Vyjížďky lehokolistů z lontu. Ani leho ani lont nejsou podmínkou. :-)
Zakládám opět nové vlákno pro další rok a doufám, že mi organizační elán vydrží déle než loni. Ovšem vlákno je otevřeno i komukoli jinému s chutí něco vymyslet a vyhlásit.
První letošní vyjížďku bych ráda podnikla tuto neděli (tj. 13.4.). Takže s tím předběžně počítejte; vydrží-li předpověď počasí, vyhlásila bych přesné dispozice zítra či pozítří.
Počasí stále vypadá přijatelně, takže vyjedeme.
Původně jsem měla s Arnoštem domluvený jiný program, ale když odpadnul, nechám to "na inda". Takže nic originálního, jen tradiční a osvědčený oběd v Židlochovicích. Start v jedenáct od lodě.
(Pro lepší upoutávku založeno i v akcích.)
Nějaký odhad, kdy dojedete na ten oběd? Možná bych vyjel naproti, potkal vás někde cestou a jel s vama na oběd.
Jeje, co já vím? V jedenáct vyrazíme (pokud nebudu mít echo, že máme na někoho čekat, tak akademickou čtvrthodinku držet nebudu)... do půl jedné bychom tam snad měli být.
Doufám, že přijedu, těším se! Třeba to stihnu na start, ale jinak na mě nečekejte, když tak bych se připojil po cestě, nebo až na obědě.
Dnes jsem jel celkem 190 km a nic z toho nešlo odložit. A že přes kopce, to je jasné. Teď se hlavně vyspat.
Tak řekla bych, že vyjížďka se vydařila. Jirka, Radek a já na lehokolech, plus tři vzpřímená kola. Ve strachu, abych nejela sama, jsem si zlanařila syna s přítelkyní. Jestli jsem to správně pochopila, třetí účastník přijel stylem, že hledal na netu, zda není v Brně nějaká akce na kolech a my mu vyskočili. Šest lidí je celkem slušný počet.
V květnu mám jediný volný víkend, a to jedenáctého. Tak s tím můžete předběžně počítat a bude-li počasí, pár dní předem vyhlásím.
Aktuální předpověď počasí vypadá, že směrem ke "zmrzlým" se bude postupně ochlazovat.
Tj. ještě je tu varianta vyrazit ve čtvrtek osmého...
Házím tedy zatím do pléna otázku - čtvrtek nebo neděle?
Tak tuto nedělu bude oblíbená první jarní brázda na Adamov ze smyčky 4 v Obřanech :-D Už se těším a doufám, že nechytnu moribundus a potrénuju na ulici Křenová v nedělní odpolední zácpě :-D
Sraz předpokládám v 9:00. Ifča doupřesní.
Takže namazat řeťazy :-D
Tak gde to drhne? Už jsem sundal ortézu z haxny, vometl pavučiny z trojkolky a žhavím.
Jeeee, zrovna dnes jsem dumala, co s tebou je. A ona ortéza na haxně...
Aktuální stav plánů je, že přece jen neděle. A po jihu minulý měsíc bych plánovala opět tradiční severní cíl - Adamov. (Tam tě minule vypekl motor, takže tentokrát to doufám klapne lépe :-)
Ještě se podívám na předpověď zítra a "ofiko" vyhlásím, včetně umístění do akcí.
Takže v akcích již vyhlášeno. Opět nevymýšlím žádné novoty a držím se osvědčených cílů. Adamov, Café & Wine.
Minule se přesun po obědě do cukrárny celkem osvědčil, tak pokud bychom měli kilometrů málo, mohli bychom vyzkoušet cukrárnu Severka v Blansku, kterou ondyno doporučovala Bara. Ale vzhledem k tomu, že Radek je, pokud vím, v Berouně, tak se nám možná nebude chtít? Pak by byla ještě varianta zastávky na zpáteční cestě v Bílovicích - bývala to skvělá cukrárna, ale byla jsem v ní naposledy před covidem a recenze z poslední doby až tak superlativy nehýří. Ale nějaký ten kofein a cukr by se tam určitě dotankovat dal. :-)
Stručný report - akce to byla komorní, za účasti tří tříkolek - Arnošt, Leholada a já.
