reklama

Co mĕ vytočilo XLI

to je jen prevence proti XXXXI :-)

[ Zpět ]
Datum: 13.03.2013
Autor: Jindra8526
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    Vytáčejí mě hloupé řeči o stalkingu a zapálených autech, které jsou dávány do souvislosti s diskuzí. Tihle lidé "nenápadně" naznačují, že díky jejich "nepřátelům" se z této diskuze stalo velmi nebezpečné místo. Ve své podstatě se jedná o velmi závažné obvinění. Tihle lidé by měli předložit jasné důkazy, nebo zapálená auta přestat používat jako argumenty v diskuzi.

    [ Zpět ]
    Datum: 14.03.2013
    Autor: 0iIi0
    Hodnocení: +12 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -6
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      "Tihle lidé" je oslovení, které vůči mě ještě nikdo nepoužil:-)
      tedy pokud jsi myslel mne. Vzhledem k obsahu si dovoluji usuzovat, že ano. Pokud ne, prosím Jindru o smazání tohoto mého příspěvku.

      Jen jsem Jindrovi na jeho poznámku napsal, že vypichuje jednu jedinou věc, tak jako ty, z dlouhého seznamu toho, co se zde stalo a z toho jak se "kausa" ze které tu věc vypíchl vůbec vyvíjela a gradovala. Jako příklad jsem uvedl některé své vlastní zkušenosti neb jsem přesvědčen, že cizí skušenosti podobného rázu nemám morální právo zveřejnit. Prostě klidně budu veřejně vykládat třeba o sexu, pokud to budou moje zkušenosti, ale ani slovo o tom, co mi sdělil někdo jiný či jakékoli jméno. Vím, že to máš jinak, ale já to mám prostě takhle.

      Teď k tomu, co ty říkáš, že je obvinění. Nikoho jsem neobvinil! Ani tebe ani nikoho, kdo sem v současné době chodí. Tedy myslím, uplnou jistotu o tom, kdo se pod všemi nicky zde skrývá samozřejmě mít nelze. Ale jsem o tom přesvědčen. Nemám a neměl jsme žádné důkazy. Nabyl jsem přesvědčení o tom kdo to je podle různých indicií a šel si to s těmi hajzly vyřídit. Tím to bylo skončeno. Jiný důkaz než jejich přiznní jsem nikdy neměl a nemám a neměl jsem jediný důvod ho shánět. Mě stačilo, že to skončilo. Neměl jsem potřebu informovat orgány činné v trestním řízení, což by byl jediný důvod pro hledání a shánění důkazů. Mě stačilo, že to skončilo, neměl jsem potřebu dotyčným zničit život na delší dobu. Prostě jsme nechtěl aby byli odsouzeni ba ani taháni po policii. Netvrdím, že je to nejlepší a nejsprávnější možnost, ale já si své problémy řeším zpravidla sám. Krom toho, já taky nežil v minulosti jako svatý a kvůli jedné chybě a jednomu svinstvu se nikomu mstít dlouhodobě nebudu.
      Nemusíš se mnou souhlasit, ale, prosím, vezmi na vědomí, že to tak prostě mám a měnit to nehodlám.
      To co jsem uvedl jako ilustrativní příklad toho, co se tady kdysi dělo, mám vyřešené. Je to skončené, nepokračuje to. Nehodlám uvést ani nicky ani jména dotyčných

      [ Zpět ]
      Datum: 14.03.2013
      Autor: Jurimír
      Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -13
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        Přesně to jsem měl při psaní svého příspěvku na mysli. Ani Ty, ani Radka, jste v minulosti nežili jako svatí.
        Ty se dodnes neodvážíš vyjít na ulici bez nože, paranoidní Radka byla na policejní stanici jako doma dávno před tím, než jsem tady napsal první příspěvek já, Medvěd, nebo Zlatka.
        Jestli nemáte vyřešenou minulost, jestli si vás tady našli staří nepřátelé, zvažte, zda byste neměli diskuzi opustit, abyste do svých problémů nezatáhli další nevinné lidi.
        Dokud mi to nedokážeš, tak Ti ani náhodou neuvěřím, že Ti někdo zapálil auto, nebo že Radku někdo pronásledoval jen kvůli tomu, že jste se s ním neshodli v diskuzi.

        [ Zpět ]
        Datum: 14.03.2013
        Autor: 0iIi0
        Hodnocení: +10 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -10
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          A on někdo koho znáš žil jako svatý?
          Já nikoho takového neznám.
          Proč bych s eneměl odvážit vyjít na ulici bez nože? Odvážím v tom není žádný problém. Jen to je nepraktické a většinou to nedělám. Nůž, či nějaké nářadí z něj, používám každý den. Ale uplně stejně jako se odvážím na ulici bez kalhot odvážím se na ulici bez nože. jen obojí dělám málokdy, protože to není praktické. Také málokdy vyjdu bez malého batůžku a také to nemá nic společného s odvahou. Pokud ty potřebuješ k tomu abys bez čehokoli podobného vyšel na ulici, tak já nikoli. Přestaň mne soudit podle sebe. nNjsme si moc podobní...

          Kdo jsi? Za koho se považuješ? Spadni z té výšky zase zpátky na zem. Opravdu nejsi ani Bůh ani nejvyšší soudce ani jakákoli byť mizivá autorita. Není jediný důvod proč zrovna tobě by měl cokoli kdokoli dokazovat, proč by ti měl skládat účty.
          Mě je uplně jedno co a jestli ty mi něco věříš (byť samozřejmě na ten požár existuje zápis u hasičů a policie). Ani jsem ti dokonce nepsal a ani ničeho z toho na co se nyní odkazuješ nesděloval.
          Napsal jsem něco pro ilustraci Jindrovi, protože v tu chvíli tady nebyl.

          Tím jsme spolu asi zas na nějakou dobu skončili:-( Vždycky jednou za nějakou dobu zkusím, jestli s tebou už jde diskutovat nebo jestli pořád jen chceš útočit ísto dikuse. Vždycky dostanu okamžitě spoustu obálek ať se na to vykašlu, že to za to nestojí, že se nikdy nezměníš...
          Já si pořád myslím že ano. Pořád si myslím, že jsi chytrej chlap, se kterým by stálo za to diskutovat, a že tě ta žluč a nenávist vůči všemu v okolí prostě jednou musí pustit a že se s tebou bude dát příjemně bavit o kolech výletech apod. a ještě lépe třeba na úrovni diskutovat i o věcech na které máme rozdílné názory. Protože co si budem povídat, diskuse s něým, kdo má uplně tentýž názor není diskuse a taky tě to nijak neobohatí o žádný názor ani nedonutí přemýšlet o tom svém.

          Tak zas někdy a zatím ahoj.

          [ Zpět ]
          Datum: 14.03.2013
          Autor: Jurimír
          Hodnocení: +12 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -12
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          "zvažte, zda byste neměli diskuzi opustit, abyste do svých problémů nezatáhli další nevinné lidi"
          V tom případě zvaž ty odchod :-P , protože se tady furt navážíš do lidí, aby zaujímali nějaké postoje a odsouzení jakýchsi činů u věcí, které je nezajímají a ani se jich nijak netýkají.

          [ Zpět ]
          Datum: 14.03.2013
          Autor: ronda
          Hodnocení: +10 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -8
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Nevím jestli žiju v nějakém jiném světě, ale nějaké extrémní násilí, zapalování aut, udávání, šířené fotografií, prostě tohle mě nějak míjí, a přitom zásadně vystupuji na netu neanonymně a moje souřadnice snadno každý najde.

      A debaty byly leckdy dosti vyhrocené.
      Že by mezi cyklisty bylo nějak více vyšinutých jedinců? To se mi nezdá.

      Nevím, nerozumím tomu.

      [ Zpět ]
      Datum: 14.03.2013
      Autor: Jindra8526
      Hodnocení: +21 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        Já ty zdejší řeči o stalkingu považuji především za velmi účinný způsob, jak udělat z agresora oběť. Kdybychom o těch kauzách měli detailní informace, možná bychom se dost divili.

        [ Zpět ]
        Datum: 14.03.2013
        Autor: 0iIi0
        Hodnocení: +19 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -6
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        s cyklistikou to nesouvisí.
        Občas prostě na blba narazíš. Ta šance je malá, protože jich je v populaci jen určitý procento. Ale je to jako ve Sportce. Šance, že vyhraješty, je malá, ale někdo to vyhraje...
        No a občas se přihodí, že se prostě na nějakým místě počet blbů na metr čtvereční z nějakýho záhadnýho důvodu zvětší. Možná, že je to táhne k sobě, nevím.
        Nejlepší co v takovým případě může člověk dělat je pokud to jde se otočit a jít pryč a nebo je ignorovat. Někdy to ale nejde.
        Dám příklad. Já se nervu. Považuju to za selhání a v podstatě nikdy není důvod pro fyzické násilí. Někdy ti ale prostě nic jinýho nezbyde. Pokud do mě někdo začne bušit, vrátím mu to a nebudu ani váhat ani z toho nebudu mít výčitky nebo tak něco.

        Vždycky prostě je nějaká možnost, že narazíš na blbce, násilníka, zloděje, psychocky narušenýho člověka, kterému dělá radost neštěstí jiných atd. jsou prostě v nějakém procentu v populaci zastoupení. takže ačkoli nám nikdo nikdy nevykradl barák, zamykáme. Ačkoli mě ani nikomu z příbuzných neukradli auto, zamykáme je. (vykradené auto, už ale bylo) Na druhou stranu mě ukradli v mládí dvě kola, tátovi a bráškovi taky. Ale svoje kolo u krámu nezamykám a nemám od revoluce v tomto směru žádnou negativní zkušenost. Ale stát se to může...

        Stejně tak se může stát, že někomu šlápneš na kuří oko a ten někdo bude mentální trpaslík, zbabělec a nebo psychicky nemocnej a on ti třeba začne anonymně vyhrožovat. A to si ani nemusíš bejt vůbec vědom toho, že bys dotyčnýmu na kuří oko šlápnul.
        Jasně dřív nebo později samozřejmě přijdeš na to, kdo to je a na životě tě to neohrožuje, ale otravuje to. Je to jako když máš v ložnici komára. Nijak to neublíží a je to v podstatě fuk, že tam je, ale někdy přijdeš z práce se starostma a ten komár tak blbě bzučí, že tě to prostě otravuje a to nejjednodušší, co jinak normálně funguje, tedy se na něj vykašlat, přetáhnout si deku přes ucho a v klidu usnout, najednou nefunguje...

        [ Zpět ]
        Datum: 14.03.2013
        Autor: Jurimír
        Hodnocení: +8 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -10
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Já ti ty magore něco napíšu.

      Můžu ti udělat printScreen mailů, kde mi kdosi před pár lety vyhrožoval. Bylo to tehdy, když jsme se tu bavili o cyklojízdach atd atd. Byly dost hnusné a nepříjemné, protože ten člověk přesně věděl, kde bydlím a kudy chodím. Naštěstí jsem v té době byl v zahraničí, ale na té adrese bydlela má rodina. Takže jsem měl strach.

      Nemám TOBĚ co dokazovat. Jsi pro mne absolutně cizí člověk, tak nevidím důvod. Nechci se rejpat v minulosti, protože jsem opravdu rád, že to skončilo. Ale koukám, že ty máš potřebu se v tom rejpat.

      Laskavě se na mě vyser. Nikdo takovému hajzlovi, jako jsi ty, nemá potřebu cokoliv psát o svém soukromí.

      Pár lidí o tom ví. Dokonce jsem to tenkrát psal i Medvědovi a nebyl z toho šťastný. A představ si, že o tom neví ani tvá milovaná Radka.

      Nikdy jsem z toho tady nikoho neobviňoval a nikdy nebudu. Zapomněl jsem. Ale ty tu prostě dusno dělat musíš.´

      Běž se vycpat, chudinko zakomplexovaná!!!

      [ Zpět ]
      Datum: 14.03.2013
      Hodnocení: +10 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -21
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        Ty jo, vzor slušnosti. Myslím že už ti nikdo nebude věřit jak jsi slušný a nikoho nikdy neurážíš jak jsi se nedávno holedbal.:-)

        [ Zpět ]
        Datum: 14.03.2013
        Autor: Bobbob
        Hodnocení: +12 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -6
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          Můžeš mi napsat, kde jsem neslušný?
          Myslíš slovo "magor"? To je pro některé jedince docela slušné oslovení, když si jiné nezaslouží.

          Jinak slovo "magor" je výraz pro blázna, pomatence. Takže nic sprostého. Jen pojmenování stavu!

          Ale jinak. Tvůj názor mne Bobísku opravdu nezajímá.

          [ Zpět ]
          Datum: 14.03.2013
          Hodnocení: +8 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -16
          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                 

            "Laskavě se na mě vyser. Nikdo takovému hajzlovi, jako jsi ty, nemá potřebu cokoliv psát o svém soukromí."

            Zřejmě si vztekem tak zaslepený že ani nevíš co píšeš.
            No hlavně se holedbat to ty dovedeš.
            Pukni.

            [ Zpět ]
            Datum: 14.03.2013
            Autor: Bobbob
            Hodnocení: +16 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
            • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                   

              Jo tohle. No...přehlédl jsem.

              No a co? Vadí?

              Miláčku. Pokud se ti takovej hajzl, jako je ToiToi sere do soukromí, tak se ozvu. Nasraný a zaslepený nejsem. To se neboj. Je vidět, že nevíš s kým si píšeš. A jestli TOBĚ vadí, že občas utrousím na správném místě sprosté slovíčko, tak je mi to absolutně jedno.

              A člověk, který se rejpe v cizím soukromí a chce ostatním jen ubližovat je u mne hajzl. Ať se ti to líbí nebo ne. Pro takového nemám slušné oslovení!

              [ Zpět ]
              Datum: 14.03.2013
              Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -16
              • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                     

                Nejsem tvůj miláček a ani si s nikým nepíši.
                Šlo mně o to že když jsem byl sprostý já tak jsi se z toho málem podělal.
                Buď si sprostý jak chceš, mně je to jedno ale nekritizuj za to jiné.
                Nesčetněkrát jsi zde dokola blábolil a vypisoval co kde jsme řekli sprostě a přitom nejsi lepší.
                Tak až zase budeš příště někoho za to kritizovat tak si napřed uvědom jaký jsi ty sám.

                [ Zpět ]
                Datum: 14.03.2013
                Autor: Bobbob
                Hodnocení: +12 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                       

                  Miláčku.
                  Je rozdíl, když někomu nadáváš, urážíš jen za to, že má jiný názor než ty a za to, když se ti chce šťourat v soukromí a pokusit se ti ublížit. Ale to ty nepochopíš. Tobě jde jen o to nachytat nepřihlášeného:-)

                  Já nemám potřebu jinému nákolákovi nadávat za to, že má jiný názor. Naštěstí je tu 99 lidí ze sta fajn. Ale i jeden to tu dokáže zahnojit.

                  A kašlu na tebe. Ty prostě nepochopíš, co se stalo mě nebo Jířovi. Nepochopíš, že to je dost nepříjemné. Ty jen syslíš u počítadla a číháš na chvíli, kdy budeš moct chytrácky zautočit:-)

                  [ Zpět ]
                  Datum: 14.03.2013
                  Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -19
                  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                         

                    Nápodobně, jsi to ty kdo tu neustále kdáká a hledá kde je kdo sprostý. Ale ty si to v té své nabubřelosti ani nepřipustíš.
                    Je mně úplně jeno jak jsis posral svůj život a tvé trable mně ani nezajímají a nikdy zajímat nebudou.
                    Jen mně serou lidi jako ty co jen lžou a překrucují.
                    Když jsem před nedávnem vyslovil svůj názor na havla tak jste se všichni mohli podělat a nadávali jste mně za můj názor.
                    Jak se to potom slučuje stím co zde zase lžeš?

                    [ Zpět ]
                    Datum: 14.03.2013
                    Autor: Bobbob
                    Hodnocení: +12 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -6
                    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                           

                      "hledá kde je kdo sprostý"
                      Není třeba hledat. Jste jen tři:-)

                      A s tím, že lžu, si dej bacha, kolego Bobísku. Přeháníš. Dej mokrej har na hlavu, a odpočiň si.

