reklama

Krádeže "drobného" příslušenství - jak zabezpečit?

Jak se chráníte proti krádežím bižuterie ze svého kola?
Teˇj jsem přišel ve městě před panelákem o několik týdnů staré zpětné zrcátko. Pomůže dokoupení nerezových šroubů s nestandardní hlavicí třeba hvězdičkou? Nebo jsou ty šmejdi vybavený případně to rovnou ulomí a ještě napáchají další škodu?

Trnu jak to budu dělat s Bosch Smartphone Grip ten myslím není napevno aby se dal rychle vyměňovat za držák displeje.....

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: dnes v 22:12
Autor: Jantar
  • Re: Krádeže "drobného" příslušenství - jak zabezpečit?

Pro cesty na nákup, kde musím kolo nechat bez dozoru mám šrotokolo (kdysi stálo pár stovek v kovošrotu, tak doufám, že to zloděj pozná na první pohled) a na něm skoro žádné příslušenství není - červenou blikačku mám přidělanou na batohu, místo předního světla používám čelovku, aby tam po zamčení nezůstalo nic, co by šlo jednoduše odnést...

Bohužel je to o lokalitě, někde to prostě nejde. Před lety jsem měl dobrý autobusov spoj do práce ze zastávky, na silnici mezi obcema. Bývalo to rozcestí k železničnímu přejezdu, tak to místo dávalo smysl, pak trať posunuly, přejezd zrušili, ale autobusová zastavka zůstala. Z domu pěšky mi to přišlo daleko, tak jsem tam jezdil na šrotokole a zamykal ho k označníku zastávky.

Půl roku to fungovalo, nastupoval jsem jediný, občas byla nutná diskuze s řidičem, že o takové zastávce neslyšel, ale formálně to zastávka stále byla a nakonec všichni zastavili...

No a pak se začaly dít zlé věci. Dvakrát ten označník na moje kolo spadnul, člověk by si řekl vítr, pak několikrát zmizel označník zastávky úplně (po upozornění dopravního podniku ho prý našli v příkopě a vrátili zpět)...

No a pak mi někdo odmontoval páčku přehazovačky (taková ta favorití na rámu), to jsem ještě opravil, ale když následně někdo ukradnul ventilky, pochopil jsem, že je to marný boj a kolo tam nechávat nemůžu.

Pokud narazíš na podobného kreténa, co se ničením věcí baví, to prostě řešení nemá, vyřešíš drobnosti a příště ti prořízne plášť nebo cokoliv... :-/

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: dnes v 22:30
    Autor: Jrr
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: cyklisty na výlet autem a na kole.

Hledám: cyklisty na výlet autem a na kole.
15.08.2026
Ahoj cyklisté! V září plánuji výlet do Lotyšska, Estonska, Litvy nebo San Marina (Itálie). Plánuji vyjet na kole…

Hledám: cyklistku na výlet autem a kolem.

Hledám: cyklistku na výlet autem a kolem.
15.08.2026
Ahoj cyklisté! V září plánuji výlet do Lotyšska, Estonska, Litvy nebo San Marina (Itálie). Plánuji vyjet na kole…

Hledám: Ebajker-ka Praha nebo jih - Tábor, Vlašim, Pacov..

Hledám: Ebajker-ka Praha nebo jih - Tábor, Vlašim, Pacov..
10.08.2026
Hledá se E-biker-ka ideálně z Prahy (nejlépe 4) nebo v Praze žijící, případně okolí Vlašimi, Pacova, Mladé Vožice,…

PR články:

Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

229 cyklistů (8 přihlášených)

Dámská Králický Sněžník

Dámská 2026Králický Sněžník a pramen Moravy Druhá desítka Dámské dávno začala, ale teprve letos jsme v plném…
HMS | 21.07.2026

Kolem Lužických jezer

Už celkem tradičně se s kamarádkou Líbou vydáváme na nějaký týdenní „etapový" výlet. Loni to bylo Polsko,…
Aar | 17.07.2026

Polské kolečko 2026

Blog původně vznikl pro rodinu aby věděli kde zrovna jsme. I jsem si kvůli tomu pořídil klávesnici k mobilu,…
petrp | 15.07.2026