reklama

Sedm mýtů o feministkách :-)))))

Bacha na ně,holky sou zas zaujaté.nevim co si o tom myslet,hlavně o bláznivý socioložce feministce punkerce anarchičce fotbalistce Lindě Sokačový. :-))))) tam dole.

http://ona.idnes.cz/nejsme-osklivky-a...

Sorry musim.nakopíruju to sem ať si to taky přečtěte.
Jste feministka? Proti chlapům nic nemám, odpovídají na to občas v médiích celebrity. Nechtějí být spojovány s něčím tak radikálním. Jenže feminismus není extremismus a nebojuje proti mužům. A to jsou jen dva z mýtů, které o ženském hnutí kolují.
"Mýty o feminismu pořád kvetou, i když je to už mnohem lepší než počátkem 90. let, kdy skoro vůbec nikdo nereagoval na slůvko ´feminismus´ klidně a bez záporných emocí," říká Eva Hauserová, spisovatelka a feministka.
1. Jsou to ošklivé staré panny, které nikdo nechce, proto se angažují proti mužům.

Linda SokačováJe to zřejmě nejjednodušší a zároveň nejhloupější mýtus. Stačí se přece podívat na feministky a na fakt, že mnoho z nich má partnery, manžele i děti. Stejně tak i na fakt, že existují i feministé.

"Nejde o nic, co by bylo založené na skutečnosti, ale o psychologickou zbraň, která má předem ponížit někoho s odlišnými postoji a názory: váš názor přeci nemůže být brán vážně, když jste ošklivá, frustrovaná a neúspěšná a všem ostatním jenom závidíte. Copak může mít názor jenom někdo, kdo je krásný?" poukazuje Linda Sokačová na předsudek (nejen vůči ženám) v tomto mýtu.
2. Ubírají ženám ženskost a mužům mužnost.

Není zcela jasné, proč by feministky právě tohle chtěly. Nesnaží se stírat biologické rozdíly mezi pohlavími, ty tu prostě jsou a vždy budou.

Záleží i na tom, co si představujete pod pojmem mužskost nebo ženskost: pokud podle vás mužskost znamená plácání kolegyň po pozadí, můžete samozřejmě narazit na jejich nelibost. Cílem feminismu ale není zastavit flirtování mezi pohlavím nebo vymýtit košilaté vtipy.

Ženskost by zase mnoho lidí definovalo například jako péči o vzhled, o který mohou podle feministek pečovat jak ženy, tak muži. Záleží mělo na každém muži či ženě, aby dali těmto termínům svůj vlastní význam. Feministky jen nabízejí větší prostor k vyjádření své touhy, obav, citů, aniž by za to byl člověk jinými zesměšňován.

"Obecně lze říci, že různé feminismy spojuje výchozí teze, že ženy a muži nemají ve společnosti rovné příležitosti. Feminismus současně usiluje o změnu tohoto stavu a umožnění stejné startovací čáry pro muže i ženy a rozšíření svobodné volby. Jde o reakci nejen na situaci žen, ale i situaci mužů a reflexi různých omezení a problémů obou pohlaví.

Feminismus nehledá viníky a rozhodně za ně neoznačuje muže. Hlavní problémy tkví v tom, jak jsou nastaveny procesy v naší společnosti, a také v stereotypech, které se týkají každého z nás. Další důležitou tezí je, že muži a ženy se od sebe odlišují, ale žádné odlišnosti by neměly být základem pro diskriminaci, podceňování či zvýhodňování mužů nad ženami, nebo naopak.

Genderová analýza také zdůrazňuje, že ženou či mužem se stáváme postupně. Rodiče, škola a společnost nás učí, co to znamená být správným mužem a správnou ženou. Existuje však celá řada modelů ženství a mužství a není důvod, proč by jen jeden z nich měl být společností respektován," myslí si Linda Sokačová, ředitelka nevládní organizace Gender Studies.
Doufám, že mám pořád číro v mozku, tvrdí šéfka feministek
Patrně nejznámější česká feministka nové generace a šéfka organizace Gender Studies Linda Sokačová je poměrně nenápadná mladá žena s mnoha "nápadnými" názory. Socioložka, která - přestože to na ní není vidět - je do dneška tak trochu punkerka a anarchistka.
Vykopávám. Prý máte velmi vřelý vztah k jednomu sportu, který si pro sebe většinou rádi uzurpují muži.

Ano. Mám moc ráda fotbal. Je to můj koníček. Teoretický koníček.

Nehrajete?

Hraju. Občas s kamarády. Ale jsem strašná hráčka. Podaří se mi někdy hrozné věci, i vlastní gól hlavičkou z druhé strany hřiště...

Prosím?

Nebojte, my hrajeme jen na takových malých pláccích.

Už jsem chtěla začít zkoumat, jestli nemáte nějaké anomálně tvrdé čelo. Proč vás fotbal tak zajímá?

Je to zajímavý sport. Je jednoduchý, dá se hrát všude, nepotřebujete k němu žádné speciální vybavení. Je to sport s ohromnou historií. Fotbal se také využívá v rozvojových programech pomoci třeba v Africe, ale také se dá využít výchovně, pro rozvoj citu pro pravidla. Zajímá mě hlavně ze sociologického hlediska.
A jaký máte vztah k fanouškům?

Ti mě fascinují. Ti věrní fanoušci, ne hooligans. U nás moc klubů nemá takové fanoušky, kteří jsou s ním i v dobách, kdy to jejich týmu moc nejde. V Anglii takoví jsou, to je fascinující. I anglická literatura o fotbale je skvělá. Jinak se na fotbal dívám spíš v televizi, na stadionu nějak nezvládám sledovat, co se tam děje. Ale znám i ligové tabulky, mám týmy, kterým fandím a kterým ne.

Fanoušci umí pořádně nekorektně nadávat. Dokážete si vy někdy pěkně genderově nekorektně zanadávat třeba na chlapy?

Určitě dokážu, ale nemám to ráda. Vadí mi to.

Chtěla jste být někdy kluk?

Myslím, že jsem to říkávala, když jsem byla malá, ale nejsem si jistá, jestli jsem to fakt chtěla. Přišlo mi, že je zajímavé, když se to říká.

Mají to muži v něčem jednodušší?

Třeba když se rozhodují, jestli se stanou otcem. Žena v tom vidí mnohem víc zodpovědnosti, strachů, často až nelogických obav. Chlap nad tím tolik přemýšlet nemusí.

A těžší?

To teda nevím. Asi je strašná zátěž žít s představou, že musí být za všech okolností hodně úspěšní ve svém povolání a zabezpečit svoji ženu a rodinu. To musí být strašný psychický tlak.

