Policie kontroluje cyklisty
14. května 2009 0:00
Na cyklostezkách u Ústí a v Krušných horách zkoumají policisté vybavení kol a dávají „dýchnout“...
viz: http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=111&r...
Co je tohle za kravinu ??? "Lidé čekají na cyklobus v restauraci a těsně před jeho odjezdem se policisté objeví,“ varoval místní chalupář. „Kasírují ty, které viděli v hospodě, že si dávají pivo.“
To dávají pokutu za to, že si cyklista dal pivo a pak se nechal někam odvézt autobusem ???

0
 0
    To je samozřejmě hloupost. Možná to napsali blbě a je to tak, že čekají kdo přijede busem, dá si pivo a pak chce vyjet a oni ho odchytí.

0
 0
    Já si právě říkám, že to asi někdo pomotal :-)

0
 0
    Tomu se říká třídní výběr informací. Když deset novinářů bude popisovat tu samou událost, každej ji popíše jinak. Hodně to používají komerční televize jako "vatu" k natažení spotu. "To vám byla taková rána, že mi málem spadnul barák!", atd. atp. ;-)

0
 0
    A stejně mi to přijde jako buzerace... Jedno pivo nikoho nepoložilo, při jízdě na kole není vůbec znát. Zajímalo by mne kolik už kdy bylo případů, že nalitý cyklista někoho sejmul. Podle mne jich za celý rok bude tak jako prstů na jedné ruce... Pokud vůbec nějaký... Ale ty jejich příklady, že se nalitý cyklista zrakvil někde sám v lese, na polní cestě apod., tak to si myslím, že do toho nikomu vůbec nic není !!! Teprve až se něco takového stane, tak bych mu to dal jako "přitěžující okolnost".
Myslím, že zrovna v případě cyklistů zákony jednají hodně dopředu, kdy se některé situace ještě nikdy nestaly, ale zákon s nimi už dávno počítá... Narozdíl od zabíjejících aut, kdy se zákony upravují až za pochodu, až se něco stane, až zemře "dostatečné" množství lidí :-((((
Mně se tenhle přístup teda vůbec nelíbí :-(

0
 0
    Nehledě k tomu, že jedno10 stupňové pivo = max. 0,2 promile. Je zajímavé, že tohle v mnoha případech policie řidičům aut odpouští, protože než by je odvezli na test krve a než by jim ji odebrali, tak po alkoholu nebude ani stopa. Tak se celkem podivuji nad tím, že u cyklisty to naopak vadí...

0
 0
    kde jsi to vzal? jak nadejchas za volantem nic nevodpoustej, mozna tak u teho cyklisty ale to bude individualni. nemotej to dohromady. chlast za riditka taky nepatri a bude to konecne v poradku. statistiky jsou jasny pripadu kdy cyklista neco zpusobil vlivem alkoholu se za posledni rok ztrojnasobil. tak co to resit. bude ti tech deset piv na kole chybet?

0
 0
    Pokud se s takovým množstvím nechám odvézt na krev, tak mi už nic nenajdou a můžu se jim jen vysmát... Ono se o tom moc nemluví, ale ty 0,2 promile jsou opravdu takovou hranicí kdy nad tím policie dost často přivírá oko... Mají s tím i méně práce...
Hmmm, ta mi řekni co cyklista pod vlivem může způsobit... Maximálně tak nabít hubu sám sobě. Nic jiného jsem se zatím nikde nedočetl... A pořád tvrdím, že dokud nezraním ještě někoho jiného, tak do toho nikomu nic není !

0
 0
    A ty budes cekat, az nekomu neco udelas a pak se milostive prohlasis za cloveka, ktery opravdu neco zpusobil? Nebude pak uz pozde? Prevence je v tomhle pripade teda mnohem lepsi.
Samozrejme, ze taky beru za buzeraci, kdyz zkasnout tatika, ktery jede s rodinou na vylet a po vepro knedlu si da jedno orosene.
Ale pokavad si nekdo da vice skopku a pak sedne na kolo...ten uz by se zastavit mel. On by totiz mohl tvrdit to same, co ty...ale za prvni zatackou by mohl sejmout treba male dite na kole....