Oběd v Adamově byl poněkud divný. Totálně zmatená obsluha, která mi úplně zmatlala objednávku. Pro příště vím, že si mám dát pizzu, to by snad v hlavě udrželi. :-( (Nebo raději jet jinam.)
Nicméně cyklistická část byla fajn a o tu šlo hlavně, že ano? Po cestě zpátky jsme se ještě v Bílovicích vyhrabali pár set metrů do kopce se zblízka podívat na kostel, pak pod kopcem zastavili v cukrárně (kde jsem se konečně najedla :-) a vrátili se do Obřan.
Co se dalších plánů týče - červen je ve znamení různých lokálních i mezinárodních slehů a taky tam mám dovolenou, takže mi vychází zřejmě jen jeden přijatelný termín. Po dnešním Dni matek bychom mohli v červnu na kole oslavit Den otců, tj. patnáctého června.
Mně tam nadrbli tím pivem Arnošt. Ifča si ho všimla na jídelní přehnuté A3 a mělo hodnotu 10. Tak to asi všichni znáte, hodnocení 10 z 10 vždy potěší a tak jsem natěšen objednal. No, neměli, zkrátím to, neznali ani skladové zásoby své nabídky, u Ifči se 3 osoby, celý obsluhující personál šel ptát do kuchyně, jestli je vše v pořádku. V kuchyni řekl někdo, že bez ohledu inzerovaného složení je vše v pořádku, a tak jsem tam taky nedal halíř dýška i přes to, že mi na objednávku za příplatek 5ks kolečky šunky z vegetariánské pizzi udělali tu neexistující italskou :-D
Ano, já to udělala taky poprvé v životě, abych nedala spropitné. Ale vzhledem k tomu, co všechno mi na talíři oproti textu v jídelníčku chybělo, to, co jsem zaplatila navíc, bylo dýško přímo královské.
Ještě teda - kdyby byla aspoň minimální snaha. Když ne o nápravu, tak o omluvu. Já jsem fakt typ "dobré prase všechno spase", takže obsluze na jídlo jsem si stěžovala podruhé v životě. V tom minulém případě mi dali aspoň kafe na účet podniku. Tady jen skelný pohled typu "bzučí tu nějaká moucha".
Ale ta bílovická cukrárna, o které jsem v recenzích četla, jak prý se zhoršila, gastronomický dojem z výletu výrazně napravila. Výběr v zákuscích velký a "bezkofeinové bezlaktózové laté" mi udělali, jako by to byl ten nejběžnější požadavek, co může být. (Možná v poslední době i je.)
Já budu v červnu pořádat firemní akci - cyklovyjížďku. Trasy chystám cca 50, 100 a 150 km dlouhé, start/cíl v Židlochovicích. Na akci je možno zvát i nezaměstnance, jen nedostanou příspěvek na pozdní oběd v Pavíru. Ale jet s námi jim nic nebrání.
Termín bohužel ještě nevím, buď 14.6 nebo 21.6. je nejpravděpodobnější. Musím dokopat HR, aby to konečně zafixovali (je to na nich kvůli křížení s jinými akcemi). Dám to sem, až to bude známo. Můžeme tro prohlásit za červnový lontbent.
Tak zkus se zeptat na definici těch tras. Ostatně by mně pak zajímalo, kolik Tvých kolegů zvolilo tu 100 nebo 150km trasu :-D
Loňský nultý ročník byl v srpnu a trefil se do dovolené hodně lidem. Proto letos červen. Loni jsem měl nachystané trasy 100 km a 100 mil. Několik lidí říkalo, že těch 100 mil vypadá lákavě a moc rádi by to jeli, ale ten víkend jsou zrovna někde pryč. Nakonec nás sedm startovalo tu stovku, z toho dva nedojeli. Drasticky přecenili síly, absolutně na to neměli, zvlášť na absurdních moderních MTB s kilometrovou šířkou řídítek a převodama 1x10. V půlce zatočili do Kyjova na vlak a jeli domů. Ostatní jsme se nakonec sešli v cíli skoro zaráz. Borec co dojel poslední pak vzpomínal, že stovku jel naposledy před víc jak 40ti lety, a byl děsně rád, že se odhodlal to zkusit.
