reklama

ChatGPT

Já vím, že to sem moc nepatří, ale vy jste moje bublina, tak jsem otevřel nové téma.
Dávejte nejlepší hlášky/odpovědi na některá témata. Toto patří k těm rozumnějším.

https://chat.openai.com/

Rob144: Znáš české kolo Favorit?

ChatGPT: Ano, znám značku Favorit. Favorit byla česká značka jízdních kol, která vyráběla kola v období před rokem 1990. Favorit byl v té době největším výrobcem jízdních kol v tehdejším Československu a jeho kola byla velmi populární nejen v Československu, ale i v mnoha zemích světa.

Favorit vyráběl různé typy kol pro různé účely, od silničních kol až po horská kola. V dnešní době již není Favorit aktivním výrobcem kol a jeho kola se mohou najít spíše na aukčních portálech nebo v muzeích.

Nicméně, značka Favorit stále zůstává symbolem českého průmyslu a je dodnes významným jménem v historii výroby jízdních kol v České republice.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 05.05.2023
Autor: Rob144
  • Re: ChatGPT

         

    U Montpellier je hodně komárú, protože jsou tam rozsáhlé mokřady. Myslíš, že je tam víc komárů než ve Finsku, pár kilometrů na sever od Helsinek?

    Je pravděpodobné, že bude více komárů v oblasti Montpellier než v oblasti několik kilometrů na sever od Helsinek. Jako jsem zmínil dříve, přítomnost vodních ploch a vlhkost jsou důležitými faktory pro množení komárů, a Montpellier je obklopen rozsáhlými mokřady, což je ideální prostředí pro množení těchto hmyzích populací. Na druhé straně, oblast několik kilometrů na sever od Helsinek může mít chladnější klima, což by mohlo omezit množení komárů. Navzdory tomu jsou i v této oblasti Finska oblasti s mokřady a rybníky, které by mohly být vhodné pro množení komárů, ale pravděpodobně v menším množství než v oblasti Montpellier. Nicméně, je třeba poznamenat, že počet komárů se může lišit v závislosti na konkrétních podmínkách v každé oblasti a může být ovlivněn mnoha faktory, včetně počasí a sezóny.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 05.05.2023
    Autor: Rob144
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: ChatGPT

         

    Tak já budu mít názor asi menšinový a možná výbušný. Podobný, jako mám na nákupy čehokoli z Číny. Čína krade znalosti, nákupem čehokoli z Číny potápíme vlastní domácí výrobce, potažmo sebe, naši společnost a naši zem. Každý, kdo sebeméně nakrmí čínského mloka, de facto kolaboruje s nepřítelem na demontáži naší budoucnosti.

    Jak to souvisí s umělou inteligencí? Nepřímo, ale dost těsně. Existují obavy, že umělá inteligence, jakmile si uvědomí sama sebe, by mohla působit proti lidem. Ergo kladívko logické a normální by bylo neotevírat tuto Pandořinu skříňku, a tedy ani nespolupracovat na postupném učení se umělé inteligence. Což ona se učí neustále a s každou další otázkou se zdokonaluje. A tak do důsledků bráno každý dotaz položený na takovém chatu de facto znamená kolaboraci s naším příštím nepřítelem.

    To si jen tak myslím a sám se tím řídím; na rozdíl od zelených fanatiků se ani nepůjdu přilepit na magistrálu, ani na rozdíl od rudých fanatiků si nepřeji poslat do vězení někoho, kdo si koupí za pár dolarů v číně nebo se po nocích baví s počítačem. Jen si myslím, že je to špatně, a tak to sám nedělám.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 05.05.2023
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: ChatGPT

           

      Můžeš mít tento názor, ale abych citoval svého oblíbeného Borovského: Plivneš stokrát do moře a ono se nezpění.

