíš to neřeš.

                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                      Datum: 30.03.2021
                      Autor: bara2
                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                             

                        Já ti nevím,
                        myslím si, že budu jezdit s tím, co mě vyhovuje a s čím mám svoji zkušenost, že mi to vyhovuje, než abych špekuloval nad tím, kde jaké jsou úhle držení a co by mělo pro mě být lepší

                        potvrzením správnosti theorie je jen praxe

                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 30.03.2021
                        Autor: Jindra8526
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                               

                          Fakt hroznej problém.
                          Vzít imbusák, povolit pár šroubků, vyjmout představec, horní podložku dát pod něj, otočit tak, aby představec směřoval vzhůru, nasadit představec.
                          Utáhnout pár šroubků a jet se na tom na půl dne projet, po cestě to případně vyladit, abys zjistil, jestli to takhle nááááhodou nebude lepší, protože díky tomu nejspíš využiješ i spodní úchop, který je ti teď akorát tak k prdu..
                          Ale tipuju, že ještě lepší by to bylo v kombinaci s kratším představcem - čím víc variant vyzkoušíš, tím lépe..

                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                          Datum: 30.03.2021
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                 

                            Ale teď koukám, ten tvůj představec otočit nejde, jen přehodit tu podložku. Musel bys koupit jinej.

                            [ Reagovat ] [ Zpět ]
                            Datum: 30.03.2021
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                             

                        Nerozporuju tvůj názor, že úchop "nesu krigl" je přirozený. Na svých řidítkách mám tuto možnost taky a používám ji, spolu s ostatními úchopy, prostě to střídám.
                        Asi takhle - až se pojedu projet na klasické žiletce, budu ho používat mnohem častěji, protože budu mít méně možností na výběr.

                        Rozporuju tvůj názor, že "to drží samo". Že se "to drží dobře"-ano, že "to drží samo"-ne.

                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 30.03.2021
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                               

                          Úchop nesu krígl je přirozený pro nošení kríglu. Naplním, zvednu, nesu, postavím. Pokud bys měl nést pivo pět kilometru v kuse, budeš raději volit bandasku, než úchop džbánu ala krígl.

                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                          Datum: 30.03.2021
                          Autor: Lanna
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                 

                            Můžete mi někdo vysvětlit, co to ten grigl je? Německý slovník ani krigl, ani kriegl, ani kriegel nezná.

                            [ Reagovat ] [ Zpět ]
                            Datum: 30.03.2021
                            Autor: Brahma
                            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                            • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                   

                              všichni se oháněj učeným termitem a vycházej z toho jako decibelové, protože ho neznaj... správně se to píše krýgl a v hantecu je to půllitr na pívo.

                              [ Reagovat ] [ Zpět ]
                              Datum: 30.03.2021
                              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                     

                                A kde se zrovna tenhle hantec používal? To pražština asi nebyla.

                                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                Datum: 30.03.2021
                                Autor: Brahma
                                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                       

                                  Wikipedie to zná, má to být přejaté z němčiny.

                                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                  Datum: 30.03.2021
                                  Autor: Brahma
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                       

                                  než ze sebe začneš dělat píppíppíppíppíp, zkus využít strýce Gůgla... nicméně prozradím jité indície. Franta Kocourek, ostrá pravá na Vídeň, Slavkov, Rudolf Singule....

                                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                  Datum: 30.03.2021
                                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                   

                              Takovej cyklista a neví?
                              No to je ta věc, co nosíš na kole bočním úchopem za ucho, s loktem v pravém úhlu, abys nevylil obsah:-))

                              [ Reagovat ] [ Zpět ]
                              Datum: 30.03.2021
                              Autor: Lanna
                              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                              • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                     

                                Už rok jsem zavřený doma a o čepovaný půllitr jsem nezavadil.

                                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                Datum: 30.03.2021
                                Autor: Brahma
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                       

                                  Vyjeď do třeba Klánovic, nebo Dolních Počernic k pivovaru.. spousta okýnek a když budeš hodně dyndat, i sklo bude.. nebo si přivez vlastní.....

                                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                  Datum: 30.03.2021
                                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                       

                                  Na Slapech je otevřený stánek - výdej z okénka, vše dle předpisů. Snad jen že s tím párkem si můžeš zalést stranou a sníst ho v sedě (ty by zřejmě šlo podle Hamáčka považovat za ohrožení důchodců z domova ve Zlíně, to chápu)

                                  Pivo taky čepuje, ale když jedu, byť s motorem,nepiju.