                      A s tím posraným životem. K tomu se nebudu snad ani vyjadřovat. Myslím, že kde kdo by ti tu mohl dosvědčit, že jsem se svým životem spokojen:-) Mimochodem, jak víš, že jsem v životě něco posral? Si mylíš, že mě tím nějak urazíš? To se ti nepovede:-) Chtělo by to nějaký důkaz, než tu začneš psát takovéhle LŽI!!!

                      Ale reeej, reeej, uráážej..tobě to očividně dělá dobře a zvedá ego:-)

                      [ Zpět ]
                      Datum: 14.03.2013
                      Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -18
                      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                             

                        Fak zaslepený, těch co zde jsou sprostí a byli i dříve je tu mnoho a TY jsi jendním z nich i když neustále dokola meleš něco o slušnosti kterou sám nemáš.
                        Usvědčil jsi se sám.
                        Ja tě nechci urazit jen zde prezentuji svůj názor na tebe panáčku.
                        Tvůj život je mně opravdu lhostejný ale o pár řádků výš jsi psal že ti nekdo posílal výhružné mejly, tak že asi nejsi tak vzorný jak se snažíš zde předvádět. Nikdy se nic neděje bez příčiny.
                        V těch lžích manipulacích a překrucování ja tebe nemohu nikdy překonat i kdybych se snažil sebevíce.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 14.03.2013
                        Autor: Bobbob
                        Hodnocení: +12 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                             

                        Michale, často používáš slovo "urážet" - mně je to celkem jedno, ale dočetl jsem se zde od Tebe, že Jindra uráží Tvé osobní úspěchy. Já to nikde nečetl. Mohl by jsi uvést jediný Tvůj úspěch, který Jindra urazil?

                        [ Zpět ]
                        Datum: 14.03.2013
                        Autor: jinec
                        Hodnocení: +20 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -8
                        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                               

                          VDNKH Moscow: http://en.wikipedia.org/wiki/All-Russia...

                          [ Zpět ]
                          Datum: 14.03.2013
                          Autor: abernathy
                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -8
                        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                               

                          Naposledy reaguji.

                          Příkladů by bylo celkem dost. Třeba že jsem podržtažka, která nikdy nic nedokázala. A i v jiném podání.

                          A nebo třeba: "...že i kdyby se zesral, talent napsat neco, co si lidi rádi přečtou nikdy mít nebude." Vzhledem k tomu, že vlastním tři weby, kde mám dohromady cca 400 vlastních článků a lidé se na ty weby vrací a dle reakcí pod články se i líbí... Nebo, že píši pro jeden z nejnavštěvovanějších českých webu, který se věnuje kreativnímu světu...

                          Nic. Kolego, nebudu s vámi ztrácet čas. Je pravda, že v životě jsem pár věcí posral. Třeba to, že ztrácím čas s podobnejma rejpalama, jako jsi ty, Bob nebo Jindra. A ještě víc jsem to posral tím, že si to uvědomím příliš pozdě. Ten čas se dá věnovat fajn lidem....

                          [ Zpět ]
                          Datum: 14.03.2013
                          Hodnocení: +8 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -16
                          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                 

                            Čeče a že se těmi weby nepochlubíš?

                            [ Zpět ]
                            Datum: 14.03.2013
                            Autor: Bobbob
                            Hodnocení: +12 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                            • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                   

                              Měl bych? Nebo musím? Ten, kdo chce o nich ví. Ten kdo je potřebuje o nich ví. Už si konečně uvědom, že já tu nebudu skákat jak ty si pískneš, jen abych ti něco dokazoval.
                              Mimochodem, jdou lehce najít:-)

                              A jestli nevěříš, že existují, tak to je tvá smůla:-)

                              [ Zpět ]
                              Datum: 14.03.2013
                              Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -23
                              • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                     

                                Tak že nepochlubíš. Ani nemusiš stačí táto tvá velmi vyhýbavá odpověď.
                                Chvastat se ale umíš výborně.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 14.03.2013
                                Autor: Bobbob
                                Hodnocení: +11 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -6
                          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                 

                            Ono je dobré se vymluvit na ztrátu času s rejpalem, jako jsem já. Nemusel jsi tolik toho času ztrácet, stačilo uvést ten jeden jediný KONKRÉTNÍ úspěch.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 14.03.2013
                            Autor: jinec
                            Hodnocení: +12 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -10
                            • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                   

                              Konkrétní tam je:-) Nestačí ti?

                              [ Zpět ]
                              Datum: 14.03.2013
                              Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -21
                              • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                     

                                Který?? To máš na mysli ty weby?

                                [ Zpět ]
                                Datum: 14.03.2013
                                Autor: jinec
                                Hodnocení: +11 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -9
                                • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                       

                                  Viz odpověď pro Bobíka. Nebudu zde na téhle diskuzi dávat odkaz na něco, kde mám osobní informace o mé osobě.... A už vůbec né na něčí "rozkaz" jen kvuli tomu, abych starému pánovi něco dokázal.

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 14.03.2013
                                  Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -15
                                  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                         

                                    Takže ....NIC....

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 14.03.2013
                                    Autor: jinec
                                    Hodnocení: +19 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -7
                                    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                           

                                      Ne, zde opravdu NIC:-) A je mi ABSOLUTNĚ jedno, že mi nevěříte:-) Můžete se bušit do prsou:-)))

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 14.03.2013
                                      Hodnocení: +8 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -14
                                  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                         

                                    Mně nic dokazovat nemusíš, jen je divné že když se tak chlubíš ale doložit tu chloubu nemáš odvahu-posero.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 14.03.2013
                                    Autor: Bobbob
                                    Hodnocení: +11 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -6
                                    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                           

                                      Hele. Bobísku. Po tom, co jsem zde zažil, sem nic o svém soukromí dávat nebudu. Pokud to nedokážeš pochopit, tak to je tvá smůla. Já si ho budu chránit, i kdyby jsi se na palici stavěl.

                                      Měl jsem zde web i v profilu, ale stáhl jsem ho. Nemám potřebu mazat pod články přiblblé poznámky, jaké se objevují zde. Kdyby jsi byl seriozní a nehledal jak mě "dostat", tak o těch webech víš. Ale já tebe mezi seriozní lidi, kterým bych věřil, nepočítám.

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 14.03.2013
                                      Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -15
                                      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                             

                                        Tak si to upřesněme, nejsem pro tebe bobísek ani miláček, nejsem gey ani tvá milenka tak že mně tak neoslovuj. Nejsem ani tvůj přítel či kamarád tak že ty důvěrnosti si odpusť.
                                        Pokud se veřejně prezentuješ na webech nevím čeho se bojíš.
                                        Tím že se skrývaš tak dáváš jasně najevo že až tak dobrý nejsi jak se zde prezentuješ.
                                        Myslet si můžeš o mně co chceš ja se tě dostat opravdu nesnažím nemám ani důvod jelikož jsi mně naprosto lhostejný a jak jsem již napsal nejsem gey.
                                        Je jen úsměvná tvá obava že by tě někdo na tvých stránkach negativně hodnotil a toho se ty bojíš.

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 14.03.2013
                                        Autor: Bobbob
                                        Hodnocení: +14 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -6
                                        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                               

                                          Ty to nedokážeš pochopit, že ZDE na NAKOLE po jistých BLBÝCH zkušenostech o své osobě a svém soukromí nezveřejním vůbec NIC? Je to tak složité pochopit? Nedokážeš pochopit, že nechci zde své soukromí rozebírat? Na všech těch webech jsou osobní údaje.

                                          Takže nebojím se negativního hodnocení, ale spamů a přiblblých komentářů. Občas se najde pár takových, kteří potřebují ničit cizí práci (které věnuji dost svého volného času). Ale asi ani tohle nepochopíš. Takže to s tebou nemá cenu.

                                          A odmítám to dál řešit. Jestli nevěříš, je to tvá smůla. Já ti to odpustím a budu zase o něco šťastnějším člověkem.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 14.03.2013
                                          Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -22
                                        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                               

                                          Bukvice to je a k tomu navíc debil, ty máš Bobe trpělivost to musím uznat.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 14.03.2013
                                          Autor: blatomilka
                                          Hodnocení: +21 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -8
                                        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                               

                                          To ti je taková sranda:-)
                                          Dvě hodiny nic, nepřibyl žádný palec dolu. Ale přiběhl Jindra, napsal příspěvek a pak najednou během 2-4 minut mi naskákalo snad u každého mého příspěvku -3 palce. Drbu si tu hlavu, zda je to jen náhoda nebo ne:-)))

                                          Nic, strkám to na hnůj:-)

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 14.03.2013
                                          Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -13
                                        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                               

                                          Jen technicka poznamka a dobra rada, pokud pouzivas cizi slova, zjisti si jak se spravne pisou at nevypadas jako hlupak. Nebo pouzivej radeji cesky ekvivalent.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 15.03.2013
                                          Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -9
                                      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                             

                                        Kalnovickýexpres
                                        tady nejsme ve škole to za a) a za b) že sis všiml chyby zrovinka u mně když je jich zde na foru hafo, korektore.

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 15.03.2013
                                        Autor: Bobbob
                                        Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                           

                                      Bobe to je tak, nĕkdo dĕlá do skla, jinej do porcelánu.
                                      Jde jen o to, aby po sobĕ splachoval, a nesmrdĕlo to víc než je nutné :-)

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 14.03.2013
                                      Autor: Jindra8526
                                      Hodnocení: +14 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -7
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Teda a máme nějakej rozumnej důkaz, že se vůbec odehrály ty udání na policii, do práce, a jánevimkamještě? Zatím mi nikdo nic takového neukázal. To by pak celá tahle debata byla zbytečná a všichni by na sebe mohli bejt hodní, ne?

      [ Zpět ]
      Datum: 14.03.2013
      Autor: vladxx
      Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        Máme. Předpokládám, že stačí, že dotyčným došlo oznámení od PČR a že se Radka za tato oznámení, přinejmenším Medvědovi, písemně omluvila.

        [ Zpět ]
        Datum: 14.03.2013
        Autor: Hrabosh
        Hodnocení: +9 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          Ano a zveřejněná písmená omluva. Domnívám se, že v tomhle případě je taková písemná omluva dostatečná na to aby se v tom dál nikdo nešťourtal, zvláť ne ten koho se to netýká. Jenomže některý lidi, kterým je potom úplný kulový, furt musí některé věci rozpatlávat, a řešit i když je dnes snad celkem jasné, že to víc vyřešit nejde.

          [ Zpět ]
          Datum: 14.03.2013
          Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -10
          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                 

            Mám k tomu nějaké připomínky, ale nechci rojízdět hádky. Zkusil bych to nechat usnout, pokud se to nepovede, odpovím.

            [ Zpět ]
            Datum: 14.03.2013
            Autor: Hrabosh
            Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
            • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                   

              Nejsem příznivcem "tlustých" čar.

              Jsem pro odpuštĕní, jemuž ovšem předchází poznání a pochopení vlastní viny a pokání.

              Odpustit a prominout lze pouze vinu přiznanou a pak lze dojít k smíření.

              "Tlustá čara" tato hanebná floskule se velmi úzce pojí s druhou, neménĕ obehranou hnusnou floskulí, tedy "zametání pod koberec". Teprve když si všichni "zametou před svými prahy" a "podívají se pravdĕ do očí", rozbijí "pokřivená zrcadla" jent tehdy se lze slušnĕ "vyrovnat s minulostí".

              Jinak se budou furt vynářet "kostlivci ze skříní" a nikdy nedojdme "konsensu".

              Angličtina jsou idiomy, čeština fliskule :-):-):-)

              [ Zpět ]
              Datum: 14.03.2013
              Autor: Jindra8526
              Hodnocení: +9 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        Což o to, to udání v práci, které běželo zase opačným směrem, tady bylo, myslím, probíráno taky naprosto mimo vši pochybnost.
        Takže to, že se tu dva lidé virtuálně "rvali jako koně", to se odehrálo. Otázka je, proč mají někteří lidé permanentní potřebu to neustále dokola soudcovat a proč se kvůli osobním sporům dvou lidí musí pohádat dvacet dalších.
        To už jde dost mimo mé chápání.

        [ Zpět ]
        Datum: 14.03.2013
        Autor: Ifča
        Hodnocení: +13 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -10
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          Nevybavuji si text radčiny omluvy přesně, můžu si to dohledat. Nicméně nade vší pochybnost jsem si jistý, že konstatovala, že anonymní udání Medvěd nenapsal.

          Ten pozdějí (již po oznámení na PČR) napsal (a podepsal) stížnost (týkající se informací o jeho zdravotním stavu).

          Nemám potřebu to soudcovat, pro sebe jsem ti to již rozsoudil. Přijde mi dobré si připomínat co se stalo, člověk se z toho může docela dobře poučit. Navíc, i když to "skončilo" před pár lety, stále se díky tomu vztahy zde na webu vyvíjí a někam posouvají. Jasně to vidím u některých lidí, nebudu je jmenovat- abych je do toho teď nezatahoval, pokud sami nechtějí. Určitě došlo u spousty lidí k (sebe)reflexi a chovají se jinak. A imho lépe.

          [ Zpět ]
          Datum: 14.03.2013
          Autor: Hrabosh
          Hodnocení: +8 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -8
          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                 

            ehm, nechci do toho vstupovat (a už ani nebudu), ale svůj zdravotní stav vyzvonil na sebe on sám...

            [ Zpět ]
            Datum: 14.03.2013
            Autor: hekynen
            Hodnocení: +9 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -8
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    http://www.novinky.cz/finance/296290-aby-obcan...

    [ Zpět ]
    Datum: 18.03.2013
    Autor: pavka
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Co tě na tom vytáčí, má to logiku. V systému je stále méně peněz a dluh neustále roste, tak se ten nárůst dluhu musí nějak brzdit.

      [ Zpět ]
      Datum: 18.03.2013
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        Duchodcum se to mluvi...

        [ Zpět ]
        Datum: 18.03.2013
        Autor: Murphy
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          ... už jenom mluví.
          8-(

          [ Zpět ]
          Datum: 18.03.2013
          Autor: pavka
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          To snad pro naprostou většinu lidí - zaměstnanců nemůže být žádný problém mít evidovaných 35 let. A nezaměstnanci si to musí zařídit tak aby měli z čeho přijatelně žít, a když ne, tak jejich problém, dostanou sociální důchod a bude to.

          [ Zpět ]
          Datum: 18.03.2013
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                 

            Problém je v tom, že socialní pojištĕní není zdaleka penzijní spoření, ale to mnoho lidí nikdy nepochopí.

            Přebyrokratizivaný systém, který pracuje neefektivnĕ a krade se.
            Pak chybí prachy pro důchodce.

            Další vĕcí je, že si skoro nikdo neuvĕdomuje, že lidí, co opravdu vytváří zdroje neustále ubývá. Státem placený zamĕstnanec sice odvádí danĕ a pojistné, ale žádné zdroje tím nevznikají, prostĕ furt jen vrací čäst penĕz, které stát vytřepal z lidí, co zdroje generují.

            V Evropĕ pomĕr lidí co zdroje vytvářejí a tĕch, kteří zdroje spotřebovávají, tím nechci říci nepracují, se velmi riskantnĕ vychyluje ve prospĕch tĕch neproduktivních.

            S vývojem technologií a všeobecným technickým pokrokem se ten pomĕr zjednodušenĕ řečeno sedlák/úředník rychle mĕnil, ale teď už jsme ve stadiu, kdy sedláci nejsou, ale je spousta úředníků co normalizuje velikost brambor.

            A tak to jde do kopru.
            Lidé, kteří jsou schopni se uživit si poradí. Ale tĕch 60 procent, co je závislých na státním cecíku se bude muset uskromnit, nebo zásadnĕ zredukovat svůj počet.

            Nechci vĕštit, ale šetřit se bude na školäch víc, než na krajských úřadech. Tak to chodí.

            [ Zpět ]
            Datum: 18.03.2013
            Autor: Jindra8526
            Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                   

              V čem, ještě vidím problém je, že mnoho z těch zamšstnanců co vytvářejí hodnoty, řadu let pracuje na černo nebo jen na nějaké dohody a neodvádí potřebné pojistné a až jim to dojde, tak už bude příliš pozdě a nestačí si odpracovat povinné roky na plný důchod, který se jim bude dost výrazně krátit a takovýhle lidi si zpravidla nic nenašetří, takže za takových 20 let tady bude slyšet hodně naříkání jak je stát ošklivej, že mají malý dochod.

