Termín: 01.01.2026
Místo: Praha, Vypich ( na louce před oborou Hvězda)
Kdo chcete přivítat Nový rok létáním s drakem, přijeďte kolem desáté 1.1.2026 na Vypich. Pro ty kdo draka nemají, (a nestihnou si ho pořídit), přivezu asi tak čtyři.
Plati vse podle planu?
Vypada to na pekne mrazivou a bezvetrnou drakiadu.
0
Platí. Beru to jako Novoroční vyjížďku, draci jsou "bonus". Jen doufám, že nebude příliš sněžit.
0
Já spíš doufám, že nezaspíme. Naši malí hadi si plánují být vzhůru do tří do rána.
Proč zrovna do tří, to netuším... ale já to určitě nevydržím :o)))
0
Jistě, ale je to velmi netradiční, teda vlastně už tradiční akce.
Nicméně - naše malá dračice šla spát opravdu ve tři ráno, tak uvidíme, kdy se probereme a zda nějakého draka ještě stihneme.
Teploměr se drží nad nulou a pofukuje zatím mírný větřík - podmínky se zdají býti ideální.
0
Koukaje z okna si zrovna tak říkám, jestli bych neměl buď přehodnotit úmysly s účastí, nebo alespoň sundat tříkoláka ze zdi a obout mu drápkatou gumu, když už pořád nemá ty blatníky...
0
Tak přezuto, uvidíme kolik ještě nachumelí přes noc...
0
Mám to na Vypich kolem dvaceti km, ale v Praze by měl být, alespoň na hlavních, sníh odklizený. Udělám vše, abych dorazil.
0
Dík třem "tvrďákům", kteří v tom fukejři dorazili. Stačilo sundat na pár vteřin rukavice, a ruce okamžitě mrzly. Draci létali až moc. Fletr natrhal "odtokovku" malého draka, který sice vyžaduje silnější vítr, ale ten dnešní byl přece jen příliš. Velký černý neměl šanci, lepenka se neudržela na spojích, (nepodařilo se mně sehnat metráž igelitu a slepuji k obě pytle), a tak i jeho odtoková část se měnila ve třepení. Naštěstí nám byla všem zima a tak to zas tolik nevadilo. Příští rok to snad bude lepší :-).
0
Sjezd domů k Vltavě byl utrpení. Musel jsem zastavovat a oživovat zmrzlé ruce, jak moc bolely. Podél Vltavy to už šlo lépe a trochu jsem se zahřál až výjezdem Jeremenkovou. Dal jsem těžší převod a vyšlapal to ve stoje. Jak ruce pracovaly, tak se trochu vzpamatovaly. Ještě teď, v sedm večer cítím v rukou trochu mravenčení. Promrzly důkladně. Příště si vezmu nějaké ohřívátko do rukavic.
Díky za draky, které to stálo část integrity.
-1
Naše dračice vstávala až k obědu - v 11:30, takže jsme to prošvihly.
Ale jak to tak čtu, tak to asi dnes bylo opravdu spíš jen pro opravdové chlapy.
0
A tak pokud by jste se zvládly vykulit z pelechu, tak přijít na čumendu a zapumpovat drakovi ploutví by jste jistě taky zvládly.
Postavit se do průvanu na pláň, vyndat ruce z kapes a dirigovat toho draka bojujícího o život na obloze je samozřejmě úplně jiná věc.
Ale tak hádám, že bude mít vrchní organizátor se svými svěřenci co dělat v přípravě na příští ročník (vskutku jsme mu je nevrátili ve výchozím stavu).
0