                                  Fakt jsem si to užil, navíc párečky domácí, žádné "poctivé mňamky" od Babiše.
                                  Taková pitomost. Zastavit se cestou u okýnka a dát si párek, jak to člověka potěší, a když začneš přemýšlet, zároveň i nasere.

                                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                  Datum: 30.03.2021
                                  Autor: Jindra8526
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                         

                                    Víš, Jindřichu, je od tebe moc pěkné, že se tady dělíš o svou radost a o své zkušenosti. Užívej si své nové kolo, zkoušej ho dle libosti - nic proti. Jen by od tebe také bylo pěkné, kdybys přitom dodržoval i to, co musíme dodržovat všichni.
                                    Chápu, je krásně, láká to láká jet kam se člověku zlíbí, ale sám víš, že teď jsme holt omezeni každý svým okresem.
                                    Asi každý z nás, kdo v téhle době vyjel, sem tam ze svého okresu vyjel, ale to co předvádíš ty, to je fakt poněkud přes čáru.
                                    Sorry, ale chovat se stylem "na nařízení kašlu, já si budu dělat co chci", to je chování narcisistního sobce.

                                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                    Datum: 30.03.2021
                                    Autor: radka
                                    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                           

                                      Zdibský měšťák měl dneska jinou práci, tak sem dojel až k lomu do Klecánek a zase zpátky.

                                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                      Datum: 30.03.2021
                                      Autor: xtonda
                                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                             

                                        Jj, už jsem to četla i na netu, že tam pilně hlídkuje :o)))
                                        Jak píšu - každý z nás ta nařízení sem tam překročí, ale asi si nejezdíš volně jak by sis představoval a také to tady neprezentuješ jako naprostou samozřejmost.
                                        Současná situace a omezení štvou asi každého z nás, ale řešením fakt není, že si prostě sednu na kolo a řeknu si "mě je to putna, já si pojedu kam chci".

                                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                        Datum: 30.03.2021
                                        Autor: radka
                                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Já si jedu kam chci a kde nejsou lidi. Klidně i přes 4 okresy a dva kraje.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 30.03.2021
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Řešením čeho to není?
                                          Dotyčný se snad chce jen projet a ne něco řešit.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 31.03.2021
                                          Autor: Ifča
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Ničeho...

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 31.03.2021
                                          Autor: radka
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Prostě mi tak trošku vadí sobeckost ve stylu
                                          - my se naočkujte, mě stačí zůstat v těch 20% neočkovaných
                                          - my odvolte, můj hlas nic nezmění
                                          - my dodržujte opatření, já si budu dělat co chci
                                          - my demonstrujte, já za chalupu nemůžu

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 31.03.2021
                                          Autor: radka
                                          Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          No, já tam četla spíš "jestli chcete, tak se očkujte, já nebudu - jestli chcete, jděte k volbám, já nepůjdu... atd."
                                          A jestli v tom neočkování a nejití k volbám bych sobeckost ve vztahu k ostatním najít dokázala, tak na cyklistickém výletě za hranice okresu ani při nejlepší vůli ne. (Notabene zvláště v situaci, kdy dokud opatření dodržoval, tak se mu vyčítalo, že sedí za cimbuřím.)

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 31.03.2021
                                          Autor: Ifča
                                          Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Tak proč seděl doma, to nám jasně vysvětlil - na vycházky a navíc v zimě nechodí, na kole nejezdí.
                                          Teď vylezlo slunko a ven vylezl kdo mohl.
                                          Rozdíl je akorát v tom, že valná většina se holt snaží naplánovat si ten výlet v rámci povolených mezí.
                                          Jak píšu - povolené meze asi při výletu porušil každý z nás. Ani Mirek Dušín nebyl svatej. Jen k tomu tak nějak nikdo nepotřebuje potlesk ostatních.
                                          Přijde mi zkrátka sobecké neprojevit ani nejmenší snahu ty hranice dodržet. Veřejně to ventilovat už je pak jen výsměch těm, co se v těch mantinelech udržet snaží.

                                          Nejsem zastánce striktního dodržování nařízení. Ke všemu by se mělo přistupovat s rozumem. Ale také nejsem zastánce totální ignorance, kterou tady Jindra předvádí.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 31.03.2021
                                          Autor: radka
                                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Hele, Radko, tohle bych zas tolik neprožíval. Ani trošku bych se nebál těch, co někam jdou a nebo jedou třeba přes pět okresů, rozptýlení ve volné přírodě, kde za celý den nepotkají živáčka. Mnohem větší průšvih jsou ti, co vzorně dodrží nařízení, nehnou se z obce nebo okresu a odpoledne se nahrnou, hlava na hlavě, ne nějaké profláknuté místo.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 31.03.2021
                                          Autor: ronda
                                          Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                               

                                          Ano, to je druhý extrém - na tom je vidět, že lidi znají jen cestu do nákupáku a když jim ho zavřou, nevědí, kam v okolí vyrazit. Znají jen to, co je profláknuté.