Jak se z vás vlastně stala aktivní feministka?

Musím nejdřív říct, že ne úplně ráda používám termín feminismus.

To mě překvapuje. I pro vás to je sprosté slovo?

To ne. Nestydím se za to, nechci se ho zříkat, nevadí mi, když jsem tak označována. Ale daleko raději hovořím o genderu.

Nevím, jestli je slovo "gender" zrovna výhra.

Vím, je to cizí slovo, ale ujímá se. Gender Studies je pořád feministickou organizací, ale hlavně jsme genderová organizace, mluvíme spíš o rovných příležitostech žen a mužů.

Rovné příležitosti - to je taky velmi "sexy" pojmenování...

Ale pojmu rovné příležitosti už skoro všichni rozumí, i když třeba před čtyřmi lety byl úplně neznámý. Pro spoustu skupin, které se setkávají s diskriminací, nebo pro firmy, které s tím pojmem musí pracovat, když se ucházejí o velké zakázky na mezinárodní úrovni, to sexy pojem být může.

Dobře. Vrátím se k původní otázce. Jak jste se stala aktivní na poli boje proti nerovnosti žen a mužů?

Mě to nějakým způsobem zajímalo vždycky. Prakticky. Samozřejmě jsem se setkávala s nerovnostmi už ve škole, když se na některé předměty chodilo podle "pohlaví" - počítače měli automaticky kluci,my měly rodinnou výchovu, vyšívaly a povídaly si, jak se máme oblékat při domácích pracích.

A to jste si už tehdy přebrala, že to je špatně?

To úplně ne, ale přišlo mi to zvláštní. A nám holkám vadilo, že nemůžeme chodit na počítače a hrát hry - stejně se tam nic jiného nedělalo. To byly věci, které se mi moc nezdály.
Linda Sokačová

Přihlásila jste se tehdy o slovo?

Nahlas ne. Bavili jsme se o tom, ale nikdy mě nenapadlo se ozvat a říct to. Spíš jsem si to nějak řešila sama v sobě. Tehdy v osmdesátých letech nebylo ve školách zvykem, aby se žáci hlásili o svoje práva, nebyly žádné studentské samosprávy. Pak na střední škole mě ta problematika začala zajímat trochu víc, začala se objevovat i literatura. Už jsem asi i byla schopná o tom víc přemýšlet, četla jsem nějaké časopisy. Najednou zjistíte, že to není jen váš osobní problém, se kterým se potýkáte nebo na který narážíte, ale že to třeba zažívá víc lidí. Začala jsem se hodně zajímat také o téma násilí na ženách.

Teoreticky, nebo jste někde v okolí byla svědkem nějakého případu?

Byla. Na základní škole. I na střední vlastně. Pamatuju si na jedno hodně podivné řešení případu ve škole. Partička kluků zatahovala holky do šaten a do jiných koutů, osahávali je, obtěžovali, možná se stalo i něco horšího, ale k nám se donesly jen drby. Třídní důtku dostal jeden násilník, ale i jedna dívka - se zdůvodněním, že slušná dívka by se ubránila, slušné holce by se to nestalo. To je typické. Nad tím se zamýšlíte, připadá vám to jako divná věc.

Ani tehdy jste se neozvala?

To jsou věci, o kterých člověk možná ani nechce mluvit... Já o tom dodnes přemýšlím. Vím, že jsem si v duchu říkala, že je to zvláštní, že skončí stejně pachatel i zneužitá osoba, ale dál jsem to neřešila. Taky bohužel vím, že jsem si stejně jako ostatní říkala, že ta holka asi nebude úplně nejslušnější... Člověk se klidně veze na té většinové vlně, odsuzuje oběť za něco, co nemělo žádný vliv na to, že se stala obětí.

Myslíte si, že kdybyste tehdy byla odvážnější, tak byste té holce mohla i pomoct?

Možná jo, ale hlavně bych se dneska necítila tak blbě.

A pamatujete si na svůj první aktivní počin?

Na jeden ano. Ale byl to hodně srandovní aktivní počin. Na střední škole, když jsme probírali Boženu Němcovou, Karolínu Světlou, Magdalenu Rettigovou. U nich hrál samozřejmě feminismus velkou roli. Ale náš učitel literatury feministické vlivy nějak zpochybňoval, říkal, že ten feminismus, to je šílená věc... A já, jediné, nač jsem se tehdy zmohla, byla taková podivná reakce. Doteď o tom přemýšlím, proč jsem zareagovala takhle. Řekla jsem: "V té době to ale mělo smysl. Chtěly volební právo." Zmohla jsem se jen na obhajobu historie.

Četla jsem některé vaše články na internetu. Jsou v rovině kritiky konzumní společnosti a diktátů doby. Vy sama jste nikdy žádnému třeba módnímu diktátu nepodlehla?

Těch byla spousta. Já jsem byla dost dlouhou dobu závislá na různých módních magazínech. A nakupovala jsem si kosmetiku za desetitisíce. Musela jsem mít vždycky jenom značkovou kosmetiku, Lancôme nebo Yves Saint-Laurent. Když slyším někoho říkat, že se člověk může ubránit a nedat se nachytat, tak já moc dobře vím, že dá.

Kdy to bylo?

Kolem dvaadvaceti let. Už jsem byla na vysoké. Mohla jsem už znát všechny teorie i marketingové strategie, ale skupovala jsem ledacos.

Jak jste z toho vyrostla?

Přestalo mě to nějak bavit.

Už nepodléháte?

Možná si spíš některé věci ani neuvědomuju. Teď spíš kontroluju, jestli jsou výrobky, které kupuju, testované na zvířatech, nebo ne. Ale mám takovou úchylku, musím mít na různé barvy prádla speciální prací prostředek.

Měly bychom čtenářkám asi vysvětlit, že kromě toho, že jste ředitelka Gender Studies, bývala jste také členkou Anarcho-feministické skupiny 8. března. Proč už v ní nejste?

Dělám jiné věci, nemám na to čas, nemám už tolik energie. Ale pořád sdílím ten obecně kritický pohled na společnost a systém, ve kterém žijeme, jaký mají anarchisté. Je to kritický pohled na tržní ekonomiku.
Linda Sokačová

Říká se, že feminismus není jeden, ale je mnoho feminismů. Který feminismus je tedy ten váš?

