Jezdím na kole jak na silnici i na cyklostezce protože jsem si myslel že je to bezpečnější ale to jen do včerejška. Včera 17.srpna 2025 asi po 18-té hodině jsem jel po Habánské Velkopavlovické cyklostezce 5066 kolem Trníčku směrem ke Kamenskému šutráku do Rakvic.Jezdím těsně u krajnice vpravo kde není cesta tak hrbolatá .Od Rakvic od hráze od Kamenského šutráku vyjeli rodiče s dětmi viděl jsem jak dospělí závodí s asi tak 10-ti letým klukem tak jsem najel více na svojí stranu doprava.Za nimi jeli další dva kluci kteří se zřejmě nechali vyhecovat a závodili taky.Předjížděli zřejmě i matku a pak oba se zkoušeli předjet najednou jsem vedle lévé ruky ucítil ránu řídítek kluka co předjížděl a křik matky JAKUBE.Snažil jsem se vyhnout střetu ale odnesl to prst na ruce bolest mě přinutila zastavt.Přijel ke mně někdo z té skupiny ptal se jestli jsem v pořádku.Řekl jsem že to bude dobré ale až odjel tak jsem zjistil že mám nateklý prst na levé ruce dojel jsem domů a jedné ruce a manželka mě vzala na pohotovost kde zjisili že to mám zlomené Jestli chcete závodit jděte na závody a hlavně když se jede v doprovodu rodičů dívejte se kolik máte místa na závodění.DĚKUJI TÍMTO RODIČŮM JAKUBA ZA MOJÍ PRACOVNÍ NESCHOPNOST .
Binder Jiří RAKVICE 415