                                          A neprožívám to, jen jsem řekla svůj názor.

                                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                          Datum: 31.03.2021
                                          Autor: radka
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                         

                                    TVL v Klánovicích je okýnek s pivem a jídlem snad osm :).... a maj onačejší věci než párek....

                                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                    Datum: 30.03.2021
                                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                           

                      Jo, problémy s bolestmi na kole mohou mít na svědomí nedostatečně silné svaly středu těla kdy je kvůli tomu jezdec příliš navalený na řidítkách.

                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                      Datum: 30.03.2021
                      Autor: xtonda
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                             

                        V každém případě když jsem letos vytáhl konečně Favorita, tak mne následně rozbolelo zápěstí ruky tak, že jsem na tom týden nosil obinadlo, mazal si to Dolgitem a jezdil autobusem a autem. Nemohl jsem levačkou otočit uzávěrem vody u umyvadla. Dnes už je to dobré, ale raději jsem jel na horáku, kde je vzpřímenější pozice a neopírám se tolik o řídítka. Nezvyk je svinstvo. Podobně to mívám na začátku sezóny i s rameny. Po delší trase na Favoritu mne bolí ramena. Chce to zvyknout si a otuhnout. Jen se to nesmí přehnat.

                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 30.03.2021
                        Autor: Brahma
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                               

                          Když to je z jízdy na kole, je to fajn, to víš, že sis to namoh....

                          Horší je, když se takhle probudíš, a bolí tě zápěstí a všechny klouby na ruce, vladtně tě ta bolest probudí, a víš, že si nic těžšího než polívkovou lžíci pár dní nedržel :-)

                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                          Datum: 30.03.2021
                          Autor: Jindra8526
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                          • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                                 

                            Reumatisme kloubní,
                            až přijdeš, tak dloubni.
                            To měla maminka a není vůbec o co stát.

                            [ Reagovat ] [ Zpět ]
                            Datum: 30.03.2021
                            Autor: Brahma
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

               

          Já už vyzkoušel toho elektrospešla, jo, je to učitě jiný kafe než přídavný motorek, nicméně já mám těch koleček povícero a odmítám investovat do nového elektrokola. Když něco, tak ten motorek, a to ještě nejsem pevně rozhodnutej. Nicméně když chci pojezdit s mojí ženou a neumřít při tom, tak se budu muset přiklonit ke koupi. Navěsím to na jednoho horáka a bude to ok.
          Až to jednou na klasice nepůjde, tak taky nemíním elektrokolo, koupím klasického skútříka, už jsem o něm i uvažoval, nakonec z toho - zatím - sešlo.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 29.03.2021
          Autor: Airline
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                 

            Tomu rozumím.
            Když navěsíś něco na kolo co máš, můžeš ušetřit, protože když koupíš něco levnýho s motorem, dostaneš sračkový kolo i sračkovej motor.

            Bafangáři ti poradí, co má smysl věšet na vlastní kolo, jezdí jich tu dost.

            Jinak to máš těžký, zahodit kolo rovnou a sednout na skůtra, to ti asi nedá.

            Pak je dobré elektrokolo řešení, které někteří nechápou protože mají duši zaplevelenou předsudky.

            Výhoda elektrokola je, že můžeš makat a sportovat, ale nemusíš. Někdy ti to jde a máš z toho radost, jindy tlačíš očima tachometr a "střiháš metr do cíle". Protože nám není dvacet, prostě jsou chvíle, kdyby ten krám vzal, a zahodil do toho Labe, kdybys do něj dohodíl.
            Všechno tě bolí, sere tě jednotvárná cesta, sere tě vítr, sere tě všechno na světe a jseš nasranej sám na sebe, že to vůbec podnikáš. Příjemné pak je si ulevit, šlapat poloviční silou a jet stejně rychle, nervat to přes hranu, a to ti elektrokolo dá.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 29.03.2021
            Autor: Jindra8526
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
            • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                   

              Člověk by z tvého příspěvku skoro získal dojem, že máš v plánu zapnout přípomoc teprve tehdy, až budeš fyzicky i psychicky na dně.
              Proč jsi to neudělal dnes, na výletě na Kharlštejn, byl jsi na tom špatně už před startem?

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 29.03.2021
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
              • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                     

                běž si vysírat jinam, než ti to zamknu, jasný?