              [ Zpět ]
              Datum: 18.03.2013
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                     

                Na "černo" není správné slovo.

                Problém je v jiné vĕci.
                Danĕ, jakkoliv jsou pořád velmi populární mezi politiky, novináři, zamĕstnanci, totiž dĕlají v úvahách živnostníka prd.
                15, 18, 20?

                V tom problém není a politici lidem rvou klíny do hlavy.
                Zásadní položkou je tak zvané pojištĕní.

                Zdravotní, aby si papaláši mohli dĕlat výlety -tedy inspekčnI cesty po Mořských konících, a sociální, aby si zamĕstnanci mohli prodloužit dovolenou o pár dní nemocenské. Tahle "pojišťovací" daň je 35 procent, z daňového základu. Živnostník nikdy výhody sociálního systému nečerpá. Nikdo mu nevyplatí 3 + 2, když nemá zakázky, dovolenou nemá placenou, ani státní svátky. Jeho odvody do solidárního zamĕstnaneckého systému jsou neodůvodnĕné.
                Tahle "pojišťovací" zátĕž je navalena i na zamĕstnance, jenomže se to maskuje tím, že "to platí zamĕstnavatel".

                Velký hovno slavný soude, zamĕstnanec jen ty prachy nevidí, a tak ho to prosťáčka tak nebolí, jako živnostníka. Navíc, nĕkdo mu proplatí nemocenskiu, dovolenou, ošetřovák a primitivní socan Slávek Sobotka, co nikdy nic nedĕlal, enem politika, mu bude ukazovat prstem na živnostníka, jako toho, co mu ujídá z talířka.

                V systému, kde je pojistné daní a to zásadní, se musíme bavit o pojistném a ne se nechat vodit za nos procentíky v daních.

                Ano, máš recht, spousta lidí na minimálních platech bude překvapena výší důchodu. Ale v systému kde musím dát 5, abych za 10 let dostal 1 se tĕžko bude lidem vysvĕtlovat, proč mají platit Babišovi nebo Polívkovi jejich "ekofarmy".

                Pojmenujme vĕci správnĕ. Daň, pojistka, solidární příspĕvek, to by vyl dobrý začátek.

                [ Zpět ]
                Datum: 18.03.2013
                Autor: Jindra8526
                Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                       

                  Co se všech odvodů týče, správná cesta by byla, kdyby si každý, živnostník i zaměstnavatel pěkně na konci roku udělal všechna přiznání daňové i na pojišťovny. Od zaměstnavatele by dostával všechny peníze a on sám by si musel udělat odvody. To by se jinak hledělo na státní výdaje, kdyby člověk dostal X tisíc na ruku a pak by z toho musel státu odevzdat.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 19.03.2013
                  Autor: petrp
                  Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                         

                    Ano, myslím si, že by to byla správná cesta, jedině tak každý zaměstnanec pochopí, že kromě daně platí ještě půlku platu na pojistné.
                    Dát a zase sebrat.

                    To by se pak asi více lidí ptalo, co laskavý soudruh stát s mými pěnězi dělá.

                    Jenomže tahle dobrá myšlenka transparentnosti mzdových nákladů byla Topolánkem spolu s Kalouskem přeměněna v absurdní konstrukci "superhrubé mzdy" a k dalšímu zdanění i sociální a zdravotní daně.

                    Lidé jsou manipulováni d úvah jako "proč ten živnostník platí míň, ať platí víc" místo do úvahy "proč neplatím stejně málo".
                    Úvaha jak stát, popřípadě pojišťovny hospodaří s vybranými penězi zaznívá jen od kverulantů jako jsem já.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 19.03.2013
                    Autor: Jindra8526
                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
            • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                   

              "Státem placený zamĕstnanec sice odvádí danĕ a pojistné, ale žádné zdroje tím nevznikají"

              Teď si nejsem jistý, co myslíš těmi zdroji. Učitel coby státní zaměstnanec tedy žádný zdroj nevytváří? Je mi trochu záhadou, proč jsou někteří lidé ochotni učitele (soukromého) i platit, když onen žádnou přidanou hodnotu nevytváří. No nic, pryč s učiteli. Ale co třeba dělníci v zemědělství, lesnictví a rybářství, řemeslníci, výrobci a zpracovatelé, někteří z nich také spadají do kategorie státních zaměstnanců, ani ti nevytvářejí zdroje?

              [ Zpět ]
              Datum: 19.03.2013
              Autor: Ludek
              Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
              • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                     

                Učitelé opravdu zdroje nevytvářejí, stejně jako berní úředníci, vojáci, policajti a těch profesí je spousta.
                Zjednodušeně tedy "lidé placení z veřejných rozpočtů" abys mě nechytal za slovíčko s dělníkem ve státních lesích.

                Ti jsou placeni z veřejných rozpočtů.
                Rozpočet je plněn z daní a poplatků. Oni z těch daní berou plat, a z toho platu platí daně a odvody, ale fakticky se stane jen to, že složitým aparátem vrátí část toho svého platu, stejně hrazeného z veřejných peněz.

                Prostě žádný jiný zdroj než veřejné peníze pro spoustu lidí není. To neznamená, že nic nedělají a že jejich práce není potřebná a užitečná, ale pouze to, že prostě se na to co onoi dělají, tedy řekkněmě nějaké "služby" musí složit ostatní.

                Problém současné EU spatřuji právě v tom, že z veřejných prostředků se platí víc, než se vybere, a tak vzniká onen deficit a dluh.

                Zásadním problémem je pak nárůst byrokracie placené z veřejných peněz.

                Snažím se vysvětlit, že z hlediska příjmu veřejných rozpočtů daň odvedená lidmi z těchto rozpočtů placených žádné další extra peníze nepřináší, to jsou furt ty samé prachy jen z jedný kapsy do druhý.

                [ Zpět ]
                Datum: 19.03.2013
                Autor: Jindra8526
                Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                       

                  "z hlediska příjmu veřejných rozpočtů daň odvedená lidmi z těchto rozpočtů placených žádné další extra peníze nepřináší"

                  No to je snad zřejmé, že daň, kterou zaměstnanci (placeni přes prostředníka jménem stát) odvedou je stejná jako kdybych toho prostředníka vynechal a platil si ho přímo. Neboli, potřebuji zaplatit učitele, částku na jeho výplatu dám formou daně státu a ten ji předá učiteli. Učitel z ní zaplatí daň. Anebo, budu mít nižší daně a učitele zaplatím přímo, učitel zase odvede (stejnou) daň. Takže učitel v obou dvou případech vytvořil zdroj, prostě jenom tím, že za jeho práci byl někdo ochoten zaplatit (ať už přes prostředníka či bez něj).

                  Samozřejmě že jiná otázka je, jak dobrý je stát zprostředkovatel finančních transkací mezi svými obyvateli, jistě bychom našli něco lepšího, kde by taktéž byla zajištěna vysoká solidarita a uvědomělost občanů (aby platili za něco, co zrovna oni nepovažují za potřebné) a zároveň systém tak "nepropouštěl".

                  [ Zpět ]
                  Datum: 19.03.2013
                  Autor: Ludek
                  Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                       

                  Jestli učitelé nevytvářejí lidské zdroje, prakticky to nejcennější co v ekonomice máme, tak jsem čínský papež.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 19.03.2013
                  Autor: Hrabosh
                  Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                         

                    Tak to jsme dva.
                    Učitel, ke kterému pošlu své dítě, aby ho naučil třeba anglicky, nevytváří zdroje.
                    Lékař, který udělá mým dětem preventivní prohlídku, nevytváří žádné zdroje.
                    Vědec, který dlouhá léta poctivě bádá nad odhalením příčin nemocí, nevytváří žádné zdroje.
                    Ani ten Kryl, co psal ty své písně, nevytvářel zdroje.
                    Jo, to máme z toho, že jsme zapomněli, že zdroje nejsou jen finanční a hodnoty jenom materiální.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 19.03.2013
                    Autor: Lanna
                    Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                           

                      Nemyslím si, že bych nechápal, že hodnoty nemusí být pouze materiální a jedůvky v tomto smyslu zřejmě snadno odstřelím poukazem na svůj sklářský web.

                      Jen je potřeba udržet rozumnou rovnováju, aby těch co píší, recitují, zhudebňují či jinak zpracovávají verše o práci nebylo o mnoho víc, než těch co pracují.

                      Pak se systém dostává do dluhů a ve střednědobém horizontu je odsouzen k zániku.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 19.03.2013
                      Autor: Jindra8526
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                             

                        Prosím, žádné jedůvky mi nepodsouvej.
                        Napsal jsi, že učitel žádné zdroje nevytváří. A s tím nesouhlasím. O tom kdo a jak má jeho práci financovat a jak celý systém vybalancovat nepíšu nic.
                        Děkuji za pochopení.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 19.03.2013
                        Autor: Lanna
                        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                               

                          A já zase nepíšu o učitelích a hodnotách ale pouze o veřejném rozpočtu a způsibu jeho naplňování a o tom, že když se plní míň utrácí, nemůže to fungovat.

                          A také o tom, že daň z platu hrazeného z daní je jen taková gamesa.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 19.03.2013
                          Autor: Jindra8526
                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                 

                            "Učitelé opravdu zdroje nevytvářejí"
                            To je vše. Nic víc a nic míň.
                            Přeji hezký den:-))

                            [ Zpět ]
                            Datum: 19.03.2013
                            Autor: Lanna
                            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                            • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                   

                              Musíš jít s dobou. Dnes se nepíše "přeji hezký den", ale HAND.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 19.03.2013
                              Autor: Hrabosh
                              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                     

                                To víš, já jsem ze staré školy:-))
                                Každopádně jsem rára, že se s tebou shodnu na tom, že vzdělání je investice dlouhodobá, která zdroje tvoří, i když ne bezprostředně.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 19.03.2013
                                Autor: Lanna
                                Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                       

                                  Dopnil bych podmiňovací způsob:
                                  "Investice do vzdělání je dlouhodobá a v ideálním případě by mohla zdroje tvořit".

                                  Jistý Adolf Hitler také chodil do škol....

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 19.03.2013
                                  Autor: Jindra8526
                                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                                  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                         

                                    S podmiňovacím způsobem souhlasím.
                                    Co se týče Hitlera, nerada bych byla populistická a vytvářela mylný dojem, ale:
                                    "Mladý Hitler nebyl příliš dobrým žákem, již první ročník střední školy musel opakovat. V šestnácti pak školu opustil, aniž by získal nějakou kvalifikaci. Ta mu později chyběla. Dvakrát se pokusil dostat se na vídeňskou uměleckou Akademii, ale ani jednou neuspěl. Rektor školy mu doporučil architekturu, ale na tu mu chybělo předchozí vzdělání. Takže se ve Vídni protloukal jako pramálo úspěšný malíř."
                                    Jo, nikdo z nás neví, co by bylo kdyby...
                                    A v žádném případě nechci tvrdit, že kdo nedokončil školu musí nutně být diktátorem. To jen, abych nebyla špatně pochopena:-))

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 19.03.2013
                                    Autor: Lanna
                                    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                         

                                    Takto můžeš relativizovat cokoliv. A navíc to tvrzení ani není pravdivé.

                                    "Investice do oceláren je dlouhodobá a v ideálním případě by mohla zdroje tvořit".

                                    (a schválně kdo vymyslí pointu)

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 19.03.2013
                                    Autor: Hrabosh
                                    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                           

                                      Ano, lze relativizovat cokoliv, Hraboši ale já říkám něco jiného.

                                      Jsou lidé, kteří zdroje tvoří, a lidé, kteří z těch zdrojů žijí, tak to bylo vždycky, je a bude.

                                      Už potřetí vysvětluji, že to že ze zdrojů žijí neznamená, že nic nedělají, nebo že jejich práce není často užitečná a potřebná.

                                      Musí ovšem zůstat ten poměr jaksi rovnovážný. Pokud se více zdrojů spotřebuje než vytvoří jde to do vrtule. A to je právě stav, ve kterém se nachází nejen naše krásná vlast, ale celá Evropská unie.

                                      Debata není o potřebě vzdělání, policie, soudů a tak.

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 19.03.2013
                                      Autor: Jindra8526
                                      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                             

                                        Vůbec jsi to nepochopil.

                                        Správná odpověď na moji otázku je panzer.

                                        Učitelé vytvářejí lidské zdroje. To jak jsou později (ne)využity je vedlejší. Stejně jako u pancéřové oceli.

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 19.03.2013
                                        Autor: Hrabosh
                                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                                        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                               

                                          Byl jsem jak učitel, tak ocelář, tedy statik ocelových konstrukcí.

                                          Učitel učí, netvoří. Síla je v človĕku, stejnĕ jako zdroje. Učitel může usnadnit cestu k poznání, stejnĕ jako může ubít touhu nĕco pochopit.

                                          Nikoliv, ty Hraboši nic nechápeš. Motyka není zdrojem, ale nästrojem. Vzdĕlání také není zdrojem, ale pouze nástrojem.

                                          A ty nejsi čínský papež, ale čínský bůh srandy :-)

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 19.03.2013
                                          Autor: Jindra8526
                                          Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                               

                                          Jindřichu, víš že pan Petr Mach je vysokoškolský učitel?

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 20.03.2013
                                          Autor: Lanna
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                               

                                          Já byl taky vysokoškolský učitel, nevidím v tom problém :-)

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 20.03.2013
                                          Autor: Jindra8526
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                               

                                          Tak to je dobře, Jindřichu. Já v tom taky nevidím problém:-))

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 20.03.2013
                                          Autor: Lanna
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                         

                    Učitelé v žádném případě "lidské zdroje" nevytvářejí, zřejmě budež papežem Hra-Boshem I.

                    Snad si nemyslíš, že pochybuji o důležitosti vzdělání, to je jiná debata.

                    Debata je o financování. Z hlediska rozpočtu by bylo naprosto neutrální, kdyby učitelé neplatili žádné přímé daně, a o to dostávali nižší plat. Ale nejen učitelé, těch profesí, kteríé jsou přímo závislé na veřejných penězí je mnoho.

                    Některé z těch profesí jsou nutné, jiné zbytné.
                    Někdo musí zasadit bramboru,kterou pak všichni jedí. Pokud budou všichni učit jak sázet brambory, budou všichni super vzdělaní bramboráři, ale pojdou hlady.

                    Školství není ovšem ten příjemce veřejných peněz, na kterém by mělo smysl šetřit, ale těch "úřadů na zrušení" je poměrně dost.

                    Celkem srozimitelně to vysvětluje pan Mach zde:
                    http://neviditelnypes.lidovky.cz/rozhovor-urady...

                    [ Zpět ]
                    Datum: 19.03.2013
                    Autor: Jindra8526
                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                           

                      I ty filuto, že ty dáváš rovnítko mezi zdroje a veřejné finance? To se nedivím, že ti lidi tady nerozumí (a proto jsem se tě už dřívě ptal na tvou definici zdrojů), ne každý je státní úředník, aby se do problematiky koukal z pozice státu (pro nějž samozřejmě peníze vybrané formou daní jsou zdrojem = příjmem).

                      Při takto definovaném zdroji vytvářejí státní zaměstnanci vyšší zdroje než kdyby byli soukromí - někdo je zaplatit musí, pokud jdou peníze na ně skrze stát (současný systém), tak stát od občanů kvůli nim vybírá vyšší daň neboli má vyšší zdroje; v případě přímé platby od občana k už nestátnímu zaměstnanci budou daně od občanů nižší o tento plat, tudíž zdroje (příjmy) státu budou menší (samozřejmě nižší budou i jeho výdaje, ty ale mluvíš jen o zdrojích). Shrnuto, každý státní zaměstnanec je nepřímým zdrojem (financí) pro stát.

                      A ještě k tomu "Z hlediska rozpočtu by bylo naprosto neutrální, kdyby učitelé neplatili žádné přímé daně, a o to dostávali nižší plat." Pokud bychom chtěli zůstat solidární a uznat některé výhody (např. vyšší plat když má dítě) i učitelům, tak by se musely vytvořit dva různé systémy (jeden klasický daňový a druhý pro státní zaměstnance bez daní ale s nižším platem), které by řešily tu samou věc, to samozřejmě jde, jen by nám přibylo úředníků k tomu druhému systému.

