reklama

Co vás zaujalo 285.

No nevim teda :-)
https://www.idnes.cz/mobil/nositelna...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 06.03.2025
Autor: Jarda
  • Re: Co vás zaujalo 285.

.. no teda taky nevím :(

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 06.03.2025
    Autor: miro5
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Na Trumpův příkaz jsou už pálené knihy nevyhovující ideologicky. Tedy jen obrazně (zatím). Pentagon dostal prostřednictvím Hegsetha pokyn odstranit z databáze všechny snímky zmiňující diverzitu, rovnost a inkluzi. Dokonce to dopadlo i na ikonický snímek amerického strategického bombardéru B-29 pojmenovaného posádkou "Enola Gay". Považte - GAY!

https://time.com/7265496/pentagon-dei-photos...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 07.03.2025
    Autor: PepikW
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4

Nevím proč mi to připomíná tažení ruských komunistů proti čemukoliv co se jim nelíbilo. Tedy ještě nezprovoznili americké gulagy na Aljašce, ale třeba se dočkáme. :(

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Autor: Brahma
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2

Možná iniciativně vystřihneme z Knoflíkářů pasáž Štěstí z Kokury. :-)))

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Autor: abernathy
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Zrovna před tím než jsem si sedl k počítači jsem přemýšlel, jestli už vrací do knihoven Dobrodružství Toma Sawyera a ty přijdeš s tím, že nějaké věci vyřazují.

Měl by jim někdo ještě poradit: "Soudruzi, kritiku ano, ale konstruktivní", nebo jak se to tenkrát říkalo.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Autor: petrp
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Jestli oni se nakonec Patrioti v Europarlamentu nepoperou! AfD chce zbrojit, zavést povinnou vojenskou službu a jaderné zbraně. Babiš se sice ještě nevyjádřil jasně, ale vždycky tvrdil, že chce jen mír a žádné zbrojení. Vždyť by mu pak nezbylo na zdvojnásobení důchodů na "vše zadarmo" ...

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-afd...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4

Tak vzhledem k tomu, že AB se začal k situaci vyjadřovat až poté, co si udělal na internetu průzkum co si podle jeho příznivců má myslet, tak je ještě brzo pro nějaká další rozhodnutí.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2

Necyklo ale pěkný

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 08.03.2025
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2

Tohle by bylo něco pro Jindru :)
    https://energozrouti.cz/clanek/cinska-firma...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 09.03.2025
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Jak známe Číňany, tak ty čísla bych vydělil dvěma :)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Autor: Rob144
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2

Samotné kolo ez baterií váží 33 kg. To by i z lešeňářských trubek bylo lehčí. Chápu, že potřebuje 3 baterie, protože ta jedna tam musí být už jenom proto aby odvezlo tu šílenou váhu kola.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Takhle osazené e-kolo s koly 28"/40mm(trek/cross)váží u nás běžně do 25kg. Na tomto FATu jen samotné kola s pneu budou mít kolem 2,5- 3kg/ks, takže k "lešenářským trubkám" to má daleko. Proč se EÚ/USA brání dovozu elektro aut s Číny- pro jejich nekvalitu, vysoké ceny a malý dojezd? Ono už dávno neplatí, že Čína produkuje ve velkém šmejd- pro nízkou cenu prac. síly tam vyrábí hromada značek(i z ČR)...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 10.03.2025
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2

Proč se EU/USA brání dovozu z Číny?

Protože automobilky jsou významný zaměstnavatel, který by potom šel do kopru ještě rychleji?
          Jako by nestačilo, že jsme na Číně dávno závislí v elektronice a samostatně toho Evropa už moc vyrobit nedokáže...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Autor: Jrr
          Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Jako vážně tady někdo potřebuje kolo s nosností 200 kg? :-)
          Chápu, že někde v Asii toho pro přepravu celé rodiny a bambusu na celý dům docela využijí, ale jinak to je nesmyslně předimenzované a tudíš i šíleně těžké.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Nové stožáry a vedení zvlášť vysokého napětí. Poslední dobou co jezdím po okolí, tak vídám jak stavějí stožáry a napínají dráty dálkového vedení. Je to někde ze směru od Polska nebo Německa někam na jihovýchod. Zřejmě to je to posílení přenosové soustavy. To jsou hrozná monstra. Krajina začíná být dobře zadrátovaná. Ale co mě hlavně zaujalo kolik různé lehké i těžké techniky na těch polích je, obrovské množství aut a lidí co to dělá.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 11.03.2025