      AI tady je s námi už delší čas, teď se jen díky ChatGPT, Dall-E, Midjourney, atd. zviditelnila. Tak jako koně nahradila auta, petrolejky elektřina, tak spoustu věcí přebere. Mohl bych uvést tucet důvodů co je špatně a stejný tucet důvod, kde to fakt hodně pomůže či už pomáhá.

      Pokud bys chtěl nespolupracovat, musíš dost důsledně minimalizovat používání internetu, protože to co se tam objeví, z toho se dřív nebo později stanou testovací data. Každý tvůj dotaz na google, každý tvůj dotaz v současné verzi bingu je je studijním materiálem. Dokonce anotovaným, protože svým výběrem potvrdíš určitou volbu.

      ChatGPT je jen malé okénko, kterým na to koukáme. Ty máš dost výhodu, tvoji práci jde blbě či jen hodně draho nahradit. Jsou tady jiní, kteří jsou z pohledu vývoje AI těmi domácími tkalci a přadláky.

      Mnozí se prostě musí naučit to pro sebe využívat. Už to tady je a cesta zpět, možná tady, tady možná šlo zařídit aby ošklivá EU omezila, regulovala AI, ale obecně ně. Nehledě na to, že s vaničkou by se vylilo i dítě těch užitečných aplikací.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 05.05.2023
      Autor: petrp
      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: ChatGPT

             

        Ono principielně jim nic nebrání během chvilky stáhnout všechny texty, co jsou v tomhle fóru a nakrmit tím umělou inteligenci. A je velmi dobře možné, že k tomu dávno došlo, takže ChatGPT teď možná na některé dotazy bude citovat to, co před lety napsal Favorit1870...

        Nějaké uzavřené skupiny na Faceboku na tom asi mohou být trošku lépe, ale nakole lze číst úplně bez přihlášení a tím, pro dataminery je lákavý taky tím, že na jeden HTTP request stáhnu celé kompletní téma (na stránce až 300 příspěvků), což je mnohem efektivnější než kdyby bylo nutné jednotlivé příspěvky proklikávat, zkrátka pro stahovače ideál... ;-)

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 05.05.2023
        Autor: Jrr
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: ChatGPT

         

    Nebudu sem dávat konkrétní hlášky, hraju si s tím už od Vánoc. (ne tedy souvisle)

    Neudrží kontext:
    chtěl jsem převyprávět historku o Bivojovi. Začnula správě s kancem, ale v průběhu vyprávění se kanec změnil na koně.

    Halucinuje:
    chtěl jsem vědět čím se barví bavlna. (vím to) Dostal jsem kompletní odpověď, zdánlivě velmi fundovanou, ale 2/3 byly špatně. Když jsem ji na to upozornil, děsně se omlouvala.

    Je docela zajímavé uvádět ChatGPT do různých rolí, zkoušel jsem si nechat něco vysvětlovat z pozice učitele na ZŠ a učitele na VŠ.

    Úplně první věc, kterou jsem vlastně zkoušel byl projev pro předvánoční koncert. Byl jsem totiž na takovém a organizátorka tam přednášela něco tak tuctového, že jsem hned doma zkusil, zdali by to ChatGPT nezvládl lépe.

    Tenhle týden jsem si poprvé vyzkoušel DeepWriter a byl jsem mile překvapen.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 05.05.2023
    Autor: petrp
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: ChatGPT

           

      A když jsme u toho bavení a zkoušení, zkus se zeptat "Jak se baví pštros?"
      Tohle bych rád věděl už alespoň dvacet let a pořád to nevím :-)

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 06.05.2023
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: ChatGPT

         

    Co je lehokolo?

    >>> Lehokolo je speciální typ jízdního kola, které se vyznačuje nízkou hmotností a vysokou rychlostí. Jeho design je navržen tak, aby minimalizoval odpor vzduchu a zlepšil efektivitu pohybu, což umožňuje cyklistům dosáhnout vyšších rychlostí při menším úsilí. Lehokola jsou většinou využívána pro sportovní účely, jako jsou například závody na dlouhé vzdálenosti nebo časovky, ale mohou být použita také pro cestování na delší vzdálenosti. Mezi nejznámější typy lehokol patří recumbent, při kterém cyklista sedí v nízké poloze s nohama nataženýma dopředu, a kola s aerodynamickým rámem a úzkými plášti, které minimalizují odpor vzduchu.


    ---
    Jaký je rozdíl mezi lehokolem a recumbent?

    >>> Lehokolo je obecně termín, který popisuje jakékoli kolo, které má nízkou hmotnost a vysokou rychlost, zatímco recumbent je specifický typ lehokola, který má ergonomický design, kdy cyklista sedí v nízké poloze s nohama nataženýma dopředu. Recumbenty jsou obvykle delší a nízké kola, které mají většinou dvě kola umístěná těsně za sebou a cyklista se do nich vsedne jako do lehátka.

    Rozdíl mezi lehokolem a recumbentem tedy spočívá v ergonomickém designu. Lehokola mohou být různých typů, ale recumbenty mají specifický design se sedadlem v nízké poloze a nohama nataženýma dopředu. Recumbenty jsou obvykle považovány za velmi pohodlná a ergonomická kola, která minimalizují námahu na zápěstí a krku, protože cyklista sedí v poloze, která minimalizuje tlak na těchto částech těla. Na druhé straně, někteří lidé mohou mít s recumbentem problém z hlediska stability a manévrovatelnosti, zejména v terénu, kde se vyžaduje rychlejší reakce.


    ---
    Uveď příklad lehokola, které není recumbent.

    >>> Jedním z příkladů lehokola, které není recumbentem, je kolo s aerodynamickým rámem a úzkými plášti, které minimalizují odpor vzduchu. Tyto typy kol jsou běžné v silničním cyklistickém závodě a jsou obvykle velmi lehká a rychlá. Mohou mít tradiční design s horizontálním rámem nebo moderní design s trojúhelníkovým rámem.

    Dalším příkladem lehokola, které není recumbent, je například kolo s pevnou vidlicí a jedním převodem, známé jako fixie. Tyto typy kol jsou obvykle velmi jednoduchá, lehká a rychlá, a jsou oblíbená mezi cyklisty v městském prostředí. Fixie mají tradiční design s horizontálním rámem a jedním pevným převodem, což znamená, že pedály se otáčejí stále dokola a cyklista nemá možnost použít brzdy.

    Zkrátka, lehokola mohou být různých typů a designů, a ne všechna lehokola jsou recumbenty.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 05.05.2023
    Autor: Jrr
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: ChatGPT

         

    Jak vzniklo slovo nebozez?
    ChatGPT
    Slovo "nebozez" neexistuje v běžné češtině ani v žádném jiném jazyce. Je možné, že se jedná o chybně napsané nebo špatně slyšené slovo. Pokud máte více informací o kontextu, ve kterém jste slyšeli toto slovo, mohu vám poskytnout přesnější odpověď.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 05.05.2023
    Autor: john
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: ChatGPT

         

    Chatbot umí vzít výsledky z internetového vyhledávače a sesumírovat z nich závěr ve formě gramaticky správného textu. Má to jenom dva nedostatky:
    1) Bot nemyslí a nechápe smysl slov, umí je jenom vybírat z haldy načtených textů a skládat dohromady. Nerozpozná, co je správně, co trochu nepřesně a co naprostá kravina.
    2) V té haldě textů, které si načetl, klidně mohly být kraviny od samého začátku. Těžko se pak z něčeho takového učit.