                      Měl jsem dojem, že sis původně přál méně úředníku, ne více ...

                      [ Zpět ]
                      Datum: 20.03.2013
                      Autor: Ludek
                      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                             

                        Rovnítko meti zdroji a veřejnými financemi není, a to způsobujuje problémy, zjednodušeně utratí se víc než se vybere, a to systematicky a pořád, a stále zadlužení roste.

                        Je to opravdu tak prosté jak to píšu utratí se víc než se vyber. Nehandlujme z definicmi pojmů a nevytvářejmě složité myšlenkové konstrukce co vlastně je zdrojem.

                        Nenavrhuji, aby učitelé neplatili daně, jen to uvádím jako příklad, že jejich daň z daně je vlastně jen návrat těch samých peněz do jednoho měšce.

                        Jak moc má být systém solidární můžeme polemizovat dlouze a zda-li solidárnmí dnes je, také. Solidaritu ovšem nelze pořizovat na dluh, stejně jako kulturu, sport a jiné "nadstavby", ovšem my to tak děláme.

                        Osobně si myslím, že vybráno je peněz více než dost, jen se prostě neuvážlivě utrácejí, a přitom se furt krade.

                        Cestou je Machova forma "úřad na zrušení" a ne "vytřepat více z těch parazitujících živnostníků" a posílit příjem.

                        Příjem snížit, a radikálně snížit výdaje, třeba takto:
                        http://www.nechtenasbyt.cz/urad/

                        Nenech se zaplašit tím bannerem "Jak vystoupit z EU" ale pozorně si přečti seznam všech navrhovaných úřadů, k čemu slouží a kolik stojí.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 20.03.2013
                        Autor: Jindra8526
                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    http://www.novinky.cz/domaci/296363-peake-picek...
    Další exkomunista bude ministrem, jsem zvědav zda studentíci vyjdou do ulic.
    A co na to zdejší komunistobijci?
    Nebo že by měřili každému jiným metrem?
    To je hnus velebnosti.
    Kde je pravicí proklamované s komunisty ne? Ne ale jen s některými.

    [ Zpět ]
    Datum: 18.03.2013
    Autor: Bobbob
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Jeste zes to pripomnel, bude z toho mezikontinentalni ostuda, celej svet na nas bude ukazovat prstem. A tezce to zatrese i tokijkou burzou.

      [ Zpět ]
      Datum: 18.03.2013
      Autor: abernathy
      Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        To by byl malér! Nakoupil jsem cca 75 dkg yn-ů, co si s nima teď počnu?

        [ Zpět ]
        Datum: 18.03.2013
        Autor: pavka
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Bobe, u nás žádná pravice v parlamentu není.
      Jsou tam jenom socani a komančové.

      Absolutní nepochopení siruace.
      Nečasova vláda není pravicová, a Sobotkovi socaní jsou ryzí bolševici. Prý že živnostníci jsou paraziti, to si troufne říct politik s trojitou bradou.

      [ Zpět ]
      Datum: 18.03.2013
      Autor: Jindra8526
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        Ale jak vidět tak to bude v pořádku jelikož komunistobijci mlčí.
        Měl jsem napsat pseudopravice to je fakt.
        Mládek to přehnal a to se scanům může vymstít.
        Mnoho živnostníku je na tom špatně, na druhou stranu ty přemrštěné paušály nejsou na místě.

        [ Zpět ]
        Datum: 18.03.2013
        Autor: Bobbob
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          Komunistobijci především dlabou na tvoje provokace ;-))

          [ Zpět ]
          Datum: 18.03.2013
          Autor: ronda
          Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                 

            Řekl bych že jim došly argumenty.
            V čem vidíš provokaci když je to fakt?

            [ Zpět ]
            Datum: 18.03.2013
            Autor: Bobbob
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          Ty paušály nám nadĕlil Sobotka.

          Nejsou přemrštĕné, zjednodušují úřadování. Neschovávám lístečky od každé baterie či šroubku, neodepisují počítač a nevykazuji služební cesty, prostĕ koupím co potřebuji a náklady vykaziji paušálem. Vĕř tomu, že by náš účetní dokázal ty náklady doložit, kdyby se snažil.
          Jen by se komplikovala kontrola, a přínos pro státní kasu prd.

          Státní kasu živnostník šetří tím, že nic nechce, nepožaduje podpory a dávky, nemocenskou (překvapivĕ živnostníci mnohem ménĕ marodí), stará se o sebe sám.

          Dani neunikne, platí DPH, platí spotřební danĕ, a pokud vykazuje paušálem, DPH zaplatí i z vĕcí použitých pro svoji profesní činnost

          Paušál je zjednodušení, přechod do systému "dolož papírkem" žádný vĕtší přínos pro státní kasu nepřinese.

          [ Zpět ]
          Datum: 18.03.2013
          Autor: Jindra8526
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                 

            Já si mzylím, že problém není v paušálech, alébrž v přiznávání příjmů.

            [ Zpět ]
            Datum: 18.03.2013
            Autor: bara2
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                 

            "DPH zaplatí i z vĕcí použitých pro svoji profesní činnost" Opravdu? Já myslel, že paušál nijak s DPH nesouvisí.

            [ Zpět ]
            Datum: 18.03.2013
            Autor: petrp
            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                   

              Když jseš plátce DPH a uplatňuješ "lístečky", tak prakticky veškerý DPH "odmázneš" a základ uplatníš na odečet z daně. U paušálu uplatníš jen ten. Může to být tvoje plus, ale i mínus, to podle toho, jak velké máš skutečné náklady v porovnání k výši paušálu.

              [ Zpět ]
              Datum: 18.03.2013
              Autor: ronda
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                     

                Nikoli. Petrp má pravdu. Není problém pro účely daně z příjmu uplatňovat paušál, ale pro účely DPH z nákupů uplatnit odpočet a běžně se to dělá.

                [ Zpět ]
                Datum: 19.03.2013
                Autor: Ifča
                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                       

                  Aha, to by mě nenapadlo, že je možná tahle trošku absurdní kombinace. Rozumím, že DPH a daň z příjmu spolu moc nesouvisí, ale připadlo mi dost ujetý, abych směl využít paušál právě proto, abych nemusel syslit a zpracovávat lístečky - a zároveň bych mohl využít syslení a zpracovávání lístečků k odečtu DPH :-)
                  Já paušál nezažil, já ještě poctivě syslil, takže jsem to jen taknějak logicky odvodil, chybně...

                  [ Zpět ]
                  Datum: 19.03.2013
                  Autor: ronda
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                   

              Ronda Ti to vysvĕtlil dobře.
              Když uplatňuješ paušál, nejsi registrován jako pkátce DPH.

              DPH je taková "putovní daň", jako plátce DPH jsi v trochu jiném režimu, svoje výrobky prodáváš s DPH, a tu jsi povinen odevzdat, ale zároveň si odečteš DPH ze všeho, co pro provoz firmy potřebuješ.

              Řeklo by se, odevzdáš daň pouze z penĕz, co si fakt vydĕlal.
              Ale takhle to není. To by fungovali pouze jen pokud by byla jednotná sazba DPH. Můžeš nakupovat v základní sazbĕ, ale prodávat ve snížené sazbĕ, a tak ti vrátí víc, než odevzdáš. Můžeš vyvážet mimo EU, a DPH ti vrátí celou.

              Nevím jak dneska, ale když mĕ stavĕli domeček, byla sazba na stavební dodávky snad 5 procent, ovšem na materiál 30 procent.
              Koupíš cihlu za 12, ale když jí položíš, stojí tĕ jen 1,05. 15 halířů ta stavení firma okamžitĕ rámovala. Z každé cihly.

              [ Zpět ]
              Datum: 19.03.2013
              Autor: Jindra8526
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
              • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                     

                20, překlep, pro znalce XX

                [ Zpět ]
                Datum: 19.03.2013
                Autor: Jindra8526
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
              • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                     

                Rovněž nikoli. Pokud překročím obrat milion, jsem plátce povinně. Ať uplatňuji paušál nebo skutečné výdaje. Pokud obrat nepřekročím, mohu být plátcem dobrovolně. Ať uplatňuji paušál nebo skutečné výdaje.
                DPH a daň z příjmů spolu nesouvisí skoro vůbec.

                [ Zpět ]
                Datum: 19.03.2013
                Autor: Ifča
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                       

                  Ještě tuším, že povinným plátcem DPH se stane člověk v okamžiku, kdy udělá nějaký přeshraniční obchod. Jen nevím jestli je to v okamžiku kdy nakoupí či kdy prodá.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 19.03.2013
                  Autor: petrp
                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                         

                    Ano, těch "špeků", kdy se dá spadnout do plátcovství, ani člověk neví jak, je víc. Ten milion obratu je jen ten základní a nejčastější.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 19.03.2013
                    Autor: Ifča
                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                       

                  Ano, to vím.
                  Taky dáreček, dřív to bylo 2 mega.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 19.03.2013
                  Autor: Jindra8526
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    Odboráři svým nápadem, jak zamezit úbytku členů a přilákat nové zájemce, předběhli vládní ODS. Také ta se chystá spustit vlastní věrnostní program.

    „V rámci affinitního programu budete moci čerpat výhody a slevy, které budou poskytnuty partnery tohoto projektu. Čerpání výhod bude zcela dobrovolné,“ láká ODS své členy na webových stránkách.

    [ Zpět ]
    Datum: 19.03.2013
    Autor: pavka
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Trafika pro všechny členy ...

      [ Zpět ]
      Datum: 19.03.2013
      Autor: pavka
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        Tak uz to chapu. Vcera jsem se chtel sejit se dvema kamarady v hospode a pry nemuzou, maji zasedani ODS...

        [ Zpět ]
        Datum: 19.03.2013
        Autor: Murphy
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    dneska ten sníh. Dvakrát. Ráno, když jsem zjistil, že ho mám všude tak 20cm a přijel jsem ráno o 40 minut později a pak znova večer, když jsem to svinstvo hrablem odhazoval.

    Ať už je s tím, prosím, pro tuhle zimu pokoj...

    [ Zpět ]
    Datum: 19.03.2013
    Autor: Jurimír
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Tak já Mu zkusím říct. Ale nevím, nevím. Je to děsně tvrdohlavý dědek.

      [ Zpět ]
      Datum: 20.03.2013
      Autor: Zden42
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Tak si to tam nesysli. Ja za tim musim jezdit! 8-(

      [ Zpět ]
      Datum: 20.03.2013
      Autor: Murphy
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        si přijeď s kamionem a můžeš si sebrat všechno, co je na zahradě. A nezapomeň si vzít vlek!
        :-(

        [ Zpět ]
        Datum: 21.03.2013
        Autor: Jurimír
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          Ze bych se misto na hory jel projet k Tobe na zahradu? 8-)

          [ Zpět ]
          Datum: 21.03.2013
          Autor: Murphy
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                 

            klíďo píďo. Nemusíš jezdit jen na zahradě. Les bude taky plnej sněhu. Z lesa ti ho ale nemohu dát, jak jsi chtěl neb les není můj. Ze zahrady si vezmi všechno a pokud seženeš víc aut, možná i sousedi by byli rádi. Mám se poptat?
            můžeš si pak na tom pražským hrbku, kde bydlíš, udělat třeba sjezdovku ;-)

            [ Zpět ]
            Datum: 22.03.2013
            Autor: Jurimír
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          Slyšel jsem, ale nevím jestli to není jen legenda, že jednou v zimě přišel v nákladním vlaku jeden vagon s určením Jedlová. Což je samozřejmě blbost, proč by tam někdo posílal něco ve vagonu. No a když do něj vlezli, zjistili, že jakýsi vtipálek poslal na Jedlovou sníh.

          [ Zpět ]
          Datum: 21.03.2013
          Autor: petrp
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/296574...
    Pěkná sebranka jsou ti naši spojenci/přátelé ...

    [ Zpět ]
    Datum: 20.03.2013
    Autor: pavka
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    tohle:
    http://www.novinky.cz/krimi/297122-vysetrovani...
    Proč ho rok vyšetřujou a obviňujou?
    Jestli nějakej tydýt vyhrožuje, že postřílí sousedy a pak s kvérem v ruce vyběhne proti policajtům, tak co jako měl asi ten policajt dělat?
    Popřát mu dobrý den a zeptat se jestli by nechtěl přinést pizzu???

    [ Zpět ]
    Datum: 26.03.2013
    Autor: Jurimír
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Taky by mě docela zajímalo co na tom rok vymejšleli. Měsíc by měl stačit a i kdyby to bylo hodně komplikované, tak nejvýš tři. Musí to být hrozný na tak dlouho někoho odstavit.

      [ Zpět ]
      Datum: 26.03.2013
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    Rozbil se mi akumulator do baterky. Neumite to nekdo spravit? Pravdepodobne by to potrebovalo nejak zaridit, aby byl nahore, kde to je rozpadle, stejny kontakt jako na druhe strane.

    [ Zpět ]
    Datum: 26.03.2013
    Autor: lucierut
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Zkus se poptat ve firmě GES
      http://www.ges.cz/cz/praha/
      Běžně dělají repase akubloků a bodují můstky k akumulátorům. Třeba si s tím poradí.

      [ Zpět ]
      Datum: 26.03.2013
      Autor: ronda
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        Dik, zeptam se tam. Je mi lito vyhodit neco, co jde nejspis opravit.

        [ Zpět ]
        Datum: 26.03.2013
        Autor: lucierut
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        Já raději Avacom.

        http://www.avacom.cz/servis--repase

        [ Zpět ]
        Datum: 26.03.2013
        Autor: Hrabosh
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          Těch firem bude určitě mnohem víc. Já mám přímou a dobrou zkušenost s Gesem. Jak ale koukám na tu fotku, to vypadá jako vytržený (a přetržený) ten plochý vodič. No, nevím nevím...

          [ Zpět ]
          Datum: 26.03.2013
          Autor: ronda
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Neumim. Ja bych se stavil tady: http://www.led-expert.cz/ledshop/eshop/13-1-LED... - snad to budou mit skladem.

      [ Zpět ]
      Datum: 26.03.2013
      Autor: Murphy
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        Mam jeste jeden akumulator, obcas se hodi dva, ale ted uz je dlouho svetlo, tak to zvladnu s jednim a nastesti to neni akutni. Uz tak musim dnes zaridit nekolik veci a jsem rada, ze to stiham.

        [ Zpět ]
        Datum: 26.03.2013
        Autor: lucierut
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      proč? to vyhodíš a budeš mít nechráněnej...

      [ Zpět ]
      Datum: 27.03.2013
      Autor: brum
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    http://www.stream.cz/peklonataliri/802938-peklo...
    to sou věci!

    [ Zpět ]
    Datum: 27.03.2013
    Autor: brum
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Jsou, je to tak a nejen u potravin.

      [ Zpět ]
      Datum: 27.03.2013
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        Už teď, když se chystají zavřít na 4 měsíce hraniční přechod D. Poustevna - Sebnitz přemýšlíme, jak budeme řešit nákupy potravin. Překvapivě obchodní řetězce v Rumburku nám z toho nějak vypadávají.

        [ Zpět ]
        Datum: 28.03.2013
        Autor: petrp
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          Co se děje, že Vám na takovou dobu zavřou přechod? Komplet nová silnice?

          Poslyš a nejde to vzít někde v Karolinině údolí přes potok a po tý asfaltce z druhý strany hranice?
          Autem by se adlo popojet do mikulášovic a jet přes Tomášov ne?
          A u tebe mi přijde ale nejjednodušší prostě sednout na vlak...
          Chceš půjčit nákladní vozík za kolo?

          [ Zpět ]
          Datum: 28.03.2013
          Autor: Jurimír
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                 

            Rekonstrukce opěrné zdi v Böhmische Straße (to je ta od hranic podél potoka). Jak jsem dneska zjistil, pro cyklisty zůstane cesta otevřená.
            Vozík mám, jednostopý, děkuji za nabídku. Jen se ho budu muset naučit tahat za lehem.

