reklama

HAC 4 Pro Plus

Dost silne uvazuju o tomhle pristroji, zda se mi u nej rozumny pomer cena/ vykon. V diskuzich jsem si o nem precetl docela dost, ale porad mi urcity veci zustavaji neznamy:
1/ zvukovy upozorneni pri prekroceni nebo nedosazeni tepovyho limitu- je u spodni i horni hranice tepovyho rozmezi ten zvuk stejny?
2/ na jakym principu funguje meric vykonu? Ma vubec nejakou vypovidajici hodnotu?
3/ Software. Jde mi o to, abych si mohl i sam udelat Conconiho test (zjisteni zlomu- anaerobni prah), bez nutnosti x-krat za rok navstevovat specialni lekarske pracoviste.
4/ Kodovany signal- je tam, nebo ne? Jsou nejaky problemy s rusenim signalu? Urcite za urcitych podminek (vys.el.napeti, ..) ano, ale projevi se to potom nejak na grafu po prevodu do PC? Nesmazou nebo neovlivni se tim nektery udaje?
Dekuju za odpovedi, jestli nekdo tenhle pristrojek mate (nebo bez "Pro" nebo bez "+", nevzali byste jej, prosim, na NaKolackej sraz? :o) Diky

[ Zpět ]
Datum: 26.12.2006
Autor: vasek
  • Re: HAC 4 Pro Plus

         

    Mam HAC4 bez PRO a bez plus. Apropo, co vlastne znamena "PRO"? Interface jsem si postavil sam, viz muj web. Mam ho uz delsi dobu, takze nejake zkusenosti jsou.
    1. U toho meho je ten zvuk stejny - umi to jen jeden ton, jako starsi digitalky.
    2. Vypocitava vykon (IMHO) z: rychlosti jizdy, rychlosti stoupani / klesani, tepove frekvence a zadane hmotnosti jezdce + kola. Neuvazuje vitr, pocita s nejakou univerzalni hodnotou jizdnich odporu bicyklu.... Takze nic moc a i v navodu pisou neco v tom smyslu, ze hodnota vykonu je pouze informativni. Podle mne, pri rovnomerne jizde po rovine za bezvetri se to muze priblizit na +/- 10% ke skutecne hodnote vykonu, ale jinak nic moc. Ja to vlastne ani nepouzivam.
    3. SW pro windows neznam podrobne, ale myslim, ze toto snad ani nemuze umet, C. test je podle mne trochu slozitejsi test navic s vysledkem v pomerne siroke toleranci. Kdyz tak jen priblizne.
    4. U meho myslim nee, ale jiste to nevim. Nepotkal jsem zatim na svych vyjizdkach cloveka se stejnym pristrojem a tak nevim jestli se dva vedle sebe nejak ovlivnuji. V kazdem pripade pobliz tramvajovych koleji nebo zeleznice obcas nefunguje tepovka. Rychlost nesleduji takze nevim, ale myslim ze snimac rychlosti jizdy to spis neovlivnuje, protoze na vyslednych grafech jsem si niceho nevsiml. Ono by se to (ten vypadek) ale poznavalo stejne dost tezko. Nikdy se mi vsak nestalo, ze by se aktualne zaznamenavane nebo i starsi udaje smazaly, nebo ze by se nejak narusily celkove soucty.
    Ja s nim pracuji v Linuxu s neoficialnim free SW (je i pod widle) a mohu celkem jednoduse editovat vsechny namerene hodnoty takze oprava nejake chyby vznikle rusenim prenosu je bezproblemova (pokud o ni tedy vis a je kvantifikovatelna). Nevim jak funguje originalni SW, nicmene predpokladam, ze bude mnohem dokonalejsi, protoze je ofiko a je za prachy.
    Ohledne pripadne ukazky HAC4 na Nakolackem srazu takhle: Zatim jsem na zadnem nebyl a nevim jestli v nejblizsi dobe budu, bo neni cas :-) Ale rad bych, takze to urcite nekdy v budoucnu vyjde. Jsem ochoten se po domluve v podstate kdykoliv v Praze sejit a ukazat zakladni veci. Takze asi tak.

    [ Zpět ]
    Datum: 26.12.2006
    Autor: mgt
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: HAC 4 Pro Plus

           

      Diky. Ten "sraz" by mel byt prave v Praze, asi vis, o co jde- http://www.nakole.cz/diskuze/tema.php3?id=3821 Prijd, je to v patek vecer :o) .
      Verze "Pro" a "Plus" se lisi udajne vyssi spolehlivosti (pry to driv byvalo nic moc), vetsi vydrzi baterky a jeji snadnejsi vymenou, obsahuji interface pro PC (USB), jsou pro 2 prumery kol, soucasti je meric kadence slapani a potrebny SW, meri i teplotu ovzdusi a kdovi co jeste.
      3/ vysledky C. testu by asi mely jit vycist z grafu v PC, ne? Netusim totiz, jak podavat plny vykon a pritom prubezne vypisovat tabulku :o) Ale to poznam teda asi az podle toho SW, co k tomu bude...
      4/ pry se signal muze "pomlatit" dohromady treba s Polarem

      [ Zpět ]
      Datum: 26.12.2006
      Autor: vasek
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: HAC 4 Pro Plus

             

