reklama

Cyklovýbava

Jak tak listuji těmi reportážemi, našel jsem tohle z loňského června:

Protože mám habaděj času a do cíle dnešní etapy, což je asi 35 km po rovině, vám ukáži svoje kolo a jeho vybavení. Začnu rovnou „palubní deskou“. Vidíte dva telefony a navigaci Garmin, kterou ovšem používám jen jako „palubní počítač“ a stínítko radaru.
Důležité údaje jsou vlastně jen průměrná rychlost a ujetá vzdálenost, protože podle toho odhaduji, kdy kam dojedu. Ty další, jako VO2, tepová frekvence či kadence, by snad měly smysl pro mého lékaře, kdybych nějakého měl. A jak dále poznáte, byl by potřeba spíše psychiatr, a tomu by ta data byla také k prdu. Naviguji aplikací online Mapy.cz na tom telefonu, co je nastojato. Ten naležato, starší model, používám jako přehrávač muziky, reproduktor se kývá na řídítkách, a taky je záložní možností navigace.
Tohle všechno žere proud a krmím to z powerbanky v rámové brašně.
Proč záložní telefon na navigaci?
Občas prší, telefony jsou voděodolné, ovšem když je mokrý konektor, přestanou nabíjet. A protože jsou žravé, jen s jedním nabitým bych nemusel dojet. A už se mi to stalo. A protože byl mokrý, nešel dobít, nešlo volat – situace: „Máš to vypnutý, tak si pamatuj, že jestli seš živej, tak tě zabiju, až to zapneš!“ a podobné láskyplné vzkazy od Soni.
Jasně, bystřejší se ptají: „Čím to ten Pařík fotil?“
No jasně, třetím mobilem, co si vezu jako zálohu zálohy.
A taky jsem ho už použil, ne kvůli dešti, ale kvůli tomu, že mi ten navigační ukradli.
Světlo. To už bylo společně s radarem nainstalované na kole, když jsem ho koupil. Napájí se z baterie zamontované v rámu, ale vydrží šajnit tak 3,5 hodiny.
A pak tma i pro světlo vzadu - radar.Vezu tedy náhradní baterii a radar jsem opatřil vlastní powerbankou, dokáže svítit tři dny. To mám v té brašně na zadním nosiči. Ta modrá škatulka je moje wifi na simku. On-line všude. A nebyl bych to já, kdybych si nevezl i náhradní světýlko na řídítka. Neviditelný cyklista = mrtvý cyklista.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: včera v 08:23
Autor: Jindra8526
  • Re: Cyklovýbava

A to už je skoro všechno, tedy kromě nabíječek baterie přehazovačky, pro sichr taky dvakrát, a bezdrátovou nabíječku na telefony. Bezdrát nabije i promočený foun.
    Nemám každý den bydlení jako dnes, kdy mohu sušit prádlo na slunci, ale prát a sušit musím každý den. Tedy miniaturní fén a pětimetrová prodlužovačka. V mnoha hotelích v koupelně není výkonná zásuvka, ale v pokoji nějaká je. Pro vysavač uklízečky. Napadá-li vás, že v hotelových koupelnách bývají fény, zapomeňte. Mají tepelnou pojistku, nedokáží tři hodiny v kuse sušit prádlo.
    Tak takhle vypadá moje výbava.
    Pak, pochopitelně, pár hadříků a ty další nezbytnosti.

https://photos.app.goo.gl/YuveZy8UWiWJhH7v7

Protože se po těch francouzských silnicích a stezkách potuluji už dost dlouho, podařilo se mi ustálit ty věci co "potřebuji" a vozím, tedy na kole bez elektromotorku.

Když potřebuji popojet vlakem, vše co "něco váží" dávám do batohu na záda, a odlehčené kolo i s brašnama pak celkem snadno poponesu do schodů, kterým se asi vyhnout vždycky nejde.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: včera v 08:27
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Cykloexpedice 2026: Polsko – Alpy – Split

Hledám: Cykloexpedice 2026: Polsko – Alpy – Split
26.12.2025
Na začátku června 2026 vyrážím na svou další epickou výpravu do Alp. Pokud vše půjde podle plánu, bude to již…

Hledám: Muže 44-53 let, klasické MTB na cross-country

Hledám: Muže 44-53 let, klasické MTB na cross-country
22.12.2025
Vánoční dárek: poptávám středně aktivního muže k ježdění krajinou 1-2x týdně. Kompatibilní kolo pouze MTB 26/27,5"…

Hledám: Kamarádku na celoroční vyjížďky a kulturu.

Hledám: Kamarádku na celoroční vyjížďky a kulturu.
09.10.2025
Ahoj, jezdím celoročně silnice / gravel. Mám rád památky, kulturu, literaturu, rád zajdu do kina....
Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

390 cyklistů (6 přihlášených)

Srpnové toulání 2024

Neměl jsem v plánu psát nějaký další blog, ale objevil se tady blog od Quatsch a tu mám spojenou s Černou…
petrp | 27.11.2025

Cyklocestování 2025

Myslela jsem, že s blogy končím. Žádná velká expedice se nekonala a na nakole je velká konkurence, stačí…
Quatsch | 19.11.2025

Slovinsko na kole - 5. část - Závěr

Sjezd z hor (Zgornje Jezersko) zpět do údolí k řece Sávě byl přesně takový ten táhlý a nekonečně dlouhý sjezd…
Peggy | 18.11.2025