Termín už je daný, bude to 21.6., protože 14.6. už zabrala jiná firemní akce.
Start je na parkovišti naproti nádraží v Židlochovicích, takže přijet jde autem, vlakem (jezdí tam nízkopodlažní) i po ose. Cíl je v hospodě Pavír asi kilometr od startu.
Start trasy 100 a 150 bude v 8:30 (jeden vlak z Brna přijíždí krátce po osmé hodině, tak ať je čas v klidu nachystat lidi, co s ním přijedou). Krátká 50 km trasa bude startovat o dvě hodiny později v 10:30, aby se zvýšila šance, že se co nejvíc lidí potká v cílové hospodě.
Trasy mají zatím nástřel, nejde zaručit, že to je finální podoba.
A 50 km: https://mapy.cz/s/gapoleceku - s cílem vyhnout se autům je často bez asfaltu, projedu to s Oceláčem jak to vypadá, případně navrhnu silničnější alternativy, pokud bude někde moc hnusno.
B 100 km: https://mapy.cz/s/dezevukese - tuhle jsme jeli loni a všem se líbila, tak jsem ji neměnil
C 150 km: https://mapy.cz/s/penufezopu - tahle je nejhezčí ze všech, jen asi 40km z toho jsou cesty, kde se asi potkají nějaká auta a většinu už mám projetou, jen úsek z Vrbic po Nový Podvorov neznám z první ruky.
Až budou finální podoby tras hotové (ještě udělám nějaké průzkumy cest), vyvěsím je tu taky.
Trasa mezi Vrbicí a Podvorovem je v pohodě. Jsou to slušné asfaltky v polích.
Možná bych se k vám přidal, samozřejmě na nejdelší trasu :-) Jen nevím, jak vyjde termín.
Díky, díval jsem se na ty cesty přes Panorama na Mapy.cz a vypadalo to jak říkáš. Je fajn, mít to potvrzené.
Mě snad o víkendu vyjde finální průzkum té padesátky, v pondělí snad HR vyhlásí akci oficiálně mailem na všechny a pak se uvidí, kolik lidí se nám hlásí na tu nejdelší. Ještě zkusím zlanařit Ninka, před nějakou dobou říkal, že by možná jel. Většinu té nejdelší jsme jeli spolu loni na konci srpna, se srazem v Židlochovicích a rozoučením ve Šlapanicích to nakonec hodilo 185 km oběma a byl to fajn výlet. Ale tehdy to z Vrbice vedlo přes Čejkovice a po silnici do Podvorova.
Trasa 150 vypadá docela lákavě. Značím si do kalendáře a když vyjde dobré počasí, tak bych asi zkusil.
Asi tam nebude nikdo koho bych znal, nebo se někdo najde?
Do kolika hodin je zhruba plánovaný dojezd?
Loni jsme stovku dojeli do cíle skoro všichni zaráz cca ve čtyři, pak přijel nejpomalejší v pět.
Těch 150 je samozřejmě o kus delší, ale taky hádám, že kdo si troufne zkoušet to, má vyšší průměrnou rychlost než větši na těch, ci si troufnou 100 max. A v obou skupinách bude nějaký rozptyl rychlostí. Takže předpoklad je, že se obě skupiny v cíli budou překrývat.
Kdybych těch 150 jel sám, budu v cíli ve čtyři, ale jak se cestou kecá s dalšíma lidma a čeká na sebe a pak někteří chtějí oběd v hospodě a ostatní se přidají atd, nedivil bych se, kdybych nakonec byl v cíli až v šest.
Skupina 50 tam asi bude první a třeba ve tři, navzdory pozdějšímu startu, ale to je jejich věc.
Stále platí, že já jedu nejdelší, kterou bude někdo chtít jet, a myslím se na 150 někdo najde, takže asi jedu tu.
Start z Židlochovic od parkoviště naproti nádraží, v 8:30 pro trasy 100 a 150, v 10:30 pro trasy 50. Časy jsou podle toho, že po osmé i po desáté přijíždí vlak od Brna.
