Můj dotaz je směrován těm tvrdým bikerům a sličným bikerkám, kteří za mrazů jezdí s kuklou na hlavě:
včera jsem ji také vytáhl. Je značková (Kama) a má než jednu díru pro oči.
Jenže nevím, jak v tom dýchat. Prostě od pusy tam je horko, ten teplý vzduch se tlačí nahoru - no a protože nosím dioptrické brýle, tak jsou od toho dýchání pořád opocené - prvních 15 km jsem jel jako v mlze a to i přes to, že včera bylo jasno a slunce :-). Navíc to vepředu před ústy namrzá...
Nakonec jsem ten průzor znásilnil až pod pusu a pak - to už jsem zas viděl :-) - to už bylo dobrý. Jenže si říkám, že takhle to asi soudruzi od Kamy nezamýšleli ... :-)))
Vozim kuklu od moiry. Pri vyjeti ji mam vzdy az pod nos a snazim se dychat jen nosem. Pokud to uz nosem neudycham (prijde nejaky vetsi kopec), tak jde kukla na bradu.
Na SNB ji jezdim i pres nos, jen ji nesmim na obed sundat. Nandavat mokrou, zmrzlou kuklu neni nic prijemneho :)
0
to mi vysvětli jak můžeš na oběd nesundat kuklu, kterou máš i přes nos?
0
Mysleno sundat uplne. Na obed se da stahnout pod bradu a najist se :)
0
A nebývá vrchní překvapený, když chcesš platit s kuklou na hlavě ?
Jeden můj kamarád v dávné minulosti šel do špořitelny a chtěl si uložit peníze a vypadla mu přitom na zem pistole. Měl pak moc práce s vysvětlováním, že chtěl peníze jenom uložit a ne vybrat :-)
0
no ty si děláš srandu... Loni jsem si šel vybrat peníze na poštu. Slezl jsem z kola a šel k přepážce... Bylo -5°C, takže jsem měl kuklu. Naštěstí jsem měl ještě přilbu a výstražnou vestu a podával jsem slečně za přepážkou platební kartu, takže se ani moc nelekla...
0
Asi jsi vypadal dostatečně přesvědčivě, že jsi opravdu nakole, nebo dotyčná poštmistrová byla dostatečně flegmatická na rozdíl od té dotyčné když viděla pistoli, to bylo řevu, nejdřív ve spořitelně a potom v úřadu mého kamaráda, kde řvali všichni, šéfové vzteky a kolegové smíchy.
0
Dost podezrele se na tebe taky divaji u tusim Izraelskeho(?) velvyslanectvi na Hradcanske. Stoji tam hlidky a jeden si to hned ke me vykrocil :) Bez kukly (resp. nekolika nakrcniku) jsem ale po chodniku mohla jezdit bez povsimnuti.
0
s policisty jsem se tam několikrát dohadoval. Co že prý jezdím po chodníku (i v létě tj bez kukly). Dotazoval jsem se, že pokud má čas se kromě ostrahy objektu věnovat také kontrolování dopravních přestupků, tak proč že na druhé straně ulice stojí auta v křižovatce...
0
Pouzila bych vynalez zvany nuzky :) Pripadne za jizdy nedychat :D
0
Díky, tenhle problém mě taky zajímal a dobrá rada je k nezaplacení :-))
Už vím koho se příště zeptat, není nad jednoduché řešení :-))
0
mám kuklu od" sněžnýho vlka " ve slevě 250Kč a ta otvor pro ústa už má, krytá pouze síťkovinou - a stejně se brýle mlží :-(
0
No, tak něco takového tam mám. Brýle se mi nemlží, jelikož je zatím nepotřebuji, ale používám takové ty atrapy na snowboard s polstrováním z kaufáče sa 100,- Jinak jsem je ještě vylepšil opticleanem, co pouřívám na pavací brýle proti mlžení.
