Dnes bude ... ujedu 2 km a budu slavit letošní teprve 3 000.
K minulému příspěvku: Na 1 noc se mi nechce vybalovat brašny, pytel musí stačit, mám objemný spacák, který vozím i v létě. Co kdyby. Věci na spaní mi zabírají při cestě s brašnami jednu z nich + ještě velká láhev se vejde. Ano, vím, čím vyšší, tím horší. Ne na jízdu, ale na postavení kola. Tady to bylo OK.
Připomenu, kde se mi to líbilo nejvíc s dostupností vody na pití, vaření i mytí. Ve Švýcarsku.
Brahmo, těším se na blog. Postřehla jsem na různých místech tvou zmínku o cestě Polskem, ale poslední mě trochu znejistěla, jestli tys vůbec dojel až k moři. Doufám, že ano, už jsi to měl kousek.
Ano, všeználkova rada, jak se správně sbalit,mě opravdu pobavila :-). Zvláště když nedávno klepal kosu. A za druhé že radí tobě, kterou já osobně považuji za zkušenou cestovatelku natěžko.
Spacák může být velký nebo malý. Oboje má své důsledky. V malém může být zima, velký je těžký. Musíš si vybrat podle svého naturelu.
Pokud napíšu, že mi přijde zavazadlo moc velké, tak je to můj pocit a názor. Snad mne za něj nemusíš dehonestovat. Nebo se tu chceš presentovat jako druhý Favorit?
Hmmm.. a pokud napíšu, že se neumíš sbalit, je to zase můj pocit a názor.
Kdyby ses tím neotřel o Quetsch, které nesaháš ani ke kolenům, bylo by mi to fuk.
Vážně?
Tobě se zdá zavazadlo moc velke protože spacák stačí tenčí a vejlet jsi zabalil předčasné, protože jsi v červnu mrznul?
Nejsou, brahmo, maličko pokrytec? :-D
Vejlet jsem zabalil, protože mne bolela záda, která mne bolívají častěji. Že to bylo také z prochlazení je jen má spekulace. Prochladl jsem, poněvadž jsem se první chladnou noc neoblékl. Pak už to bylo lepší a nejlepší to bylo, když se oteplilo. Z čeho usuzuješ na mé pokrytectví? Příště nejspíš pojedu v létě se stejným spacákem, jen se s ním naučím képe zacházet. Můj problém je také věk, který neošulíš.
Nedojel, zabalil jsem to ve Štětíně a jsem tomu rád. Sedím teď doma, beru analgetika a čekám,caž se to uklidní, abych mohl rehabilitovat.
Co tě tak na té bohapusté rovině tak rozbilo?
Ona ta záda občas zlobí už delší dobu. Zničilo mne spaní ve stanu na zemi a asi i lehké prochladnutí zad v moc tenkém cyklistickém spacáku. Začal jsem se do něj oblékat moc pozdě. Alespoň teď mi teplo na ta záda dělá vysloveně dobře. Na kole mne záda nebolela a nijak neomezovala. Naopak ta bolest mizela. Ale balit ráno s brufenem je dost otrava. Zabalil jsem tu cestu naprosto správně. Nepochybuji o tom.
To se ti moc nepovedlo, ale je fakt, že s bolestí se nemá nikde jezdit, pokud to není nezbytně nutné, zbytečné trápení a mučení.
A dát si dva dny pauzu někde v suchu v penzionu by ale mohlo pomoct.
Už první ráno po noci v penzionu ve Štětíně bylo lepší. Ale už jsem doma v klidu a teple 3. den a stále beru analgetika. Takže odpočinek v penzionu by určitě pomohl, ale nevyléčil by to. Zabalit to bylo lepší. Jen přemýšlím, co změnit, aby se to neopakovalo. Zatím to vidím na cesty po krajích, kde se to dá snadno zabalit na vlak. Asi je to tím, že už mi není 20. No a také se do toho cyklistického spacáku musím oblékat podle předpovězené teploty na noc. Loni jsem si ho koupil, že je malý a lehký a vracet se k třísezonnímu spacáku na kole v létě a globálním oteplení nechci.