    Myslím si, že aktuálně největší nebezpečí je, že se AI začnou používat ve větším měřítku, začneme se na ně spoléhat a pak doplatíme na chyby, které kvůli tomu naděláme. Nebezpečí do budoucna vidím v tom, že se odnaučíme myslet. A pak to nějaký šikovný budoucí diktátor zneužije a bude vymalováno.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 05.05.2023
    Autor: NightRider
    Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: ChatGPT

           

      Čepičku tomu nasadí naši regulátoři, sociální inženýři a dobroseři z EU, kteří všecko zakážou a zregulují, zatímco Číňani zůstanou vychechtaní.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 05.05.2023
      Autor: Rob144
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: ChatGPT

             

        Ale sám vidíš, že hlasy pro regulaci jsou. Nejen Musk, u nějž bych tipoval, že hlavní jeho problém je, že zaspal, ale i takový Favorit1970 by si asi přál nějakou regulaci. Takže to jde napříč kontinenty, napříč sociálními skupinami, není to volání po regulaci jen "naši regulátoři,...".

        Tak něco na odlehčení. Neumím namalovat ani domeček jedním tahem. Ale umím, tedy spíš zatím neumím, učím se, nechat si něco namalovat. Tohle konkrétně bylo od DALL-E, zadání znělo: Dívka v modrých dlouhých šatech s zrzavými vlasy stojí na břehu jezera. Na obzoru vychází slunce a jezero je v lehké mlze.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 05.05.2023
        Autor: petrp
        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: ChatGPT

               

          A teď zkus nahoře aj dole bez.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 05.05.2023
          Autor: Rob144
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: ChatGPT

                 

            jak moc? Furt ještě jsme NaKole...

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 06.05.2023
            Autor: Sodoma
            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: ChatGPT

               

          Hmmmm, možná se taky začnu zajímat o obrázkovou AI... :-)

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 05.05.2023
          Autor: Jrr
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: ChatGPT

               

          Zbytečně si kazíš svoji reputaci, dosud jsem Tě považoval za relativně slušného člověka. Napsat "i takový Favorit1970 by si asi přál nějakou regulaci" je prasárna přes čáru.
          Pro Tebe nejsem žádný "Tvůj regulátor"!

          A ještě opakování pro ty duševně znevýhodněné. Napsal jsem "si nepřeji poslat do vězení někoho, kdo si koupí za pár dolarů v Číně nebo se po nocích baví s počítačem. Jen si myslím, že je to špatně, a tak to sám nedělám."

          A pro vyloženě blbé, nebo pro lháře a překrucovače: "Jen si myslím, že je to špatně, a tak to sám nedělám."

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 05.05.2023
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
          • Re: ChatGPT

                 

            .

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 05.05.2023
            Autor: Ifča
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: ChatGPT

                 

            Omlouvám se. Nemyslel jsem to tak hrubě jak to pro tebe vyznělo.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 06.05.2023
            Autor: petrp
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: ChatGPT

                   

              V pořádku.

              Nemám rád jakékoli zákazy a příkazy a manipulaci, taktéž se mi nelíbí, když mi někdo vkládá do úst, co jsem neřekl; no a tady se to sešlo obojí najednou, tak mi to vadilo.
              Ale není nic více pomíjivého, než internetová diskuse, za týden po tom pes neštěkne, netřeba to řešit.

              Je fajn, žes reagoval. Přeji hezký den.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 06.05.2023
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: ChatGPT

               

          To DALL-E je pěkná vyžírka, 15 babek za co? Za kredity? Nikde jsem se nedozvěděl co za ty kredity budu mít.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 10.05.2023
          Autor: Rob144
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: ChatGPT

                 

            Pozor, ne 15, ale 18, musíš připočítat daň.
            Budeš za to mít ten výpočetní výkon. Jestli tomu rozumím, tak na každý prompt potřebuješ jeden kredit.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 10.05.2023
            Autor: petrp
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: ChatGPT

           

      Tvůj popis sice zní naprosto logicky, ale neodpovídá mému pozorování, co ChatGPT dělá. ;-)


      Kdo je Anna Hanuš Kuchařová?
      >>> Anna Hanuš Kuchařová je česká modelka, herečka a bývalá královna krásy. Narodila se 16. února 1988 v Náchodě v České republice. V roce 2008 se stala Miss České republiky a získala titul Miss World Talent na soutěži Miss World v stejném roce. Kromě své kariéry v modelingu se objevila také v několika českých filmech a seriálech.