        Aha, ja myslel nejaky opravdovy sraz s kolama :-) Coz o to, ja se na tuto akci nechystam neb podobne akce spis nemusim. Ted bych nerad nekoho urazil, ale proste kdyz uz do hospody, tak pujdu radeji se zenou nebo prateli, se kterymi se zas na kole nevidim. Ale uvidime, zatim to je 50/50 ze bych mohl mit volny vecer, tak se mozna zastavim a muzeme na to tema pokecat. K otazkam....
        Ad PRO a PLUS) Tak uz to vim :-) Jo, meric kadence je dobra vec na silnicce, pouzival jsem to jeste kdyz jsem triatlonoval. Na biku nevim jestli to k necemu je, otacky klik se v terenu meni velmi casto a rychle.
        Teplotu ovzdusi meri i ten muj, obyc. HAC4.
        Souhlasim, ze zakladni hodnoty pro C. test urcite z grafu vycist jdou, ale asi to nebude tak verne jako u toho lekare, prece jen to je profik a podminky mereni jsou "laboratorni". V kazdem pripade, prestoze uz ja osobne nemam jiny cil nez (obcas) prekonat sam sebe, je HAC4 jako treninkova pomucka squely. Jezdim vlasne porad podle neho - na hornim displeji mam tepovku a na dolnim hodiny a uplne mi to staci. Kdyz jsem minuly tyden chtel dat volne (byl jsem troch nachcipanej) par kilaku kolem 130 tepu/min, ukazalo mi to po skonceni jizdy prumer 133, nad 150 jsem byl 36 sekund a pod 125 asi tri minuty, zbytek v pasmu 125 - 150. Takze pro samostatne rizeny trenink si ho fakt nemohu vynachvalit.
        Jestli by ti to pomohlo, muzes zkusit jeste nez se rozhodnes pro/proti koupi ten free soft, ktery pouzivam ja. Neni dokonaly, ale zakladni funkce plni dobre. Ja ti k tomu mohu poskytnout nektery z datovych souboru namerenych na vlastnim tele :-). Pak si muzes prohlednout co to asi tak umi a jak se ty grafy daji navzajem kombinovat a co se z toho pak da vycist. Jak rikam, ja uz zadne zavodni ambice nemam, a tak to ani moc nezkoumam. Nebo, chces-li muzu udelat nejake screenshoty s grafy, ktere si reknes s nejakymi realnymi vstupnimi daty a posoudis to podle toho. Je to na zvazeni.
        Ohledne ovlivnovani s Polarem jsem jiz take slysel ,ale je to ve stejne pozici jako ovlivnovani s HAC 4 - doposud jsem nejel s nekym kdo ho ma a tak nevim. Podle mne ale tech pristroju nebude kolem tebe nikdy tolik aby to vzajemne ovlivnovani melo vyznamny vliv z dlouhodobeho hlediska vyuzivani pristroje. Pokud se tedy nechystas zalozit cyklisticky team s ambicemi na Starou damu 2007 :-) Ted si tak ale uvedomuji, ze i Armstronguv team pouzival min. jednu sezonu tyhle HAC4, takze to asi kodovane musi byt....
        Jo, taky se da na netu najit navod v pdf. Kdyz tak ho mam na disku...

        [ Zpět ]
        Datum: 26.12.2006
        Autor: mgt
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: HAC 4 Pro Plus

               

          Dik, navod i v cestine jsem nasel, ale odpovedi prave na moje otazky ne, proto tenhle thread.
          Kadenci bych pochopitelne sledoval jen na silnicce. Tour uz nepojedu :o), ale v teamu mame par lidi prave s Polarem, jezdime spolu ale skoro porad jenom na biku, takze ne tak blizko u sebe, tak by to snad mohlo jit.
          Podle Conconiho testu se da spolehlive urcit anaerobni prah prave i takhle "na kolene", podle udaju v PC by to melo jit teda mnohem jednodusseji. Videl jsem na Ebay nabidku, kde meli v sade k tomuhle computeru prave i original SF, meric kadence, USB interface, (navody), hrudni pas a dva snimace+ magnety+ luzka pro computer na riditka a na predstavec pro dve ruzny kola, tohle vse bez postovnyho za necelych 200 €, coz by snad jeste slo.
          Ad sraz- protoze s Alvapinkou travime v CR asi tak tri tydny v roce, tezko se s lidima z NaKole.cz setkame jinde, nez na takovymhle srazu :o) Kdyz ti to vyjde, prijd.

          [ Zpět ]
          Datum: 26.12.2006
          Autor: vasek
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: HAC 4 Pro Plus

                 

            OK, kdyz to pujde, prijdu :-) Jinak ta cena je myslim docela dobra, u nas ta popisovana sestava stoji o dost vice.

            [ Zpět ]
            Datum: 26.12.2006
            Autor: mgt
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Cyklistika z Prahy

22.04.2024
Ahoj, hledám cyklistku pro spolujízdy z Prahy ven na kolo, víkendy nebo dle dohody, na pohodu

Hledám: Kamaráda nebo kamarádku na pravidelné vyjížďky

Hledám: Kamaráda nebo kamarádku na pravidelné vyjížďky
21.04.2024
Hledám kamaráda, nebo kamarádku na pravidelné vyjížďky, nejlépe z okolí Prahy 6.

Hledám: partnerku na kolo

Hledám: partnerku na kolo
19.04.2024
vysoký, štíhlý, aktivně sportující, mladšího vzhledu hledá sportovně založenou ženu na sdílení společných zájmů,…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

345 cyklistů (15 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | včera

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024