reklama

Jaké to bylo 157

Ejhle, předchozí téma zaplněno, tak pojďme dál.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: včera v 12:25
Autor: mira.l
  • Re: Jaké to bylo 157

Páteční novobystřický "american veteran orgasmus" :)
    https://www.rajce.idnes.cz/miral/album/15-8...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: včera v 12:25
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Ráda tě zase vidím :o)))

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: včera v 12:38
      Autor: radka
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Přispívám velmi sporadicky.
        P.S.: Že jsem z tý Bystřice dojel podívat ke Klášteru na lípy a na Landštejn (ten pravej:) ), to jsem v albu už neventiloval. A musím teda konstatovat, že se tam buď docela dost změnilo nebo si už moc nepamatuju, jak to u hradu někdy v r. 2006 vypadalo :).

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: včera v 12:41
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Tak hlavně že nezmizel ten hrad :o))) Jak pravej, tak i ten "levej" :o)))
          Kdykoli jedu kolem, mám o něm jisté pochyby :o)))

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: včera v 13:10
          Autor: radka

Pěkné, vypadá to dobře udělané, potěšení pro mé oko.
    Při těch komentářích a psaní popisků ses dobře vyblbnul, ale bez nich by to bylo "nekoukatelné" v tom množství.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: včera v 14:13

Dík:).
      Já vím, těch fotek je hodně, taky se tomu snažím vyhýbat, ale chtěl jsem si to zachovat v nějaký míře i pro sebe, občas na některý fotky kouknu.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: včera v 14:39

Včera projížďka v Orlických horách po hřebenech přes 21 vrchů. Delší dobu jsem v kopcích nejezdil, tak jsme chtěl mít časovou rezervu a naplánoval si začátek na 8.30 hodin a dobře jsem udělal :-) Ráno přesun do Deštného v Orl. horách a pak už celý den v sedle.
    Výjezd do Luisina údolí a na vrch Studený a dál přes Luisino na vrch Lubná a Pláň. Následoval sjezd k silnici a výjezd na vrch Srázný, kde jsem ještě nebyl, dál přes Čertův důl a vrch Velká Zdobnice na Zakletý. Dále přes Pěticestí na Komáří vrch a pak přes vrch Jílovec na Anenský vrch. Rozhledna už je opravená a opět v provozu. Na Anenském otočka a přes Mezivrší a Pěticestí po hřebenovce přes vrch U Kunštátské kaple a Tetřevec na vrch Homole. Následoval nezbytný oddych s občerstvením v non-stop Kačenčině šenku, který se nesmí vynechat, chlazení bylo výborně nastavené :-)
    Po občerstvení výjezd na druhý nejvyšší vrch Koruna a pak přes vrch Jelenka na vrch Maruša a odtud přes rozcestí Pod Jelenkou na vrch Malá Deštná, přejezd přes silnici 311 a vystoupání na vrch Šerlich a dál po hraniční stezce po polské straně výstup na Vrchmezí. Následoval ostřejší sjezd na vrch Ostružník a výjezd přes Polomský kopec na Sedloňovský vrch.
    Pak už za odměnu následoval 7 km dlouhý a 380 m výškový boží sjezd přes Sedloňovský Černý kříž, kolem Šerlišského mlýna, Šerlišským dolem a přes Zákoutí zpět na parkoviště v Deštném.
    Počasí bylo moc pěkné a příjemné celý den. Na hlavním hřebeni lidi byli, ale ještě v rozumném množství kdy se dá dobře a bez omezení vyhnout. Jinde pusto, prázdno a boží klid.
    Delší absence jízdy v kopcích se projevila, takže žádné velké tempo a rychlostní průměr 6,2 je vypovídající, přesto jsem naplánovanou trasu v pohodě stíhal s rezervou před západem slunce. Pěkná projížďka, tak akorát, 68 km a 1.850 výškových metrů.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: včera v 16:29

Zatímco včera modernisticky mezi Voděradama, Mnichovicema a Hradešínem (nějaký trochu kopečky... zjistil jsem , že s modernisty si nemám co říct... sportsmeni se ptali na nějakou stravu a když jsem odpověděl, že na stravu jsem dom a měl jsem houbovou polívku, tvářili se divně), tak dnes: Jest li dovolená, krásně a středa - do Tahouna na Mrazivou po obědě jest třeba! hezká cca stovečka :) na kole klasickém a pohodlném.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: včera v 20:28
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Dneska opět cyklovýlet se slackline do zatopeného lomu...

Cestou tam mi přišlo, že se občas ozývá cvaknutí řetězu, jako bych měl špatně přehozeno nebo co. Ničemu to nevadilo, ale mně zvuky, u kterých neznám příčinu vadí... tak jsem nad tím pořád přemýšlel.

