reklama

světlo přední, jaké?

ahoj, jaké máte zkušennosti s předními světly, vím, když chci svítit jako auto, tak jedině nabíjecí, jenomže mě opravdu nebaví, vím, že usb světla mají několik režimů svícení, jenomže mě to láká mít pořád na nejvyšší stupen, což ale znamená, svítitvost cca 40 minut a to mě nebaví:-)

hledám světlo na obyčejné baterie, jaké je nej? cena nerozhoduje, heureka nepomohla

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 10.09.2023
Autor: duklak
  • Re: světlo přední, jaké?

Chceš svítit jako auto a přitom používat obyčejné baterie? To je nesmysl.

Pokud ti jde o špičkový výkon a cena nerozhoduje, vybereš si u Šolce - už se to tady několikrát řešilo. Pokud si nevybereš tady, tak už nikde.

http://solclighting.com/cs/

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 11.09.2023
    Autor: ckp13
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Když chceš svítit jako auto, tak to musíš krmit jako auto. Šlapáním to neukrmíš a baterku jako auto nemáš. Svítit jako auto jde jen chvíli. I ta auta to na akumulátor moc dlouho nevydrží. Navíc ve dne to ani nemá moc smysl. Podívej se na ta auta, zda jsou za plného denního světla víc viditelná když svítí. Ve dne má pro cyklstu větší význam žlutozelené velkoplošné tričko než nějaké svícení. Za tmy je třeba překonat nějakou dolní hranici intenzity světla, nad kterou tě řidiči snadno zaznamenají. Je to podstatně nižší světelný výkon, než má auto. No a také jsou významné velké reflexní plochy na oblečení. Tím využiješ ten světelný výkon z těch aut.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: Brahma
    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3

Proč by něco hledal, když to za něj můžeš vyhledat ty ...
      (´však nemáš co dělat, tak budeš aspoň užitečný´)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Autor: AV
      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

už bez slušnosti*-> Ty asi moc nepřemýšlíš?
    Co Tvůj dotaz to technický nesmysl.

*vždy jsem se snažil být na Tebe slušný, ale slušností Tě k myšlení nedostanu...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: cibi
    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Pokud cena (opravdu?) nerozhoduje, tak svítit jako auto (řekněme spíš motorka) asi realizovatelné bude, ale fyziku neokecáš.

Poslat obrovský výkon do současných power LED problém není, otázkou vhodné optiky to nebudu komplikovat, s pořádným chladičem můžeš svítit trvale, ale hlavní problém je baterie.

Pokud má baterie dodávat potřebný proud 10x déle, pak (při stejné technologii) prostě bude 10x větší.
    Na "obyčejné baterie", jestli tím myslíš tužkové (alkalické, o Zinc-Chlorid / Zink-Uhlík nemluvě), rovnou zapomeň!

Předpokládám, že (levný) olověný akumulátor z auta bys kvůli hmotnosti vozit nechtěl, takže smysl dává Lion, Lipol nebo jiná varianta s Lithiem, což je citelně dražší.

Dobře se podívej, jakou baterii vozí elektrokola. Jsi ochotný takovou na kole vozit jen kvůli pořádnému světlu? ;-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: Jrr
    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Nejschůdnější cesta jsou asi Li-ion články 18650, kterých můžeš mít v kapse zásobu a postupně je měnit. Nabíjet je můžeš třeba tímhle:
    https://www.topbaterie.cz/nabijecka-xtar-mc6c...
    Ale jak píše Jrr, počítej s tím, že budeš vozit váhový ekvivalent baterky k elektrokolu.

Pro zajímavost: nedávno jsem si orientačně počítal a porovnával provozní náklady dynama a různých baterií s podobným výkonem:
    https://nightrider.mzf.cz/son28.htm
    (sjeď úplně dolů)
    Stručný závěr: jednorázové tužkovky jsou nejdražší zdroj energie, jaký existuje.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: NightRider
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

díky borci za rady, snad něco vyberu

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 12.09.2023
    Autor: duklak
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Občasné vyjížďky, Nymburk,Jicin,Semily.

Hledám: Občasné vyjížďky, Nymburk,Jicin,Semily.
21.09.2023
Ahoj.Hledam dívku,zenu na občasné cyklovýlety.

Hledám: Ahoj, někdo na kolo, brusle...cokoliv,

Hledám: Ahoj, někdo na kolo, brusle...cokoliv,
01.09.2023
Ahoj, někdo na nějaké to sportování, radost z pohybu je mým pohonem. Ale sám se vybičovat, to už není legrace. A…

Hledám: Chlap chlapa

29.08.2023
Je mi 48 a hledám mladšího chlapa na seznámení. Miluju kolo a výlety.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

140 cyklistů (1 přihlášený)

Východní Balkán - 4. část - Bulharsko - Rodopy

Na pěkné noclehy si člověk rychle zvykne. Prostě jsme ty krásné přístřešky začali brát jako standard, až jsem…
Peggy | 22.09.2023

Východní Balkán - 3. část - Rozžhavený nejjižnější bod

Na úvod jsem zapomněla na pár důležitých informací: - Dětem už je (rok 2021) 12 a 14 let (ano, nočník jsme už…
Peggy | 11.09.2023

Z Čech k moři – Alpe – Adria

PŘÍPRAVY KAM SE VYDAT? Nějaký čas ve mně zrála myšlenka nechat letos, až budou děti na táboře, doma obytňák…
PetrVobo | 11.07.2023