Pokud bych se musela zařadit, mluvila bych zase o genderovém pohledu. Ztotožňuji se s pohledem, kterému se nelíbí, jak striktně jsou dané role ve společnosti. Role mužů a žen. To omezuje vaši svobodnou volbu. Je přece důležité umožňovat život podle jejich přesvědčení a volby, ne podle toho, jak si to představuje společnost. Když si žena zvolí, že chce být v domácnosti a starat se výhradně o děti, tak je to její právo stejně tak jako rozhodnout se výhradně pro kariéru a děti třeba vůbec nemít. Obě by měly mít možnost si vybrat podle sebe, ne podle toho, co se "dělá".

V anarchistickém časopise A-kontra jsem objevila váš článek Nesvoboda na úvěr. O tom, jak člověk splácející hypotéku ztrácí svobodu. Nejdřív mi to jako "hypotékařce" kapku hnulo žlučí, ale částečně s vámi souhlasím. Vy sama ale také máte hypotéku, to jste se nechala dobrovolně připravit o svobodu?

Jak bych jinak vyřešila bydlení? Já nejsem člověk, který má na to, žít ve squatu. Chci bydlet, a přitom neplatit šílený tržní nájem. Tak jsme do toho s přítelem šli. Ale opravdu jsem nikdy neměla takový strach, co se stane za půl roku... Opravdu se cítím nesvobodná. Počítám každou korunu.

Taky tam píšete, že jste si s přítelem řekli, že až to splatíte, budete se moci konečně rozejít.

Smáli jsme se tomu, ale ono z toho mrazí.

Možná je taková společná hypotéka větší závazek než svatba.

Možná ano. Nevím, jak velký závazek je svatba, ale když máte hypotéku, tak skutečně není jednoduché se rozejít.

Jste s přítelem osm let, nevdáte se?

Já proti svatbám nic nemám, ráda na ně chodím, na ty cizí. Ale přijde mi nepřestavitelné říkat ano někde na radnici. Před autoritou. Jinak si ale myslím, že je výhodnější se vzít, řadu věcí to lidem ulehčí. Daně, informace v nemocnici a tak. Navíc svatbu respektuji jako svazek dvou lidí, co chtějí být spolu.

Nevysmívají se známí vašemu příteli, že musí být podpantoflák, když žije s jednou z nejznámějších českých feministek?

Asi by nebyl rád, že oněm mluvím, ale myslím, že s tím měl trochu potíže. Pak nad tím mávl rukou, ono to časem ustane. Kdyby mu to vadilo, tak spolu asi nejsme.

Cítíte se obecně šťastná?

Asi jo. Docela jo. Před nedávnem jsem si říkala, že mi skoro nic nechybí.

Co třeba mateřství?

Nevím, nevím. Uvidíme. Snažím se právě od sebe oddělit, jestli bych opravdu chtěla mít co nejdříve dítě, nebo je to jen pocit, že by to třeba už v budoucnu nemuselo vyjít, že ostatní holky už mají... Ale nemám to vyřešeno, nevím.
Linda Sokačová

Hrávala jste si v dětství s panenkami?

Jasně. Asi až do patnácti.

Podle genderových teorií jsou už děti tlačeny do svých budoucích rolí podle hraček, které jim vybírají rodiče. Kdybyste měla dceru, bude pro jistotu chudší o panenky?

To určitě ne. Rozhodně bych nechtěla být rodič, který jí bude cokoliv vnucovat jen proto, že tohle dělají jen holky, ale neznamená to, že budu automaticky vyřazovat růžové věci a panenky. Existuje celé spektrum hraček. Ale připadá mi, že hračky, které se chápou jako klučičí, jsou mnohem kreativnější a zajímavější. Třeba stavebnice. A naopak, malí kluci si chtějí hrát s panenkami, tahají kočárek, to bývá hit v určitém věku. Podle kamarádek, které už mají děti, je oblíbená hračka například smetáček a lopatka. Když k nám jedna přišla na návštěvu, začalo nám její dítě zametat a uklízet. V okolí mám různé příklady různých typů výchov...

Musíte dennodenně narážet na diskriminaci a nekorektnost ve všech možných podobách. Můžete se vůbec koukat třeba na seriál nebo na film a nechat si jen tak vypláchnout hlavu? Nebo jste tak profesionálně deformovaná, že zkoumáte, v jaké roli tam vystupuje sestřička-naivka a jaké macho je pan doktor?

Někdy se při tom přistihnu, pak se musím sama sobě začít smát. Můj přítel mě na to někdy upozorňuje. U reklam, u seriálů. Snažím si to citlivé vnímání vypínat, ale nejde to vždycky. Ale miluju třeba komiksy, ty vůbec nerozebírám. To bych se musela zbláznit. Mám ráda třeba postavu Loba ze stejnojmenných komiksů. Je to drsný macho, vysoké, svalnaté stvoření, které má rádo štíhlé křehké ženy. Je to moje oblíbená postava... Ne vždy mám ráda ty kladné hrdiny. Ale jak jste zmínila tu deformaci, tak vzpomínám, že když jsem přečetla knížku o lesbické a gay historii, tak jsem pak chodila měsíc po ulici a říkala si: "To jsou gayové, to jsou lesby. To je jasný, ten je jasnej..." Hledala jsem vzorce chování, oblékání.

Je možné jít po ulici a říkat si: Tohle je feministka. Ta je jasná!

Někdo si to tak říkat může, ale myslím, že od pohledu to tak poznat určitě není.

Mí nekorektní kamarádi mě hecovali, abych se zeptala, jestli si holíte nohy. Já vím, že je to nejlacinější záležitost, o které se v souvislosti s feminismem mluví, ale abych jim udělala radost: Holíte si nohy?

To je hodně soukromá otázka, na to snad ani nejde odpovědět. (směje se) Necháme to jako tajemství. Ale feminismus fakt nespočívá v oholených nebo neoholených nohou. Zdá se mi, že i ty příhody o tom, jak jsou feministky ošklivé, frustrované mužatky, jsou snad už dávnou minulostí. I když na to znovu a znovu narážíte. Nedávno jsem byla hodně překvapená, když jsme byli na nějaké společné akci, kde byl i nový přítel mé dlouhodobé kamarádky. Řekl nám, že je překvapený, že jsme feministky, protože se normálně bavíme, jsme pěkné holky a jedna kolegyně je DOKONCE vdaná!!! S tím jsem se v okruhu svých známých už dlouho nesetkala. Ale je fakt, že někteří odpůrci to pořád používají jako vědomou zbraň. Vy jste tak milá dáma, to bych nečekal, když jste feministka! Tím vás vlastně srazí, jsou to věci, které do myšlenkové diskuse nepatří.

Ale zase je to argument, který se dá jednoduše vyvrátit, ne?

