reklama

Středomořské cyklistické trasy v alpských výškách

Jak se řekne italsky „biking“? „Trentino“, pochopitelně! Na jižní straně Alp svítí slunce častěji, pizza chutná lépe a cappuccino má perfektní mléčnou pěnu. Ale to zdaleka není vše: Každý biker tady najde ideální traily. Ať už bikerské túry, freeride či downhill – rozmanitost tras v Trentinu přesvědčí profesionály i začátečníky.

Around Rif. Solander, Marmutel Tour
Around Rif. Solander, Marmutel Tour
Foto: Archivio Foto APT Val di Sole - M. Mondini

Mezi Dolomity a křišťálově čistými jezery najde každý biker naplnění svých snů

Pokud se zeptáte zapřisáhlých bikerů na jejich představu o perfektní dovolené, řeknou prostě: Kolo, jídlo, spánek. K tomuhle jednoduchému dennímu programu nabízí Trentino ještě něco navíc. Ne nadarmo je tento region mezi bikerskými fajnšmekry považován za zvláštní lahůdku: Od Dolomit až k jezeru Garda totiž nabízí rozmanité trasy, chutné místní produkty a prvotřídní ubytování. A nezáleží na tom, zda treking, cross country, freeride či downhill, rozmanitost tras v Trentinu přesvědčí všechny bikery. Od náročných horských tras přes složité tratě až po lehké rekreační trasy, pro každého se tady najde to pravé. Hodně zábavy na túře! 

Lago di Garda
Archivio Foto Trentino Sviluppo – R. Kiaulehn

Trentino: perfektní místo pro horské cyklisty

Dorazíte na vrchol, osušíte pot z čela a zůstanete chvíli stát. Svítí slunce a výhled je prostě úchvatný. To je přesně to pravé, jak vypnout a relaxovat. Pak přijde čas vyšvihnout se zpátky do sedla a vychutnat si sjezd po super trailu. Z kopce dolů se „prodriblujete" mezi kořeny a kamením. Rychlost se postará o adrenalin až do posledního metru. A pak přijde zasloužená přestávka na horské chatě, kde si můžete vychutnat talíř lahodné pasty a studené pivo. Chce to jen trochu odvahy a chuť objevovat nové cesty – víc nepotřebujete k tomu, abyste prožili nezapomenutelný den na horském kole.

Enduro Trail Beartrail
Archivio Foto Paganella Bike

Celá oblast Trentino se svými cestami po lesích a na úpatí Dolomit nabízí vše, po čem touží srdce příznivců horských kol.

Výběr těch nejlepších tras pro enduro: Po „Medvědí stezce" na Paganella můžete, pokud použijete lanovku, nechat za sebou více než 4000 metrů výškového rozdílu a z vrcholu si vychutnat výhled na jezera Garda a Molveno.
V oblasti Garda Trentino se nachází Naranch Trail, nejlehčí z enduro tratí v okolí. Za kulinářským zážitkem se zastavíte v Maso Naranch.
V Brentonico, jen několik málo kilometrů od Rovereta, začíná a končí trasa vedoucí až k Monte Altissimo. Odtud si můžete vychutnat jeden z nejkrásnějších pohledů na jezero Garda.
Na pozadí nádherné kulisy Dolomit oblasti Brenta byste měli určitě vyzkoušet trasu Giro delle Marmotte nedaleko Madonna di Campiglio a Monte Peller Trail ve Val di Non.
V Dolomitech, ve Val di Fassa se vyplatí túra po trase Super Enduro, kde šlapete do pedálů s výhledem na pásmo Sella a naproti němu po trase Valsorda Trailu, který nabízí bikerské štěstí dlouhé celých 40 km. 

Objevte více o vaší příští dovolené v Trentinu.

Fotogalerie

Around Rif. Solander, Marmutel Tour Dolomiti di Brenta, Marmutel Tour Around Rif. Graffer, Marmutel Tour Around Rif. Altissimo, Brentonico-Altissimo Around Rif. Altissimo, Brentonico-Altissimo Rif. Altissimo, Brentonico-Altissimo Enduro Trail Beartrail, Paganella Enduro Trail Beartrail, Paganella Around Cima Tognola, Val Sorda Calaita Lake, Val Sorda Around Valle del Vanoi, Val Sorda Around Valle del Vanoi, Malga Fossernica di dentro, Val Sorda Valsorda Around Latemar "Lunch with a view": Passo Feudo, Latemar Soraga Lake - Moena, Latemar View over Lake Garda Riding in Val di Fassa Lunch in rifugio View over Lake Garda Enduro in Garda Trentino Trentino Sunset in Cima Paganella Around Cima Paganella
- inzerce -, 31.05.2017
Vyzkoušejte
 (CK Bondo)
cyklistický
Autobusem
14 860 Kč
 (CK Mamut tour)

Lago di Garda na kole

Itálie
20.06.2024 - 6 dní
cyklistický
Autobusem
13 990 Kč
 (CK Cyklotur)

Lago di Garda na kole

Itálie
13.07.2024 - 7 dní
cyklistický
Autobusem
14 360 Kč
 (CK Cyklotur)

Italské Jižní Tyrolsko na kole

Itálie
15.07.2024 - 7 dní
cyklistický
Autobusem
15 480 Kč
 (CK Bondo)

Lago di Garda: Ráj na horském kole MTB

Itálie
14.09.2024 - 9 dní
cyklistický
Autobusem
14 860 Kč
Do vaší knihovny
Blogy

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

O čem se mluví:

Vyjížďky, srazy, akce Nákolácká Štafeta 2024 dnes v 11:42
Technické rady Technické dotazy a poznatky II dnes v 10:07
Cestování na kole Zase na cestě dnes v 09:55
Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 09:18
NEcyklo Ukrajina 42 dnes v 08:18
Co vás vytočilo 152 včera v 22:37
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

596 cyklistů (6 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024