reklama

Rozčeření zdejších poklidných vod (laskaví čtenáři prominou:-))

a jedeme dál...
a jedeme dál...
Foto: Autor

„Co očekáváme od (nakoláckých) blogů o cestování? Co chceme vyjádřit, předat, jsme -li jejich autory?" Jak to vidím a cítím.

K napsání tohoto příspěvku (lze číst blogu, článku apod.) mě, tak trochu, vyprovokoval komentář k mému uveřejněnému blogu.  Mimo jiné mě donutil zamyslet se nad otázkami: „Komu jsou tyto příspěvky určeny a kdo je vlastně čte?"

 Troufám si říci, že články o cestování na kole vyhledávají a čtou především lidé, kořením jejichž života se stalo kolo. S nadsázkou lze o těchto hovořit jako o zvláštním živočišném druhu - o cyklistech. Ať se jedná o „závodníky" najíždějící objemy, o „turisty" dívající se kolem sebe, o „mastňáky" s nablýskanými superstroji,  o „ borce" pokládající stále dokola otázku na množství najetých kilometrů:-)).....  Každý jiné výkonnosti, s jinou technikou, odlišným stylem jízdy, nejrůznějších osudů, priorit a cílů, které ježděním na kole sledují.

Tento web poskytuje k psaní příspěvků velký prostor, bez limitů a omezení. Jak název - příspěvěk - napovídá, uveřejněný text  by měl přispět k rozvoji, ke zkvalitnění a obohacení těchto stránek, a tím vlastně samotných čtenářů.

Článek by se neměl stát  pouhou kronikou, ale měl by být čtivý, zajímavý i zábavný především pro ty, pro něž je určen, pro Vás. Když pobaví a dočtete ho až do konce (což je v záplavě obdobných opravdu skvělé), když se k němu vrátíte, sdílíte jej se svými přáteli, okomentujete, ohodnotíte...  Když vás inspiruje nebo si dokonce řeknete, to je to Místo, které bych rád viděl. Doslova posadit na kolo, umožnit vžít se do pocitů zúčastněných, motivovat, o to by se autoři (byť neprofesionálové :-)), měli pokusit.

Popsané konkrétní trasy, z důvodů uvedených, nemohou vyhovovat všem. Je pak na každém, vybrat si to své Místo, přizpůsobit trasu svému umu, zkušenostem, výkonnosti a dalším podmínkám.

Důležitou se tak stává určitá dávka tolerance a empatie čtenářů - cyklistů, ať již při čtení těchto blogů, tak při samotné jízdě na kole.

Takže krásné dny, spolehlivé stroje, zajímavé články a dychtící čtenáře :-)

Zn.: komentáře, postřehy a názory vítány

Fotogalerie

02.05.2011 vložil/a: Frantous
karma článku: 4.23
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

Tajné výpravy s dětmi, tentokrát do Šťastné země

O dětech
„A jak to je daleko? A budou tam kopce? A co tam bude? A kam se vlastně jede?“ Tak obvykle začínají naše tajné expedice s dětmi. Přestože…
06.05.2011
Frantous
(4.24)

Je to sice dál, ale za to horší cesta aneb když v Ráji (českém) neprší

Cestování
A je to tady. Rána ještě chladná, ale slunce již citelně nabírá na síle, obloha téměř vymetená.  Předpověď slibuje nádherné dny.  Tok…
27.04.2011
Frantous
(4.8)
Tip na letošní dovolenou
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
17.05.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
 (CK Kudrna)

Bikepackingová výzva Rakouskem až domů

Česko, Rakousko
04.07.2024 - 6 dní
cyklistický
Autobusem
7 800 Kč
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
12.07.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
PR

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

304 cyklistů (14 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024