Paradoxně ne. Je to podpásové. Těžko se přece říká: "Jsem feministka, ale pozor, já jsem hezká nebo já nejsem ošklivá." To se dostanete na vlnu podivné argumentace.

Byla jste někdy ve společnosti v situaci, kde jste se zdráhala otevřeně přiznat: jsem feministka?

Určitě. Když víte, že společnost tomu není moc pozitivně naladěná a mohlo by dojít k velmi nepříjemné konfrontaci, tak se tomu vyhnu. Třeba ve společnosti, kde je šéf nějakého mého známého nebo rodiče, a když dojde na nějaké sexistické řeči. Normálně proti tomu vystupuju, ale jsou situace, kdy raději takticky mlčím.

S jakou nejhorší reakcí jste se kdy setkala, když vyšlo najevo, že jste feministka?

Někdy lidé reagují hystericky a agresivně ve zcela normálních situacích - kdyby nešlo o "feministku", nerozčílili by se tak. Je docela legrační,když se s někým srazíte a on na vás začne křičet: "No jo, ty feministko!"

Měla jste doma těžký feministický coming out?

Vůbec. Nevím, jestli některé kolegyně ano, ale mí rodiče spíš oceňovali, že studuju a pracuju, vydělávám peníze a že jsem v nějakém slova smyslu úspěšná v práci. Moje teta, když mě vidí v televizi, tak je moc ráda, sice asi neřeší, co tam povídám, ale vnímá to pozitivně.

A cítíte se úspěšná v práci? Vidíte za sebou stopy?

Myslím, že se hodně změnil přístup české společnosti k diskriminaci, k ženským tématům, lidi se víc zajímají o svá práva, zvedlo se i právní povědomí v české společnosti. Ještě před třemi lety to byla skoro tragédie. A cítím, že na tom máme zásluhy. Nejenom my jako Gender Studies, i další neziskovky, ale podstatnou část vlivu jsme měli a doufám, že i máme.

Připadá mi, že se vyjadřujete pořád nějak moc seriózně, přitom ráda píšete o punku, hlásila jste se k němu, nosívala jste punkáčské oblečení... Teď na sobě žádné zjevné známky punku nemáte. Platí alespoň, že správný punkáč musí mít číro v mozku?

Přesně tak. Já doufám, že ho tam mám. Nechtěla bych je ztratit. Nechtěla bych se stát konzervativní osobou.
Linda Sokačová

* Vystudovala sociologii a sociální politiku na Karlově univerzitě.

* Od roku 2000 je ředitelkou nevládní organizace Gender Studies, jejíž motto zní: "Až nastane úplná rovnost mezi muži a ženami, odejdeme."

* Projekty Gender Studies se soustředí na boj s diskriminací na trhu práce, ale i na problematiku domácího násilí.

* Do roku 2003 byla členkou Anarcho-feministické skupiny 8. března. Členky v Česku organizovaly například akci ke globální stávce žen v roce 2001.

* Je svobodná, bezdětná, žije s partnerem.
http://ona.idnes.cz/doufam-ze-mam-porad-ciro-v...

Antonín jezdím na kole Author Reflex.

[ Zpět ]
Datum: 13.10.2009
Autor: Neregistrovaný uživatel (Author_Antonin)
  • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

         

    O co tam JDE at to nemusim cist cely. Hmm.

    [ Zpět ]
    Datum: 13.10.2009
    Autor: Neregistrovaný uživatel (CZarlos)
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Sedm mýtù o feministkách :-)))))

           

      .. že celý ídnes je plný feministek a gayů :-)))))

      [ Zpět ]
      Datum: 13.10.2009
      Autor: Neregistrovaný uživatel (izejtra)
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

           

      .. že celý ídnes je plný feministek a gayů :-)))))

      [ Zpět ]
      Datum: 13.10.2009
      Autor: Neregistrovaný uživatel (izejtra)
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

           

      mě vždycky fascinuje člověk Sokačová se svou feministickou iniciační pohádkou o tom, kterak během její ZDŠ hoši měli hodiny počítače ,na kterých hráli hry a děvčata musela chodit do ručních prací, kde se připravovala na rodinu.
      Když se pak jeden podívá člověku Sokačová do životopisu tak zjistí, že hovoří o době v letech 1986-88, kdy byly Základní Devítileté Školy plné počítačových učeben a to najmě v Kutné Hoře kde člověk Sokačová vyrostl. Nemluvě o tom, že na počítačích se tou dobou jen hrály hry a nic jiného. :-))))))))

      [ Zpět ]
      Datum: 13.10.2009
      Autor: újezďák
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

             

        Já teď úplně přesně nevím, která část byla ironie... resp. si myslím, že všechno, ale úplně nevím, kam mířila.
        Přesně v těchto letech jsem totiž učila informatiku na gymnáziu... bylo tam pár počítačů IQ151 (taková větší a neforemnější imitace ZX Spectra) a těžiště výuky spočívalo v tom, že se studenti naučili připojit kazetový magnetofon k počítači, "natáhnout" z něj nějaký vrcholně náročný program jako piškvorky... a zbytek hodiny si je hrát :-) (Malinko přeháním, ale fakt malinko.) V teoretických hodinách byla naprostá "bomba informace", že existují textové editory a studenti, podívejte se třeba na noviny, kde je text zarovnán na obou stranách do sloupku, ano i takové vychytávky tyto programy umí. (Ukázat nešlo, na škole takový program nebyl.)
        To byl gympl. Že se možná tu a tam i nějaké základce podařilo nějaké to íkvéčko sehnat... a že k němu uklízeli chlapce, v době, kdy dívky měly vaření či rodinnou výchovu (a tou dobou tyto předměty a to výlučně pro dívky fakt byly), protože to bylo méně namáhavé a rizikové, než s nimi něco frézovat v kovodílně, tomu bych klidně věřila.

        [ Zpět ]
        Datum: 13.10.2009
        Autor: Ifča
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

               

          U nás na základce byly iq151 až začátkem 90.let. A pak nám dokonce koupili i pár počítačů od Applu, na těch se už nehrály piškvorky, ale tetris:-)))

          [ Zpět ]
          Datum: 13.10.2009
          Autor: Lazarus
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

               

          v podstatě žádná část až na "člověk Sokačová".
          Koukal jsem na to kdy se tehdy na Základních školách objevovaly ruční práce( pracovní výchova, dílny nebo jak se to jmenovalo) a vzhledem k věku paní Sokačové mě vyšlo, že se jedná o dobu 1986-88. To že tou dobou byly počítače na vyšších školách nepopírám. Znám školu kde tou dobou bylo i funkční televizní studio.
          Paní Sokačová má bezesporu právo si dělat a říkat co chce. Jen mi přijde to její první setkání s "gender nerovností" jako naprosto zbytečné generování neuvěřitelného příběhu...