0
 0
    Jasně že to není zas tak jednoduché jak jsem před chvílí napsal. Ale jako opravdu přehnané mi přijde být pokutován za jedno pivo, které ze mne za chvíli vyprchá... Takže ať si mne cajti klidně staví, dávají mi dýchnout třeba i na osamělé polní cestě, ale za jedno před chvílí vypité pivo pokutu platit odmítám !

0
 0
    Nuz a este navyse. ten pristroj na meranie hladiny alkoholu sa moze pouzivat najmenej pol hodiny po poziti alkoholu, inak meria nepresne. Pristroj totiz predpoklada, ze mas alkoholove vypary v zaludku a vydychom nieco vdychnes aj do pristroja a nejako (neviem vzorec) to prepocita. Ale ked mas alkoholove vypary este v ustach, tak to vyrazne skresli vysledok (pristroj to blbo vyhodnoti a prepocita).Takze ihned po vypiti piva by si ani nemal fukat.Preto ked nesuhlasis s vysledkom fukania, ides na krv (tam sa alkohol zisti presnejsie)

0
 0
    U těch měřičů za pár stovek co se dají normálně koupit dokonce v návodu píší, že se to smí použít nejdříve za 20 minut po požití alkoholu, jinak že se dokonce ten senzor může poškodit. Ale netuším jak to je s těmi "profi" co používají policajti... Podle mne by to mohlo být hodně podobné... Potom tedy nechápu proč policajti chytají "opilce" hned za rohem hospody, když jim asi musí být jasné, že buď naměří pěkná hausnumera nebo že tím ten přístroj poškodí... Možná i kvůli tomuhle se v novinách občas dočteme, jak někde chytili nějakého frajera s více než (normálně smrtelnými) 4 promile v krvi :-)

0
 0
    Me taky prijde divne pokutovat vejletniky a obcas i nejakeho toho "sportovce" (sportovci preci nepijou) za jedno ubohe pivo, kdyz vecer jezdi domu z hospod plno neosvetlenych a nalitych stangmastu:-) A jeste se schovat za sloup u hospody a pak na vejletnika vybafnout a sebrat mu nejakou stoofffkuuu z penezenky:-)
Chapu, ze vejletnici a "sportovci" padaji obcas z kola, ale urcite to neni tim, ze by byli vsici naliti:-))) Kazdou chvili si nekdo z nas rozbije hubu a to jede na iontak:-)

0
 0
    A proč  by tě   vozili na krev,  k tomu není  žádný  důvod.   Nadýchal jsi,   dosteneš  trest   a  jde se dál.   na krev   jede  řidič motorového vozidla, když  má  kolem 1 a více,  jinak taky  ne,  pokud  si to  sám  nevyžádá.
Výsledek dechové zkoušky   je  dostatečným  důkazem pro správní žízení o přestupku.

0
 0
    Desítka je cca 0.4-0.5 promile.
Jakmile detektor ukáže něco jiného než 0.0, musí tě odvést na odběr. Interní předpis a detektory s pamětí. Jak je v paměti nějaký odběr >0.0, musí k tomu být protokol.
Celé je to otázka výkladu zákona. U nás se za "nelze vyloučit možnost oblibnění alkoholem" považuje cokoliv jiného než 0.0.
V Rakousku mě považují za dospělého člověka, kterej ví, co si může dovolit;-)

0
 0
    Viz výše, na krev se jede až od 1 promile, a jen řidiči mot. vozidel, jinak nemá význam. Záznam přístroje je postačující.

0
 0
    Klidně si s tímto přesvědčením žij. Až ajko cyklista nadýcháš 0,5 promile, budeš se akorát hrozně divit, co všechno se bude dít:-D

0
 0
    A  co  zvlkáštního  by se mělo  dít?
Nic víc,  než   že když bude policista  chtít,  tak  přestupek  oznámí  a  dostanu  pokutu,   nebo myslíš,  že  se bude   dít  něco jiného  ?