            Ono se trochu spekuluje, jestli to uzavření není testovací balonek pro nějaké uzavírání hranic kvůli zvýšené kriminalitě. Protože když se člověk podívá na mapu, lehce zjistí, že objízdnou trasu lze vymyslet poměrně jednoduše.
            Nehledě na to, že když v roce 2008? dělali kanalizaci, tak se BöhmStr. také objížděla.

            Cesta Karolininým údolím je "prošláplá",
            http://www.mapy.cz/s/6GAz
            ale je tam problém s kolem na těžko.

            [ Zpět ]
            Datum: 28.03.2013
            Autor: petrp
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                   

              To je až daleko, já myslel, jestli to nejde přes čáru někde u těch rybníků, ale i tahle cesta je fajn.

              Jsem zvědavej na reference náš typ lehokola se zadní kyvkou a jednostopej vozík. Hoza Galla s tím byl v Albínii a říkal, že při větších rychlostech už to hodně rozhazuje zadek a nedá se to urdžet... Nemám osobně vyzkoušeno, ale právě proto, jsem kdysi kupoval ten dvoukolový.

              [ Zpět ]
              Datum: 28.03.2013
              Autor: Jurimír
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                     

                Aha, to mě nenapadlo, že vlastně ta zadní náprava se chová jinak než jsem zvyklý ze zábradlí.
                Jinak větší rychlosti u mě nehrozí, pokud není větší rychlostí 20 km/hod.

                [ Zpět ]
                Datum: 28.03.2013
                Autor: petrp
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        http://www.vitalia.cz/galerie

        [ Zpět ]
        Datum: 28.03.2013
        Autor: AV
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Nevíte, jestli někde není prostý přepis těchto pořadů.
      Jsou to leckdy zajímavé věci, ale nemůžu na to koukat.
      Pro mě je to peklo na obrazovce:-((

      [ Zpět ]
      Datum: 28.03.2013
      Autor: Lanna
      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    Už několik dní mě ničí silný protivítr, co mám cestou z práce domů. Jsem z toho servanej, to, co normálně jezdím na nejtěžší převody, tyhle dny jezdím na střední převodník + velký pastorek a i tak někdy nemůžu... :-)

    [ Zpět ]
    Datum: 28.03.2013
    Autor: Airline
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Z toho si nic nedělej, taky po zimě jezdím mnohem lehčí převody a mám protivítr i když se ani lísteček nepohne...

      [ Zpět ]
      Datum: 28.03.2013
      Autor: ronda
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    http://neviditelnypes.lidovky.cz/pravo-jak-jsem...

    Zajímavý test, můžete udělat ultralevicový případně internacionálněkomunistický web, šířit tam hnus (viz např článek o smrti Václava Havla) a nikdo vás nebude popotahovat i když porušujete zákon o propagaci a podpoře hnutí.
    Ovšem když ten samý web nalinkujete na web, který navenek se tváří ultra na nacionálněsocialistické bázi, tak jste hned v hledáčku našeho práva.

    Přitom ultralevice jako ultralevice.

    [ Zpět ]
    Datum: 29.03.2013
    Autor: újezďák
    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Je to hrozný, že ta sebranka ještě není zakázaná. Z moci úřední z nepochopitelných důvodů nikdo sám nic nezačne a musel by se najít někdo solidní s dobrou podporou politicky vlivnějších lidí a musel by se vydat na dlouhodobý boj aby dosádl nějakého citelnějšího úspěchu.

      [ Zpět ]
      Datum: 29.03.2013
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        To by museli zakázat sami sebe, mnohým nedocházi to že tam jsou ti sami lidé co před r89 a komanč komanče nezruší.
        Dokud ta rudá sebranka nevymře tak bude otravovat. Ti politicky vlivní jsou právě oni bývalí komunisté jenž jsou rozlezlí ve všech stranách.

        [ Zpět ]
        Datum: 30.03.2013
        Autor: Bobbob
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          A s tou sebrankou všichni pose.ové, kteří kryti anonymitou (popř. davem) jsou radikální. Pokud by byli z davu vytaženi, zjistilo by se (tvrdili by), že to tak nemysleli, že to ti druzí ...

          [ Zpět ]
          Datum: 30.03.2013
          Autor: AV
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                 

            Tihle typkove vetsinou pak tvrdej, ze ani nevedi, jak to mysleli.

            [ Zpět ]
            Datum: 30.03.2013
            Autor: abernathy
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        Jak bys, pri vousu Prorokove, chtel zrusit parlamentni stranu? Jedine usporadat Kristallnacht. Probud se. :-)

        [ Zpět ]
        Datum: 30.03.2013
        Autor: abernathy
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          Za Husáka se říkal ten, asi ho pamatuješ:

          Kdy bude u nás dobře?
          Až tu budou jen dvě vrtsvy.
          Vrstva komunistů a vrstva vápna.

          [ Zpět ]
          Datum: 30.03.2013
          Autor: Jindra8526
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                 

            Co bylo před socialismem?
            Všechno
            :)

            [ Zpět ]
            Datum: 30.03.2013
            Autor: újezďák
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                 

            Chybi ti tam jedna vrstva. Tech, co byli "u komunistu".

            [ Zpět ]
            Datum: 30.03.2013
            Autor: abernathy
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                   

              Jako že se na znásilnĕní nepodíleli, nešukali, jen té chudince drželi nohy?

              Tak ti byli nejhorší.

              [ Zpět ]
              Datum: 01.04.2013
              Autor: Jindra8526
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          Nečteš napsané :-) Svaz mladách komunistů Československa není parlamentní stranou, je to ultralevicová zmagořelá a hodně nebezpečná zběř. Tohle mělo být zakázané už dávno.

          [ Zpět ]
          Datum: 30.03.2013
          Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                 

            Hele, přestaň se navážet do nás, kteří jsme pracovali, aby tys mohl studovat!
            Mohli bychom tě taky zakázat ...:P

            [ Zpět ]
            Datum: 30.03.2013
            Autor: AV
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
            • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                   

              Pokuď by to zakazování šlo jako se zakazováním komunistů a těchle exotů, tak o svojo budoucnost nemám obavy.

              [ Zpět ]
              Datum: 30.03.2013
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                     

                8-)))

                [ Zpět ]
                Datum: 30.03.2013
                Autor: AV
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                   

              Placené školství je jediná odpověď :)

              [ Zpět ]
              Datum: 31.03.2013
              Autor: újezďák
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
              • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                     

                a až ti děti dorostou do středoškolního věku, budeš se divit, který že debil takovou zhůvěřilost vymyslel ...

                [ Zpět ]
                Datum: 31.03.2013
                Autor: AV
                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                       

                  Už tam jsou.
                  Takže vím, že stejně platím i bezplatné školství jako mourovatý.
                  A možná by moje děti pak už nemusely poslouchat tyhle trapný narážky o tom, že jiní museli makat ( krome jejich rodičů) aby si ony mohly vychodit školu.... prostě by řekly, já ( táta) jsme to zaplatili a jděte laskavě do zadele:)

                  Navíc vzpomeň si prosím, jak doktoři prostě oznámili, že klidně půjdou léčit do světa, když jim tady nedáme platy ústavních soudců nebo ředitelů malých fabrik.
                  Víš kolik lidí se prostě po škole zadara přesune do lépe placených ekonomik ?

                  Vím že jsi tamto myslel jako špílec, ale stejně , nějaká forma platby je už potřebná...

                  [ Zpět ]
                  Datum: 31.03.2013
                  Autor: újezďák
                  Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                         

                    Hmmm a kdo bude dělat řemeslo? Průmyslováci, manažeři nebo, nedej Bože, vysokoškoláci?

                    [ Zpět ]
                    Datum: 31.03.2013
                    Autor: AV
                    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                           

                      Tomu nějak nerozumím.
                      Jak kdo, no přece ti kdo nebudou chtít platit za školy :)

                      [ Zpět ]
                      Datum: 31.03.2013
                      Autor: újezďák
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                             

                        Řekneš o svém dítěti, že je hloupé, že není schopné udělat ¨lepší´ obor popř. maturitu? Asi ne, že.
                        V rodinách, kde je jen jedno dítě:"... proč by nemohl studovat, když ho přijali? Platím snad dost, aby mu to dali ..."
                        Co s takovými absolventy? Jsou ´studovaní´, ale nic pořádně neumějí, pro manuální práci se ´nenarodili´, však jsou ´studovaní´...
                        ... a rodiče se dále domnívají, že jejich potomek, který má horší známky než sousedovic kluk, je o hodně chytřejší (a bude úspěšnější) než ten sousedův debil.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 31.03.2013
                        Autor: AV
                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                               

                          V tom máš ve všem pravdu, ale...
                          Není to právě kvůli tomu, že jsou vysoké školy "zadarmo "?
                          Třeba by pak, při nějaké platbě, ubylo zbytečných absolventů.

                          Pamatuji si, že se tady hlásalo že musíme být v procentech VŠ absolventů alespoň jako Španělsko.
                          No a co se děje ve Španělsku dnes ? Většina mladých co tam vystudovala VŠ je nezaměstnaná a místa pro ně prostě nejsou a hned tak nebudou.
                          Situace je tam nyní už dostatečně zoufalá na to, že tam třeba velké automobilky opět chtějí stavět montážní pásy na auta, předpokládám tedy, že budou mít tu nejvzdělanější dělnickou třídu v EU :(

                          [ Zpět ]
                          Datum: 31.03.2013
                          Autor: újezďák
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                 

                            Které automobilky? SEAT asi ne.
                            http://cs.wikipedia.org/wiki/Kategorie:%C5%A0pan%C4%9Blsk%C3%A9_automobilky
                            některá z tutěch?

                            [ Zpět ]
                            Datum: 31.03.2013
                            Autor: AV
                            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                   

                              Ne ale jejich tatíček Wolskvagen kousek od Pamplony chce stavět fabriku za 785 milionů euro.
                              Renault(přesun z Francie po neskutečných ústupcích španělských odborů v otázkách mezd, to má asi Hollande radost ) a Ford ( přesun továrny z Belgie do Valencie )jsou další.

                              Zajímavý je, že tam teď chtějí manuální pásovou výrobu po té, co tolik investovali do vzdělání...

                              [ Zpět ]
                              Datum: 31.03.2013
                              Autor: újezďák
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                 

                            U nás to bude podobné. Nejen v naší firmě zoufale sháníme někoho k mašinám, na různých úrovních, od konvenčních po CNC. Řemeslníci prostě nejsou. Firmy si je mezi sebou lanaří. A placený jsou ty místa slušně. Jenže kancl je kancl. Ale tam se holt všichni nevejdou...

                            A k tomu placení - ono vyučení taky není leckdy úplně zadara, prvotní možná jo, ale různá rozšíření, proškolení a zkoušky. Někde to platí zaměstnavatel, ale pro lepší pozici při vyjednávání o pozici a plat je lepší už s tím přijít.
                            No a třeba takovej druhej výučák - ŘP C+E a profesák ? Mázneš několik desítek tisíc s perspektivou dělnického platu. Proti tomu je návratnost vysokoškolsého školného sranda.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 31.03.2013
                            Autor: ronda
                            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                           

                      A proč by průmyslováci nemohli dělat řemeslo? A pokud to bude nějaký specializovaný obor náročný i na teoretické znalosti, tak proč ne i vysokoškoláci, uměl bych si to i docela dobře představit.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 31.03.2013
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                             

                        Na CNC jistě, pár jich (dobrých) znám.
                        Ale zámečníky, svářeče, zedníky, instalatéry, rozvoďáky, ševce ..?
                        V těch řemeslech se vyskytovali jen za socíku (ti neprověření 8-) )

                        [ Zpět ]
                        Datum: 31.03.2013
                        Autor: AV
                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                               

                          A proč by se vysokoškolák nemohl věnovat ševcovině a specializovat se třeba na ruční nebo poloruční a specielní obuv? Proč ne třeba elektrikář a ani zámečník nemusí jen stát u ponku a hoblovat kusy železa, ale může se věnovat specielní výrobě a mechanismům a tam všude mimo manuální zručnosti se mu určitě hodí i teoretické znalosti z VŠ. Vždyť takoví chyrurgové to nejsou nic jiného než specielní řemeslníci a u nic je dokonce předepsané VŠ vzdělání. A snad všichní kvalitní chyirurgové mají vynikající manuální řemeslnou zručnost.
                          Pořád je tady hloupě zažité, že když má někdo VŠ vzdělání tak přece nebude "dělat rukama" a bude dělat jen "pána".

                          [ Zpět ]
                          Datum: 31.03.2013
                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                 

                            Nojo, takovej chYrurg, to je vlastně něco jako švec, jen šije trochu jinou kůži.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 31.03.2013
                            Autor: ViktorA
                            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                         

                    Někteří, a není jich málo, vysokoškoláci v kanceláři na mě působí dojmem že nejsložitější nástroj který zvládnou ovládat je krumplex a lopatex.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 31.03.2013
                    Autor: Hrabosh
                    Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                           

                      Naprostý souhlas.

                      Vy se překonáváte, dávám plusový bod!

                      Dnes již druhý :)

                      Ale máte kliku, že to není na diskusi cyklopalmovky, který za velmi podobnou povšechnou narážku na kvalitu části VŠ, smazal příspěvek..

                      [ Zpět ]
                      Datum: 31.03.2013
                      Autor: újezďák
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                 

            Mas pravdu, ujezdakuv prispevek jsem necet. Ale jen proto, ze jsem se naslepo spolehl na obvyklou idiomatickou kvalitu jeho prispevku.

            [ Zpět ]
            Datum: 30.03.2013
            Autor: abernathy
            Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Inu, cožpak nevíš na čem se u nás vyhrávají volby?

      [ Zpět ]
      Datum: 29.03.2013
      Autor: Lanna
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    Nenažranost církve
    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/297724...

    [ Zpět ]
    Datum: 31.03.2013
    Autor: Bobbob
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      „Materiální potřeby lidí v nouzi dokážou podstatně lépe uspokojit jiné organizace než TOP 09, popř ODS,“ píše se ve výzvě.
      ... místo církve můžeš doplnit jakéhokoli "otesánka" - nenažránka ...
      8-)

      [ Zpět ]
      Datum: 31.03.2013
      Autor: AV
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Hm, tak to se Právu skutečně zase povedlo...pěkný svinstvo

      [ Zpět ]
      Datum: 31.03.2013
      Autor: újezďák
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        Už není Rudé, ale ten duch zůstal.

        [ Zpět ]
        Datum: 31.03.2013
        Autor: ViktorA
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Když to píšou na Novinkách, tak to je určitě pravda.
      Koneckonců církev skutečně není charitativní organizace.

      [ Zpět ]
      Datum: 31.03.2013
      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        Konec konců proč se netopit v přepychu z darů pomýlených oveček že.

        [ Zpět ]
        Datum: 31.03.2013
        Autor: Bobbob
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          Lelek má pravdu, církev má své charitativní organizace ale sama není charitativní organizací.
          Každá česká diecéze a i arcidiecéze má svou vlastní charitu, je jich myslím 8 a k tomu je jedna navíc, která se stará o přestárlé duchovní a sestry řeholnice..
          Církevní charity vznikly dávno před laickými.
          Pokud si dobře pamatuji, tak například po zrušení nemocnic a charit komunisty měly civilní nemocnice velké problémy převzít jejich agendu a i kvůli tomu se značná část řádových sester vyhnula internaci, prostě je komunisti potřebovali...

          [ Zpět ]
          Datum: 31.03.2013
          Autor: újezďák
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          Vždyť jim nic dávat nemusíš.
          Lidská závist je hrozná vlastnost, když někdo něco chce dát, tak proč by nemohl.

          [ Zpět ]
          Datum: 31.03.2013
          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    Změna času, klasika náš nejmladší před malou chvílí přišel s tím, že se už vyspal...
    Každý rok je to stejný, děti pobíhají po baráku a člověk je 2x za rok několik dní jako přeraženej jen aby se podporoval dojem, že jsme někde něco ušetřili.

    [ Zpět ]
    Datum: 31.03.2013
    Autor: újezďák
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Však jo, už aby dostali rozum a po vzoru Ruska nechali jen jeden čas, tu letní verzi.

