reklama

RUNDREISE 2019: Durch die Schweiz

Genfersee a sníh
Genfersee a sníh
Foto: Autor

Těžké bylo určit den začátku expedice za hranice všedních dnů a se všelijakými obavami na chvíli opustit domov. Těžší byl návrat, když už byl cíl na dohled, když se přivyklo cestovatelskému režimu, když "bonjour" opět vystřídalo "grüezi" a pak "grüss dich". Najednou se nechtělo domů. Kdy zas bude příležitost stavět stan na nějakém neočekávaném místě, rolovat ortliebky, starat se jen o sebe a o to, co se veze s sebou?

Švýcarsko nebyl můj nápad, ani mě neinspirovala knížka k Vánocům od přítele mé holky "Na kolech pod Mt. Blanc". Má ji pan učitel Ivasienko dobře napsanou, hezky se čte, ale naše cestování je přece jen jiné a líčení počasí spíš odrazovalo vydat se do této alpské země tím spíš, že předpověď počasí nevypadala vůbec dobře a Furkapass byl stále zavřený. Toužila jsem po cestě mezi sněhovými mantinely.
"Hory v hlavě" jsem dostala k Vánocům od mé holky.
Od určité doby "se vlastnosti, pro něž byly hory kdysi zatracovány - příkrost, pustota, nebezpečnost, začaly počítat mezi jejich nejvíc ceněné rysy. ... Hory nám vrací neocenitelnou schopnost úžasu, kterou umí moderní existence tak nepostřehnutelně odplavit, ...".
Protože i já mám hory v hlavě, Furkou a odbočkou k symbolu Alp, pod jednu z nejhezčích hor Evropy jsem začínala plánování.
Můj kolega měl za úkol vybrat u Bodensee vhodné místo pro auto a potom už bylo snadné vymyslet okružní cestu. Na mapě vypadala dobře, ve skutečnosti měla nemalá stoupání. Dlouhá nebyla, ve 13 dnech jsme na kole ujeli jen 950 km. Autem k ní a zpět domů 1 800 km.

Záznam cesty zde:
https://jana-l.rajce.idnes.cz/RUNDREISE_2019_Durch_die_Schweiz
= kudy, jaké to bylo a jak to vyšlo se sněhem a alpským světem ledovců.

 

Fotogalerie

01.07.2019 vložil/a: Quatsch
karma článku: 5.08
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

RUNDREISE 2023: De - BeNeLux - Fr

Cestování
Oblast, kam bychom se mohli jet letos projet, navrhl manžel. Co tam, to už mi neřekl. Plánování jsem nechala na něm, i když vím, jak on…
08.06.2023
Quatsch
(4.23)

RUNDREISE 2022: Brenner - Reschen - Maloja

Cestování
Můj blog za rok 2022:Pro letošní expedici mě napadl Engadin a Maloja. Už nevím proč a který z těch dvou pojmů dříve. Vždy pomýšlím na hory…
16.06.2022
Quatsch
(4.25)

Okružní cesta přes nej-Z-bod

Cestování
Píšu blog. Napíšu to na rovinu: Nic z toho nemám. Jen dobrý pocit, ale to bylo vždy. Dobrý pocit, podělení se o zážitky, mít zde možnost…
26.05.2021
Quatsch
(5.58)
Tip na letošní dovolenou
 (CK Cyklotur)

Trojmezí na kole

Itálie, Rakousko, Švýcarsko
01.07.2024 - 7 dní
cyklistický
Autobusem
15 980 Kč
 (CK Mamut tour)

Bernské Alpy na kole

Švýcarsko
25.07.2024 - 6 dní
cyklistický
Autobusem
13 590 Kč

Nejčtenější blogy:

PR

Cyklistické legendy a hazard: Příběhy slavných cyklistů a jejich vášně pro hazard

 (shutterstock.com licence NATALIS)
Cyklistika je sport plný hrdinství, vytrvalosti a odhodlání. Je to sport, který oslavuje sílu lidského ducha a schopnost překonávat překážky. Ale za lesklou fasádou profesionální cyklistiky se skrývá i temnější stránka: vášeň pro hazard.

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?

Nová značka skládacích kol v ČR – Montague kola (nejen) amerických výsadkářů

Skládací kola Montague (Citybikes)
Skládací kola si již dávno našla cestu k zákazníkům. Není divu. Jsou praktická a zásadně rozšiřují možnosti rekreační a městské cyklistiky. Díky lehkosti a skladnosti jsou používána při cestách vlakem, autobusem, letadlem, karavanem, osobním autem a dokonce i ultra-light letadlem či vrtulníkem.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

171 cyklistů (6 přihlášených)

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena…
Peggy | 01.12.2023