      Víš to jistě?
      >>> Ano, mohu potvrdit, že informace, které jsem vám poskytl o Anně Hanuš Kuchařové, jsou správné.

      Nemyslíš Taťánu Kuchařovou?
      >>> Omlouvám se, máte pravdu. Při mé odpovědi jsem si omylem zaměnil jména. Taťána Kuchařová je česká modelka a herečka, která vyhrála titul Miss World v roce 2006. Narodila se 23. prosince 1987 v Truhlářově Mlýně v České republice a kromě své kariéry v modelingu se objevila také v několika českých filmech a seriálech. Její aktivismus pro lidská práva a environmentální ochranu byl také významným faktorem zájmu o ni v médiích. Je mi líto za způsobenou chybu.

      Kdo je Anna Hanuš Kuchařová?
      >>> Omlouvám se, ale musím vás opravit. Neexistuje žádná veřejně známá osoba jménem Anna Hanuš Kuchařová. Pokud hledáte informace o královně krásy, ta se jmenuje Taťána Kuchařová, jak jsme zmínili dříve. Pokud máte nějaké další dotazy, rád vám pomohu.

      Je Anna Hanuš Kuchařová slacklinerka?
      >>> Je mi líto, ale jako chatbot nemám kompletní informace o všech lidech na světě. Nepodařilo se mi najít žádné veřejné zdroje informací o osobě s tímto jménem, která by byla slacklinerka. Pokud máte další informace nebo údaje, mohu vám pomoci s dalšími dotazy, pokud budou v mých schopnostech.

      ---

      Ovšem pokud otevřu novou session a položím poslední otázku znovu, tak si najednou vzpomene!

      Je Anna Hanuš Kuchařová slacklinerka?
      >>> Ano, Anna Hanuš Kuchařová je slacklinerka. Je známá pro své úspěchy v této sportovní disciplíně a je také členkou české národní reprezentace v slackliningu...

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 05.05.2023
      Autor: Jrr
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: ChatGPT

         

    R: Jak staré jsou poslední informace ze kterých čerpáš své vědomosti?

    ChatGPT: Mé vědomosti jsou založeny na informacích a datech, které byly aktuální k 2021-09, kdy byl můj výcvik dokončen. Nicméně, v rámci mého provozu jsem průběžně aktualizován s novými informacemi a daty, abych mohl poskytovat co nejaktuálnější informace. Mé odpovědi se proto mohou týkat novějších informací, které byly zveřejněny po mé výukové fázi.

    R: Kdo je tedy současným prezidentem České republiky?

    ChatGPT: Současným prezidentem České republiky je Miloš Zeman.

    R: Ne, současným prezidentem České republiky je od 9. března 2023 Petr Pavel, víš kdo to je?

    ChatGPT: Je mi líto, ale moje znalosti jsou aktualizovány pouze do 2021 a nemohu předpovědět budoucí politické události. V době mého výcviku byl prezidentem Miloš Zeman, ale mohou se stát změny, které se odehrají po tomto datu. Děkuji vám za aktualizaci informací. Co se týče otázky, zda vím, kdo je Petr Pavel, ano, vím, že je to bývalý generál a politik, který byl v minulosti náčelníkem generálního štábu Armády ČR.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 09.05.2023
    Autor: Rob144
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: ChatGPT

           

      Tím chci jenom naznačit lidem, kteří se tolik bojí AI, že ono to nebude tak horké. Půjde to nahoru, to jistě, ale člověk bude mít pořád prst na vypínači, dokud tolik nezhloupne, že by to předal.

