reklama

Identifikace jakéhosi kolečka vepředu rámu

Potřebuji identifikovat kolečko viz. příloha na rámu kola z roku 1940 (vyrobeno v protektorátu) které nemá asi žádný účel, uvnitř je objímka která se zmenší když se za kolečko zatáhne nebo se dá do boku, točit se s ním nedá, na vaše další dotazy potřebné k identifikaci toho kolečka rád zodpovím, zkoumal jsem ho půl hodiny.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 22.05.2020
Autor: KostaRosta
  • Re: Identifikace jakéhosi kolečka vepředu rámu

Kolečko by se mělo točit. Je v něm závit (ve kterém to zřejmě zarezlo).
    Účel? Tlumič kmitů řízení (řídítek). Ta objímka v rámu obepíná představec a kolečkem vně rámu měníš sevření (přítlak)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: AV
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Děkuji, asi to může být toto, chytrá věc, vzhledem k tomu že to kolo restauruji, tak to zprovozním

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Nebude to nějaký třecí "tlumič řízení" ?
    Mám pocit, že v jiném tvém tématu tu byl už zmiňovaný.

V té souvislosti, zvaž, jestli nebude výhodnější pokračovat v jednom tématu dalšími dotazy - než mít každý prd v dalším tématu. Pak to předchozí zapadává a už se to těžko dohledává. Měl bys vše pohromadě, nebo jen tématicky v několika natříděné. (jestli ne, je to fuk, vzápětí to stejně jen "propadne roštem" :-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: ronda
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Ne ne, předtím jsem potřeboval identifikovat něco jiného, tohle je úplně nové a nově objeveno

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Čti pozorněji, co ti sem kdo píše ;-)
        https://www.nakole.cz/diskuse/28480...

[ Reagovat ] [ Zpět ]

No jo vidím, někdo píše: tlumič řízení. Jenže já nevěděl co to píše :D, to jsem nemohl vědět, jsem to jen přejel očima a nepochopil tak jsem si řekl že nic a teď to teprve mám jasné

[ Reagovat ] [ Zpět ]

No jo, ale pokud se chceš o tyhle samohyby zajímat, měla by tě taková informace zaujmout, měl jsi se dál tázat, ne to přejít bez zájmu.
            Já se s tlumičem řízení na kole taky nikdy nesetkal, jen na motorkách. Ale díky právě té zmínce jsem si to při pohledu na fotku spojil.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2

Spíš než tlumič je to aretace - hodí se třeba při parkování na stojánku, aby přední kolo nepadalo na stranu. Před rozjezdem doporučuji povolit, jinak je to docela o hubu. Vyzkoušeno na vlastní kůži :-).

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 23.05.2020
    Autor: NightRider
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Na elektrokole po Olomoucku

01.06.2023
Hledám parťačku přiměřeného věku na vyjížďky elektrokolem po Olomoucku, Litovelské Pomoraví, Tovačov, Prostějovsko…

Hledám: Parťačka na kolo, hory, cestování, poznává

31.05.2023
Ahojky, hledám parťačku, kamarádku na cyklovýlety, cyklozájezdy, poznávaní jak okolí, tak cizích zemí, tůry či…

Hledám: Praha Rumburk

25.05.2023
Je-li počasí, snažím se o víkendu absolvovat cestu z Prahy do Rumburku na silničním kole. Jezdí-li někdo po této…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

181 cyklistů (11 přihlášených)

Pár dní na Tour de Baltic

Nezbytný úvod Už nevím přesně jak to začalo, ale podle korespondence jsem někdy na začátku roku 2023 zjistil,…
petrp | dnes

RUNDREISE 2023: De - BeNeLux - Fr

Oblast, kam bychom se mohli jet letos projet, navrhl manžel. Co tam, to už mi neřekl. Plánování jsem nechala…
Quatsch | včera

Bikepacking španělsky 6.část: Z Andalusie přes Extremaduru do Castilla y León

Ronda s ikonickým mostem přes hluboký kaňon, poutnické El Rocío, kde sa naše kola topí v písku, nádherná…
Kristina | 29.05.2023