0
 0
    Viz též můj předchozí příspěvek.
Odvezou Tě do nemocnice, kde Ti lékař odebere 2x krev, mezi dvěma odběry je cca 30 minut, kdy probíhají doprovodná vyšetření (zeptá se tě kdy a kolik jsi čeho vypil, vyzkouší tě na nějakou rovnováhu, koordinaci pohybu apod).
Z těchto dvou odběrů se počítá rychlost odbourávání alkoholu a na základě toho, kolik jsi toho v sobě měl v době odchytu policií (resp. v jakékoliv době, třeba v době rvačky, střelby, přestupku).
Ještě nějaké dotazy?

0
 0
    Jinak Tebou uváděná hranice 1 promile je hranice trestného činu obecného ohrožení, pokud řídíš motorové vozidlo.
Ale na odběr krve jdeš když máš víc než 0 (nula).

0
 0
    Trochu si to pleteš, nejde o obecné ohrožení,  to je totiž  úplně o něčem jiném,     ale jde  o  ohrožení pod vlivem návykové látky.
Ještě   bys  potřeboval něco vysvětlit ?   :-)

0
 0
    Odběr  krve  a  2 x  má  význam  až   za  jiných okolností,  třeba  když  uplyne   delší  doba  mezi  řízením vozidla   a  odběrem krve,  nebo  když    si    řidič  mezi   řízením a  odběrem    dal ještě   panáka,  nebo  jde o  řidiče     autobusu     na   delší  lince   aby se vědělo  kdy a jak pil   apod.  Za určitých okolností  se také provádí  3  odběry    po  půl   až  jedné hodině.
Odběr krve  ale nemá  žádný  význam  když nafoukáš   třeba jen  půl  promile.  Výsledek  dechové zkoušky  je pro  správní  řízení dostatečným  důkazem.   Odběr krve  je  zbytečně drahý sranda.  A  to je  to o  čem jsem  psal, protože  tady   byla  řeč  o   pár pivech a  foukání   u  cyklisty.  Cyklistu na odběr  krve  brát nikdy nebudou protože  k tomu není  důvod  když  nadýchá   a pokud nejde o vyjímečné   případy.

0
 0
    LELEK NA HRAD !!! Ty si tak chytrej, že je tě tu škoda

0
 0
    Když bude hezky, tak si třeba na nějaký vyšlápnu, doprovodíš mě tam i s komisí ?

0
 0
    Já tu nepíšu o tom, co má a nemá smysl, co je a co není zbytečně drahá sranda.
Moje žena je doktorka v příjmové ambulanci v okresní nemocnici, což znamená, že odborné vyšetření fyzicky provádí a zapisuje o nich protokol.
Proto vím poměrně podrobně, jak vyšetření probíhá a s jakým výsledkem dechové zkoušky a po jakých incidentech jí tam policajti vejlupky vozej.
Co Ty, prozradíš svůj zdroj informací? ;-)

0
 0
    Lékař  samozřejmě má za povinnost   provést  to o  co je  policií  požádán  i kdyby  to byla  sebetší  pitomost,  pokud  to není  v  rozporu se zákonem,   lékař  nemůže  hodnotit   důvody  proč  je o  to policií n požádán a  ani by  to  neměl  vědět,   stejně tak policajt nemůže   kecat do práce lékaři.
Já jsem jenom   tobě   a těm  které  to zajímá  napsal   kdy  je důvod  odebírat  řidiči  krev  a  kdy  to nemá  žádný  smysl.   U řidiče  motorového vozidla  to má  smysl  až  teprve tehdy pokud   by  při běžné kontrole  nadýchal  0,8 a více  (při nehodě  to je  jinak).   U cyklisty  odběr  krve  nepřichází  téměř  v úvahu,  protože  cyklista  i kdyby  měl třeba  3  promile,  tak je to pořád  přestupek a není to trestný  čin,  jedině  snad kdyby   vjel  na kole   na  dálnici.
Jinak  je  mi  opravdu  srdečně  jedno  pokud   při běžné  kontrole  někdo  nadýchá  třeba jen  půl promile  a  pak  se nechá  odvézt na krev  a  bude tam  dělat   prostocviky.
Jen bych  chtěl  vidět  toho   policajta,  který  si bude  zbytečně   vymýšlet  a  přidělávat  zbytečnou  práci,  a  jestli takový  je   (a  asi  určitě někde bude)   tak to musí  být  hrozný  nešťastník  :-)

