V minulém Jakotobylu se psalo o zachráněném ježkovi a o záchranné stanici zvířat v Jinonicích. Navazuji nitku...
Na ploché střeše paneláku mám několik týdnů uloženou hromadu starých vybouraných prken, určenou k odvozu. Když jsem nyní prkna nakládal, našel jsem mezi nimi malého netopýrka. Ten si tedy zimoviště vybral pekelně špatně! Byl napůl zmrzlý, skoro se nehýbal. Štěstí, že jsem si ho včas všiml, bral jsem ta prkna po náručích, také jsem ho mohl ošklivě pomačkat.
V rámci první pomoci byl netopýrek přemístěn do kyblíku a odnesen do teplého sklepa, kterým prochází trubky ústředního topení. Ani za nic se při tom nechtěl pustit prkénka, na kterém jsem ho našel. To prkénko je prostě jeho a to on nikomu nedá!
Když po dvou hodinách v teplém sklepě rozmrzl, začal na mě být drzý. Žádný vděk. Páni, ten se ale umí rozčilovat, vřískat, prskat, syčet a cenit zubiska! Nechtěl bych ho potkat v noci v parku.
Netopýr už je na ozdravném pobytu v lááázních Jinonice.
0
Pořád se dá tady na jihu Moravy jezdit. Sice sluníčka pomálu, mlhy hodně i jemného mžení dost, ale dnes padlo letošních 12 000 km. :-)
0
Graululuji, to je opravdu pěkný nájezd :)
-1
Ono to teď na žádné delší ježdění není, je moc zima, v tom jezdím tak dvě max. tři hodiny. Je to takové kondiční ježdění kolem komína, ale při sjízdných silnicích se do Brna či Ivančic pro něco dá zajet.
Ale špatné počasí a zima nebudou trvat věčně a je dobré být připraven, až se to počasí zlepší, pak se dá hned vyjet dál. Dvě hodiny pohybu denně jsou dobré pořád a je jedno, jaký pohyb to je. :-)
Minulý týden jsem byla v Ivančicích a chystám se tam zase, to mi vyjde přes čtyřicet kilometrů. Dochází mi mák a tady po okolí mají jen ten už namletý, to se s čerstvě namletým nedá srovnat, chutná to jak piliny. Tak jezdím pro celý mák do Ivančic a melu si ho až před spotřebou doma.
0
Já to měl podobně do srpna, tj. průměrně něco přes tisíc za měsíc, ale teď je to slabší. Jak se říká, důchodci nemají čas.. Tak jsem zvědav, jestli tu desítku letos zase udělám. Má se oteplit, tak možná že ano.
0
Byla jsem se projet. +6°C, silnější mrholení, bílá tma. Potkala jsem jednoho cyklistu, měli jsme oba červenou bundu, pozdravili jsme se s úsměvem.
0
Dnes jsem si dala od kola pauzu a zacvičila si při umývání oken :-D Celý den poprchalo, akorát jsem zajela v nepromoku nakoupit. Ale bylo krásně teplo, to máš pravdu, třeba to bude o víkendu s počasím lepší ;-)
Třináct tisíc letos nejspíš nedám, i v ty nejpříhodnější měsíce mám jen něco málo přes tisíc, a to musím zajet aspoň čtyři celodenní výlety přes stovku.
Většinu kilometrů v roce mám při každodenních kondičních vyjížďkách kolem komína. Budu ráda, když při vhodném počasí dám letos ještě stovku k Pálavě.
0
Růženku máš nejraději :)
Já co jsem si předloni v zimě postavil trekinga, tak jsem prakticky na Favorita nesedl. Bolí mne na něm můj nemocný krk. Má z mých 3 kol nejnižší nejaerodymamičtější posez.
-1
Já mám všechna tři kola nastavená na úplně stejný posed (střed, sedlo, řidítka). Ale Růženka je nejpohodlnější, je delší, nízký střed a mám na ní kliky 175mm. Messner s Arabem jsou kratší a vejdou se mi tam jen kliky 170mm, jinak kopu do předního kola. Author má navíc vyšší střed a v kombinaci se širšíma gumama je to takový "štaflík". Každé to kolo se chová jinak, Růža je prostě pohodlný kočár, ale přece jen ocel se proveze a na dlouhé cesty beru Messnera, je lehčí.
0