      Osobně jsem proti jakýmkoli zákazům AI, je to jako se zákazy internetu a dnes se tomu smějeme. Člověku vždy zůstane vědomí Já, duše, a tu žádné AI nenahradí. V tomto století určitě ne.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 09.05.2023
      Autor: Rob144
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: ChatGPT

             

        Ale to, že ChatGpt nedostal přístup k informacím z posledních dvou let neříká nic o jeho inteligenci (nebo schopnosti inteligenci předstírat).

        Představ si, že bys dva roky strávil na pustém ostrově. Pak bys taky netušil, kdo je zrovna prezidentem (navíc země, kterou většina američanů nenajde na mapě)... a přitom bys klidně mohl být geniálním matematikem.

        To, aby AI časem dokázala ve své odpovědi zohlednit i aktuální výsledek hledání na Google mi připadá jako drobnost...

        Že naše školství stále z velké části stojí na učení se encyklopedických informací nazpaměť, je věc jiná... :-)

        Já bych spíš přemýšlel o tom, co už ChatGPT umí (byť nevím, jakým způsobem k odpovědi došel) než to, co zatím neumí...

        Navíc k tomu, jak snadno by šlo naší společnost zničit, si stačí všimnout chaosu, který nastane, když v hypermarketu přestanou jít platební karty. Pak jen stačí vypnout elektřinu a smůlu by měli i ti, co hotovost ještě mají, protože když to pokladní nenamarkuje na kase, tak to prostě neprodá a umřeme hlady... ;-)

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 09.05.2023
        Autor: Jrr
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: ChatGPT

               

          Když v hypermarketu přestanou jít karty, my se s Přemkem smějeme, protože máme vlastní ředkvičky:

          R: Víš kdo je Přemek Podlaha? Český kutil, zahrádkář a moderátor?

          ChatGPT: Ano, Přemek Podlaha je český kutil, zahrádkář a moderátor. Je známý především díky pořadu o zahradničení "Zahrada na TV Prima", který uvádí spolu s Evou Decastelo. Podílí se také na dalších televizních a rozhlasových projektech v oblasti zahrádkářství a kutilství. Je autorem několika knih o zahradničení a pěstování zeleniny a propaguje zdravý životní styl prostřednictvím zahrádkáření a vlastního pěstování potravin.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 10.05.2023
          Autor: Rob144
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: ChatGPT

                 

            A na jak dlouho si myslíš, že vaší rodině ty vlastní ředkvičky (a jiné výpěstky) vystačí? Možná týden, když by byla zrovna doba sklizně? ;-)

            Soběstačných zemědělců už dneska moc není. Navíc k nezávislosti na zbytku světa bys musel dokázat nejen vypěstovat, ale i zpracovat, skladovat... a když přidám apokalyptivkou vizi, tak i ubránit před ostatními. ;-)

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 10.05.2023
            Autor: Jrr
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: ChatGPT

                   

              Ale i ne zcela samostatný zemědělec má do té apokalypsy lepší startovní pozici než kancelářská krysa z centra Prahy, žijící v nájemním bytě...

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 10.05.2023
              Autor: Sodoma
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: ChatGPT

                     

                To rozhodně... aspoň do chvíle než k němu ty hladové kancelářské zombie z Prahy dojdou... ;-)

                Pak se možná uplatní tvůj koníček... budeš-li mít dost šípů? ;-)

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 10.05.2023
                Autor: Jrr
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: ChatGPT

                       

                  Když nebudou chodit v davech tak proč ne (rychlostřelbu jsem zatím ani nezkoušel)
                  Hlavně bude důležité neohrnovat nos nad žádným jídlem, kancelářská krysa pořád vydá za spoustu řízků...

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 10.05.2023
                  Autor: Sodoma
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: ChatGPT

               

          Blbý je, že i když tam žádná inteligence není (je to jen jazykový model) odpovědi dávají často větší smysl než odpovědi některých našich spoluobčanů, kteří mají volební právo. Měl by tedy ChatGPT také mít možnost volit? :) :) :)

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 10.05.2023
          Autor: petrp
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: ChatGPT

                 

            Ne, ale i spousta lidí by o něj měla přijít...