Tak vzdušné vedení bude zřejmě nejlevnější varianta, kdyby náš stát vzhled krajiny trápil, předpokládám, že by šlo uložit kabely do země stejně jako plynovod, jen by to bylo to násobně dražší...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 12.03.2025
      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

To ano. Do šluknovského výběžku vedlo a nejspíš vede jen jedno vedení. Když se řešilo posílení a záloha, tak to liberecký kraj, kde by vedení začínalo, shodil ze stolu, že to naruší krajinný ráz. Tak se uvažovalo, že se položí kabel podél silnice č. 9, ale právě kvůli ceně se to nerealizovalo a jen se posílilo to stávající vedení.
        Možná, že dneska je situace jiná, tohle bylo někdy v nultých letech.

[ Reagovat ] [ Zpět ]

Nejen Čiňan dělá e-kolo s dlooohým dojezdem.... už i Amík. Ten za to chce ale ranec....
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci...

[ Reagovat ] [ Zpět ]

Jezdit na tom do práce, asi bych byl za frajera, ale musel bych ráno vstávat o něco dřív :-D

https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aPAPeQw...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: Sodoma
    Hodnocení: +8 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Dostal se mi do ruky plátek s názvem: "SVOBODA List komunistů a sympatizujících okresu Kladno, noviny stoleté pokrokové tradice".(5.-11.3.2025) A tam píší jak je Trump skvělý prezident. A já myslel, že americký imperialisti byli vždy naším nepřítelem.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 18.03.2025
    Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4

Jsme teď jedna pakáž ...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Autor: AV
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Na tom je vidět, že komančům na americe vůbec nevadil imperialismus, ale demokracie. A tu teď Trump a jeho mafie technologických miliardářů demontuje jako "zastaralou". Jsem zvědavý, kdy navrhnou zrušit volby, nebo alespoň omezit volební právo pro chudé (tedy hloupé) "masy".

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5

Něco pro Jrr, jak jsme se onehdy bavili o "vědomém řízení všeho" při jeho šipkařských snahách.

https://www.youtube.com/watch?v=wo_e0EvEZn8

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: včera v 16:55

Tak jestli myslíš šipku ve smyslu skoků do vody a nikoliv házení do terče, tak asi jo...

Jako zdůvodnění, proč se mi stále nedaří salto (respektive výsledky jsou dost náhodné), když mezi odrazem a optimálním okamžikem rozbalení je asi 500ms, by to smysl dávalo, je to příliš krátký okamžik, abych si stihnul uvědomit, co se vůbec děje a ta predikce u mě moc dobře nefunguje...

Ale copak salto, tam celkem chápu, co mám udělat a pominu-li esteticky značně nedokonalé a nesymetrické provedení, tak je problém "jenom" ten okamžik rozbalení, může být hůř...

Pokoušel jsem se naučit 201C - střemhlav skrčmo vzad... defakto půl salta - prostě dopad do šipky, akorát vzad...

No a pro můj mozek je to už 2 měsíce mission impossible! Nějaký ochranný reflex mi dokonale blokuje už odraz. Vypadá to jednoduše, chci se z metrovýho prkna odrazit šikmo nahoru vzad a hned po odrazu skrčit kolena, ale můj mozek to vždy v posledních milisekundách změní na něco jiného!

Buď se odrazím nahoru úplně bez rotace, abych dopadnul do vody za sebou po nohou, tam není problém kolena skrčit a nebo se místo odrazu nahoru zakloním dozadu a odrazím se do dálky a buď je z toho šipka vzad rovně nebo když kolena stejně skrčím, tak (nedotočené) salto...

