Termín: 03.09.2025
Místo: Uherský Brod, Nivnice
Tradiční setkání lehokol, ležatých tříkolek a velomobilů, které se každý rok koná na jiném místě, avšak každých pět let se s jistotou vrací do Uherského Brodu. Letos společně oslavíme 25 let AZUBu a program bude jako obvykle sestávat se spousty vyjížděk po místních cyklostezkách a klidných…
Ahoj, web mi nějak nefunguje a nedaří se mi přihlásit ani registrovat.
Nebudu tam a na žádném dalším srazu. Jsem znechucen přemnožením tříkolek. Jsou líní držet balanc, machrují a všem překážejí. Kvalita obyvatelstva klesá.
vyměním si s Tebou me železne nohy a sešroubovnou páteř za Tve jistě zdrave končetiny, ty chytroline... mě ta pro Tebe zavazajici tříkolka na stezkách dostala z invalidního voziku zpět mezi "aktivni" lidi... kde jsi ztratil rozum??
Tady si spíš myslím, že by se měl pořád zobrazovat čas zveřejnění příspěvku. Dost to napoví...
Arnošte nechapu... reagoval jsem na MadMaxe a myslim si že s casem to nemá nic společneho
S tím časem to chápu tak, že někteří v pozdních večerních hodinách píšou na internet pozoruhodné věci, obzvlášť po návratu z restaurace ;)
Ten madmaxův příspěvek vnímám jako křik starého muže na mraky, ale abych se přiznal, taky se mi moc nelíbí, jak se množí elektroberličky, na posledním srazu z tříkolkářů jezdili za své asi tak dva, mezi lehokoly byla situace o něco lepší.
Jojo. Když jsem se předloni po několikaleté pauze vrátila k lehocyklistice a srazům, tak mě teda hodně překvapilo, že v mé věkové kategorii už prakticky nikdo bez motoru nejezdí. :-(
(Zatím jezdím za své - ale držet balanc jsem už taky "líná" a přešla jsem na tři kola.)
Já stále jezdím bez motoru a věřím že to tak ještě dlouho bude. Má to sice trochu stinné stránky kdy mi peloton ujíždí v kopci, jako třeba teď na JMS. Ale k změně na motor se ani tímto přesvědčit nenechám.
A jak jsem se teď na Severomoravském srazu bavil s Čekatelem, nevíme jaké zdravotní problémy za tím jsou a že třeba by bez motoru někteří ani jezdit už vůbec nemohly. Takže je nebudu odsuzovat. A budu je rád potkávat na srazech. Dokud budou moct.
A co se tříkolky týká, já jsem na ni přešel kvůli úrazu, který jsem si způsobil vlastní blbostí. Ale ještě ji střídám s jednostopým lehokolem. Jezdím denně na nich do práce.
Ale každopádně co člověk to názor. Někdo doslova lítá v oblacích, někdo je stále na zemi.
Po ohluchnutí se na jednostopém kole nevejdu do jízdního pruhu... Bez trika úplně konec cyklistiky.
To neplatilo pro ty, kteří mají nějaký hendykep.
Před těmi smekám.
Na každého jednou dojde...
Velice slušná reakce, smekám.
Došlo mně, že každý tříkolkář měl asi důvod přejít na tři stopy.
Asi jsem poněkud přestřelil.
Tímto se všem tříkolkářům pokorně omlouvám
a už Vám nebudu překážet.
No, a to bys vyrostl na Slovensku, bo tam tam jsou nejméně 2 dvoustopé šlapací lehokola :-D Čtyřkolky alá doslova rikša, popř. maďar, co z tříkolky oddělá rogalo a šlape do kempu :-D
Ze Slovenska pochází hlavně ten psychedelický nakláněci čtyřkolový tandem s předním pohonem (technické řešení šílené, ale vymyšlené a zpracované to má pěkně)
Nebyla by fotka nebo video pro představu?
K službám :-).
Čtyřkolový tandem:
http://nightrider.mzf.cz/galerie/slp2023_13.jpg
http://nightrider.mzf.cz/galerie/slp2023_14.jpg
Starší jednomístná tříkolová verze:
http://nightrider.mzf.cz/galerie/slv2018_24.jpg
http://nightrider.mzf.cz/galerie/slv2018_21.jpg
Když přijedeš na sraz můžeš si je prohlédnout osobně. Kluci s nima určitě přijedou. Z okolí Ústí nad Orlicí to není tak daleko. Za 3 dny se to dá i po ose. Ústí - Lanškroun - Olomouc - Nivnice. A na leháči se budeš celou cestu válet.
Já to jel loni v létě. Po ose U.H. - Litovel - Lanškroun - Č. Skalice a pak i zpět. Krasná cesta.
Každopádně by MADMAX mohl přijet na sraz. Nikdo nemá lehokolo s podobným řízením jako on. Prostě je taky rarita s kniplem. Prostě pilot. A osobně si myslím že je dobrý týpek. I tím co dělá nebo dělal. S akrobatickým letadlem.
Averzi na tříkolky jako i jednostopý lehocyklista docela chápu, hlavně když se v kopci zastaví a snadno rozjedou. Když na jednostopém kole musíš mít nějakou min. rychlost cca. 5 km/h jinak nastává pád. A to rozjíždění...
Ale i problému tohoto typu je možné předejít např. nedržet se za tříkolkama, včas předjet, předvídat kolony. Však to znáte.
Navíc srazy jsou přece setkáním lidí, přátel s podobnými zájmy třeba cyklistiky různých forem. Howg... Dýmku míru můžeme vykouřit později. :)