          [ Zpět ]
          Datum: 13.10.2009
          Autor: újezďák
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                 

            My jsme měli "výpočetní techniku" s IQ151 na průmce ;-)
            A televizní studio jsme tam také měli ;-)

            [ Zpět ]
            Datum: 13.10.2009
            Autor: Jarda
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                   

              rád věřím ... ovšem na základních školách okresního typu tou dobou počítačové učebny prostě nebyly.
              btw to byl Třebešín?

              [ Zpět ]
              Datum: 13.10.2009
              Autor: újezďák
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                     

                Je fakt, že na základce jsme k tomu ještě nepřičichli... Ale snad už ročníky po nás něco takového měly.

                Ne e, SPŠ ST Panská ;-)

                [ Zpět ]
                Datum: 13.10.2009
                Autor: Jarda
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                 

            pokud jsem se nespletl, tak se narodila v roce 1978. kdyby šla do školy od šesti odpovídal by datum, který píšeš třetí až páté třídě. Pokud od sedmi... Měli li by to vaření v těch samých rocích jako u nás (7-8 třída), což je pravděpodobné, tak by se jednalo tedy spíš o roky 1991 či výše, což by potom nebylo už nic divného....

            [ Zpět ]
            Datum: 14.10.2009
            Autor: Jurimír
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                   

              přesně tak ;-) takže vše o tom že tehda ještě nebyli kompjůtry jsou jen holé kecy. Jurimíre za 1s*

              [ Zpět ]
              Datum: 14.10.2009
              Autor: Neregistrovaný uživatel (fulll)
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                   

              omlouvám se, měl jsem dojem, že bude starší, protože v jednom rozhovoru říkala, že chodila se studenty demonstrovat v listopadu 1989

              [ Zpět ]
              Datum: 14.10.2009
              Autor: újezďák
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                 

            Včera měla krátký štěk ve zprávách na TV N@va :-))) A jak jinak, zase kontroverzní téma ;-)

            [ Zpět ]
            Datum: 14.10.2009
            Autor: Jarda
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                   

              eh jaký štěk? :-D

              [ Zpět ]
              Datum: 14.10.2009
              Autor: Neregistrovaný uživatel (Romanet)
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                     

                Trochu se rozčilovala, že chlap, kterému bude prokázáno, že podle DNA testů NENÍ otcem dítěte, může požádat o zbavení otcovství ;-)
                Oni naši zákonodárci vymýšlejí nějaké změny v zákonech, které se tohoto týkají...

                [ Zpět ]
                Datum: 14.10.2009
                Autor: Jarda
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                       

                  ...o zbavení otcovství... a z toho vyplývající odpadající povinnosti na takové dítě platit výživné...

                  [ Zpět ]
                  Datum: 14.10.2009
                  Autor: Jarda
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                       

                  na tom je něco, o čem se dá diskutovat nebo s čím nesouhlasit? :-O

                  [ Zpět ]
                  Datum: 14.10.2009
                  Autor: Jurimír
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                         

                    V jejím případě samozřejmě ano :-)
                    Možná to bude v jejich archivu, tak se na to mrkni...

                    [ Zpět ]
                    Datum: 14.10.2009
                    Autor: Jarda
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                         

                    Ono to totiž dneska je tak, že i když se prokáže, že otcem nejsi, tak pořád na to dítě platíš... Ta úprava zákona by to konečně měla změnit... Ale nerozumím tomu dopodrobna, takže jen tlumočím to, čemu jsem při těch zprávách snad porozuměl...

                    [ Zpět ]
                    Datum: 14.10.2009
                    Autor: Jarda
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                           

                      nejsi otcem, ale platíš????? A to jako proč? Z jakýho důvodu? Tak tomu fakt nerozumím..... proč bych měl platit na uplně cizí dítě???
                      Zkusím si to doma najít a podívat se....

                      [ Zpět ]
                      Datum: 14.10.2009
                      Autor: Jurimír
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                         

                    Nevím přesně, ale mám pocit, že je to nějak v rozporu s právy dítěte. V okamžiku, kdy na něj přestane "otec" platit, se mohou výrazně zhoršit životní podmínky toho dítěte.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 14.10.2009
                    Autor: Burajda
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                           

                      Bych řekl, že jeho práva začala být omezována od okamžiku, kdy jeho matka ukázala prstem na chlapa a vymyslela si, že je jeho otcem :-)

                      [ Zpět ]
                      Datum: 14.10.2009
                      Autor: Jarda
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                             

                        Nechci s tebou polemizovat, ale celkem chápu ženskou, která chce svému dítěti zajistit slušné podmínky pro život. Pohled "otce" je ale diametrálně odlišný. To taky chápu. A co teď s tím?

                        [ Zpět ]
                        Datum: 14.10.2009
                        Autor: Burajda
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                               

                          Jasně, tohle chápu... Jenom tak nějak netuším proč by se ženská měla finančně hojit zrovna na chlapovi... Pokud jsi tedy myslelai "slušné podmínky" = dostatek peněz, jedno od koho získaných...

                          [ Zpět ]
                          Datum: 14.10.2009
                          Autor: Jarda
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                                 

                            S jinou ženskou to dítě asi těžko splodí. 8-))) Většinou to je na chlapovi (s vyjímkou umělého oplodnění). Já takovou ženskou, která za otce určí "nevinného" chlapa, nechci obhajovat. Jen píši, že její počínání chápu. Která matka by svému dítěti nepřála to nejlepší. Některé bohužel i za cenu podvodu. 8-(

                            [ Zpět ]
                            Datum: 14.10.2009
                            Autor: Burajda
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                                   

                              Teoreticky to sie chápu, prakticky bych ale takovou matku poslal do (_!_) Sobecký geny prostě fungují.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 14.10.2009
                              Autor: Lazarus
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                               

                          chápeš, že chce zajisti slušnépodmínky pro život krádeží a podvodem??????

                          [ Zpět ]
                          Datum: 14.10.2009
                          Autor: Jurimír
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                                 

                            No a co. Spousta lidí to považuje za normální:-(

                            [ Zpět ]
                            Datum: 14.10.2009
                            Autor: Joe-CUBE
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                                 

                            Copak chlapi nepodvádějí a nekradou? A kdo je tedy v mužských věznicích?

                            [ Zpět ]
                            Datum: 14.10.2009
                            Autor: Burajda
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                                   

                              Především uchyláci :-((( aneb četli jste?
                              Odhalena největší síť dětské pornografie v ČR, mezi podezřelými jsou i policisté
                              http://www.novinky.cz/krimi/181565-odhalena...

                              [ Zpět ]
                              Datum: 14.10.2009
                              Autor: Neregistrovaný uživatel (Romanet)
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                                   

                              Také Ti, kteří naopak neplatí :-)

                              Na druhou stranu si myslím, že by se také mělo něco konečně udělat i s případy (většina ?), kdy ženská z chlapa tahá peníze na dítě, časem se ukáže, že to dítě není jeho, ale ty prachy z ní už nikdo nikdy nevytluče... Podle mne je to podvod jako každý jiný a způsobenou škodu by měl nahradit každý...

                              [ Zpět ]
                              Datum: 14.10.2009
                              Autor: Jarda
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                                   

                              jasně, ale není to legální!!! COž je dost podstatnej rozdíl....

                              [ Zpět ]
                              Datum: 14.10.2009
                              Autor: Jurimír
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                                     

                                Mně v tom furt falíruje ta péče o dítě. Jo, je to špatně, když se matka dítěte uchýlí k takovému podvodu. Ale pokud bude matka potrestána, zase to hlavně odnese to dítě.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 14.10.2009
                                Autor: Burajda
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                                       

                                  to je jasný, al eto že má někdo finanční problém a získává peníze podvodem a krádeží, protože má dítě přece není omluva? To mi jako chceš říct, že morálka a zákony platí jen pro bezdětný??? protože u těch s dětma by na to doplatilo dítě? Ani v jednom příspěvku nevidím smajlíky, ale nemůžu uvěřit, že si ze mě jen neděláš srandu....

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 14.10.2009
                                  Autor: Jurimír
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                         

                    Ráčej si přečíst zákon o rodině. Otcovství se můžeš zříci do 6 měsíců věku dítěte. Podle navrhované novely by to mělo být kdykoliv.
                    Ani jedna varianta není optimální, ke každé si dokážu představit životní situaci, kdy na tom bude bit (více či méně) nevinný (a to nemyslím zrovna dítě, to bude trpět rozpadem rodiny vždy).

                    [ Zpět ]
                    Datum: 14.10.2009
                    Autor: Joe-CUBE
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                           

                      Jasně, vždy to někdo odnese... Ale to si měla dotyčná rozmyslet už tenkrát než si to dítě pořídila...

                      [ Zpět ]
                      Datum: 14.10.2009
                      Autor: Jarda
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                             

                        "Prolomení" té hranice (k podání návrhu) je kvůli případům, kdy se otec po x letech dozví (třeba přes testy DNA), že není biologickým otcem. Což je docela logické (matka je jistá). Jedna věc je podání návrhu a jiná je, zda soud otce otcovství zbaví.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 14.10.2009
                        Autor: hekynen
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                           

                      Ne, nemáš to přesně (já procesem popření otcovství prošel). Termín se týká NÁVRHU na popření otcovství (ne tedy zřeknutí). Ten může podat matka do 6-ti měsíců od narození dítěte. Otec návrh může podat do 6-ti měsíců, od doby, kdy se o dítěti dozví. Po uplynutí této doby se lze obrátit na nejvyššího st. zástupce (pokud si to ještě pamatuji dobře; už je to pár let) o mimořádné povolení podání návrhu.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 14.10.2009
                      Autor: hekynen
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                             

                        Každopádně když žiješ s nějakou partnerkou, aspoň trochu jí věříš a máš ji rád, vono se to narodí, tak chápu že spousta chlapů bude mít zábrany soudit se o otcovství hned.
                        No a když to po třech letech života je podobný sousedovi víc jak Tobě, tak už je to zas pozdě...

                        [ Zpět ]
                        Datum: 14.10.2009
                        Autor: Joe-CUBE
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                               

                          Právě...
                          A teď si představ, že se s ním ženská rozvede, klidně mu i oznámí, že dítě není jeho, a on na to kukaččí dítko platí alimenty, protože prostě MUSÍ a nemá prakticky šanci (krom dovolání se nejvyšší státní zástupkyně) s tím nic udělat...

                          No, to moje bylo od prvopočátku zcela jako já, takže alespoň v tom jsem měl u ní jistotu. ;-)

                          [ Zpět ]
                          Datum: 14.10.2009
                          Autor: hekynen
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

                       

                  jen pro zajímavost v Německu chtěla jedna pokroková poslankyně dát test DNA bez vědomí matky do "klatby" tedy udělat z toho trestný skutek....
                  No a proč od toho upustila ?
                  Protože se zjistilo, že nejvíc vzorků k testům dávaly tchyně a né mužší šovinisté...

                  [ Zpět ]
                  Datum: 14.10.2009
                  Autor: újezďák
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

         

    http://www.stopfeminismu.cz/

    [ Zpět ]
    Datum: 13.10.2009
    Autor: Lazarus
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

           

      Tak to je druhá strana extrémismu. Tohle je docela zajímavé téma neboť tady je hodně těch "macho" co musej ženy jen poslouchat s úsměvem na rtech. Ale i na druhou stranu ženských co maj doma podpantofláky. :-)

      [ Zpět ]
      Datum: 13.10.2009
      Autor: Neregistrovaný uživatel (ZooM)
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

           

      http://www.krtecek.lbc.cz/download/zaklady_ms.ZIP
      Základy mužského šovinismu. Kdo nezná, doporučuji:-)))

      [ Zpět ]
      Datum: 13.10.2009
      Autor: Joe-CUBE
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

         

    Je to všechno snůška blbostí...
    Ženská musí umět podržet a hlavně polykat... :-))

    [ Zpět ]
    Datum: 13.10.2009
    Autor: Neregistrovaný uživatel (Varel)
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

           

      ..tohle už tady bylo od hekynena,je to ale tak,protože pokud to nedokáže tak je zřejmě invalidní,podržet třeba talíř s jídlem a pak polykat kupříkladu polívku umí kde kdo zdravý.

      [ Zpět ]
      Datum: 13.10.2009
      Autor: Neregistrovaný uživatel (ka$a)
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Co to tu je zase za diskuzi?

         

    Kdy uz KONECNE redakce NaKole.cz zavede ty vic jak rok a pul slibovane zmeny jako moderovani temat apod.? Co tu delaji zkopirovane clanky naprosto mimo tema a nasledne reakce na ne???

    [ Zpět ]
    Datum: 13.10.2009
    Autor: vasek
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co to tu je zase za diskuzi?