      [ Zpět ]
      Datum: 31.03.2013
      Autor: ronda
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        Mám ale dojem, že právě letní čas je ten nepůvodní ?

        [ Zpět ]
        Datum: 31.03.2013
        Autor: újezďák
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          No právě a určitě ten výhodnější, odpoledne je dýl světlo.

          [ Zpět ]
          Datum: 31.03.2013
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          Původní nebo nepůvodní, je to jen konvence. Astronom to možná od něčeho odvozuje a má to pro něj nějaký hlubší význam, ale pro nás ostatní je to fuk, důležitý je co vyhovuje.

          [ Zpět ]
          Datum: 31.03.2013
          Autor: ronda
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                 

            Asi je to fík, důležitý je, aby se to neměnilo.
            Navíc díky příbuzným po světě vídím, že máme bordel v konektivitě na skype, protože se to nemění naráz o celým světě, ale úplně šíleně během asi jednoho měsíce... čili ty mezery jsou chvíli větší ...

            [ Zpět ]
            Datum: 31.03.2013
            Autor: újezďák
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      taky mě to každý rok dvakrát nasere :-(

      [ Zpět ]
      Datum: 31.03.2013
      Autor: Jurimír
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        Mě to historicky potěšilo jednou, kdysi nám to přidalo 1 hodinu pobytu na hotelu s manželkou :)

        [ Zpět ]
        Datum: 31.03.2013
        Autor: újezďák
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          To už tady bylo ! V hodinovým to potěší dvakrát :-)

          [ Zpět ]
          Datum: 31.03.2013
          Autor: ronda
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                 

            Nu člověk je sklerotik, ale tenhle byl takovej 24 hodinovej :)

            [ Zpět ]
            Datum: 31.03.2013
            Autor: újezďák
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    http://www.youtube.com/watch?v=EM31myP0tqE

    [ Zpět ]
    Datum: 01.04.2013
    Autor: AV
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    Mam uz aspon dve hodiny hlad, nemam doma nic, co by se dalo jen tak sezrat, a jsem lina si uvarit. Jedine, co me uklidnuje, je, ze na skialpech jsem mela po celodennim vyletu na krajic chleba a dve sladke tycinky hlad mnohem vetsi.

    [ Zpět ]
    Datum: 01.04.2013
    Autor: lucierut
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      přestěhuj se blíž a můžeš občas zaskočit na večeři, já vařím rád a pro návštěvu ještě radši ;-)

      [ Zpět ]
      Datum: 01.04.2013
      Autor: Jurimír
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        A umí to!

        [ Zpět ]
        Datum: 01.04.2013
        Autor: petrp
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        K Tobe bych na pokec a veceri zasla rada, ale je to holt 50 km. Dnes bych dokonce mohla pozvat i ja Tebe. Nakonec jsem totiz upekla brambory s olivovym olejem, dobromysli, paprikou a kminem a nasla v lednicce pullitru kefiru. Kdyz jsou doma deti, mam prece jen trochu vic motivace varit, ale dorazi az zitra. Ja je nemit, tak jim nejspis strasne nepravidelne a nezdrave. Varim rada, jen me to nebavi jen pro sebe.

        [ Zpět ]
        Datum: 01.04.2013
        Autor: lucierut
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          Přijde Matka Tereza do nebe, Svatý Petr jí otevře bránu, ubytuje jí a jako první večeři podává párek s chlebem a hořčicí. Matka Tereza si říká: "No párek s hořčicí - nic moc, ale co se dá dělat." Druhý den ke snídani je opět párek s hořčicí, opakuje se to i k obědu a večeři. To už Matka Tereza nevydrží a říká: "Svatý Petře, já jsem celkem skromná osoba, ten párek s hořčicí, ono to není špatné jídlo, ale pořád? Nebylo by tam něco jiného? Koukni dolů do pekla, jak si tam debužírují." Svatý Petr na to: "To je těžké, pro dva se nevyplatí vařit..."

          [ Zpět ]
          Datum: 01.04.2013
          Autor: ronda
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          kefír nerad, ale jinak jo, to bych si dal asi rád.

          Já jsem teď dojedl červenu rýži se sušenýma houbama (skoro půl na půl), trochou hřebíčku a "kořením na rýži od pana Wonga" (fakt se to tak jmenuje) když se t dovařilo, přidal jsem střídmě sojovku a nestřídmě olivový olej, osolil a přidal narobno černý olivy.
          Kdybys bydlela blíž, mohlas mít taky. Teď mám na zítra k obědu ještě já:-)

          Hele ve vsi prodávají dva baráky. Jeden je s číslem 1, tedy asi nejstarší dochovalý ve vsi. A druhý si postavil pan Theodor Pištěk (ten herec z filmů pro pamětníky) Mladej Pištěk (ten co dostal Oskara za kostýmy Amadea) si postavil před lety svůj o kousek dál a další dědici to asi nechtějí. Je dlouho prázdný a začíná to na něm být vidět, třeba by nebyl tak drahý. A děti by to měli blíž za tatíkem. Popřemýšlej ;-)

          [ Zpět ]
          Datum: 01.04.2013
          Autor: Jurimír
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                 

            Jenze tatinek v tydnu deti nehlida a mela bych to daleko k mame a sestre, to nebude dobry napad. I kdyz samozrejme ty vecere od Tebe, to je velke lakadlo. :-)

            [ Zpět ]
            Datum: 01.04.2013
            Autor: lucierut
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                   

              Tak máš s večeřema smolíka :-)

              [ Zpět ]
              Datum: 01.04.2013
              Autor: Jurimír
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    vytočila mě ta drzost i ten samotný fakt, že debilové kradou kabely.

    http://www.novinky.cz/krimi/297766-zlodeji...

    [ Zpět ]
    Datum: 01.04.2013
    Autor: Jurimír
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Možná je to dobře.

      Pokud se divíš proč, tak pořád doufám, že je to ta poslední kapka, pak se s tím začne něco dělat. Mnoho let jsme tady okrádáni zloději kovů, pořád se mluví o tom, že by se měl omezit výkup a nic se neděje. Pořád si říkám, že když se to stane na tak významném místě a ne někde kdesi za hranicemi Velké Prahy, tak se třeba ledy pohnou.
      (Ale zase tak moc tomu nevěřím. :(( )

      [ Zpět ]
      Datum: 02.04.2013
      Autor: petrp
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        On snad teoreticky omezen je, otázka je, jak je to s praktickou aplikací.
        Kdysi jsme mívali ve svahu za barákem malý vinohrad; pak jeden rok vymrznul a manžel uoudil, že už se mu nechce ho obnovovat, takže ustříhal dráty a odvezl do sběru.
        Asi za dvě hodiny u nás zvonil policista a chtěl doložit původ odevzdaného kovu.

        [ Zpět ]
        Datum: 02.04.2013
        Autor: Ifča
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          Bylo nařízení, že každý, kdo odevzdává barevné kovy, musí prokázat svoji totožnost OP (možná platí dosud, nevím).
          Přijel človíček s odstřižky měděného plechu. Zváženo - 3 kila. Občanku! Nemám. Tak to vám nemůžu dát plnou cenu .. a dohodnou se na třetině, protože ten ve sběrně podstupuje riziko, že bude průšvih.
          Takže - jmenovky z Terezína, urny s popelem - nelze dohledat, kdo je odevzdal. Postih? Nenech se vvysmát ...

          [ Zpět ]
          Datum: 02.04.2013
          Autor: pavka
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                 

            nebuď pesimista...

            Doufám, že zloděj oslepne a zemře, věří kněz

            Bohoslužbu Jaluška nevynechal ani 24. prosince 2012. "A pokud mě nohy unesou, přijdu na hřbitov ve Skaláku i letos. Jen tam budou chybět jména dvaceti mých kamarádů," poznamenal Jaluška. "Doufám, že zloděj si za peníze, co dostal za kovové desky, koupí metylalkohol, vypije ho, oslepne a zemře. A jestli existuje peklo, tak že tam skončí."

            Zdroj: http://liberec.idnes.cz/kradez-kovovych...

            [ Zpět ]
            Datum: 02.04.2013
            Autor: Hrabosh
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                 

            A to se ještě musíš modlit, aby ti toho šmejda co ti ukradne okap nechytili.
            Protože pak tim dle moudrého českého zákona, on plní jen v ceně kovu a vůbec né v ceně materiálu a práce.
            Stalo se známému a ten člověk mu to platí po dvacetikoruně měsíčně....

            [ Zpět ]
            Datum: 02.04.2013
            Autor: újezďák
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        Hele tady kradli kabely zabezpečovačky vlaků hned vedle Hlavního nádraží a udělali generální stop celému středočeskému kraji a Praze a co myslíš, že se stalo ?
        Zrychlí přechod na optiku...

        [ Zpět ]
        Datum: 02.04.2013
        Autor: újezďák
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    http://zpravy.idnes.cz/lide-v-ghettech-zivori...

    [ Zpět ]
    Datum: 04.04.2013
    Autor: Joe-CUBE
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      čekajínadávky:(

      Sledujeme totální selhání státu.

      Stát, který se převážně chová jako v následném linku a bazíruje na π.....´.. nemůže čekat, že někdy něco takového vyřeší.

      http://www.infobaden.cz/2011/09/18/ceska-vlada...

      3kroky :
      první vynucení školní docházky
      druhé je odstřihnutí penězovodů ubytovatelům
      třetí je nulová tolerance veškerých přestupků, třeba jako v NY a nucená práce ve spojení s bodem jedna jako podmínka dávek.

      [ Zpět ]
      Datum: 04.04.2013
      Autor: újezďák
      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        1. krok je špatný krok.
        Víš kolik bychom měli nezaměstnaných vysokoškoláků?

        [ Zpět ]
        Datum: 04.04.2013
        Autor: AV
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          Tak nemyslím zrovna až na VŠ..., ale asi né víc než mají ve Španělsku, Itálii nebo Řecku....
          Navíc si myslím, že nezaměstnaný VŠ nepřijde stát na tolik, co ho stojí dnešní masivní a nekontrolované prohazování peněz skrz sociálně slabší do kapes sociálně silnějších.

          Opravdu netuším, proč tenhle stát má naplňovat potřebu sociální rovnosti tím, že hotovostním a nemovitostním úžerníkům, často ze stejné skupiny jako jsou sociálně slabší, poskytuje nezastropované a nehorázné výdělky formou výplaty sociálních dávek jejich klientům.

          [ Zpět ]
          Datum: 04.04.2013
          Autor: újezďák
          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          A máš pocit, že je jich snad dneska málo?!?

          Spíš mě na tom kroku vadí jakási "degradace vzdělání". A to ze všech stran, tj. u těch, co jej poskytují, co jej získávají i těch, co jej požadují...

          [ Zpět ]
          Datum: 05.04.2013
          Autor: radka
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    Podle kritiků schválené novely je státem připravovaná výše poplatku až šestkrát vyšší, než jsou skutečné náklady na recyklaci. Mnozí majitelé elektráren jej navíc údajně zaplatí podruhé, protože recyklaci už prý uhradili při nákupu panelů.

    http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/podnikani...

    [ Zpět ]
    Datum: 05.04.2013
    Autor: lucierut
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Vzhledem k tomu kolik je zde rozpadlých opuštěných staveb, nemyslím si že to se solárními elektrárnami dopadne jinak bez ohledu na to jak a komu byl zaplacen poplatek za recyklaci. :(

      [ Zpět ]
      Datum: 05.04.2013
      Autor: petrp
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        Tak vime, jak se zachazi s doslouzilou elektronikou. Zajimalo by me, kolik setrivych zarovek lide jen tak hodi do popelnice. Jinak mi spis jde o to, ze to stat resi s tim poplatkem za recyklaci solarnich panelu dost uchylne.

        [ Zpět ]
        Datum: 05.04.2013
        Autor: lucierut
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          No úchylně to vyřešil už v okamžiku kdy pustil solární panely ze staveb na zem.

          Moc dobře si pamatuju, jak se barvitě popisovalo, že pod panely se bude tráva zelenat a ovečky popásat aby to neslo přírodě užitek hned 2x.

          Realita ?

          Pěkně se to pod panely kropí herbicidy aby tam nic nerostlo. Co z takové země bude až se panely za 30 let šoupnou do recyklace ???

          [ Zpět ]
          Datum: 05.04.2013
          Autor: újezďák
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    http://www.youtube.com/watch?v=hZ2NEl5fsO8
    http://www.youtube.com/watch?v=jOVj6ntbiyU

    Že je to zas nějaká mystifikace? :-(

    [ Zpět ]
    Datum: 05.04.2013
    Autor: Joe-CUBE
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    OMG! U nas se vzdy rikalo, ze dobre zbozi se chvali samo, ale nevim, jestli pod to spada vyroba takovychto agitek.

    http://youtu.be/0YjMZO4uqvk

    [ Zpět ]
    Datum: 05.04.2013
    Autor: lucierut
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      No, a to ses ještě nepodívala na první odkaz mého předchozího příspěvku :-)))

      [ Zpět ]
      Datum: 05.04.2013
      Autor: Joe-CUBE
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        A nojo, jsem nejaka zmatena. :-)

        [ Zpět ]
        Datum: 05.04.2013
        Autor: lucierut
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        Nejdou otevřít, prý "soukromé"

        [ Zpět ]
        Datum: 05.04.2013
        Autor: ronda
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          Hahaha, soudruzi mají průser:-)
          http://zpravy.idnes.cz/propagacni-video...

          Předmětné video je zde:
          http://www.youtube.com/watch?v=0YjMZO4uqvk&...

          A kdyby náhodou zase chtělo zmizet, tak ještě na pár dalších místech.

          [ Zpět ]
          Datum: 05.04.2013
          Autor: Joe-CUBE
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                 

            No a koukám, že ty záběry ze školy jsou z ústavu, který jsem navštěvoval. Kdyby tam natáčeli porno, nehnu brvou, i to se někde točit musí, ale proč zrovna reklamu na EU???

            [ Zpět ]
            Datum: 05.04.2013
            Autor: Joe-CUBE
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                 

            Ten "zkusenejsi mladik" by se nechyt ani v besidce zvlastni skoly, je ze vsech nejtopornejsi a nepresvedcivej. Takhle nejak u nas zacinali pred dvaceti lety s reklamou na Vizir.

            [ Zpět ]
            Datum: 12.04.2013
            Autor: abernathy
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Plná verze. Podívejte, co se točí za naše peníze:
      http://www.youtube.com/watch?v=BbLHBuVpixc

      http://www.lupa.cz/clanky/ze-sverazneho-videa...

      [ Zpět ]
      Datum: 12.04.2013
      Autor: Joe-CUBE
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    Poslanci za ODS Boris Šťastný a Jiří Skalický chtějí prosadit pozměňovací návrh k zákonu o reklamě, který nemá s léky a jejich užíváním jinak nic společného. A jejich návrh zakonzervovává fakt, že o lécích pro pacienty budou do budoucna rozhodovat právě jen zdravotní pojišťovny a jejich ekonomické zájmy.

    http://zpravy.idnes.cz/o-vhodnem-leku-rozhodne...

    [ Zpět ]
    Datum: 09.04.2013
    Autor: lucierut
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    Nemohl by uz konecne byt v ceske vlade taky nekdo s prirozenou inteligenci?

    Sesroubujeme trh prace milionem predpisu, zkomplikujeme podnikani spoustou nesmyslu a pak budeme dotovat firmy a zacinajici podnikatele. Uzasne!

    "Státní dotace na mzdy mladých zaměstnanců, příspěvek na zkrácené úvazky, 40-80 tisíc korun státního příspěvku pro začínající podnikatele."

    Dostavba Temelinu prioritou me taky desne tesi. A slevnovani elektriny velkym podnikum mi taky smysl moc nedava.

    http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku...

    [ Zpět ]
    Datum: 09.04.2013
    Autor: lucierut
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      No je to asi míněno tak, že v Německu podniky valnou většinou neplatí dotace na zelený proud a platí jen domácnosti , kdežto u nás to musí platit jak domácnosti tak podnikatelé a velké podniky, ergo kladívko mají vyšší náklady než konkurence a o to zaměstnají míň lidí... vem si takové české stříbro, tedy sklárnu co asi má dělat, když jim většinu růstu nákladu dělá jen to, že platí za proud jako mourovatí ?