Finální verze tras je hotová:
Základní verze 50km: https://mapy.cz/s/relutosopo - Borkovany-Těšany je místy kamenitá polňačka, sjezd z rozhledny dolů je prudce po spádnici a místy sypký povrch. Vše jsem projel na Oceláči, ale místy to příjemné nebylo.
Proto existuje silniční verze 50km: https://mapy.cz/s/damugojoka - totéž, ale po asfaltech za cenu místy aut a vracení se z rozhledny stejnou cestou.
Trasa 100km: https://mapy.cz/s/regazelula - sjízdná i na silničním kole, pokud se ze Ždánic jede malou oklikou po silnici a pak na cyklotrasu 437 místo po turistické značce. Sice i tu jsem vyjel s Oceláčem, ale to bylo fakt o chlup.
Trasa 150km: https://mapy.cz/s/haragofame - nejhezčí verze, celá sjízdná na silničním kole. Ani ne třetina po silnicích, zbytek zapadlé boční asfaltky a cyklostezky. Od Kyjova po Otnice je úsek, kde nejde koupit jídlo a pití, nutno mít vlastní zásobu.
Já pojedu nejdelší, na co se někdo přihlásí, takže skoro jistě 150. Na startu 50km trasy tím pádem nebudu, tam to musí za mě odstartovat někdo jiný. Ještě není určené, kdo to bude.
Jen takové malé upozornění.
Je v plánu rekonstrukce silnice Hodonín - Mutěnice. Ještě se neví přesný termín, ale prý začnou někdy v létě. Tak si to raději pohlídej.
Škoda, že nemáš jiné datum. V tomhle termínu bohužel nemůžu, jinak bych se určitě přidal.
Možná jsem to jen nepostřehl, ale je nutné se někam hlásit/registrovat? Bohužel s velkou pravděpodobností sice zrovna sobotu 21.6 nebudu moct, ale kdyby náhodou....děkuju za info
Hlásit se není nutno. Je fajn vědět, koho tam čekat, ale nutné to není.
Kolegy z práce si píšu na seznam, když se přihlásí (což by podle rozeslané pozvánky měli). Je to hlavně pro tu představu kolik a koho na startu čekat. A třeba jim dát ještě chvilku, kdyby měli cestou na start zpoždění.
Pozor, změna: zjistil jsem, že máme nectěnou čáru přes rozpočet. V pátek a sobotu 20.-21.6. řádí v Hustopečích rally. To na první pohled nevypadá, že by nás ovlivnilo, Hustopeče jsou kus mimo trasu. Ale ve snaze najít, kde budou přesně řádit jsem objevil jejich mapy z 2024. A jsou tam vyznačené jako uzavřené ty cesty, po kterých trasy plánované akce vedou a přetnutné jsou i potenciální objížďky. V sobotu to prostě jet nepůjde.
Navrhnul jsem personálnímu oddělení vyhlásit přesun na neděli 22.6., protože jediná jiná možnost je posunout to někam do prázdnin. Ještě to nemám potvrzené, ale předběžně s tím počítám.
Tak jestli by to nebylo přesunuté na nedělu 22.6.2025, ale až na někdy, tak si v tu nedělu můžeme vyjet k hamburgrárně. Popř. tuto nedělu mám taky volno.
Skoro to vypadá, že 22.6. by slušné počasí mohlo vyjít, tak zvažuju projížďku.
Předpokládám, že trasa co si dával, je platná bez změn.
Koukal jsem, že hospoda v neděli zavírá ve 22. Jen pro zajímavost, jak bude velká účast?
Trasy platí, jen na 150km bude téměř jistě nutno udělat objížďku rozkopané silnice před Mutěnicemi - mají ji rozkopat teď v pondělí. Plánuju to vzít z Poddvorova na Čejkovice a z tama do Mutěnic.
Zatím jsem měl přihlášené tři lidi na 50km a šest lidí na 100km, několik dalších mluvilo o tom, že se ještě přihlásí. Nikdo nepotvrdil zájem o 150 zatím. Jak s počtem účastníků zamíchá přesun na neděli, to se teprve uvidí.
