reklama

Elektrokolo - středový pohon

Ahoj, chtěl bych se zeptat na nazory, zkušenosti s elektrickými bicykly se středovým motorem.
1; jaké se vám staly závady na motoru?
2; jak často je potřeba servis motoru?
3; jaký motor(výrobce) je spolehlivý ?
4; kolik skutečně vydrží baterie cyklu nabití?
4 ;jakou minimální výbavu by měl mít pedelec?
...a další případné poznatky

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 10.10.2017
Autor: Liborius
  • Re: Elektrokolo - středový pohon

Pouze za sebe mohu napsat - mám třetím rokem Bafang BBS-2 48V/750W, najeto za tři sezony 10000km.
    Ad.1 - dosud naštěstí žádná závada, jen je po těch 10000km trošku hlučnější, když jedu do kopce na lehký převod, ale není to nijak hrozné.
    Ad.2 - vždy v zimě po sezoně jsem nechal motor v rámci záruky promazat, nyní je již po záruce, tak uvažuji, že se do něj v zimě podívám sám.
    Ad.3 - toto nemohu posoudit, neboť mám zkušenost jen s tímto motorem, se kterým ovšem jiný uživatel spokojen být nemusí.
    Ad.4 - mám tyto dvě baterie : Dvě sezony ježděná : https://www.e-pohon.cz/e-pohon/eshop/16-1... a tři sezony používaná: https://www.e-pohon.cz/e-pohon/eshop/16-1... ale tato je ještě s články Samsung. Na každé najeto cca 5000km, takže odhadem 250 cyklů. Ale kapacita každé z nich bohužel poklesla za tu dobu a počet cyklů na polovinu, takže dnes mají reálnou kapacitu cca 6-7Ah! Doporučil bych mnohem levnější modelářské baterie z Hobbykingu, např.tuto: https://hobbyking.com/en_us/multistar-high... nebo s vyšší kapacitou?
    https://hobbyking.com/en_us/multistar-high... (nutno zapojit dvě do série,při nabíjení se musí rozpojit a nabíjet každá zvlášť dvoukanálovou nabíječkou:https://emotors.cz/isdt/13991-isdt-d2-200w-mini...
    Je s tím sice víc práce, ale vyjde to levněji. Těm deklarovaným počtům cyklů u Lion se nedá věřit, realita je tak poloviční počet cyklů.
    Ad.4 - Za sebe bych doporučil mít buď dvě sady těch 12Ah Lipolek, (na kratší trasy jezdit s jednou sadou, na delší trasy si vzít dvě), nebo jednu sadu těch nejsilnějších s 20Ah. A pak je dobré mít kolo s kotoučovými brzdami (není nutné, pokud máš opravdu dobré ráfkové brzdy.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: pobrdny
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

S tim počtem cyklu jsi mě trochu nemilé překvapil. Všude píšou jak to vydrží minimálně 800 x plný nabití a přitom cena baterie je kolem 20 tisíc:-( to už pro mě přestává být zajímavý .
      Představuji si, že si pořídím nějaký "hotový" mtb za cca 50 tisic. Nejsu moc kutil a tu elektriku bych asi nedal spolehlivě dohromady a stejně by mě to asi levněji nevyšlo.
      Pokud ale ta baterka vydrží tak málo a navíc klesá kapacita ,tak to asi odlozim...
      Situace se ale celkem rychle mění takmuvidim co bude příští rok.
      Děkuji moc za tvé poznatky.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Autor: Liborius
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Nebude nic a nic převratného v bateriích není již mnoho let. Pokrok je jen v motorech a řidících jednotkách.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Autor: Bobbob
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Bh-Bikes začal do elektrokola montovat baterie Tesla. Tak možná se přece jenom něco změní k lepšímu co se týká životnosti :-).

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Autor: r1j1
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Staci koupit dobře kolo za 20000kc, motor do předního kola za 6000, a baterky rocne 4000kc. Jen za 6 let cena bude 50000kc (jiste +opravy kola a pripadna vymena motoru).

Naopak se stredovym pohonem to kolo za 20000kc+ motor za 15000 a baterka za 15000 (dohromady 50000 v první rok) - a jiz za rok kolo potřebuje novou baterku za 15000.
        Stredovy pohon asi 2 krat drazzi v prozovu, nez motor v prednim kole.

[ Reagovat ] [ Zpět ]

Zdravim.
    1. Jeden BBS-02 za 10000km prestal fungovat - prodejce nerekl proc. Druhi BBS-02 najel 5000 - pak zlomil se zub v prevodovem kole. Po vymene za 2000km zavada se opakovala.
    2. Asi jednou za 1000km staci.
    3. Pradvepodobne, vse:) Nebo naopak nikdo:)
    4. Ja bych řekl, ze 100 cyklu do 80% kapacity - i když výrobce s tim nesouhlasi. Mam vice nez 20kg lithiových baterek, zadna z ni vice nez 100 cyklu do 80% nevydrzela. Po 300 cyklu standartne ma 50% - ja kupuju novou.
    4. Ja mam pedelek, který ma jen plyn - s tim jsem spokojeny.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Rozšířené menu - rychlostní limit

Měl jsem na vyzkoušení novější Bafang a nedalo se dostat se do rozšířeného menu dvojím zmáčknutím tlačítka ON / OFF během 0,3 vteřiny, jak to bylo v manuálu pro podobná kola.

Má s tím někdo zkušenost, změnila se přístupová sekvence / tlačítka?

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 12.10.2017
    Autor: cavendish
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Na elektrokole po Olomoucku

01.06.2023
Hledám parťačku přiměřeného věku na vyjížďky elektrokolem po Olomoucku, Litovelské Pomoraví, Tovačov, Prostějovsko…

Hledám: Parťačka na kolo, hory, cestování, poznává

31.05.2023
Ahojky, hledám parťačku, kamarádku na cyklovýlety, cyklozájezdy, poznávaní jak okolí, tak cizích zemí, tůry či…

Hledám: Praha Rumburk

25.05.2023
Je-li počasí, snažím se o víkendu absolvovat cestu z Prahy do Rumburku na silničním kole. Jezdí-li někdo po této…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

278 cyklistů (15 přihlášených)

Pár dní na Tour de Baltic

Nezbytný úvod Už nevím přesně jak to začalo, ale podle korespondence jsem někdy na začátku roku 2023 zjistil,…
petrp | dnes

RUNDREISE 2023: De - BeNeLux - Fr

Oblast, kam bychom se mohli jet letos projet, navrhl manžel. Co tam, to už mi neřekl. Plánování jsem nechala…
Quatsch | včera

Bikepacking španělsky 6.část: Z Andalusie přes Extremaduru do Castilla y León

Ronda s ikonickým mostem přes hluboký kaňon, poutnické El Rocío, kde sa naše kola topí v písku, nádherná…
Kristina | 29.05.2023