0
Chápu Tě, že s brýlemi je to problém .. ale nechápu ty, co tu tvrdí, že přes látku nejde dýchat .. U 1. kukly jsem otvor pro pusu zašil .. oči byly zvlášť .. U 2. kukly je jen otvor pro obě oči, tak jsem ho uprostřed sešil a jezdím bez problému .. a že bych nemohl dýchat mi přijde absurdní .. mám od Nalini, z hrubé dekoviny a no problem .. přes každou látku jde dýchat .. pokud není impregnovaná ..jen se nesmí hledat problém, kde není .. J.
0
Všichni jste blázni, jen já lokomotiva.Ty v..e, kde tě našli???
0
Vozím celo-obličejovou kuklu od CTR. Nos je vyřešenej jako mini kapuca, ústa jako několik drobných otvorů, přes tváře je extra nowind vrstva.
Mám vyzkoušeno na kole i na běžkách a je fakt dobrá, při teplotě -5 a rychlosti 45Km/h žádnej problém s omrzáním obličeje, zamlžování brýlí minimální.
Kromě ceny nemá chybu :-)
Dělají i model který končí na bradě.
0
Prosím, můžeš být trochu konkrétnější, nějaké označení, adrseu kde se to dá sehnat. Díky.
Něco takového a dobrého bych si chtěl taky pořídit, potřebuju něco opravdu dobře funkčního a praxí odzkoušeného.
0
Přesné označení nemám (chybí štítek) ale nejvíce se tomu z jejich sortimentu blíží tohle: http://www.bobwards.com/products2.cfm/ID/41096...
Dělají toho docela dost....
jo a kouupil jsem to jako výprodej v ROCK-POINTU.
0
Díky, vypadá to dobře
0
kde jsou v ČR takový mrazy, že je nutná kukla? :-))
0
no když zboku fouká 10m/s máš dojem že Ti to vyfoukne mozek uchem. A pokud je -něco a nemáš na kokose nepropro kuklu, zaděláváš si na nějaký eklhaft zánět.
0
zatím jsem vždycky vystačil s čepicí, vzhledem k rapidně ubývajícímu porostu /na hlavě/ přidávám v mrazu ještě jednu tenkou z Moiry. kuklu přes ústa bych nechtěl
0
Kdesi propocitavali vliv rychlosti jedouciho cyklisty na jeho ochlazovani. Platilo to pro silnici a uvedli, ze pri rychlosti tusim 30 km/h klesa teplota vlivem proudeni vzduchu cca o 10 nebo 15 stupnu. Takze si spocitej, co to dela s licnimi nervy silnicare treba v minus deseti (klidne uz pri nule). Ale jezdi si v cem chces, ono hodne lidi (zatim) jezdi i v 10 nad nulou jenom v cyklokratasech.
0
Co mají lícní nervy společného s kraťasy ? :-))) Nějaká nová móda, kalhoty přes xicht ? :-)
0
http://www.google.com/search?hl=cs&q=wind...
případně wind chill factor
0
Včera ráno (8:00) u Týnce nad Sázavou bylo mínus 10 st, byl jsem rád, že ji mám - nejradši bych ji tam natáhnul i přes brýle :-)))
0
Moje řešení: čepice až na obočí,pak dptr. brejle, kukla žádná, místo ní fousy (jestli ti už/ještě rostou). Pokud sháníš kuklu co nemlží brejle, tak je to asi ztráta času, možná by pomohl šátek jako nosí Michael Jackson (odfuk spodem).
0
tak tohle řešení používám také jen škoda že fousy nerostou taky na nose na zimu by se to hodilo
0
Na nose fousy mi rostou, ale jako na potvoru ze špatný strany.
0
Šátek nepřilehne, kolem nosu (přímo na brýle) vzniknou průduch a je to spíš horší než lepší. Pokud bys jel nad 30 km/hod, je to řešení O.K. (vyzkoušeno na motorce), při nižších rychlostech viz výše ...
