Zajímalo by mě, zda ještě někdo další vozí na kole kameru pro případ, že by se něco zlého přihodilo? Pokud ano, jakou a kterým směrem namířenou?
Přemýšlel jsem, jak jednou kamerou pokrýt co nejširší zorný úhel, protože vozit dvě kamery je otravné (hlavně pokaždé je zvlášť dobíjet) a nakonec ani přední+zadní kamera nemusí vůbec ukázat auto z boku hned vedle kola...
Tak mě napadlo, zda by nepomohlo do zorného pole kamery umístit malé zrcátko? Něco jako používají zubaři nebo zrcátkové tykadlo jako se kdysi prodávalo ke slunečním brýlím?
Když by zrcátko bylo blízko objektivu, stačilo by maličké, někde ve spodní části zorného pole, kde se stejně natáčí jen asfalt a zrcátko by mohlo ukazovat pohled vzad.
Fungovalo by to?
Obávám se, že bys narazil na problém s ostřením obrazu, ale ostatně, můžeš to zkusit - žádný hypermateriály k tomu potřeba nejsou...
Jediná kamera kterou sjem kdy vozil bylo GoPro Hero 8, na čele, když jsem měl záchvat dokumentovat své výlety (k čemuž bych se zase někdy rád vrátil, ale osud mi momentálně nepřeje).
Pokud jezdíš s helmou (a ne jako já), je taková montáž ještě o kus pohodlnější, automaticky tím získáváš masivní náskok ve stabilizaci obrazu a záběr se rozhlíží zároveň s tebou. To ti samozřejmě nepomůže, když tě někdo sestřelí a ty sám to absolutně nečekáš, ale na takový ty dovedy o kterých dvě vteřiny napřed tušíš, že ti to tam pošlou to může být výhoda.
Jinak se ale obávám, že si akorát darmo zkomplikuješ život, i kdyby ses ověsil 30 kamerama tak ti to nepomůže...
0
Na motorkách docela běžně vozí kamery se záběrem 360 st. Už jsem to jednou viděl i na kole. Je to malý a docela lehký, jen to musíš mít na štangli nad hlavou. Doma si pak vytvoříš záběry z úhlu který potřebuješ.
0
Na leháči to je mnohem snadnější kameru upevnit na tyčku nad hlavou.
0