      No a co mě dnes vytočilo ? Němci(státní KfW bank )si u švýcarských výzkumníků zadali studii zda se vyplatí zateplení nutné kvůli odchodu z jaderné energie vedoucí k plánovaným 80 procetním úsporám na vytápení budov.
      Milým švýcarům vyšlo, že se zateplení budov tak nějak do roku 2050 nezaplatí.
      Investice 838 miliard euro versus přínosy 370 miliar euro.
      KfW výsledky odmítla s tím, že se budovy musí stejně rekonstruovat a náklady nebudou 838 miliad ale o 270 miliard méně.... no mě to s přínosy 370 miliard pořád nevychází... :(

      [ Zpět ]
      Datum: 09.04.2013
      Autor: újezďák
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        U nás se zateplovaní budov vyplácí.

        http://www.chytraenergie.info/index.php/chytra...

        [ Zpět ]
        Datum: 09.04.2013
        Autor: Hrabosh
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          Máte bod, děkuji za informaci , že to určitě děláme chytřeji než v Německu.

          Ono je to i tím, že u nás jsme od roku 1990 uspořili víc CO2 než v Německu ( při přepočtu na obyvatele), jsme tedy určitě mnohem ekologičtejší něž němci a navíc nám zbývá hodně emisních povolenek, které výhodně prodáváme na trhu a z toho platíme úspory.
          Němci nemají tolik zelených povolenek navíc, protože momentálně spouštějí nejvíc uhelných elektráren a povolenky si musí kupovat a to i od nás, ekologicky rozvinutých čechů.

          A to mě skutečně moc těší.

          [ Zpět ]
          Datum: 09.04.2013
          Autor: újezďák
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                 

            Cesi zatepluji snad nejvic v cele EU, ale ponekud se obavam ambic na zatepleni skoro kazde budovy, protoze kdyz se ty pekne clenite fasady starych budov oplacaji polystyrenem, nebude to nic moc.

            Ja osobne v zadnem pripade nechci bydlet v dokonale zateplenem dome zavislem na rekuperaci.

            [ Zpět ]
            Datum: 09.04.2013
            Autor: lucierut
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                   

              Bod
              Výrobci sava mají pré :(

              [ Zpět ]
              Datum: 09.04.2013
              Autor: újezďák
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          No jasně, "Chytrá energie" - to je vskutku objektivní a nezávislý zdroj.

          [ Zpět ]
          Datum: 10.04.2013
          Autor: ViktorA
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                 

            Čekal jsem kdo si na to naběhne. Nezklamal jsem se. Příště by ses alespoň mohl podívat o čem se na té stránce píše.

            [ Zpět ]
            Datum: 10.04.2013
            Autor: Hrabosh
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
            • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                   

              Však jsem se díval. Bláboly - jako obyčejně.

              [ Zpět ]
              Datum: 10.04.2013
              Autor: ViktorA
              Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                 

            Jo a jinak- netřeba vůbec jakkoliv argumentovat. Stačí fláknout nějakou ideologickou floskuli obsahující zaslepené fanatiky a rázem máme po starostech s vyvracením.

            [ Zpět ]
            Datum: 10.04.2013
            Autor: Hrabosh
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
            • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                   

              Ano, v tom bych souhlasil. Materiály k "chytré energii" jsou ideologických floskulí plné, fakta a čísla v podstatě žádná.

              (Co mne vytáčí je například fakt, že někdo vykládá o ekonomické výhodnosti čehosi, co by si bez dotací nikdo nepořídil, protože se to opravdu nezaplatí)

              [ Zpět ]
              Datum: 10.04.2013
              Autor: ViktorA
              Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
              • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                     

                Ta studie Ti přijde číselprostá? Hmmm.

                [ Zpět ]
                Datum: 10.04.2013
                Autor: Hrabosh
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                       

                  Tak čísílek je tam naflákaných dost. Ale nějak tomu nerozumím. Mohl bys mi prosím vypíchnout celkové náklady a celkové výnosy, abych mohl jako daňový poplatník rozhodnout, zda to byla pro mne výhodná investiční akce?

                  [ Zpět ]
                  Datum: 10.04.2013
                  Autor: Joe-CUBE
                  Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          Opravdu? Okna se nám zaplatí tak za 8 let, což je hranice návratnosti, kam ještě domácnost vidí.
          Návratnost zateplení pláště budovy (panelák) je v nedohlednu.

          [ Zpět ]
          Datum: 10.04.2013
          Autor: Joe-CUBE
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                 

            Životnost plastových oken je pouhých 8 let? To bych asi měl vyměnit v bytě ta desetiletá... Ale zatím jim nic není, tak nevím. Mám je vyhodit nebo ne?

            [ Zpět ]
            Datum: 10.04.2013
            Autor: Hrabosh
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
            • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                   

              Co s tím má co dělat životnost?

              [ Zpět ]
              Datum: 10.04.2013
              Autor: Joe-CUBE
              Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                     

                Ta okna po osmi letech, poté co se investice vrátí na úsporách, už energii nešetří? Už nesnižují energetickou bilanci státu?

                [ Zpět ]
                Datum: 10.04.2013
                Autor: Hrabosh
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                       

                  Samozřejmě že šetří. Ale už se to většinou nevyplatí.
                  S energetickou bilancí státu to vůbec nemá co dělat. Energii platí spotřebitel.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 10.04.2013
                  Autor: Joe-CUBE
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                         

                    Plastová okna nebo dobře izolovaný dům se můžou hodit, až peníze budou dobré akorát tak, abychom si s nimi utřeli pudel.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 10.04.2013
                    Autor: 0iIi0
                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                           

                      Až ti před barákem zastaví tank, budeš čumět, jak rychle lze vyřídit převod nemovitosti. Nový majitel ocení plastová okna, a tobě se zas bude hodit batoh, kanystr, trvanlivé potraviny, nějaké střelivo a opevněný plácek někde v horách.
                      http://www.rozpad.cz/
                      http://postapocalypsesurvival.blogspot.cz/
                      :-)

                      [ Zpět ]
                      Datum: 10.04.2013
                      Autor: Joe-CUBE
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                             

                        Jako pravý pravičák si myslíš, že to, co drží většinu lidí v mezích slušného chování, není vrozená slušnost, ale prachy?!? ;-)

                        [ Zpět ]
                        Datum: 10.04.2013
                        Autor: 0iIi0
                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                               

                          Ne. Ale nechápu souvislost s předchozí diskusí...

                          A propos, nejsem pravičák, naopak, snažím se být důsledně středový. Myslím, že dobře vyvážená politika středu by mohla být přijatelným společenským konsensem.

                          Warning: první obrázek je agitka jedné politické strany:-)

                          [ Zpět ]
                          Datum: 10.04.2013
                          Autor: Joe-CUBE
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                         

                    Stát rozhoduje o tom zda (ne)otevřít další uhelné doly, nebo zda je ponechat jako strategickou rezervu.

                    Velký podíl dovozu energie z Ruska (zahraniční obecně) znamená bezpečnostní riziko, které je potřeba nějak řešit. Třeba (ne)výstavbou dalších produktovodů.

                    To je co? Nejde jenom o prachy.

                    A věta "Samozřejmě že šetří. Ale už se to většinou nevyplatí." je solidní oxymoron. :)

                    [ Zpět ]
                    Datum: 10.04.2013
                    Autor: Hrabosh
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                           

                      Samozřejmě, že existují způsoby šetření, které se nevyplácí. Ale to bys musel vědět něco o ekonomii, v tomto případě časové hodnotě peněz.

                      Co kdyby se mi nějaká investice zaplatila za 20 let: také by se mi vypolatila? A za 50, 100, 500 let?

                      Pro domácnosti má obvykle smysl uvažovat max. o 8-letém horizontu, v podnikání to bývá 5, někdy i jen 3 roky, podle oboru a vývoje trhu.

                      Ale tím se nezatěžuj, to je jen ideologie :-)

                      [ Zpět ]
                      Datum: 10.04.2013
                      Autor: Joe-CUBE
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                             

                        Jasně. Ti co staví hotely, kancelářské budovy, ropovody, P2P dálnice, Panamský průplav nebo dům na hypotéku očekávali a očekávají návratnost investice do pěti let.

                        Hmm. Anebo také ne. U staveb je ten horizont rentability prostě dál a spoustě lidí se to pocitově nevyplatí. Proto je dobře že stát pomáhá s motivací k úsporným řešením.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 10.04.2013
                        Autor: Hrabosh
                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                               

                          Celkem bych s tebou souhlasila v prvním odstavci. Někde jsou ty horizonty návratnosti delší, jasně.
                          Druhý odstavec chápu až po poslední větu. Spoustě lidí se to pocitově nevyplatí a PROTO je dobře, že stát pomáhá motivací? V čem je dobře, aby "stát" (tedy my všichni z daní) pomáhal některým lidem mít lepší pocit z návratnosti?

                          [ Zpět ]
                          Datum: 10.04.2013
                          Autor: Ifča
                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                 

                            Já o lepším pocitu z návratnosti nic nepsal.

                            Konstatoval jsem že že pro spoustu lidí je horizont ve kterém se investice začne vyplácet příliš vzdálená a je proto dobře, že stát pomáhá tento pocit překonat a motivuje lidi k tomu aby investovali do zateplení.

                            Zkusím to přepsat, některá důležitá slova jsi vypustila a jiná zaměnila, takže se ptáš na upřesnění něčeho co jsem nepsal:

                            Druhý odstavec chápu až po poslední větu. Spoustě lidí se to pocitově nevyplatí a PROTO je dobře, že stát pomáhá motivací K ÚSPORNÝM ŘEŠENÍM? V čem je dobře, aby "stát" (tedy my všichni z daní) pomáhal některým lidem MÍT ÚSPORNÝ DŮM?

                            [ Zpět ]
                            Datum: 10.04.2013
                            Autor: Hrabosh
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                   

                              Jo, přepsal jsi to zcela přesně tak, jak jsem to myslela.
                              V čem je to dobře?
                              Jo, pokud mi soused pomůže mít úsporný dům, je to samozřejmě pro mě dobře. Ale jako princip? V čem tohle proboha je dobře?

                              [ Zpět ]
                              Datum: 10.04.2013
                              Autor: Ifča
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                     

                                Ten program je určen pro všechny. Neboli i soused může stát (Tebe) požádat o pomoc při zateplování jeho domu. Jako princip? Co je proboha nedobrého na tom že si sousedi pomáhají?

                                [ Zpět ]
                                Datum: 10.04.2013
                                Autor: Hrabosh
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                       

                                  Aha. Pro všechny. Tak pokud dá soused na zateplení stovku mně a já jemu, tak kde je ta pomoc?
                                  A pokud to bohužel nefunguje takto, ale přes úřednictvo, které si z té stovky dvacku nechá, tak už nám ta sousedská pomoc docela dost škodí.

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 10.04.2013
                                  Autor: Ifča
                                  Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                         

                                    Jestli se Ti nelíbí žít ve státě, který nutně musíš živit, nikdo Ti nebrání se odstěhovat do nějakého nestátu. Doporučoval bych Somálsko a Eritreu. Tam Ti nikdo škodit nebude.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 10.04.2013
                                    Autor: Hrabosh
                                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                           

                                      Alternativou je vytvořit zde, na tomto území, stát efektivní a užitečný.

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 10.04.2013
                                      Autor: Joe-CUBE
                                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                           

                                      Prosím???
                                      Nějak ti uteklo, o čem teď hovoříme, ne?
                                      Nemluvíme o funkcích státu, o tom, že se bezpochyby musíme složit na soudy, školy, policii, armádu a kdovíco ještě.
                                      Mluvíme o jedné konkrétní věci. Že někteří lidé chtějí ušetřit a ty tvrdíš, že je dobře, když jim to jejich ušetření zaplatí někdo jiný. Já doteď nepochopila, PROČ je toto dobře?

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 10.04.2013
                                      Autor: Ifča
                                      Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                             

                                        Mluvíme o jedné z mnoha činností vykonávané státem.

                                        Investici jim stát nezaplatí, ale pouze na ní přispěje. Docela velkou část si musí žadatel zaplatit ze svého.

                                        Mluvme o jedné konkrétní věci. Zaměňme zateplení domu za dálnici na Ostravu. Někteří lidé chtějí dálnici na Ostravu (já ne, je mi k ničemu). A ty tvrdíš že je špatně když jim tu dálnici zaplatí někdo jiný. Já doteď nepochopil PROČ je to špatně.

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 10.04.2013
                                        Autor: Hrabosh
                                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                               

                                          Jasně, teď už se dostáváme do širších souvislostí. Kde je hranice - kolika lidem musí taková investice přinést užitek, aby se dalo považovat za rozumné, že se na to složíme "my všichni".
                                          Pro mě to, že JÁ budu mít menší faktury a VY VŠICHNI mi na to dejte, hluboko pod tou hranicí, kde bych dokázala třeba jen náznakem uvažovat o tom, že by to snad mohlo být dobře.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 10.04.2013
                                          Autor: Ifča
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                       

                                  Pro mne ne. Bydlím v paneláku, svými daněmi jsem zaplatil programy Zelná úsporám i Panel, ale na okno ani zateplení jsem nedostal ani korunu. Čili, program je pro někoho výhodný, ale pro někoho jiného nevýhodný.

                                  Přerozdělováním hodnoty nevznikají, pouze jsou odebrány tomu, kdo je vytvořil (mně), a předány tomu, kdo je nevytvořil (např. nájemníkům obecních bytů v okolí).

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 10.04.2013
                                  Autor: Joe-CUBE
                                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                       

                                  "Co je proboha nedobrého na tom že si sousedi pomáhají?"

                                  Pomoc ma byt dobrovolna. Pokud nekoho donutis k "pomoci", kterou povazuje v lepsim pripade za zbytecnou v horsim za skodlivou (coz nektere projekty zatepleni jsou), nenazyvala bych to dobrem.

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 10.04.2013
                                  Autor: lucierut
                                  Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                         

                                    Doporučil bych aplikovat funkci "Abstrakce". Například já pomáhám stavět dálnice, ačkoliv jsou mi z valné většiny k ničemu a nepotřebuji je.

                                    Tedy doporučuješ zrušit stát a veškeré daně? Protože nikdy nebudou mít všichni občané státu prospěch ze všech aktivit státu (já například nepotřebuji dálnici do Ostravy). A pokud mě stát nutí platit daně a z nich "pomáhá" moravákům stavět highway, tak to je špatně?

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 10.04.2013
                                    Autor: Hrabosh
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                           

                                      Samozrejme ze nechci zrusit stat a veskere sluzby statu, pouze mam dojem, ze by techto statnich sluzeb melo byt mene.

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 10.04.2013
                                      Autor: lucierut
                                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                       

                                  Požádat může. Rozdíl mezi pomocí a loupeží je v tom, že si mohu vybrat, zda, kdy a komu finančně pomohu.
                                  Takže to, co tu ekologisté prosazují a stát realizuje, je loupež.

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 10.04.2013
                                  Autor: Joe-CUBE
                                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                         

                                    V tom případě to provozují motoristé s dálnicemi je rovněž loupež.

                                    No tedy spíš krádež, přeci jen není přitom použito násilí.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 10.04.2013
                                    Autor: Hrabosh
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                           

                                      A co teprve kradez na solidaritu zdravotniho a socialniho "pojisteni". :-)

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 10.04.2013
                                      Autor: lucierut
                                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                           

                                      Motoristé platí spoustu daní a na dálnicích navíc dálniční známky. Lepší příklad jsou cyklisté s cyklostezkami.

                                      Ok, když se dohodneme, že stát nemá zajišťovat dopravní infrastrukturu, že ji budou zajišťovat soukromí investoři, od výkupu pozemků, po určení pravidel provozu a případný dohled nad nimi, já proti tomu nic nemám:-)

                                      Vážně myšlená (nutno posuzovat z pozice oběti) výhružka násilím je rovněž loupež. A že už bylo násilím zbaveno svobody, majetku a sociálních vazeb pěkných pár lidí - třeba jen za to, že měli na výklad nějakého daňového zákona jiný názor, než ouřada z berňáku:-(

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 10.04.2013
                                      Autor: Joe-CUBE
                                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                     

                                Protože sousedův úsporný dům je hodnota, a někdo si myslí, že bys mu na tuto hodnotu měla přispět, a má moc tento Tvůj názor si na Tobě proti Tvé vůli vynutit.

