reklama

Plášť na silniční kolo - odolný.

Prosím poraďte mi odolný silniční plášť. Mám na zadním kole Continental Grandprix Gt a 4 roky jsem nepíchla, ale ten už se nedělá. Na předním kole mám bohužel nějaký šmejd, pořád lepím a potřebuji ho vyměnit. Cena kolem 1000 Kč. Děkuji

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: včera v 21:54
Autor: Daneek
  • Re: Plášť na silniční kolo - odolný.

Nový obyčejný plášť je odolný proti průpichům. Nesmíš si koupit nějaký ultralight a musí mít nějaký vzorek. Prostě mezi duší a silnicí musí být n3jaké "maso", které absorbuje trny. I mezi Maratony se dá najít ten, který má nejmenší vslivý odpor. Jinak Swalbe Maraton je snad neprůstřelný, ale platíš za to vyšš8m valivým odporem.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: včera v 22:29
    Autor: Brahma
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

není hloupé nebo nešikovné mít kždý plášť jiný? Uvažuji o Schwalbe plášť One 365 Performance - nebo ten maraton (jaký je rozdíl?). O rychlost mi nejde, stejně jsem relativně pomalá, ale jezdím i v zimě.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: včera v 22:36
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Používám značku Continental na treku několik desítek let pro jejich dlouhou výdrž, neprůraznost a valivý odpor- za tu dobu jsem neměl defekt ani na šotolině či makadamu. Mají hustě tkanou osnovu (PSI) a odolnost vúči propíchnutí- bohužel jsou dražší a na silničku je v nabídce jen max. jemný vzorek nebo hladký, což na jízdu v zimě vhodné není. Na zimu bys musela mít druhou sadu se vzorkem jiné značky, nebo širší plášť se vzorkem. (https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse... )

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: dnes v 07:13
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Ono dnes za 1000Kč už se toho moc kvalitního koupit nedá. Pokud jsi byla spokojená s Continentalem, tak je tady tahle možnost: https://www.koloshop.cz/Continental-Gatorskin...
    Rozhodně pojede líp, než jakýkoliv Marathon.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: včera v 23:35

a je lepší, než Continental GrandPrix 5000 silniční plášť kevlar 25 - 622 černá? Na ten se taky zmůžu.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: dnes v 12:49

Zatím nejodolnější plášť, který jsem měla, je Specialized Espoir.
    https://www.cyklo-vondracek.cz/plast...
    Mají ho v různých variantách (sport, elite, patka drát i kevlar). Najezdila jsem na Sportu drát se silničním kolem přes 12 tisíc bez defektu, dala jsem ho na Favoritku, kde jezdím i šotolinu, a mám najeto přes 7 tisíc s jedním defektem.

Po výborné zkušenosti s Espoir, jsem na silničku pořídila údajně ze všech nejlepší Armadillo :-)
    https://www.cyklo-vondracek.cz/plast...
    Zase ho mají v různých verzích a šířkách, mám Elite s kevlarem. Na silničce zatím 4 tisíce bez defektu a není vidět žádné opotřebení, má to kontrolní důlky.

Předtím jsem dlouho měla na Favoritce Schwalbe Lugana, ta vydržela kolem 6 tisíc, ale ke konci se v kvalitě pohoršila.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: dnes v 08:43
    Autor: bara2
    •      

Příspěvek byl smazán zakladatelem tématu.

Datum: dnes v 12:45

A co pláště schwalbe, doporučili mi Schwalbe one 365, že je nejodolnější, ale ten je jen na elektrokola. POtřebuji 25x622. Vyznáte se někdo v těch pláštích, j jich 3 habaděje.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: dnes v 12:50

Před pár týdny jsem dával na kolo Schwalbe Durano Plus v tomto rozměru, prý maximální ochrana proti defektu pro závodní stroj, nejodolnější silniční od Schwalbe, pro mne je to dostatečný důvod věřit, že vydrží hodně.
      Už mají najeto pár stovek km a na zadním plášti je ještě vidět uprostřed takový ten otřepek z výroby, tak asi vydrží i dost vysoký nájezd.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: dnes v 13:09

A neříkal to chat GPT? Mě ho totiž tvrdí taky, ale taky si protiřečí (například doporučil pláště s vysokým TPI - apo konfrontaci se teda omluvil, že to bylo zavádějící) a celkově s ním mám jen negativní zkušenost (snaží se zalíbit, takže odhadne, co chci a to mi doporučí a taky si dost vymýšlí, když neví). ale osobní zkušenost stovek Km je docela přesvědčivá. I špatný terén?

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: dnes v 14:14

Ty máš tedy odvahu si nechat od toho blbého robota radit. Vždyť jen opisuje z internetu a vymýšlí si něco mezi těmi poznatky z netu. Sice se to tváří věrohodně, ale je to jen interpolace a naprostá fixe.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: dnes v 17:43
          Autor: Brahma
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Znovu zažít lásku a štěstí....

Hledám: Znovu zažít lásku a štěstí....
dnes
Něco jsem v životě zažila, něco splnila, něco dokázala a něco si užila. Jsem samostatná, aktivní a spokojená.…

Hledám: Horsky prusmyk lezení na kole v Ceske Republice

Hledám: Horsky prusmyk lezení na kole v Ceske Republice
20.05.2025
Ahoj, jsem 76letý maďarský cyklista. Rád bych zdolal určitá menší stoupání v Česku během 2-3 dnů počínaje 22. a 23…

Hledám: aktivní, sportovně založenou partne

Hledám: aktivní, sportovně založenou partne
17.05.2025
Hledám aktivní, sportovně (pochopitelně) založenou partnerku na kolo (silniční i MTB, ideálně z Prahy do kopců …
Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

144 cyklistů (7 přihlášených)

Z Brna na Lago di Garda a kousek zpět

Po loňském úspěchu s cestou do Říma přemýšlíme s Radkem kam dál. Padají divoké návrhy ("Zbláznil jsi se? Tam…
Monolema | 10.06.2025

Pobaltí 2023 - 2. část

...s mírným zpožděním... Z Litvy do Lotyšska Tuto cestu jsem si poprvé ani nepsala žádný deníček, ani nic…
Peggy | 24.04.2025

Norsko 2024 aneb za tučňáky a pižmoni

Dovrefjell Dovrefjell je pohoří v jižním Norsku v krajích Møre a Romsdal, Trøndelag, Innlandet. Na severu je…
šíp | 23.04.2025