0
 0
    A já jsem Ti zase napsal, jak vypadá realita. Policajt si nevymýšlí, má to dáno interním předpisem, bez ohledu na to, co ty si myslíš že má a nemá smysl.
Že by benga nemuseli táhnout každýho kdo nadejchá automaticky na krev a za důkaz by byl považován záznam z dejchacího testeru po odečtení jakési tolerance, je ve fázi nápadu nějakého bývalého ministra dopravy či vnitra či čeho. Ale koukám, že už se to jako fáma slušně rozlejzá po hospodách a internetových fórech;-)
Ve skutečnosti je mi úplně fuk, když má řidič v krvi třeba tři promile, pokud nikoho nepoškodí. A pokud někoho rozstřelí, je zase úplně jedno, jestli za střízliva nebo pod vlivem, ne?

0
 0
    Záznam z pozitivní dechové  zkoušky  je  ve  správním řízení  nezvratným důkazem o požití alkoholu  a  to platí   už  asi 20  let,   nic  se neodečítá,  prostě  se zkonstatuje, že  dotyčný  pil alkohol a  přístroj  ukíázal   tolik a tolik  a to stačí  k rozhodnutí ve správním řízení.
To  o nějakém odečítání  co tady píšeš  je   momentální  a  nedoložený  výkřik  a nápad  kohosi.
Věř, že kdyby   policajti  tahali na  odbvěr krve  každého řidiče,  kterého odchytí  co  nadýchá,  tak  by  byli pořád  někde  po   ordinacích a nebo  úřadovnách   a  naprosto zbytečně.
No a pokud  ti  nevadí,  že  jiní jezdí   vožralí,  tak  mě  ano.
Tímhle končím,  už  jsem to tady  vysvětlil   dost.

0
 0
    Je vidět, že vůbec netušíš, o čem blábolíš.
Dechová zkouška v současné praxi nemůže PROKÁZAT požití alkoholu, může jej pouze VYLOUČIT (všimni si v protokolech nebo ve zprávách, se vždy píše, že orientační dechová zkouška na místě (NE)VYLOUČILA přítomnost alkoholu v krvi).
Je to dáno tím, že analyzátory dechu reagují na určitá aromata v dechu typické pro člověka po požití alkoholu. Ale reagují třeba i na aceton, který má v dechu diabetik, reagují na některá aromata např. z bonbónů.
PROKÁZAT by to mohl analyzátor reagující pouze na alkohol. Existuje, ale pokud je mi známo, žádný takový zatím PČR nepoužívá.
Píšeš: "Věř, že kdyby policajti tahali na odbvěr krve každého řidiče, kterého odchytí co nadýchá, tak by byli pořád někde po ordinacích a nebo úřadovnách a naprosto zbytečně."
Tomu samozřejmě věřím. Tak to dnes totiž ve skutečnosti je. Typicky nadýcháš 0,25promile. Trochu děláš obstrukce, než to s tebou sepíšou, dostanou do menocnice, tam ti odeberou krev, mezitím si furt stěžuješ na žížu, piješ, čůráš, lapiduch ti odebere krev, pošle do laboratoře, a za pár dnů přijdou výsledky že hladina alkoholu byla v době odběru 0,0x, což je v toleranci metodiky a fyziologických hodnot, a tudíž požití alkoholu nelze PROKÁZAT. Přesně takto dopadne 50% případů, kdy nadýcháš nenulovou hodnotu.
Proto se pořád vedou diskuse o toleranci nebo zavedení testeru jako důkaz, a z toho pak vznikají zaručené informace kolující po restauracích a internetových fórech. Já jsem svůj zdroj informací prozradil, prozradíš i Ty, odkud své znalosti čerpáš?

0
 0
    "Záznam z pozitivní dechové zkoušky je ve správním řízení nezvratným důkazem o požití alkoholu"
Dej si svestkovej kompot a pak uvidis, co nadejchas:-)))
Zrovna nedavno si kamaradka delala srandu, ze ji zastavili na motorce a nadejchala. Vubec netusila ktera bije, protoze sama skoro vubec nepije. Az pak si vzpomela, ze mela svestkovej kompot...baaac.
Dechova zkouska nedokazala nic. A na tom bys chtel stavet nejake zavery a trestat nekoho za to, ze si dal dobry svestkovy kompot??? Au....

