Nevíte někdo, čím mazat nohy vidlice? Mám Rock Shox Pilot C. Zkoušel jsem mazat různými druhy maziva, ale po zashnutí mi vidle stále jaksi drhne. Servis na vidli je prováděn v servisu. Díky za rady.
Skoušel jsi teflonový sprej? Já si to nemohu vynachválit, a doporučují to i výrobci většiny vydlic. Teflonový sprej vytvoří zdánlivě "suchý" film, na který se nelepí prach a je odolný proti smytí vodou. Já ho koupil za 133kč, ale přesný název mohu dodat v neděli, mám ho na chajdě. Je to super i na řetěz.
p.s: Nejsem žádnej servisák, ale je to jen moje skušenost. Tsk buď potvrďte, nebo vyvraťte šikuláci
0
Osobně používám bílou silikonovou vazelínu, tu mi doporučili v jednom servisu a faktem je, že vidla po tom chodí dobře.
0
Já ani nevim, že se to má mazat, mam přes to pryžovou manžetu, tak se ktomu neda pořádně dostat
0
U každé slušné vidle se ty manžety dají vytáhnout po noze nahoru až ke korunce...
0
Ještě jsem chtěl dodat, že "prachovky" říkám těm gumovým "harmonikám", které jsou navlečeny na nohách. Abysme se pak nedohadovali co je co...
0
Teď mi došlo... Nemyslíš tím spíš prachovky...?
Postup ale bude úplně stejný. Vytáhnout prachovky nahoru, to samé s manžetami.
Pak se stříkne trochu silikonu do míst, kde se gufera dotýkají noh vidlice, párkrát se vidlice co nejvíce stlačí a pak by se ty nohy měly utřít.
0
Nohy vidlice se když už tak mažou silikonovým olejem... Resp. ty horní venkovní gufera.
Pokud Ti ve vidlici něco drhne, tak to bude spíš někde uvnitř kluzáků a tam to mazivo nalité zvenku nezateče... Dokonce nesmí !!! Ředit vazelinu nebo olej silikonovým asi nebude to pravé...;-)
To je pak nutné vidlici opravdu rozebrat, vyčistit, zkontrolovat a případně vyměnit "futra", pak správně namazat a dát zase dohromady.
0