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 30.03.2021
                Autor: Jindra8526
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

             

        Já mám berany a držím je v 99% jen nahoře za páky. Ten úchop nezalamuje zápěstí, jak rovná řidítka, a nebrní z toho ruce. Berany jsou ideální na dlouhodobé, vícehodinové držení. Rovný řidítka, dnes v módě široký, jsou na relativně krátké poskakováni někde po trailu. Klidně bych mohla spodní oblouk beranů kousek pod pákama odříznout a mělo by to menší váhu, i o tom jsem uvažovala, ale je mi líto ničit řidítka. Po letech trápení se s rovnejma řidítkama 60 cm jsem je razantně zkrátila na 50cm tak, aby se to dalo držet za rohy stejně jak berany. Rovnejch řidítek mi líto nebylo. Ale stejně na to kolo dám výhledově berany, ještě jedny v bedně mám a duály už na to mám taky nachystaný :-)

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 29.03.2021
        Autor: bara2
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

               

          asi ať is každej spoudruh drží řídítka jak mu vyhovuje, nesnalžil bych se generovat unoversálníhouu soudruha

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 29.03.2021
          Autor: Jindra8526
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
          • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                 

            Zpráva z WC?!?

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 29.03.2021
            Autor: radka
            Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

               

          ¨Jak se taková uřízlá řídítka řídí?

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 29.03.2021
          Autor: Lanna
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                 

            velmi dobře.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 29.03.2021
            Autor: bara2
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                   

              A není u toho úchop "za krígl" příliš sevřený?

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 30.03.2021
              Autor: Lanna
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

         

    Tak jsem to projel na tu stovku.

    Říkal jsem si, pojedu směr Karlštejn, až to sežere dvě čárky, otočím to a na zbylé tři dojedu domů.

    Jel jsem úsporně, ale ne na dřeň. Režim Tour, druhej odspoda. Jen v kopci z Let na Rovinu jsem dal Sport. Dojel jsem na Karlštejn (45) a otočil domů, koukám, že furt jedu na druhou čárku. Ta mi vydržela až do 65 km. Šmudlal jsem to na tlTour až pod Břežanský kopec a pak na zbylých 25 nasadil nekompromisně Turbo, na 3 čarky jsem se nebál, že by došla šťáva. Musel jsem trochu šněrovat, abych dal stovku, kterou jsem chtěl vyzkoušet.

    Dojel jsem na poslední čárku, tedy z té hsem vyčerpal 5 km. Podle toho, jak se to kolochová soudím, že bych v režimu Turbo ujel asi dalších 10.

    Čili dojezd 100, když se člověk bude chovat rozumně, ale nikoliv velmi úsporně, piva6uji za zaručený.

    To je safra pokrok.
    Rychlost furt rozumná, 24 km/h, a mám v tom 3x courání se pěšky přes lávku...

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 29.03.2021
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

           

      Nezapomeň na brašny (odpor vzduchu) a váhu navíc. To ti z rychlosti, nebo z baterek nemálo ukousne. Při tomhle průměru už je aerodynamický odpor znatelný.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 29.03.2021
      Autor: ronda
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

             

        Počítám s tím.
        Jedna brašna navíc, odpor, větší váha kola, a taky nebudu pořád odpočatej, může foukat.

        Na tu 500 ku beru dojezd 80 jako bezpečnou cifru, z tou 625 pak stovku.

        180 km, to bych se měl vejít,
        s motorem

        https://www.relive.cc/view/vQvxZg25796


        bez motoru

        https://www.relive.cc/view/vMq5B29rrQv

        všimni, jak snadno ze 170ti uděláš 190, když si pořádně nehlídáš trasu a myslíš si, že to máš najeto a znáš

        to se v případě, že máš dvě baterie v báglu stane snadno. Když to máš jet celé za svoje, jsi mnohem pečlivější

        :-)

        na Paříž je tohle nejdelší a taky nejnáročnější úsek, vlastně i dolů k Rhone. Pak se už plácáš podle vody

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 29.03.2021
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

           

      A tak to jde, když to dá takhle pohodlně stovku, to už je slušný dojezd.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 29.03.2021
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

             

        Je to úplně "jinej level" elekrokola, jak by řekli mladí programátoři.

        Jak dojezdem, tak hlavně tím stoprocentně přirozeným chováním, prostě funguje pocitově úplně stejně jako bezmotoru. To, že jedeš s přípomocí poznáš jen že motor mírně vrní.

        Ty přechechody u té 25ky (oni to mají naprosto přesně podle rychlosti v těch 25 vypne) necítíš, prostě plynule ti přestává pomáhat takže nepoznáš, "teď běží motor, ted ne" jen podle toho bzučení.