0
 0
    tak kecy po dvou deci.ta picza lze a ty to sem nakydas nebo tu kecas jen ty sam kokot. tenhle zvast se uz 100x zpochybnil!zkouselo se to!

0
 0
    Potraviny muzou obsahovat alkohol. A takovej trosku jetej kompot....
V tomto pripade se to resi tak, ze se ma vypit vice vody a pockat. Pokavad je alkohol z potravin, cisilka na testeru rychle klesaji. Presne to udelali kamaradce. Ale i tak ji neco malo namerili. Vzali ji tedy na odber. Tam se zjistilo, ze nic....
Jinak dekuji za krasne osloveni. A i kamaradku budu pozdravovat. Zrejme jsi z dobreho oddilu.

0
 0
    A  kdo  tomu  věří  tak ať  tam  běží  :-))
Nadýcháš  možná  tak  10 minut  potom  co  dožereš   5 litrů    švestkového kompotu, ale po  dalších 10 minutách  ani   ň,  jenomže k tomnu dýchání se zřejmě ani  nedostaneš protože  se po  tom kompotu  dřív  pos..
Existuje   opravdu  jen   pár  jedinců  v celé republice, kteří mají stabilně  vyšší hladinu alkoholu, ale  ti  to vědi  a mají  u sebe  lékařské potvrzení.
Každý kdo tvrdí, že měl kompot  apod,  jen blábolí  a  snaží se před  okolím udělat  hezčí,  nebo si nechtějí přiznat,  že   se jim   aodbourává alkohol  třeba  dvojnásobnou dobu  než ostatním.

0
 0
    No on si ten kompot kazdy spojuje s nejakym kvasenim v zaludku. Cemuz ja taky neverim.
Ale dokazu si predstavit kompot, ktery se otevre a hned se nezkonzumuje:-) Kolikrat jsem si liboval nad kompotem, ktery uz tak nejak zavanel vice slivovickou nez kompotem:-)))

0
 0
    No jo,  ale  to už  je něcpo jiného,  když   to začně  kvasit  tak  vzniká  alkohol   a  pak    jasně   nadýcháš,  ale   já  bych  se spíš  poblil   než  bych polknul  nakvašený   kompot.
Ale  to je  stejné  jako  když je někdo milovník  originál   rumových pralinek  nebo   něčeho takového  a   pak  si musí být vědom, že   měl alkohol a nemůže se divit, že nadýchá,   tak  je to stejné  jako  s tím nakvašeným kompotem.    Po nadýchání  pak nezbává  než  se pokusit  o  rozumné  řešení a snahu o vysvětlení.

0
 0
    No ja si prave myslim, ze tohle byl problem u te holky. Proste sesrotovala neco starsiho. Ona preci nemuze mit tuchy o tom, ze je v tom alkohol. Nekterym lidem to ani nesecvakne, ze nekde neco muze zkvasit a tim vznikne alkohol.
Pak opravdu jde o to, aby clovek narazil na rozumneho policajta. Coz ona mela stesti. Proto jsem ti psal, ze neee vzdy je ta dechova zkouska konecna a nemelo by se dle ni delat zavery.
A kazdy ma rad neco jineho. Me trosku nabehlej kompot nevadi:-)))

0
 0
    Samozřejmě   je potřeba  se bránit  pokud  vím, že  jsem nic neudělal a  využít všech  možností,  v tomhle případě  odmítnout  závěr dechové zkoušky a žádat  rozbor krve.
Jinak  proti   gustu  žádný  dišputát,  někteří  jedinci   nechávají  švestky  nejen  zkvasit , ale  i   zkapalnit  :-))

0
 0
    Ale zkapalnene uz neokecas:-))) Ale dost vezaku:-)))