Globální oteplení ještě neznamená, že nebudeš potřebovat třísezonní spacák. Jezdím ráno okolo šesté hodiny do práce na kole a dnů, kdy teplota byla vyšší než 10 stupňů zatím letos moc nebylo. I dneska ráno bylo 9,5 stupně i když teď je vedro k zalknutí. Poslední minimálně 3 roky je to tak, že "zmrzlý" jsou od půlky dubna do půlky června a přitom průměrnou teplotu nahoru ženou březen a žhavé letní dny, nikoliv však noci.
Máš pravdu, ale tahat třísezonní spacák na kole se mi v létě prostě nechce. Zatím jsem rozhodnutý to kompenzovat oblečením. Jen tentokrát se to nepovedlo. Uvidím, jak se příště rozhodnu. Ještě mne určitě čeká v červenci týden v teepe, tak se musím rozhodnout, zda vyměknu, nebo otestuji, že už umím ten spacák kompenzovat. Loni jsem tam byl s podobným, ještě horším spacákem a spal jsem pak navíc pod celtou.
A není jedno jestli vezeš teplejší a objemnější spacák nebo k tenkému letnímu vezeš teplé prádlo na spaní?
Zrovna na spacáku mi přijde, že tenkým nic moc na váze neušetřím (přinejmenším ne, pokud ho vezu na kole - pěšky na zádech váží každé deko hned nějak víc :-) Kolik tak můžeš ušetřit? Třicet deka?
voz dva tenké spacáky a dávej je do sebe.. je to lepší a skladnější než jeden tlustý.
Vidíš vidíš, kdyby sis zabalil pořádný spacák, oblečení a hloupě nešetřil gramy, mohlo to dopadnout lépe...
Sorry jako, ale poučovat druhé, jak se mají sbalit, je ošemetné... ;-)
Já někoho poučoval? Sorry, přečti si text a nesuď jen podle svých pocitůKdybych měl těžší spacák, tak bych se s ním musel tahat a to nechci.
Jo, mě věta "Kdybys to probrala, tak by se ti jelo lépe" jako poučování vyzněla a podle počtu mínusů nejenom mně... ;-)
V zásadě je to pravda - méně nákladu = snazší jízda, ale kolik věcí člověk potřebuje k přenocování bude hodně individuální...
Tak už víš, proč Jindra spí po hotelích :)
Nejen sprcha je bonus, ale i suchá postel :)
Člověk by řekl, že by to skautování, táboření, spaní pod širákem, sportování na kole a různé otužování mělo vést k lepšímu zdraví ... A jak vidět, tak houby, buď dělal něco blbě, nebo to prostě neplatí.
"Dík této přísné životosprávě a soustavným dechovým cvičením zůstal až do své smrti podivuhodně svěží, o čemž svědčí skutečnost, že zemřel mezi dvěma kliky, provedenými z podporu ležmo za rukama, dosáhnuv stáří 48 let."
Tak to zklamání. Neříkej, že tě to neštve. No vidíš, to jsou ty ušetřené gramy a objem, tenký spacák i karimatka. Na takových cestách by si člověk měl dopřát v noci trochu komfortu. Kolo to uveze.
A nehádejte se tu, kluci.
O víkendu jsem byla na chalupě u Jimramova. V sobotu tam a v neděli zpátky. Mám tam postel, ale jídlo, ručník, kartáček na zuby a něco na převlečení jsem musela naložit. Nad rámové brašničky jsem připnula litr mlíka na snídani a špekáčky k ohni na večer, za sedlo jsem srolovala oblečení. V lehoučkém batůžku z dekáče jsem vezla rohlíky a nějaké cukroví na cestu, nic těžkého bych na zádech neuvezla.
Na zpáteční cestu už jsem batůžek nepotřebovala a složený strčila do kapsy. Předpovídali vysoké teploty, tak jsem jen přibalila do rámu velkou petku s vodou.
V sobotu jsem jela přes Nové Město na Moravě tam (78km) a v neděli přes Bystřici nad Pernštejnem zpátky (83km). Avizovaný pařák se nekonal a oba dny bylo příjemné počasí.
Přeji a fandím.
Ale také dost závidím...
Takhle bych se chtěl umět sbalit! A už to nikdy umět nebudu :-(
Moje balení na 3/4 denní výlet, odjezd z domu, návrat domů: