Termín: 23.05.2026
Místo: Slavkov u Brna, vlakové nádraží
Květnová vyjížďka lehokolistů z lontu - ani leho ani lont nejsou podmínkou :-)
Tentokrát trochu dále od lontu.
Sejdeme se v 10.00hod na vlakovém nádraží ve Slavkově u Brna - vlak od Brna přijíždí 9.53, od Kyjova/Hradiště 10.06.
Ze Slavkova vyrazíme směr Bučovice, Nesovice a do Ždánického lesa.…
Na rozcestí U kříže dojedu po ose přes Chřiby.
0
Díky za uspořádání akce. Trasa pěkná, počasí jak na objednávku, co víc si přát.
Pravda, v důsledku různých vyšších mocí to proběhlo ve znamení připojování a odpadávání účastníků, ale snad to zas tak moc nevadilo.
Tj. na startu Tramino a já plus jsem přizvala jednoho jezdce na zábradlí. V Nesovicích se připojil zaspalý Arnošt, který tedy přijel až dalším vlakem. U kříže se připojili romantici a bukwa.
Spolujezdec pak měl defekt, takže nejdřív jsem se pomaloučku táhla já, abych mu neujela a až mě dohnal, musel se zas přizpůsobit mému i tak šnečímu tempu on.
Nějak mi v Rašovicích došly síly a chutě jet znovu do kopce na Jalovák, i když teda dnes si říkám, že ten kousek jsem dát mohla. Ale i na Zeleném statku vařili skvěle.
Ještě jednou díky.
0
Tak do Slavkova jsem jel se Šarlotkou a Tramínem, ze Slavkova pak do Rebešovic u Rajhradic, abych se vyhnul ulicám Štatlu. Zajímavé pohledy do zahrad, kdy třeba na jedné byla svatba, kde všichni muži libovolného věku hleděli na televizi s hokejem za vyhrávání muziky s tanečními melodiemi :-D
Kupodivu jen zhruba 73,5km. Někdy se vyplatí zaspat.
Slyšel jsem hlášky "Co to je?!" nebo "Odkud ho pustili?!" Co jsem jim měl vyprávět o využitých vycházkách , že :-D
0
Nyní jedu 29.5. do kempu v Žirovnici projet trasu přes Telč. Každý snášející moje celodenní žvanění je vítaný :-D Plánuju příjezd ještě za světla vlakem od Brna.
No, a když je to v Lontbentu, tak příslušné osoby určitě znají pojem Povinná účast, že :-D Ale to jen tak ...
0