Ale odraz vzad pod úhlem, který zavání tím, že by bez skrčení kolen skončil placákem na záda, mi mozek prostě nedovolí. Stovky pokusů a skoro vždycky v posledním okamžiku něco převezme ovládání a já udělám něco jiného, zdánlivě bezpečnějšího... :-(

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: včera v 18:58

vítej v mém světě.
        MOCKRÁT jsem to zkoušel a NIKDY jsem se nedokázal odrazit do salta vzad. Asi nejdál kam jsem se dostal, bylo odrazit se a padnout naplocho zády do žíněnky.
        A to jsme zkoušeli i takový věci, jako "vyběhnout po stěně" místo prostého odrazu, abys tam tu rotaci vzad dostal už "před odrazem" - všechno marný...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: včera v 19:36

Jako já mám z té stovky marných pokusů zatím jeden ze včerejška, kdy jsem se kdoví proč odrazil podle svých představ jen mírně šikmo dozadu, dokonce i celkem vysoko, AKORÁT už nedošlo na přitažení kolen k tělu, zůstal jsem narovnaný a přistál na hladině úplně vodorovně... no záda cítím ještě dneska... ;-)

Já něco jako salto vzad umím z prkna realizovat tak, že se začnu naklánět pryč z prkna a v okamžiku přiměřeného náklonu se stačí jen odrazit a získám tím jak rotaci, tak rychlost pryč. Před mnoha lety jsem se naučil takhle skákat šipku a už rok se snažím tohohle reflexu zbavit. Ve směru vpřed už snad drobný pokrok vidět je, ale jak to bude s odrazem vzad si netroufám hádat... :-/

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: včera v 20:11

Přidám aspoň obrázek z upirátěné knížky, jakou variantu šipky bych se rád naučil...
        A zatímco u skrčmo vpřed byl problém "jenom" v tom, že jsem ji často přetáčel, tak tady jsem se zaseknul hned už prvním obrázku. :-(

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: včera v 19:37
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Jé, koukám, že můj Fanoušek zase všechno mínusuje. :-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: dnes v 13:20
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Je to vůbec k něčemu?
    https://www.banggood.com/LAOTIE-DL01-Bicycle...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: dnes v 00:09

Polsky neumím, ale zámek v brzdovém kotouči může možná maličko dávat smysl akorát u těžkého monstra, které nejde odnést...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: dnes v 00:15
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2

Se to tam dá přepnout do angliny, němčiny apod. ;-) Nahoře, skoro vpravo...

Jo, taky mně mohlo napadnout, že to neřeší odnesení celého kola... I když, zase to má mít pohybový senzor, tak by to mělo začít hulákat ;-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: dnes v 00:20

Na web, kde během pěti sekund nenajdu přepnutí jazyka, prdím...

Záleží, jak citlivý ten pohybový senzor bude. Jestli je cílem poznat, že do zámku někdo tluče kladivem, nemusí mu opatrné odnesení vůbec vadit.
          Navíc nepotřebuješ zvedat kolo celé, stačí půlka, nezamčené přední/zadní kolo se může otáčet, stačí držet nad zemí to zamčené za vidlici, nosič a podobně nebo úplně postavit na nezamčené přední/zadní a při chůzi jen udržovat v rovnováze, takže ani elektrokolo nemusí být problém...

Takže spíš jen na motorku a ještě s rizikem, že pokud zapomeneš nebo ti vozidlo někdo jen kousíček poposune, aby prošel, tak kotouč/brzda utrpí...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: dnes v 00:51

Ony ty polské texty, pokud je člověk nemusí číst nahlas, jsou skoro jako slovenština. I když hamulec může být bez obrázku nejasný. To je ale ťava také. ;)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: dnes v 07:31
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Jak s tím pohneš tak to začne řvát. Mělo by to mít v sobě pohybové čidlo.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: dnes v 12:27

Používám na krátkodobé znehybnění kola, třeba když stojím frontu na nápoj apod, je to skladné a rychle použitelné, alarm nemám.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: dnes v 12:10

Je to dost levné na to aby se to dalo koupit a vyzkoušet, záleží na tom jak to je citlivý, co baterie a hlavně jaký to dělá kravál. Úplně špatný to určitě nebude a vyhodit se to dá vždycky.
      Pokud to je dostatečně citlivý a funkční, tak to je dost dobrá věc.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: dnes v 12:33

