Dotaz do fóra - máte někdo tento střešní nosič? Ideálně v Brně či okolí? Potřebovala bych si ujasnit, zda do něj lze upnout přední dvacetipalcové kolo tříkolky.
Dle parametrů by dvacet palců nemělo být překážkou. Ovšem v kombinaci s trochu nestandardním rámem tříkolky by už to problém být mohl.
Teda měl to být frontloader. :-)
Každopádně jsem ho nakonec na jednom bazaru v brně objevila, domluvila si, že to nejdřív vyzkoušíme... no a dnes jsem vyzkoušela a nejde to. :-(
Takže po vhodném řešení přepravy tříkolky pátrám dál.
Nic urgentního - dva lidi plus dvě skládací tříkolky nacpu dovnitř. Ale občas bych ráda brala 3ko sebou, i když bych měla auto obsazeno více lidmi a to už narážím.
0
Ahoj Ifčo, škoda, že jsi si nevzpomněla na srazu v Nivnici. Frontloader jsem tam měl....
Ten je určen i pro 20 palcové kolo, ale jednostopé.
Na tříkolku jsem kdysi viděl něco u Štercla, ale asi na FB - nemám účet, tak nic nevidím a na webu to nemá. Ale na střechu to myslím nebylo.....spíš na přívěs.
Tom
0
Díky za tip, zkusím pátrat dál.
0
Je možné dát ve dvou lidech tříkolku tak vysoko na nosič na střechu? Podle mě to jsou tak 2 m. Nejde asi jen o výšku, ale i váhu a rozměr tříkolky. Ve třech už asi problém nebude. Docela mi dává zabrat dát kolo na nosič Felicie a to je tak 155 cm.
0
Auto mám poměrně nízké. A tak na 90% si myslím, že bych tam tu tříkolku dokázala dostat i sama. Ona se totiž na rozdíl od kola nekácí, takže i když je těžká, tyhle manipulace jsou jednodušší.
0
Já měl za to že máš Berlingo a to je dost vysoké auto.
Nevim jak máš těžkou tříkolku, ale vím jak je těžká Arnoštova tříkolka a tak to asi bude podobné. Dovnitř auta bych ji sám dal, ale na střechu bych si netroufnul ani náhodou, ale nevim, nezkoušel jsem to.
0
Nene, mám kombíka Hyundai i30. Berlingo jsem měla tak cca před deseti lety.
Jde o to, že tu tříkolku nemusíš na tu střechu zvednout. Pokud ji nebudu nakládat zboku, ale zezadu, tak nejdřív postavit na zadní kolo, pak jen o kousek nazvednout, aby se přední kola zachytila do ližin a pak už jen zvedat zadek (té tříkolky :-) a prakticky na tu střechu najet. Mělo by to fungovat. S asistencí druhého člověka zcela určitě, ale myslím, že s nějakým zajištěním popruhem a štokrlátkem by to mělo jít zvládnout i v jednom člověku.
0
Jo, takhle ze zadu na kombika by to nejspíš šlo. Bude to chtít krapet nacvičit, ale asi jo. Myslím, že by dost pomohlo upravit nájezd předními koly na střešní nosič nějakými sklopnými ližinami a pak by to šlo mnohem snadněji.
0
Felda je v pohodě. Když jsem míval Feldu, vozil jsem na zahrádce čtyřicetikilový žebřík. Rozpočítat sedmou příčku, ta byla prostřední z 15 příček, uchopit dvě vedle ní zprava a zleva. A potom à la Zaremba, zvednout žebřík ze země k břichu, pokrčit kolena a nadhozem k ramenům a jemně uložit na příčníky :-)
-1