Plánuju přijet, snad se potkáme. Chci Ti ukázat svou solar panelovou sestavu a odiskutovat měření výkonu pro porovnání výkonů. Teda těch 50km, bo přijedu ze Štatlu a nemám kondici z Hané :-D
Objízdné trasy tam celkem jsou. Jo, neděle může být pro dost lidí problém. Trasa se mi zdá docela zajímavá, tak bych čekal větší zájem, možná málo vybubnováno.
Pokud pojedu, záleží především na počasí, tak samozřejmě 150.
Záleží, co považuješ za přijatelnou objízdnou trasu. Já to chci sjízdné minimálně na svém kole, a "sjízdné" nemyslím "jde to nějak přetrpět a s trochou štěstí ani nespadneš", ale "jde docela jet, max sem tam se musí dát pozor". A jakmile díky tomuhle vyřadíš polní cesty pokryté volným kamením, počet sjízdných cest ti drasticky klesne. A projet někde mezi Hustopečemi a Šitbořicemi ze západu na východ pak není jak, pokud mapy rally z loňska aplikujeme na letošek.
Výborně, tak na těch 150 jsme aspoň dva. Budu se těšit. Na čem to pojedeš?
V IFE dělá cca 700 lidí. Pozvánka šla emailem na všechy, kteří mají email, a objevuje se na obrazovkách v prostoru vrátnice a v jídelně cca každých 20 minut celý den každý den. Nemám dojem, že by problém byl, že to lidi neví. Podle mě spíš procento těch, co nejsou příliš velká zdechlina a zároveň ten den můžou a chtějí je poměrně malé, a i z těchto lidí dost čeká na předpověď počasí a podobně, ozvou se až těsně před. Jsem velmi zvědav, kolik lidí se na konec najde.
Pojedu to na treku, nezávodím, jedu svým turisticko výletním tempem kdy mi je většinou celkem jedno v kolik dojedu :-)
Ještě si musím detailněji projít mapu, ale po trase a v blízkém okolí vidím pár zajímavých míst, tak by možná bylo škoda když bych je jen minul.
Jo, na pár místech je jen malý kousek od trasy rozhledna třeba.
S trekem určitě problém mít nebudeš. Na začáku ve stoupání za Němčicemi je v jednom místě štěrková cesta, asi 300m dlouhý úsek, ale stoupá to už před odbočkou na něj, takže se tam nikdo nepřiřídtí příliš rychle. Pak v úseku Vrbice až Moravský Žižkov jsou boční asfalty místy zákeřně přetnuté naplaveným bahnem nebo totálně rozbité, typicky bohužel v ďolíku mezi sjezdem z kopce a začátkem stoupání. Stačí nepustit to nikde tak rychle, aby člověk neubrzdil na vzdálenost, na kterou vidí, i když některé sjezdy k tomu svádí. Jinak jsou povrchy všude ok.
Kdyby jen rozhledna, ale v Moravském Žižkově i pivovar (doporučuju). :-)
Hlavně pozor, budou tam mraky výletních cyklistů, někteří z nich i výrazně posílení návštevou vinných sklípků.
Už jsem ho zahrnul do itineráře, po 50, tedy po třetině trasy to určitě bude určitě rozumná odbočka :-)
Tento víkend bych taky moh. Voda se odpaří a sklep vyschne i přírodně.
No, krámů, co se zaplavily, a budu je tedy muset vyvézt do sběrného dvora, než začnou plesnivět, tam je bohužel "neurekom". Jako na jednu stranu dobrý, že mě to tím pádem dokopalo, už se na jejich probírku chystám roky. Uniklou vodu odhadem tak na dva bazény naštěstí zaplatí pojišťovna.
Jen dávám na vědomost, že jsem se nakonec s "klukama" (tedy Arnoštem a leholadou) domluvila, že si zítra na toho hamburgera do Uherčic vyjedeme. Nijak spešl nevyhlašuji, červnovou vyjížďku má Jirka až příští víkend, ale zas to nechci dělat jako utajený podnik pro vyvolené :-) Takže pokud by se někdo chtěl přidat, vyrazíme od lodi kolem jedenácté, protože burgrárna otevírá až v jednu.