        U toho MTB co máme se Soňou si přeci jenom musíš srovnat kadenci a přípomoc, jinak poznáš že motor netáhne přesně jak má, naučíš se to, nemyslíš na to vůbec, ale je to tak.

        Tenhle stroj na to peče, na adenci či síle příšlapu mu nezáleží, prostě jen zesílí tvůj došlap na pedál. Za všech okolností, přirozeně.

        Zázrak, zvláště když si vzpomenu na ty začátky s MagicPie, 3 baterie, dobíjení z centrály na 2x a maximální dojezd 144 a to ještě asi po 14ti hodinách orvanej jak jetel.
        A je to jako včera....

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 30.03.2021
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

           

      Karlštejn je na Praze-východ?!?

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 29.03.2021
      Autor: radka
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

             

        A to by se berounským asi moc nelíbilo :-)

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 29.03.2021
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

             

        Když je potřeba, může bejt Karlštejn třeba i v Brně.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 29.03.2021
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

               

          Pravda, už jednou byl skoro prodaný :o)))

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 29.03.2021
          Autor: radka
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

             

        Skončíš sepsat udání na policii, jako obvykle?

        Peču na to, ostatně, člověk nemusí tak daleko, třeba mé "referenční kolečko" vede dvěma okresy - Jílové už je tak Pha-Západ, a předevčírem jsem zase projel kus okresu Benešov....

        Je to zvláštní, pořád něco meleš o tom, že jse, "zelezlej doma za cimbuřím" - protože pro mě nebyla žádná rozumná aktivita, která by mě lákala mimo domov, vyčítáš, že nejedu do Stověžaté na demonstraci (taky jinej okres) a když si sednu na kolo, a udělám výlet, najednou po mě budeš vyžadovat, abych dodržoval nějaká pitomá nařízení...

        Tak si to v hlavě srovnej.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 30.03.2021
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

               

          Uklidni se Jindřichu, já po tobě přece nic nepožaduji. To požadují naši mocní.
          Ano, vystrčil si za poslední 3 dny nos z baráku, no a co jako?!? Jiní to dělají dnes a denně.
          Je jasné že s tvým el-mopedem ti bude tvůj rybníček malý a ty nejsi z těch, co by kroužili po hranicích okresů, ale donášení na policii si strč do zádele.
          Jsi totální hlupák, protože tady omýláš něco, o čem nevíš vůbec nic, resp. jen to, co ti nabrečel Medvěd a možná Zlatka a co jsi si nesmyslně vyfabuloval. Takže buď tak laskav a sklapni.
          Anebo tu ze sebe dělal blbce dál. Je to tvůj boj.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 30.03.2021
          Autor: radka
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -6
  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

         

    První problémek a mrzutost

    650 W baterka se do toho nevejde, je delší a Cannondalové si tam nenechali prostor. Takže budu mít jen 1000Wh, pořád by to mělo při rozumné jízdě stačit.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 30.03.2021
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

           

      Dej si druhou baterii na nosič a připoj si to dráty spirálově omotanými kolem rámu. :D

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 30.03.2021
      Autor: Brahma
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
  • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

         

    Kdyby to nemělo tu nesmyslnou zadní stavbu, tak by se mi to snad i líbilo... protože pořád se ohlížím po něčem, co mi dovolí project celou Prahu bez zadejchání se do práce (z totálního východu až na totální západ), tedy abych ze stroje slez obdobně jako vylezu ze socky a mohl bez dalšího rovnou začít pracovat.....

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 30.03.2021
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

           

      To něco se jmenuje C+E, případně C+B.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 30.03.2021
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

             

        No a nebo teda případně C+A.
        Tam mělo prapůvodně být.
        :-)))

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 30.03.2021
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

               

          eeeee poučej prosím sprostáka odkazem.... děkuji, nechápu takhle v podvečer bystře.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 30.03.2021
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Elektrický Gravel Cannondale Topstone Neo Carbon 4

                 

            Asi nějaké vitamíny.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 30.03.2021
            Autor: ronda
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: partnerku na kolo

Hledám: partnerku na kolo
dnes
vysoký, štíhlý, aktivně sportující, mladšího vzhledu hledá sportovně založenou ženu na sdílení společných zájmů,…

Hledám: Kamarádku

16.04.2024
Samotnému se jezdí špatně,hledá se holka na kolo,na věku nesejde.

Hledám: Další parťáky do skupiny - cykloturistika

16.04.2024
Ahoj, hledají se další cyklisté do party z Pardubic a okolí … Věk cca 50 - 60r. … Na pohodu :-)…. WhatsApp 737 184…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

362 cyklistů (13 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024