Podle obrázku 110 dB, to je dost hlasité.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: dnes v 13:55
        Autor: JNSK

... houká sanita, houkají hasiči ... a chodec si jich nevšimne a klíďo-píďo přechází přes ulici (třeba mimo přechod)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: dnes v 14:06

To co máme je úplně odlišný zvuk, žádné houkání, ale blíží se to alarmu v autech, což samozřejmě neznamená, že by na to reagovali úplně všichni, ale je dost velká pravděpodobnost, že někdo jo.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: dnes v 14:28

Spíš nikdo, na něčí reakci bych nevsadil ani zlámanou grešli, na zvuk bude reagovat jen majitel který to použil a nějaký podezřelý zvuk očekává, čili je to na vzdálení od kola jen pár desítek metrů, případného pobertu lze hravě doběhnout.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: dnes v 15:09

Povídal soused, že cosi kamarádovi opravoval ve sklepě činžáku, že tam řezal flexou. A že by se někdo přišel podívat, co se tam děje?
              Ani náhodou.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: dnes v 15:57

Zatím se to kupovat nechystám ;-) Jenom jsem to sem hodil pro případnou inspiraci pro někoho jiného.

P.S. To jsme kdysi probírali s Tebou, že bys u Číňana zkusil koupit (nebo brácha) ty čepičky na ventilky s měřením tlaku? S panýlkem na palubku ukazujícím tlaky ve všech 4 kolech auta...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: dnes v 14:32

S těmi ventilky si to nějak neuvědomuju, považoval bych to za zbytečnost, protože tak rychle s autem zase nejezdíme aby to mělo nějaký význam.
          Tenhle alarm na brzdový kotouč má brácha, používá ho primárně na motorku, ale když někam jedeme a musíme mít kola někde hodně bokem, tak ho úspěšně používáme. Je dost citlivý a hodně uřvaný. Určitě bych s tím kolem nikde nechtěl běžet ve dne, natož v noci. Na běžné vození sebou na kole je už dost těžký. Tenhle "polský" bude asi lehčí, tak možná použitelnější na cesty.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: dnes v 14:51

Už právě nevím kdo to tenkrát byl... Psal ale, že to ze srandy zkusí koupit. Je to fakt ale už dost let zpátky...

"Polský" rozhodně není, BangGood je samozřejmě čínský e-shop/tržiště, tak jako AliExpress a jemu podobné ;-) To jenom ty jejich stránky se defaultně přepínají do polštiny... Přitom češtinu to jakžtakž umí také.
            Má to mít 282g váhy... Ten alarm se dá v případě potřeby i vypnout.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: dnes v 15:00

Pokud se nechce používat alarm, tak je to zbytečný kupovat.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: dnes v 15:22

U Baltu bacha na vlny!
    https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/ekonomika...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: dnes v 13:50
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Spolucyklocestovatelku

včera
Našla by se cyklistka, 65+, na delší cyklotrasy Evropou? Spát v campingu, občas v penzionu. Jsem seniorka, 67.…

Hledám: ženu na spolujízdu na kole

14.03.2025
hledám spolehlivou romantickou duši - ženu, holku na kolo ve věku cca 45-50 let v blízkosti Znojma, která by…

Hledám: Cyklistka hledá parťáka i parťačku

10.03.2025
Cyklistka 61 let s e-kolem hledá na společné vyjížďky cyklistu i cyklistku z Prahy. Výlety do okolí Prahy,…

PR články:

Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

244 cyklistů (8 přihlášených)

Atlas Mountain Race – marockými horami na kole

Poprvé jsem v zimě letěl s kolem do teplých krajin. Účastnil jsem se bikepacking závodu Atlas Mountain Race v…
Fabulator | 11.03.2025

Rodinný bikepacking končí: Z Nízkých Tater přes Muránskou planinu až do Dobšiné

Po noci strávené na horské chatě jsme se probudili a zjistili, že jedno z kol na mém zamčeném bicyklu bylo…
Kristina | 20.01.2025

Nekonečná bikepackingová dobrodružství: Objevování Velké Fatry

Po návratu z hudebního festivalu, kde jsme s manželem prožili bouři, jsme se vrátili k našim dětem, které…
Kristina | 13.01.2025