                                Vynutit si na Tobě něco, co ve skutečnosti nepotřebuješ pod záminkou nějaké společné hodnoty, to je socialismus. Pokud je záminkou nějaký "zájem" "národa", jedná se o národní socialismus, zkráceně nacismus. Pokud je záminkou nějaká ekologická hodnota, jedná se o enviromentalismus, neboli ekologismus. To jsou jen formy, princip je úplně stejný.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 10.04.2013
                                Autor: Joe-CUBE
                                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                                       

                                  Vynutit si na Tobě něco, co ve skutečnosti nepotřebuješ pod záminkou nějaké společné hodnoty, to je socialismus (například dotace na výstavbu lyžařského areálu). Pokud je záminkou nějaký "zájem" "národa", jedná se o národní socialismus, zkráceně nacismus. Pokud je záminkou nějaká Klausovi blízká hodnota, jedná se o klausismus. To jsou jen formy, princip je úplně stejný. Ergo kladívko Klaus je nácek :)

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 10.04.2013
                                  Autor: Hrabosh
                                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                               

                          To je pravda, ve výjimečných oblastech může být investiční horizont delší.

                          Ale není to případ drobného vylepšení bytu za pár desítek tisíc. Když ty peníze vydám teď, nebudu je moci užívat dalších 8 let k zkvalitnění života v jiné oblasti. Mezitím se může změnit mnoho věcí: začnu vydělávat výrazně více, spadnou ceny stavebních prací, a já byt vylepším, přičemž subjektivně mne to bude stát mnohem méně. Nebo se odstěhuji.

                          Vidíš jen jednu stranu věci, že stát někomu dá, konkrétně na Zelenou úsporám jen na přímých dotacích, 18,2 miliardy korun (v té "studii" je 11mld.). Další peníze stojí stát administrativa a kontrolní činnost kolem toho.
                          Tyto všechny peníze předtím musel stát někomu vzít. Krom toho, díky uměle vyvolané poptávce stavební firmy nemají kapacity na jiné práce, a rostou ceny stavebních prací.
                          Takže více (18,2mld. za uměle vytvořené zakázky plus navíc navýšení cen prací) vydělají podnikatelé ve stavebnictví, ale prodělají všichni, kdo potřebují v tom období nějaké stavební práce.
                          Dotacemi a přerozdělováním prostě hodnoty nevznikají, jen se přesouvají z kapes jedněch do kapes druhých.
                          Takže všechny tyto peníze pak chybí obyčejným lidem, aby si za ně koupili třeba kvalitnější potraviny, lepší vzdělání nebo delší dovolenou.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 10.04.2013
                          Autor: Joe-CUBE
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                             

                        Takze z Tveho uhlu pohledu se prakticky nikomu nevplati bydlet ve vlastnim dome ci byte, protoze se malokomu ta investice zaplati za mene nez 8 let. Na to mam ovsem odlisny nazor.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 10.04.2013
                        Autor: lucierut
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                               

                          Nepočítej své přínosy jen v penězích.

                          Skutečnost, že jsi zapsaná v katastru a víš, že z domku, kde se Tobě a dětem líbí nikdo nevystěhuje nebo ti nezačne zvedat nájem, máí taky svou hodnotu, a ta pro někoho může být velmi vysoká.

                          Čistě finančně se dnes bydlení ve vlastním vyplatí imho spíše výjimečně.

                          Mě taky na plastových oknech nepotěšila ani tak finanční úspora, jako spíše lepší izolační schopnost, pohodlnější větrání a to, že se mi v lednu nerojí probuzené v rámu zazimované berušky v obýváku:-)

                          [ Zpět ]
                          Datum: 10.04.2013
                          Autor: Joe-CUBE
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    Policie opět hledá Nikolase Badyho, mladšího z útočníků, kteří před lety brutálně mučili dvanáctiletého chlapce v Krupce. Sedmnáctiletý násilník už poosmé utekl z výchovného ústavu v děčínské části Boletice. Za útěky už byl i ve vězení, trest mu ale v lednu zrušila Klausova amnestie.
    Zdroj: http://usti.idnes.cz/utocnik-z-krupky-utekl-z...

    [ Zpět ]
    Datum: 10.04.2013
    Autor: petrp
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    Ze tady uz tejden probihaji trikrat denne nacviky cinnosti pri protijadernem poplachu. Zlaty Cesko, tam ticho po pesine.

    [ Zpět ]
    Datum: 10.04.2013
    Autor: abernathy
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Kde to jseš ? V Ósace ? Dál jim to nedoletí.

      [ Zpět ]
      Datum: 10.04.2013
      Autor: ronda
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        Doletej s tim az do Balucistanu, tam jim Al Kajda natankuje a pokracujou do Evropy.

        [ Zpět ]
        Datum: 10.04.2013
        Autor: abernathy
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Aby, přeháněj.
      Nebuť skoupý na slovo a vyprávěj.

      Jo a kup si pytlík vápna, vše ostatní je stejně na houby.

      [ Zpět ]
      Datum: 10.04.2013
      Autor: radka
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Večer mrkni na film "Vlákna", ať máš motivaci :-)

      [ Zpět ]
      Datum: 10.04.2013
      Autor: ronda
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        Vecer jdeme na pivo (uz stoji vetsinou £3,15) a v pubu televize neni.

        [ Zpět ]
        Datum: 10.04.2013
        Autor: abernathy
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Po návratu můžeš doma dělat protijaderně poplachovou osvětu. Třeba by se to dalo i šikovně zpeněžit, ne?
      8-))

      [ Zpět ]
      Datum: 10.04.2013
      Autor: Burajda
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        Nemuzu, mohli by me obvinit z panikarstvi. A prachy nepotrebuju, "...ale ja mam kapsu bohatu, tolary obracam lopatuuu." KHGT.

        [ Zpět ]
        Datum: 10.04.2013
        Autor: abernathy
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    Dnešní článek v Mfdnes o případu kdy parta grázlů vylákala a zavraždila čecha v Itálii.
    Napsat, že jeden z pachatelů je švagrem známého českého herce a jmenovat ho, mi přijde jako hnůj první kategorie.

    [ Zpět ]
    Datum: 12.04.2013
    Autor: újezďák
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    Kdyz ctu takoveto zakazky, mam pocit, ze zijeme v dobe nejvetsiho blahobytu, aneb neuveritelne zbytecne vydaje. Mela jsem pocit, ze magistrat nema penize...

    Magistrát hlavního města Prahy
    Datum zadání: 12.4.2013

    Možnost předložit nabídku od 12.4.2013 do 7.6.2013 12:00

    Cílem veřejné zakázky je zvýšit informovanost a povědomí obyvatel hlavního města Prahy o pozitivních dopadech evropských dotací právě v hlavním městě. Tyto přínosy budou demonstrovány ukázkou úspěšně realizovaných projektů financovaných z operačních programů Praha ­ Adaptabilita a Praha – Konkurenceschopnost, které přispívají ke komfortnějšímu životu Pražanů.

    Předpokládaná cena: 6 000 000 Kč
    http://www.prahafondy.eu/cz/zadavaci-rizeni.html

    [ Zpět ]
    Datum: 17.04.2013
    Autor: lucierut
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Šest mega vylejt jen za to, aby jsme se důkladněji dozvěděli, na co jsme si půjčili, případně, co nám jiní zaplatili. Těch šest asi půjde taky z těch tzv. dotací...

      Vytáčí mě novinářský ticho, že se nikdo neptá, co jsou ty dotace za peníze. Komu že je sebrali, nebo jak je budem jednou splácet. To fakt nedopadne dobře. ...dotace...

      [ Zpět ]
      Datum: 17.04.2013
      Autor: ronda
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        Novinarsky ticho? I zurnalisti jsou jenom lidi a leckdy jim zafunguje pud sebezachovy. Na spravny telefonni cisla se vola i v nasi krehke demokracii. :-)

        [ Zpět ]
        Datum: 20.04.2013
        Autor: abernathy
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Za ty peníze je to celkem levný způsob jak dát práci několika jedincům z těch desítek tisíc úplně zbytečných kreativců, sociálních genderologů a jiných převzdělaných a nezaplatilených dle jejich představ, které vyprodukovalo naše školství úplně zdarma a kteří se upíchli v oboru kreativec:)

      Taky je to názorná ukázka děsivého faktu, že nejenže si dnes bez dotací nepořídíme ani blbý mostek přes potok někde v lesíčku nebo zastávku MHD či polní cestu (krásná je vedle Zelenče i s cedulema EU) ale dokonce už ani ten obyčejný komfort pro Pražany.

      Vsadím se, že EU dotuje i tuhle zakázku z nějakého obskurního programu na propagaci přínosů obskurních dotačních programů.. :(

      [ Zpět ]
      Datum: 17.04.2013
      Autor: újezďák
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co mĕ vytočilo XLI

             

        Tak já myslím, že EU to nedotuje. EU to jen platí:-))

        [ Zpět ]
        Datum: 17.04.2013
        Autor: Lanna
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          jen si dovolím upřesnit, že EU neplatí (není výdělečná v pravém slova smyslu), platí to furt jen lidé prostřednictvím daní.

          [ Zpět ]
          Datum: 17.04.2013
          Autor: ronda
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                 

            to není možné
            to nemůže být žádná pravda
            nedávno zde jeden řekl, že když stát řekne že je nevýdělečný a předpokládá, že nebude z daní vybráno na důchody a tak se možná důchody zmenší že je to výhrůžka :)

            Tak nám tady nevyhrožuj jo ? My nechceme slyšet takové výhružky o tom, že něco platí lidi!
            :)

            [ Zpět ]
            Datum: 17.04.2013
            Autor: újezďák
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Co mĕ vytočilo XLI

               

          tak jsem si přečetl zdůvodnění a zjištuji, že je to VÁŽNĚ SAMÉ RIZIKO :)

          V případě naplnění rizika nerealizace předmětu
          veřejné zakázky by nebyla zajištěna realizace hlavní komunikační aktivity pro roky 2013 a
          2014.
          Povinnost realizovat každoročně hlavní komunikační aktivitu plyne z čl. 7 nařízení EK č. 1828/2006.
          V případě naplnění rizika prodlení s plněním
          veřejné zakázky by mohlo ohrozit realizaci
          části komunikační kampaně,která je vázána
          pronájmem mediálního prostoru .
          V případě naplnění rizika snížení kvality plnění by mohla být ohrožena míra naplnění
          účelu veřejné zakázky, tedy zajištění zvýšení
          informovanosti a povědomí obyvatel HMP o
          pozitivních dopadech čerpání finančních prostředků z fondů EU.
          V případě naplnění rizika vynaložení dalších
          finančních prostředků by byl negativně ovlivněn
          rozpočet zadavatele

          [ Zpět ]
          Datum: 17.04.2013
          Autor: újezďák
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                 

            jakou řečí jsi to teď psal ?

            [ Zpět ]
            Datum: 17.04.2013
            Autor: ronda
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                   

              to je z toho co sem dala Lucie odůvodnění na stránkách Prahy...
              http://www.prahafondy.eu/files/zadavaci-rizeni...

              Je to jasné, když to čtu tak doufám, že se nenaplní rizika nevyčerpání částky 6 milionů KČ protože důsledky naplnění rizika by měly dopady nejenom na zadavatele ale i na komfort občanů Prahy....

              [ Zpět ]
              Datum: 17.04.2013
              Autor: újezďák
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                     

                U toho mého předchozího měl být smajlík...ale možná blicí

                [ Zpět ]
                Datum: 17.04.2013
                Autor: ronda
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                       

                  A to určitě psal někdo hluboce studovaný.

                  Evropský sociální fond
                  Evropský fond pro regionální rozvoj Praha&EU–
                  Investujeme do vaší budoucnosti

                  :(

                  [ Zpět ]
                  Datum: 17.04.2013
                  Autor: újezďák
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                 

            Chápu to správně, že když se to nebude realizovat, tak je riziko, že v Praze bude ukončena komunikace?!?
            :o)))

            [ Zpět ]
            Datum: 18.04.2013
            Autor: radka
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Co mĕ vytočilo XLI

                   

              a pak přijdeme i o komfort ...

              [ Zpět ]
              Datum: 18.04.2013
              Autor: újezďák
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    Swype na Androidu 4.2

    [ Zpět ]
    Datum: 17.04.2013
    Autor: Hrabosh
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    Dalsi dil serialu "Zivotne dulezite prazske investice" aneb poridime si 12 novych stanku na burty na Vaclavak za 44 milionu, prestoze nevime, kde sebereme 35 milionu na najezdy na lavku v Lahovicich, protoze na ty stare stanky se prece neda koukat.

    http://www.metro.cz/stanky-s-burty-stoji-vic...

    [ Zpět ]
    Datum: 18.04.2013
    Autor: lucierut
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      No tady bych zas tak nekritizoval: )
      Mám dle jména dojem, že zrovna tvůrci těhle stánku byli jedni z těch, co kdysi dělali projekt na revitalizaci té hrůzy co slove jménem Václavák ( tak 5-8 let zpátky ?).
      Byli to oni kdo navrhli pěší zonu na spodku nebo ne ?
      Podle mě víc ,než těch 40 milošů, škodí Praze to, že se Praha 1 nedokáže dohodnout s Prahou a neudělá z Václaváku místo ze kterého se neprchá.
      Tedy místo kudy jezdí tramvaje, kde se normálně nakupuje a kde se dá žít a né tam po 20 té hodině zrychleně procházet s pocitem turisty na nějakým pařížským předměstí....

      [ Zpět ]
      Datum: 18.04.2013
      Autor: újezďák
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    Co udělá úředník jihomoravského krajského úřadu, když chce umístit své dítě do školky?

    a) Pokusí se najít volné místo ve "veřejné" školce.
    b) Bude platit několik tisíc korun měsíčně za soukromou školku.
    c) Vymyslí evropský projekt, skrze který mu každý občan jihomoravského kraje bude za školku platit 18 082 Kč měsíčně po dobu tří let.

    http://www.risy.cz/cs/vyhledavace/projekty-eu...

    [ Zpět ]
    Datum: 18.04.2013
    Autor: Joe-CUBE
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    Šumperští policisté pátrají po cyklistovi, který na přechodu srazil přecházející seniorku. Ta skončila s velmi vážným zraněním v nemocnici. Muž z místa chvíli po nehodě odjel.

    http://olomouc.idnes.cz/cyklista-srazil-na...
    (včetně videa)

    Aneb u některých h***d nezáleží, co zrovna řídí ...

    [ Zpět ]
    Datum: 19.04.2013
    Autor: Ludek
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      To teda dost relativizuje i zde kdysi tvrzené bludy, že nejvíc při srážce cyklisty s chodcem je ohrožen cyklista....

      [ Zpět ]
      Datum: 19.04.2013
      Autor: újezďák
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      To není až tak ojedinělý, ještě pár podobných a vážně se začne uvažovat o registraci kol.

      [ Zpět ]
      Datum: 19.04.2013
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co mĕ vytočilo XLI

         

    Vytočilo je slabé slovo!
    http://aa.ecn.cz/img_upload...

    [ Zpět ]
    Datum: 27.04.2013
    Autor: AV
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co mĕ vytočilo XLI

           

      Jen si říkám, zda autoři toho materiálu byli prostě jen dobře zaplaceni, nebo zda tomu pokřivenému pohledu na věc věří.

      [ Zpět ]
      Datum: 27.04.2013
      Autor: ViktorA
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Kamarádku

16.04.2024
Samotnému se jezdí špatně,hledá se holka na kolo,na věku nesejde.

Hledám: Další parťáky do skupiny - cykloturistika

16.04.2024
Ahoj, hledají se další cyklisté do party z Pardubic a okolí … Věk cca 50 - 60r. … Na pohodu :-)…. WhatsApp 737 184…

Hledám: Parta cyklistů z Prahy

15.04.2024
hledá další do party. Od dubna do září jezdíme 1x za měsíc víkend natěžko, v srpnu máme cykloexpedici na 14 dnů.…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

196 cyklistů (8 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024