Postup je to složitý, ale jiný neznám. (A umím ho jen na počítači - analogii pro mobil taky neznám.)
Otevřít si profil dotyčného a myší najet buď na "přidat mezi přátele" nebo "zařadit na blacklist", to je jedno. Nekliknout, ale dole by se měla objevit adresa příslušného linku, ve kterém je mj. číslo.
Pak už "jen" zadat www.nakole.cz/uzivatel/chat/ČÍSLO.
To je teda software, to muselo bejt jelito co tohle navrhovalo a programovalo.
Si to zkus, jestli to dokážeš bez chyby a se skvělým uživatelským interface.
Že se máloco podaří vyrobit/naprogramovat napoprvé dokonalé, je jasné. Blbé je, když se zjištěné nedostatky neopraví a v té prvotní verzi už to zůstane...
Našlo by se toho víc, třeba vkládání obrázku, kdy umí pouze 3x JPG, neumí rotovat podle atributů a má problém s velkýma fotkama.
Nebo sluníčka, které se objeví vždy po změně letní/zimní čas u dávno přečtených příspěvků...
A celkově to přečtené/nepřečtené zlobí...
Nicméně jako celek to použitelné zjevně je a když to srovnám, možná lépe tady, kdy se web chová desetiletí pořád stejně, než jinde, kde člověk po každé změně zjišťuje, že vždycky může být hůř... :-)
Já jsem zvyklý na tyhle chyby a docela bych nerad, až tedy na to načítání obrázků, aby se s tím něco dělalo. Řekl bych, že odměnou je to, že se to chová furt stejně, není to nijak náročné na prohlížeč a nemění se to člověku pod rukama s každou novou verzí nějaké frikulínské knihovny.
Ač bych sem občas docela rád přispěl do vlákna "jaké to bylo", tak právě vkládání obrázků mě od toho spolehlivě odradí. Nebo mě můžeš poradit nějaký jednoduchý způsob, jak v mobilu (Android) zmenšit obrázek a postnout ho sem?
Právě, že vůbec. Obrázky musím řešit až na PC, takže standardně nahrát do PC, zmenšit o x %, a uložit je do !1.jpg, !2.jpg, !3.jpg. Alespoň, že si ten prohlížeč i fotoeditor pamatuje cesty.
Vlastně jsem ani nepřemýšlel o tom, že bych to řešil na mobilu, protože předpokládám, že pokud to jde, tak je to "vopruz".
Mám v Androidu "Převodník obrázků" a tím je zmenšuji rovnou v mobilu.
Díky za nasměrování. Stáhl jsem si na to aplikaci.
Mě šlo hlavně o to, abych mohl dávat příspěvky přímo z mobilu i s fotkama, když zrovna nemám přístup na počítač.
Zkouška. :-)
Vlevo dole mívali tmavé krušovice (jediné čepované tmavé pivo ve městě) ale už asi 3 měsíce ne, tak jsem tam přestal chodit.
Ale k tématu. Mě taky štve, že to bere jenom tuším do 4 MB velikost, to je pravěk. V mobilu samozřejmě všichni jedou na maximální kvalitu. Teď mám zase nový mobil, tož nevím přesně, ale myslím, že jsem to na mobilu řešil přes XnConvert (je to obdoba XnView pro windows), který to rychle zmenšuje na 50% a to už bylo přijatelné. Klikneš na obrázek a vpravo nahoře byla volba "resize 50%".
Takhle - tato složitost je nutná jen u lidí, které nemáš v přátelích. U přátel stačí jen kliknout na profil a vzkazy vidíš.
Já tu žádné přátele nemám. Beru to tady jako bandu psychopatů, ale je mi jasné, že jsem možná taky takto vnímán.
Žije ještě ten člověk, co toto diskusní fórum někdy v devadesátkách naprgal?