           

      podívejse ředitelka i s Gender studies neodejdou dokud nenastane naprostá rovnost mezi mužem a ženou .
      Tebe vůbec neděsí , že např budeš jezdit na ženském sedle :-)?
      Nebo, že budou univerzální cyklokalhoty?

      [ Zpět ]
      Datum: 13.10.2009
      Autor: újezďák
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co to tu je zase za diskuzi?

             

        a helemese jak se nám ujeťák vybarvuje ;-)

        [ Zpět ]
        Datum: 13.10.2009
        Autor: Neregistrovaný uživatel (Cyklovandrák)
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Co to tu je zase za diskuzi?

               

          to vlastně ani není legrace, ony časem přejdou od témat velkých k tématům menším.
          Jako ve Švédsku kde se prý při výměně záchodů ve veřejných zařízeních typu divadla nemají pánské záchody osazovat pisoáry, protože to prý není fér...

          [ Zpět ]
          Datum: 13.10.2009
          Autor: újezďák
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Od kytek ke společným záchodům

                 

            Hele mně třeba teď stačilo že se na Tour de Brdy rozdávali na bednách kytky chlapům.
            http://www.sparta-cycling.cz/Fotogalerie/2009...

            [ Zpět ]
            Datum: 13.10.2009
            Autor: Neregistrovaný uživatel (Tom Hrubý)
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Od kytek ke společným záchodům

                   

              http://orion.times.lv/pics/emancipace.jpg

              [ Zpět ]
              Datum: 13.10.2009
              Autor: Neregistrovaný uživatel (Bikez)
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Od kytek ke společným záchodům

                   

              Pokud jste se někdo koukal na fotbal Česko - Polsko, a když se hned na začátku loučil Koller, tak taky dostal pugét :-) A dokonce od Poborského, pokud jsem ho dobře poznal :-)

              [ Zpět ]
              Datum: 13.10.2009
              Autor: Jarda
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co to tu je zase za diskuzi?

             

        Toho bohdá nebude... Už jenom to, že tu jejich "rovnoprávnost" bych třeba rád viděl v případech kdy si hezká zazobaná ženská, přiměřeného věku, vezme úplně hloupoučkého nuzáka chlapa :-))) Opačně to funguje, ale takto asi ne... Čímpak to asi je ? ;-)

        [ Zpět ]
        Datum: 13.10.2009
        Autor: Jarda
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Co to tu je zase za diskuzi?

               

          to je špatný směr diskuse.
          Proč se nechceš bavit o Koníku mořském kde samička klade vejce do břišního vaku samce ?

          [ Zpět ]
          Datum: 13.10.2009
          Autor: újezďák
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Co to tu je zase za diskuzi?

                 

            :-)))

            [ Zpět ]
            Datum: 13.10.2009
            Autor: Jarda
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Co to tu je zase za diskuzi?

               

          Teda - to nebyl dobrý příklad... Na to se jaksi nabízí odpověď, že to bude tím, že jsou chlapi hloupější... a to si FAKT nemyslím... :-))))

          [ Zpět ]
          Datum: 13.10.2009
          Autor: Ifča
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Co to tu je zase za diskuzi?

                 

            Aha, takže v tomto případě se najednou kouká na inteligenci ? Proč zrovna tohle chlapy u různých těch modelek apod. vůbec nezajímá...? :-)

            [ Zpět ]
            Datum: 13.10.2009
            Autor: Jarda
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Co to tu je zase za diskuzi?

                   

              No, o tom hovořím, ne? Protože jsou hloupí... :-)
              (Ne, vážně si tohle nemyslím... teda nemyslím o mužích obecně. O těch konkrétních, co si vezmou blbou modelku, možná i skoro jo... :-)

              [ Zpět ]
              Datum: 13.10.2009
              Autor: Ifča
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Co to tu je zase za diskuzi?

                     

                Ještě jedno dementi... nemyslím si ani, že modelky jsou nutně blbé... :-)

                [ Zpět ]
                Datum: 13.10.2009
                Autor: Ifča
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Co to tu je zase za diskuzi?

                     

                Že by ? ;-)
                Je to samozřejmě povrchní hodnocení "kvalit" člověka, to přiznávám :-) Ale ať mi nikdo netvrdí, že u takových ženských vždy hraje roli jenom rozum, tomu snad neuvěří nikdo :-)))
                Mně z toho spíš vychází úplně něco jiného, a není to pro ty ženské dvakrát lichotivé ;-)

                [ Zpět ]
                Datum: 13.10.2009
                Autor: Jarda
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Co to tu je zase za diskuzi?

                       

                  Teda - já bych připomněla, že otázka byla původně položena tak, že čím to je, že hezká bohatá žena si obvykle hloupého chudého chlapa nevezme, zatímco bohatí muži si hloupé chudé berou častěji...
                  Na takto položenou otázku lze najít odpověď, která by byla nelichotivá zrovna pro ženy? :-))))

                  [ Zpět ]
                  Datum: 13.10.2009
                  Autor: Ifča
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Co to tu je zase za diskuzi?

                         

                    No jistě, mně z toho vychází jediná možná věc - bohatá ženská se o svůj majetek nechce nikdy dělit :-)
                    Pokud náhodou ano, tak pak jedině se sobě rovným, ale to už není dělení, ale naopak ještě větší hromadění majetku ;-)

                    [ Zpět ]
                    Datum: 13.10.2009
                    Autor: Jarda
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Co to tu je zase za diskuzi?

                           

                      Teda - téma je to tvrdě necyklistické, ale když už tady je...
                      Ono i v tom majetku je docela důležitá určitá rovnost... když není, tak samozřejmě, dá se to vidět tak, že ten bohatší, se nesobecky "dělí"... ale upřímně řečeno, spíš to jedna, druhá, či obě strany začnou dříve nebo později vidět, že si jeden toho druhého kupuje...
                      Nepovažuju se za bohatou ženskou, ale když jsme se cca před pěti lety s manželem rozestěhovali s tehdejší představou, že je to definitivní, tak v podstatě každá má potenciální "známost" začala tak někdy kolem pátého rande oťukávat možnost, že se přistěhuje... kromě jednoho, který by radši, abych se přistěhovala já i se všema dětma co mám, abychom spolu zvládli vyplatit jeho exmanželku z půlky baráku... a nejsem si tak úplně jistá, jestli nedostatek nadšení z mé strany pro tato řešení byl zrovna tím, že bych se teda sobecky nechtěla dělit... :-))))
                      Ale jo, je to otázka úhlu pohledu... taky jsem do té doby netušila, jak úžasně nesobecká stvoření jsou ti muži, že by fakt mohli jevit tolik upřímného nadšení po sdílení domácnosti se třemi úplně cizími puberťáky... :-)))

                      [ Zpět ]
                      Datum: 13.10.2009
                      Autor: Ifča
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • no necyklistické

                             

                        ..no jedno z mnoha,ale tohle je o globálním oteplování a to s cyklistikou přece úzce souvisí... :-DD

                        [ Zpět ]
                        Datum: 13.10.2009
                        Autor: Neregistrovaný uživatel (Cykloun ([email protected]))
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Co to tu je zase za diskuzi?

