reklama

TRANSKAVKAZ – nalehko

Je to více než 40 let co jsem v antikvariátu našel knížku „Kavkazská cesta"od Julia Komárka. Popis cesty kavkazskou Svanetií (v dnešní Gruzii), kterou autor vykonal v roce 1913 se svým spolustudentem zoologie. Popis plný lehkého studentského humoru, dobrodružství, porozumění pro místní reálie.…

[ Celý text ] [ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 01.08.2018
Autor: mirekbik
  • Re: TRANSKAVKAZ – nalehko

HELE!!! On žije!!! A stále bikuje!! A stále ví, že existuje tuten web!!
    :)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: mira.l
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Akorát nechápu, proč reinkarnoval do původní podoby, rozumíš tomu?

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Autor: abernathy
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Asi se s ní nemoh rozloučit:-).

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Autor: mira.l
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Kuš, víš že "hausnumero" neměl rád.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Autor: radka
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3

Výlet pěknej. Jen ty krosny na zádech nechápu. ;-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: Suchoj
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Jsi dobrej pozorovatel, synek se nedávno z Gruzie vrátil a je to jak píšeš. Dostal se na pár dní i do Baku, podle fotek napodobujou Las Vegas. Holt azerbajdžánský petromanaty to jistěj. :-) A tu poslední větu můžu potvrdit, vracaja sa dom v osmasedmdesátým z poznávacího výletu Moskva, Soči, Jerevan, Kijev byl jsem rád, že mám občanskej průkaz.

[ Reagovat ] [ Zpět ]

Čte se to hezky, ale jet bych to nechtěla. Vy jste si to evidentně užili. Máte můj obdiv.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: Burajda
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

To já zas jo. Ale jen kdybych ovládal umění levitace.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Nádhera. Díky moc, krásně napsané a ještě lépe prožité.
    Byla jsem ve Svanetii v roce 1983 jako studentka. Jo, šlo to i tehdy. Měli jsme jakési pozvání od mladého ukrajinského žida a v pasu bramborová razítka vlastní výroby. Důležité bylo, že byla kulatá a červená. Chtěli jsme na Elbrus, ale počasí to tehdy nedovolilo. Tak jsme se toulali kolem. A všichni nám byli nápomocní.
    V Mestii nás při bivaku za městem přepadli místní "ochotnici". V Zugdidi nás odchytila stará paní, co uklízela na autobusáku. Taková bláznivá Markéta z podchodu těšínského nádraží. Odvedla nás na "miliciu", kde uklízela, tam jsme přespali a ráno v šest, než naklusali do práce "milicioněri" nás vypakovala.
    A těch bačů v horách, a těch šašlíků, a hlavně těch lidí, co pomohli.
    Bylo to trochu o držku, ale byla jsem mladá, sama, neměla jsem děti a mohla jsem si dovolit riskovat.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: Lanna
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Jo, tak to je moc, moc hezká vzpomínka. Díky za ní.

Já to tehdy nezvládl a to už jsem měl v 80 letech spřáteleného čečence, který by poslal pozvání a vzal do Svanetie.
      On ten "čečenec" byl vlastně bělorus, nakonec byl později rád, že ho nepodřezali a prchl někam do Minsku.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 02.08.2018

Perfektní!
    Zdravím Krumlov a ať to pořád šlape :-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: Airline

Čekala jsem toho blázna, co šel s igelitkou a pěti petkama vody přes poušť :-)
    Taky dobrej oddíl a pěknej výlet :-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: bara2
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2

Kraaaasnyyyy!
    Musim se taky podivat po antikvariatech po nejaky inspiraci na cesty.dik z typ

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 03.08.2018
    Autor: mech

Pěkně jsi to napsal a po pravdě jsem docela ráda, že mě tahle místa lákají jen na papíře :o)))

Obtížně se mi jen skousával ten "politický" rozbor ve druhé půlce blogu, ale zase je vidět, že tě to velmi, a to velmi zaujalo. Tohohle si někdo asi jen tak nevšimne, natož aby to dokázal hodit na papír.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 03.08.2018
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2

Počkej, ale já jsem nechtěl nikoho odradit. Právě naopak Gruzie (tedy mohu to tvrdit o projeté Svanetii a Adžárii) je země na příjemný výlet pro každého. Skoro bych řekl, že se pomaličku přibližuje Rumunsku.
      Bezpečnost,vcelku vstřícní lidé, nádherné hory, nevyasfaltované cesty.
      Spíš jisté obavy o její další směřování bych měl. Ale to je argument pro to jet tam naopak co nejdříve, než se tam něco pokazí.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 06.08.2018
      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Neboj, neodradil si mě.
        Mě obdobné destinace k návštěvě nelákají. Ale ráda i o nich přečtu.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 07.08.2018
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Na elektrokole po Olomoucku

01.06.2023
Hledám parťačku přiměřeného věku na vyjížďky elektrokolem po Olomoucku, Litovelské Pomoraví, Tovačov, Prostějovsko…

Hledám: Parťačka na kolo, hory, cestování, poznává

31.05.2023
Ahojky, hledám parťačku, kamarádku na cyklovýlety, cyklozájezdy, poznávaní jak okolí, tak cizích zemí, tůry či…

Hledám: Praha Rumburk

25.05.2023
Je-li počasí, snažím se o víkendu absolvovat cestu z Prahy do Rumburku na silničním kole. Jezdí-li někdo po této…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

187 cyklistů (11 přihlášených)

Pár dní na Tour de Baltic

Nezbytný úvod Už nevím přesně jak to začalo, ale podle korespondence jsem někdy na začátku roku 2023 zjistil,…
petrp | dnes

RUNDREISE 2023: De - BeNeLux - Fr

Oblast, kam bychom se mohli jet letos projet, navrhl manžel. Co tam, to už mi neřekl. Plánování jsem nechala…
Quatsch | včera

Bikepacking španělsky 6.část: Z Andalusie přes Extremaduru do Castilla y León

Ronda s ikonickým mostem přes hluboký kaňon, poutnické El Rocío, kde sa naše kola topí v písku, nádherná…
Kristina | 29.05.2023