Dobrý den,
prosím oradu : před pár měšíci jsem si koupila nové silniční kolo TREK. Po tisíci km mi v servisu vyměnili řetěz. Při první vyjížďce mi začal přeskakovat a škubat na druhém nejmenším pastorku, což mi starý řetěz nedělal. Že by 105 kazeta nevydržela tisíc kilometrů? Předem díky za odpověď!
Tak pokud na silničním kole vyměnili řetěz po 1 000Km, tak by přeskakovat nemělo, vytahat řetěz na silničce po tisícovce asi nejde. Kazeta by měla být taky v pořádku. Napadá mě jedině jestli není špatně snýtovaný řetěz, ale to by překakovalo všude nejenom na nejmenším. Poradím zkontrolovat ten pastorek, jestli není nějaký moc dolámaný a možná ještě pořádně prohlídnout řetěz. Ale jinak je to pro mě záhada:)
0
Kazdy novy retez je z fabriky maznut takovym blivajzem. Ten zpusobuje, ze je ten retez trosku tuhej, takze muze preskakovat.
A kazdy novy retez si musi sednout....to trva cca 200km. Jak kdy.
Ale menit retez na silnicce po 1000km prijde fakt moc brzo.
0
To myslíš vážně s tím blivajzem ? ;-) Nikdy jsem totiž takové příznaky neměl ;-)
0
Novej řetěz je skutečně něčím namazanej, ale to je spíš nějakej konzervační přípravek, kterej by ale neměl na tuhost neměl mít vliv, si myslím.
0
Vždyť jo, namazané je to vždycky něčím, ale že by kvůli tomu zatuhnul řetěz mi připadá trochu ehmmm ;-)
0
... eremy ?? :-)
0
Jo stalo...to bych to tu nepsal....
0
A nebo to pod tim konverzacnim blivajzem bylo zatuhle. Kazdopadne po vymachani v petroleji a maznuti to bylo OK. Zatuhle misto jsem nehledal. Jednoduse to bylo po tom umiti fungujici.
0
Místo odpovědi přidávám pro guruje ještě jednu otázku. Měření vytahanosti řetězu je notoricky známé. Dá se ale nějak exaktně změřit opotřebení zubů kazety? Mám na mysli nějaké skutečné měření s jednoznačným výsledkem, ne že "se tam udělaj takový jakoby háčky".
0
Naprosto spolehlivou metodou na zjisteni opotrebeni kazety je strileni retezu :o)
Dokud je kazeta dobra, funguje, az se opotrebuje- takze se na ni udelaji ty "hacky", zacne na dotycnych pastorcich retez strilet. Nic vic, nic min.
0
Opotrebenim kazety ani retezu to po techhle kilometrech neni, takze bych se podival na tohle:
1/ Poradne prohlednout retez. Na miste, kde byl retez snytovany, byvaji casto dotycne dva clanky snytovanim ztuhle a musi se dukladne mechanicky rozhybat. Z vlastni zkusenosti vim, ze mi to z tohoto duvodu kdovi proc strilelo taky snad jenom na jednom pastorku.
2/ Serizeni prehazovacky.
0