Tak jsem si poskládal kalendář.
Obávám se, že to na kole nestihnu...
Za ten týden nebo do konce života? :-)
Kilometrů fakt hodně, ale pro nějakého ultracyklistu by tohle nemuselo být nemožné! Vražedné jsou hlavně ty první dny týdne...
Nicméně ty tam máš variantu cykloturistika, nebylo by to při volbě silniční kolo citelně kratší? :-)
Můj švagr byvši na návštěvě u syna v Chicagu doznal bolení zubu, i vypravil se na stomatologií,
a neovládaje angličtinu, posuňky naznačil vytržení zubu, ukazuje prstem na ten bolavý se slovem "Tu".
Lékař mu vytrhl dva zuby.
...
Jindy byl pozván k návštěvě dcery do Anglie, když ho zrovna znovu trápilo bolení zubu. Pamětliv, že nesmí říct "Tu" se dozvěděl, že jím nově zvolené
slovo "Ten" by ho mohlo připravit o deset zubů.
Z návštěvy zrezignoval.
...
Tento příběh je pravdivý.
Chtěl jsem vjet na tuto cestu. Obecní úřad s tím souhlasil, ale cyklista prý "je přes mou mrtvolu".... no škoda ho:(
Cože? Cyklista tam podle toho může...
Ano, jeden konkrétní, podobně jako to vozidlo OÚ :-)
Taky mi chvíli trvalo, než mi to docvaklo ...
Mně teda pořád ne...:-) Nevidím na tom nic vtipného, a ani k nepochopení.
Mimo: ...., cyklisty... To může být i množné číslo ;-)
Sice vysvětlovaný vtip už není vtipem, ale co dělat.
Pointa je v textu s POVOLENÍM OÚ a cyklisty.
OÚ povolil, ovšem cyklista povolit nechtěl. Prý jen přes jeho mrtvolu. Škoda ho.
A ne a ne ;-) To povolení OÚ je myšleno jen pro určitá vozidla ;-) A ti ostatní tam můžou taky, protože se na ně vztahuje to "mimo"...
Jinak v tomhle bych vtip nehledal ani při nejlepší vůli... Pod vtipem si představuji něco úplně jiného ;-)
Znova - pointa je v tom, slovu povolení. Že text lze přečíst i tak, že tam můžeš v případě, že máš povolení jak od úřadu, tak i od jakéhosi cyklisty.
Mně to tedy vtipný přišlo.
Dooobře, už do toho nebudu šťourat, protože mně to protentokrát vtipné nepřišlo, no ;-)
Myslím, že to je v pořádku. Dá se to dobře vysvětlit jako mimo toho jednoho cyklisty a všech dalších co jedou za ním.
Tohle je to poslední co by mě na dodatkové ceduli nějak vadilo. Důležité je, že tam je uvedený cyklista.
Už jsem viděl značky se zákazem a bez dodatku a na dotaz jak tam vjedou místní na kole, mi bylo vysvětleno, že to se přece rozumí samozřejmě, že na kole se tam může, a bylo to. Už jsem viděl i zákaz bez dodatku i na značené cyklotrase.
Jojo, bohužel taky znám několik cyklotras, kde je zákaz vjezdu všech vozidel bez dodatku nebo s nepoužitelným dodatkem.
Kdysi jsem zkoušel si o jedné značce zakazující průjezd po cyklotrase skrz les dopisovat s úřadem a výsledek nula, prý tam přece cyklisti jezdit můžou, nikdo je pokutovat nebude, ale značku nezměnili.
To je tak, když o umístění značek rozhodují lidé, kteří neví, co přesně znamenají... :-/
Plat vám časem vzroste... No tak já bych nastoupil časem.
Nevidomý na pláži vytáhne z batohu nafukovací pannu a začne ji nafukovat. Přiběhne k němu plavčík.
- Pane, to tady nemůžete!
- Nevím, proč bych si nemohl na pláži nafouknout nafukovací kajak?
- Ale pane, vždyť to není žádný nafukovací kajak, je to nafukovací panna!
- A sakra! Tak to jsem tedy celou zimu š...l s kajakem!
Seznam.cz: armádní vozidla Titus je (s ohledem na elektroniku) vhodné garážovat v místě s možností regulace teploty a vlhkosti.
Armáda hledá vytápěnou halu.
Jsou to skutečně vozidla určená do boje?
:-)))
Přitom sám výrobce, prý, tvrdí, že je to blbost...
Tak by mně zajímalo, kdo zase chce rozhazovat společné peníze, a za kraviny... :-(
Armáda jak se dostane k lizu, tak jsou jak pomatený :-/ Honem, honem, nakoupíme kdejakou, a předraženou, sračku, a bez výběrka :-((( Za to by měl jít už někdo sedět :-/
naprosto okouzlilo :-)
https://vid.pr0gramm.com/2025/07/22...
Hraje si malý cikán na pískovišti a najde malou lžičku. Kouká na ni, a ptá se matky, co že to je. Matka se zamyslí a říká - ,,No, to já nevím, musíme se zeptat babičky". Přijdou domů, ptají se babičky, ta taky neví, že musí za dědou. Tak jdou všichni za dědou, ukáží mu lžičku, on se lekne, vykulí oči a zavolá - ,,Rychle to vyhoďte, to je semínko od lopaty."
Co ti na tom přišlo vtipného?
Že má zadní kolo opačně, tudíž to autor špatně naaranžoval? ;-)
Zadní i přední lze otočit, naaranžovat, libovolným směrem.
Tak hlavně bych to na 90% viděl na vygenerovaný obrázek pomocí AI. Nejdřív se mi nelíbil zámek na zadním kole, jak prochází mezi dráty, ale budiž... pak jsem si prohlédnul dráty v zadním kole a ty jsou úplně divné!
Že ty dráty nevedou až k ráfku by se třeba dalo obhájit lesklýma niplema, ale to, že jsou v horní polovině kola dráty uspořádané jinak než ve spodní polovině, podle mě jasně ukazuje na AI.
Kdyby to dělal ve Photoshopu, tak by vzal fotku předního a zadního kola, bylo by přední a zadní kolo v pořádku, problémem by mohla být perspektiva a interakce s okolím. Tohle vypadá na AI.
Další podezřelá věc jsou stíny. Stín u zábradlí je jasný, slunce by muselo být zhruba v ose zábradlí někde nalevo za okrajem fotky.
Divný je stín za zadním kolem, jeden by mohl být od zámku, ale ten druhý? A hlavně jaktože přední ani zadní kolo nevrhá vůbec žádný stín?
Podle mě rozhodně fake, autor se ani neobtěžoval aranžovat kola k zábradlí, jenom to nechal AI nakreslit...
Omlouvám se za povrchní přístup.
Dáma si nechá odoperovat zvětšené stydké pysky, a po probuzení z narkózy najde u postele kytici růží. Ptá se sestry, kde se tam ta kytka vzala a sestra povídá: „Ta je od muže z oddělení spálenin - chtěl vám poděkovat za své nové uši.“