reklama

Lokálko má vrat se mi (2.) - Bartošovická vlečka

Foto: Autor

Dobrý den, včera jsem sliboval že napíši blog.Bohužel čas mi zbyl až dneska, atak se omlouvám a píšu. Včera jsem se vydal dokončit okruh okresem Nový jičín, který jsem minule začal. Ve výsledku jsem tedy za dva víkendy navštívil 32 obcí okresu Nový Jičín .

Mezi obce , které jsem navštívil patří: Tichá, Lichnov, Bordovice, Veřovice, Mořkov, Hostašovice, Hodslavice, Životice u Nového jičína, Nový Jičín, Šenov u Nového Jičína, Kunín, Bernartice nad Odrou, Jeseník n.O., Vražné, Mankovice, Odry, Fulnek, Kujavy, Pustějov, Studénka, Sedlnice ,Skotnice , Příbor, Rybí, Závišice, Štramberk a samozřejmě naší Kopřivnici. 

Včera jsem vyjížděl ráno kolem sedmé hodiny. Cíl výletu byl jedinečný a to navštívit zrušenou Bartošovickou vlečku a objet severní část okresu nový Jičín (Tu jížní jsem ojel minulý víkend). Kolem sedmé jsem se tedy vydal z mojí vsi Lubiny směr Studénka.

Projel jsem příborem na ulivi Ostravskou a hlavní silnici nejaky ten metr jsem pokračoval po ní a zatočil do obce Skotnice.Projel jsem obcí a vyjel oppět na hlavní silnici tu jsem přejel zanedlouho jsem se objevil u zrušeného nádraží v Sedlnicích (zrušeno díky nové zastávky Sedlnice).

Zde jsem posnídal (8:20)  a vydal se obcí nová Horka (Studénka) kde jsem zatočil a vydal se kousek po zrušené Bartošovické vlečce a dále do Studénky.

Zde jsem vyfotil průjez regiojetu a udelal malou pauzu. A pokračoval dále do Pustějova projel jsem obcí.a pokračoval přes obec kujavy. Tyto obce Novojičínského okrasu se mi nejak moc nelíbí. Jsou podle mého kusu ,,špinavé" a jediný výnos obce tvoří většinou hospoda a JZD.

No nic alspon je zde pěkný výhled do okolí na zámek Fulnek a okolní kopečky. Jedu teda do kopce však naštěstí ne dlouho zanedlouhoa sjíždím do pěkného města s náídherným zámkem Fulneka. Dále pokračuji na Fulnecké náměstí, kde obědvám.

 

Dále mě čeká docela strmí kopec s výhledem na město Odry a okolí a pokračuji do Oder. Na  náměstí si opět dávám pauzu a po dvanácté hodině se dostávám přes Vražné do Jeseníku nad Odrou k Jesenické kyselce. Tu si dávám do flašky a ochutnávám jsem tu kupodivu poprvé.  Jenže čas mě brzdí a musím už jed bo nechci přijed domů ve tmě.

Jedu tedy dále a vsí Bernartice nad Odrou pokračuji do udolí Jičínky do Šenova u Nového Jičína, kde si zajíždím do nedalekého Kunína k zámku, ten však nenavštěvuji jelikož jsem tam byl na podzim. Fotím si ho tedy a jedu zpět do Šenova a Nového Jičína. 

Zde menší čtvrt hodinová přestávka a ve dvě hodiny odpoledne se vydávám již známým městem Nový jičím směrem do Kopřivnice. Zanedlouho se objevuji v Rybí, kde nejací chytří hoši přepsali ceduli na Rybí Kost a tak Rybí Kostí pokračuji z kopce do Závišic.

Však rtychlostí větru projíždím i ty a ačkoli nohy už pěkně bolí nedá se nic dělat a pokračuji dále přes kopečky do Kopřivnice, kde se objevujhi okolo 3 odpoledne.Nyní se již vracím domů kde se objevuji asi v 15:20. 

Počasí bylo skvělé, až na dost silný vítr v severní části mojí cesty (tzn. Kolem Fulneka, Oder, Jeseníku nad Odrou).Výlet se mi povedl a kam pojedu příště? to se uvidí, ale bude už Březen tak uvidíme kam zavítá moje maličkost.

ps:poprvé používám upravené fotky tak snad se budou líbit.

Cyklista Petr Křístek

Fotogalerie

22.02.2015 vložil/a: kismulu
karma článku: 3.3
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

Den Karviné 2015

Cestování
Jak probíhali dny Karviné? nevím mne zajímal pěkný výlet na kole i vlakem. Na kole jsem jel v době chladnějišího počasí a i to se držely…
14.06.2015
kismulu
(1.9)

1. máj na Akci Bílý Kámen

Cestování
(zkratka VU znamená vojenský újezd)Tak jako v loni i letos jsem se vydal na akci Bílý kámen. Však nyní již máme na auto nosič na kolo ,…
01.05.2015
kismulu
(1.89)

vkv- Červená civilizaci

Cestování
Dobrý den, a dnes 18.4. jsem absovoval další párek vrcholků Valašska. Celou dobu tedy v délce cca: 70 km jsem neopustil červenou…
18.04.2015
kismulu
(2.62)
Tip na letošní dovolenou
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
17.05.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
 (CK Kudrna)

Bikepackingová výzva Rakouskem až domů

Česko, Rakousko
04.07.2024 - 6 dní
cyklistický
Autobusem
7 800 Kč
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
12.07.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
PR

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

250 cyklistů (8 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | včera

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024