Řetěz jsem měnil na jaře, má najeto asi 3 tisíce, dokonce jsem nedávno zkoušel měrkou, že je zatím v pohodě. Kazetu jsem taky měnil na jaře, takže všechno by mělo být ještě aspoň 5 tisíc km v pohodě, ale občas ten řetěz cvakne... proč?

Zvuk se ozýval sporadicky bez ohledu na zařazený pastorek, takže kazetou by to být nemělo, snaha doštelovat přehazku šroubem na bovdenu taky nic nezlepšila..

Dojel jsem k lomu, problém pustil z hlavy, vzpomněl jsem si na něj až cestou zpátky. Postupně jsem v tom zvuku nacházel pravidelnost. Začal jsem počítat a při zařazeném nejmenším převodníku se dost často po prvním cvaknutí ozve další za 12-13 otočení klik... a když ne, tak je to násobek.

U prostředního převodníku byl interval kratší. Takže to musí prostě být něco s řetězem. Přemýšlím nad zarezlým nebo příliš utaženým článkem, který by se v přehazce nebo pastorku špatně ohýbal?

V dalším prudkém kopci si všimnu, že po tom, co se ozve zvuk trvá asi 4 otočení klik, než se řetěz na převodníku zavlní. Né moc, ale je to podezřelé. Na vhodném místě zastavím a znovu prohlížím řetěz... a najednou vidím článek, který je trošku širší než ostatní... protože nýt na jedné straně už nedrží v bočním dílku.

Pokusy o nápravu s pseudonýtovačkou na multiklíči vedly k prasknutí plastového výstupku, o který se řetěz má opírat. :-(

Zjišťuju, že nýt už asi zpátky dobrovolně nepůjde, protože článek je nejspíš asymetrickým namáháním zdeformovaný.

Začíná se stmívat a domů ještě 20 km, převážně do kopce. Vydrží řetěz ještě pohromadě, když článek drží jenom na jedné straně?

Snažil jsem se šlapat co nejplynuleji, používat velké pastorky, neřadit malý převodník, opatrně řadit a hlavně nešlapat s kopce, kdykoliv to nebylo nutné...

Jo, dojel jsem.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: včera v 22:22
    Autor: Jrr

Jo, podobné dojezdy jsou hodně napínavé a nekonečné :-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: včera v 22:58

Takhle se týrat! Cestovní nejtovačku používáme jen na vytlačení poškozených čepů... a koupíme 2 SRAM spojky (2 proto aby nebyly nikdy potřeba), který vozíme s sebou. Pokud se pojebne článek, vynýtujeme ho a nasadíme spojku... když máš přehazku a navíc řetěz dlouhej jak měsíc bez vejplaty nic ti nehrozí....

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: včera v 23:15

Tak o spojce teď přemýšlím jako možné opravě, jenže mám obavy, že vyhodit jen jeden článek možná nebude stačit, že tím asymetrickém tahem za kdoví kolik kilometrů do spousty kopců mohou být trochu zkřivené i sousední články?

Lehokolo mám od 2009 a podobný problém s řetězem jsem zatím neměl. Bohužel už asi nepoznám, zda to byl normální článek nebo jeden z těch, kde jsem řetěz spojoval.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: včera v 23:24
        Autor: Jrr
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Parťačka na cyklistiku

22.07.2025
Ahoj, hledám tu parťačku na cyklovyjížďky kamkoli se domluvíme

Hledám: Parťáka na kolo

Hledám: Parťáka na kolo
22.07.2025
Ahoj, ráda jezdím na kole, spíše cykloturistika na pohodu. Nerada jezdím sama, hledám spolujezdce ze Svitav a…

Hledám: Spolujízdy

16.07.2025
Hledám parťáka, partačku na pravidelné ( 3 x týdně) MTB ježdění ve dvou v okolí Brna. Bydliště ideálně Brno –…

PR články:

Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

289 cyklistů (0 přihlášených)

WISLA - proti proudu

...Teplota na místě, kde byl, klesla zatím na -47 stupňů. Tu noc, v době, která uplynula mezi Junovým…
Monolema | 29.07.2025

Dámská 2025 VVO

pramen Vltavy - Vydra - Otava - Písek - Příbram - Praha 11. 7. až 14. 7. 2025 Druhá desítka Dámských opravdu…
HMS | 25.07.2025

Hellenic Mountain Race – nekonečná stoupání v řeckých horách

Řecko si většina lidí představí jako dovolenkovou destinaci. Teplo, pláže a pohodička. Já jsem tam vyrazil na…
Fabulator | 12.07.2025