                             

                        :-)

                        Tak já to sem nenadhodil abys tu hned popisovala své majetkové poměry ;-) Ale dík za upřímnost !

                        Chtěl jsem tím jen naznačit, že přeci jenom u ženských (výjimky se samozřejmě najdou, to ano... ale je jich strašně málo...) je to tak, že právě dost často nejdřív hledí na tu, alespoň přibližnou, rovnost... Kdežto chlap když se zblázní do hezké ženské, tak už o tomhle spíše nepřemýšlí :-) Teď ale nevím jestli to nazvat ctností, nebo jestli nás to naopak potápí ještě níže :-)))

                        [ Zpět ]
                        Datum: 13.10.2009
                        Autor: Jarda
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Co to tu je zase za diskuzi?

                               

                          Seš feministka, nebo proč ti vadí jeden z mnoha drobných rozdílu v chováni pohlaví ke kterým dovedla evoluce lidstvo. ;o)

                          [ Zpět ]
                          Datum: 13.10.2009
                          Autor: Suchoj
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Co to tu je zase za diskuzi?

                                 

                            Ne, naopak šovinista ;-)

                            [ Zpět ]
                            Datum: 13.10.2009
                            Autor: Jarda
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Co to tu je zase za diskuzi?

                                   

                              No tak to bys měl vědět, že ženská má to koukání na majetek dáno tak nějak v genech. Když ji to bylo v pravěku fuk a místo chlapa s mamutem zaparkovaným v solidní jeskyni si vybrala hladového intelektuála s bytem v křoví, tak žádné geny nepředala a proto jsou dnešní ženské jaké jsou. :-)) To je alespoň má teorie. :-)

                              [ Zpět ]
                              Datum: 13.10.2009
                              Autor: Suchoj
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Co to tu je zase za diskuzi?

                               

                          Ale vždyť já to taky myslela spíše jako humor (teda opřený o autentické zážitky, to zas jo), než nějakou smrtelně vážnou úvahu... což přece snad ani na začátku nebyla, že ne? :-)
                          Jinak si vcelku myslím, že kromě těch nejzákladnějších biologických odlišností (jako že chlap nenakojí a nenakojí!) jsou rozdíly mezi muži a ženami v ostatních směrech poměrně minimální. A to i v těch ctnostech a nectnostech.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 13.10.2009
                          Autor: Ifča
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Co to tu je zase za diskuzi?

                                 

                            O.K.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 13.10.2009
                            Autor: Jarda
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Co to tu je zase za diskuzi?

                                 

                            kéž by :-D

                            [ Zpět ]
                            Datum: 13.10.2009
                            Autor: Jurimír
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Co to tu je zase za diskuzi?

                                 

                            Ty základní biologické odlišnosti zbytečně podceňuješ - jedná se o geniální kombinaci, která by bývala stála za hlubší úvahu. Chlap i ženská ve svém uvažování vychází z jiných fyzických předpokladů, přesto jsou jejich síly vyrovnané.
                            Opakovaně mne uvádějí v úžas situace, ve kterých se fyzicky mnohem lépe disponovaný chlap bojí své ženy.
                            Já předpovídám, že pokud se budou i nadále takhle nesmyslně kriminalizovat fyzické útoky můžu vůči ženám, čeká nás matriarchární uspořádání společnosti :-)

                            [ Zpět ]
                            Datum: 14.10.2009
                            Autor: Neregistrovaný uživatel (IQ tyqve)
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Co to tu je zase za diskuzi?

                 

            Zde další důkaz, že muži, mužští šovinističtí vlastníci a akcionáři kapitalistických firem jsou hlupáci :
            kdyby nebyli hlupáky tak by vyhodili všechny mužské zaměstnance a najmuli by onu špatně placenou ženskou pracovní sílu a vydělali by majlant!

            [ Zpět ]
            Datum: 13.10.2009
            Autor: újezďák
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • ŠKATULATA BATULATA RATATATA

         

    ! ANO !

    ZE VŠEHO NEJDŮLEŽITĚJŠÍ JE VŽDY NĚCO, NĚKOHO ZAŠKATULKOVAT, NAJÍT TEN SPRÁVNÝ VÝRAZ PRO NĚCO NA CO SE PAK MÁ POUKAZOVAT JAKO NA NĚCO JINÉHO NEŘKULI ŠPATNÉHO A ZVRHLÉHO. :-(

    ŘIĎTE SE SVÝM ROZUMEM, KAŽDÝ SVÉHO ŠTĚSTÍ STRŮJCEM A POSLOUCHAT TYTO PŘEDSUDKY A VÝPLODY MNE DÁVNO NEBAVÍ, MAJÍ ROZHODNĚ JINÉ PROBLÉMY A TAK DEJTE POKOJ VŠEM BLÁZNIVÁ SLEČNO
    SOKÁČOVÁ !

    A ANTONÍNE AŽ BUDEŠ ZAS NĚCO KOPÍROVAT Z IDNES TAK TROCHU I PŘEMÝŠLEJ !!!!

    [ Zpět ]
    Datum: 13.10.2009
    Autor: Neregistrovaný uživatel (H.O.U.M.E.L.E.S)
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Sedm mýtů o feministkách :-)))))

         

    To musíš kopírovat kdejakou nebetyčnou ptákovinu, to by nestačilo dát jen odkaz, když už teda musíš ?

    [ Zpět ]
    Datum: 13.10.2009
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: partnerku na kolo

Hledám: partnerku na kolo
dnes
vysoký, štíhlý, aktivně sportující, mladšího vzhledu hledá sportovně založenou ženu na sdílení společných zájmů,…

Hledám: Kamarádku

16.04.2024
Samotnému se jezdí špatně,hledá se holka na kolo,na věku nesejde.

Hledám: Další parťáky do skupiny - cykloturistika

16.04.2024
Ahoj, hledají se další cyklisté do party z Pardubic a okolí … Věk cca 50 - 60r. … Na pohodu :-)…. WhatsApp 737 184…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

310 cyklistů (17 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024