8-)
0
Původně jsem ani nechtěl reagovat jelikož každý si systémem pokusů a omylů najde to co mu vyhovuje a jelikož jsme každý individuum tak si vybere něco jiného, tak já jsem si za 10-ti letou éru zimního ježdění i v -29 °C (rekord) do práce a z práce vyzkoušel mnoho systému s kuklami nevyjímaje, ale nejvíc se osvědčil tzv. Multifunkční rukávový šátek, ten jednak jde bezproblémově profouknout, těsní kolem nosu a postačí proti prochladnutí, kukly sice víc zahřejí ale při aktivní jízdě spíš překáží velkým odporem dechu a pak zkondenzovanou vlhkostí, asi tak nějak. PF2009
0
těch šátků je celá řada, který máš Ty? často jsem na ně koukal někde ve sportu a říkal jsem si, jestli by se mi něco takového nehodilo. každopádně inspiraci od Tebe beru. taky jsou ty šátky i v nějakém zimním provedení?!
0
Nevím jaká to je značka nic na tom není a mat. to je 100% 100%-tní polyester, vyhráli jsme to v tombole stužkováku sportovního gymplu, zjistím co tam bylo za sponzory a kdo to dal to tomboly :-D no a tím jsem ho začal používat jinak snad ani nevím jestli bych si ho koupil a dál bych se dusil v kuklách popř. ve vysokých límcích mikin. Maximální resp. minimální teplotu co jsem v tom šátku absolvoval bylo -13°C a bylo to v pohodě, žádná zima ani problémy z dechem. Pošlu ti na mail fotky.
0
Tak rekord překonán dneska ráno -20°C a šátek funguje, fotky pod mým nickem
http://www.bike-forum.cz/forum/nafotili-ste...
0
Tady máš nějakej odkaz jak na to
http://www.militaryrange.com/zbozi/1626-satek...
0
Zkus kouknout na tohle http://www.termopradlo-devold.cz/obchod...
0
Mám slušnou čepici, takže by mě spíš zajímal nějaký "límec" až na nos. Vlastně taková spodní půlka kukly. Někde jsem něco takovýho viděl. Máte nějaký tip ? Zkoušel jsem hledat, ale asi nevím, jak to správně nazvat a taky asi nevím přesně, jestli to hledat u horolezců, turistů, vojáků, nebo kominíků...
0
Prodava se takova roura, kterou muzes ruzne stocit a udelat si z ni cepici, dat na krk nebo treba na koleno. Prodavaji se i ruzne zateplene. Znacku ti ted nereknu, ale mam hodne teply s windstopem a vzadu s fleecem na odvetrani. Pred par lety na SportPrague to prodavali asi za 1500,-.
0
tu verzi s windstoprem se mi vubec nedari sehnat ;(
0
Bude to zrejme tahle, zkus obvolat hudy sporty.
http://www.hudy.cz/goodsdetail_ls.asp?nGoodsID...
0
Diky! zkusim to sehnat
sam pouzivam uz nekolik let od buffu s polartecem. Ten je supr. Ted jeden dostala i Svetluska. Ale ten prave nedela windstoprovy, coz bych uzil hlavne na SNB.
letni mam nejakej "noname" a ten se teda uz zacal trepit po jedne sezone:|
0
aha, on je od buffu, kua :)
tak to je jedoduche... http://www.buff.cz uz jsem tam jeden kupoval ale tenhle jsem tam nenasel :)
0
ja poridil od Gore bike wear - balaclavu cca 800,- tenka lehka tepla akorat jsem si prostrihnul vetsi diru na piti(nejde sundat pod bradu) a smrkani v ni jde take i kdyz mam pocit ze je asi neco videt :))) kdyz si odfrknu :)))
0
Tak jsem si tu odpoledne s úsměvem pod fousy pročítal problémy s kuklou a myslel si něco o změkčilcích :-)
Jenže pak jsem nasedl na kolo a jel domů. A cestou jsem po ní několikrát zatoužil a to horko od úst by se mi hodilo.
0