Potěšilo mne znovuotevření Planetária ve Stromovce po rekonstrukci kopule. Viděl jsem obrázky z kopule a zobrazení je náramné. Je to obrovská led obrazovka přes celou kopuli. Jen veškeré pořady jsou daleko dopředu vyprodané.
-1
"Pobavil" mě nový web ČHMÚ. Klasické předpovědní mapy Aladina, na kterých se dalo současně zobrazit předpověď teploty, srážek, větru a oblačnosti na tři dny dopředu zhruba po třech hodinách, nahradilo TOTO!
V tom žlutém, označuje čumprdlík 3,8°C Brno (to jsem zjistila kliknutím na něj). TOTO mi fakt nepřijde použitelné pro plánování trasy třeba k té Pálavě... :-(
Budu se muset přeorientovat na windy, byť jsem je dosud používala jen jako doplněk k Aladinovi. Starý Aladin mi plně vyhovoval a nemám pocit, že by TENTO nový web byl zlepšením.
0
Nainstaluj si apku Aladina do mobilu. Budeš tam mít na jedné obrazovce vždy dva grafy na den dopředu. Apka Kláry má totéž, ale na dva dny dopředu a když to přepneš na dlouhodobou předpověď, tak je tam týden. Windy je také dobrá. Ale pro lokální předpověď deště na několik hodin dopředu je asi nejlepší meteorologický radar.
0