0
 0
    Docela zajimaci:
http://auto.idnes.cz/odbornik-na-toxikologii...
""Dosud to bylo v pořádku, protože rozbor krve ukázal skutečnou hladinu alkoholu," upozornil Zikmund. Jenže od Nového roku může mít řidič problém i po nealko pivu. "V dechu nějaký alkohol i po nealko pivu bude," varoval."
""Tester reaguje i na jiné látky," upozornil. Alkohol je často i v potravinách. Řidič ale může "nadýchat" i po žvýkačkách, "margotkách" nebo po ústní vodě."
"V případě, že policie na výsledku trvá a řidič si je jistý, že alkohol nepil, odborník doporučuje zaplatil si i odvoz a analýzu. "Je to lepší než přijít o řidičák a zaplatit pokutu," prohlásil"
Je to koukam cele nejake na prd :-) Jestli me, jako skoroabstinenta, bude nekdo prudit, tak budu nasraty:-)))

0
 0
    Jo,  takhle  to je.  Samozřejmě,  že pokud  si  jsi  jistý,  že  jsi žádný  alkohol  hodně  dlouho před  jízdou  nepil  tak   je  potřeba  požádat o  rozbor  krve.
Jinak   když  někomu přístroj   naměří  stopy  alkoholu,  tak  po  10 až 15 minutách  se má  zkouška opakovat  a   buď  už nenaměří nic   a nebo   ano  a pak   to určitě  žádné  margotky,  žvýkačky  ani kompot  nebyl   :-)

0
 0
    Hele, me je jedno, co ty si myslis. Bylo to tak, jak pisu. Ta holka opravdu nadejchala (jsou proste lide, kterym verim). Po nejake pauze a vypiti tekutin nadejchala mene, ale nadejchala. Pak ji vzali na krev, kde nezjistili nic. To, ze ty mas nejake teoreticke znalosti neznamena, ze v praxi se nemuze neco takoveho stat. Stalo se!
Jinak. Ja zadny papir nemam a taky jsme se na skole bavili tim, ze jsme bezne dejchli na laborkach 0,1; 0,2...a nebyl jsem jediny. A ze bych si daval pred laborkama kompotik...to fakt ne.

0
 0
    V práci provádíme pravidelné dechové zkoušky a máme tam kluka, který vždy nadýchá 0,2 přestože je abstinent. Že to nafouká, neznamená že má alkohol v krvi, takže ani nemůže potvrzení od doktora mít. Už joe@cube se tě ptal, kde čerpáš ty tvoje informace i když povětšinou jsou to bláboly. Zase tu plácáš páté přes deváté,ale neodpověděl jsi.

0
 0
    A když  vždy  nadýchá, nechával  si dělat   rozbor  a testy,  jaké  má  výsledky ?   Už  jsem se výš  zmiňoval, že je  pár lidí, kteří mají trvale zvýšenou  hladinu  alkoholu nebo  vylučují látky, které způsobují  pozitivní výsledky  testů na alkohol,  takže  pokud  nemají  potvrzení lékaře   tak se svým  fyziologickým  stavem  můžpou mít  čas od  času docela  problém.
Jinak  mi není  jasné v čem   kecám a  co není pravda  z toho co jsem napsal.

0
 0
    Uvidíme, konečně se něco začíná dít
http://domaci.ihned.cz/c1-37215950-ministerstvo...

0
 0
    To je blb ten ředitel dopravní policie Leoš Tržil, z který kanceláře ho vyhrabali. Podle něho je nepřijatelné aby řidič 3 x po 10 minutách dýchal, ale že ho musí DVA policisté odvézt třeba 20 km daleko k lékaři na prohlídku , vyšetření a odběr krve a potom zpátky nebo na na úřadovnu policie, sepsat protokol, což zabere nejméně 2 hodiny, když jde všechno hodně rychle. To je riozhodně přijatelnější a určitě i levnější než dýchání.

0
 0
    to s emejlíš kluku. kamarád jel z práce pozdě večer a vzal to přes hospodu. Nechal si natočit fíkovku a dal si jedno od cesty. Pak jel těch 100m domů a po cestě ho zastavili, nadejchal a je bez papírů. Okamžitě.

0
 0
    Asi jak kdy a jak se vyspí který policajt... Kdysi dávno se kamarád vyflákal v autě, prostě vjel rychleji než měl do jedné zatáčky a skončil na nějaké přilehlé mezi. Naštěstí to bylo v místech, kde skoro nikdo nejezdí, takže zrušil jen svoje auto a nikoho dalšího ani neohrozil. Bohužel si ale předtím někde dal jedno pivko a na to mu cajti samozřejmě přišli. Naměřili mu snad něco kolem 0,24 promile. A rovnou mu PRÝ říkali, že kdyby měl jen 0,2 nebo dokonce méně, tak se tím nebudou zaobírat a dostane pokutu jen za "nepřizpůsobení..." a bla bla... Tak mi to tenkrát říkal kamarád a já mu to dodnes věřím...

0
 0
    Tak ja jsem zazil jak nality cyklista srazil holku prechazejici cestu. Sice mu pod kolo sama vlitla ale od taky nemusel zkouset projet mezerou ktera vznikla mezi lidma kdyz cela trida prechazela cestu.
Oba skoncili v nemocnici. Holka na podezreni z otresu mozku a on mel nejake siti.

0
 0
    A myslíš, že se to stalo proto, že byl nalitý, nebo že to byl magor, který tak jezdí i ve střízlivém stavu ? Nechci nijak omlouvat ten alkohol, to rozhodně ne, ale nejsem si tak úplně jistý jestli opilý cyklista jezdí agresivněji a neopatrněji než ten samý člověk za střízliva.

0
 0
    To nemyslis vazne!!!
Snad uznas, ze nalitej clovek ma na svet trosku jinej pohled. Trosku jinak mu to premysli a tam kde by za strizliva byl problem, tak najednou neni (za vozralosti uzna, ze projede i tam, kde to mozne neni). Clovek mnohem vice riskuje.
Ja jsem v mladi za ozralosti napachal takove kravoviny, ze kdyz mi to nekdo vypravi, tak mi beha mraz po zadech:-))) A agresivni jsem teda nebyl...jen jsem si myslel, ze vsechno zvladnu.
Tady nejde az zas tak o agresivitu, ale o neco jineho....

0
 0
    Po jednom pivču snad ani ne, to by se u kolařů snad i tolerovat mělo (tak jako leckde v Evropě u řidičů), ale třeba v mým případě by se při druhým už dalo mluvit o vyložený nalitosti. A když to vídám v těch předzahrádkách, ne každý končí jedním po VKZ...

0
 0
    Taky jsem to nepochopil.
Ale nasel jsem jedno vysvetleni na otazku, proc se v CR delaji tak siroke cyklostezky:-))) Pochybuji, ze kluci jezdi na sluzebnich kolech...."Pravidelně strážníci projíždějí cyklostezky...".

0
 0
    Ústecký měšťáci jezdí na kolech!

0
 0
    Fakt jo? Tak to se jim omlouvam:-)))

0
 0
    http://www.usti-nad-labem.cz/cz/ostatni/mestska...
dole

0
 0
    V Ostrave mestaci jeszdej obcas taky na kole a na cyklojizdu temer vzdy.

0
 0
    No teda..... :o(
To jsem plánoval na víkend okolí Cínovce a Komárku. O alkohol nejde, toho se nebojim :o))) , ale abych spadl do štoly, vylítl ze zatáčky, zaklínil se ve skalách a ještě při sjezdu z Nakléřova upad na hlavu ?!?
To si to musim rozmyslet!!!
Jarda: Třeba z tý hospody k autobusu těch 50m jedou :o(((.
Vloni tam taky četníci hlídkovali.

0
 0
    Jo, to mě přesně napadlo, od hospody k autobusu se musí dojet a tam čekali.
Zažil jsem to loni v Brtníkách, čekali na cyklisty při výjezdu z osady Kopec, hospoda v Kopci je první po průjezdu mezi skalama, tak se tam každej rád zastaví...

0
 0
    "Cyklista s téměř třemi promile alkoholu v krvi nezvládl u Chabařovic na Ústecku zatáčku, upadl a zůstal ležet na silnici. Záchranáři ho navíc museli z kola vymotat, protože byl zaklíněn v řídítkách." Pak je to logický, že kontrolujou povinnou výbavu. Špunty do řídítek jsou povinný. A kdo je má, nemůže zůstat v řídítkách zaklíněný.

0
 0
    http://ronda.rajce.idnes.cz/pul_promile/

0
 0