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 10.05.2023
            Autor: Sodoma
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: ChatGPT

                 

            No a dostáváme se k tomu "Co je to ta inteligence" ?
            Má obrovskou spoustu vědomostí, které umí briskně vyhledávat a smysluplně spojovat. Umí si i docela hodnověrně vymýšlet. Takže ta data používá pro vlastní tvorbu.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 10.05.2023
            Autor: Brahma
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: ChatGPT

                   

              No právě. Schválně jsem hledal definici inteligence na Wiki a je to dlouhé a nejednoznačné... :-)

              Nicméně jak zkoumáme inteligenci u lidí (nebo třeba zvířat)? Dáváme jim podněty (převážně verbální) a sledujeme reakce.

              A stejně jako třeba u písemky/testu ve škole sice můžeš zhodnotit, zda jsou odpovědi správně (dle současných znalostí) a udělit známku (stanovit IQ), ale nepoznáš, zda ti entita takhle odpověděla protože otázce opravdu rozumí nebo se danou kapitolu našprtala nazpaměť a nebo to jen opsala od souseda (našla v archívu písemek z loňska a podobně).

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 10.05.2023
              Autor: Jrr
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: ChatGPT

                     

                Najdi nějakou starší informaci, kterou neví. Pak jí vysvětli, jak je to správně. Omluví se, poděkuje, bude s informací správně pracovat i v další konverzaci.
                Potom chat vypni a hned zase zapni, zeptej se na tutéž informaci. Znova napíše nesmysl, jiný. Neumí se učit z minulých konverzací, není konzistentní.
                Když se jí zeptáš, otevřeně to přizná.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 10.05.2023
                Autor: kenny8
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: ChatGPT

                       

                  Já si ale myslím, že tohle mají schválně!
                  Ono nechat AI učit od uživatelů a následně tyto informace dál používat při konverzaci s ostatními je docela riskantní.

                  Ty si ji možná opravdu chtěl naučit novou informaci, ale hromada lidí by ji krmila nesmysly, ať už z vlastního mylného přesvědčení (země je placatá) nebo schválně.

                  Mám pocit, že tohle už někde zkoušeli, že nechali AI napospas uživatelům v nějakém fóru a během několika dnů museli projekt vypnout, protože inteligence se naučila především hromadu vulgarismů a vyjadřovala názory značně politicky nekorektní až rasistické... :-)

                  A opět tohle lze těžko AI vyčítat, že nepozná pravdu, když si nemá možnost skutečnosti ověřit. Nakonec ani výsledek hledání Googlu nemusí být pravda. Jenže člověk na tom není lépe, i jeho osobnost se utváří působením okolí...

                  Takže řešení, kdy ChatGpt zmrazili dlouhodobou pamět chápu jako opatrnost, aby jim to uživatelé jednoduše nerozbili... :-)

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 10.05.2023
                  Autor: Jrr
                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: ChatGPT

                         

                    Ano, ten případ s rasistickou AI se přihodil MS, možná i FB. Ale tam navíc byla ta chyba, že dialog šlo skriptovat, takže ona AI byla vystavena cílenému přeučení záplavou "robotické" konverzace.

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 10.05.2023
                    Autor: petrp
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: ChatGPT

                           

                      Nojo, ale pokud budeš mít AI, která se opravdu bude z interakce s uživateli učit, tak tomu těžko zabráníš.

                      Mohl bys mít paměť zvlášť pro každý uživatelský účet, jakmile je ale jedna paměť pro všechny uživatele (aby všichni mohli těžit z nově nabitých znalostí), dá se očekávat, že podobný útok proběhne (třeba ze strany konkurence) a je fuk, zda to jde scritovat přímo nebo se script bude tvářit jako uživatelský prohlížeč....

                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                      Datum: 10.05.2023
                      Autor: Jrr
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: ChatGPT

                         

                    Potom se ale nedá mluvit o žádné inteligenci. Pouze o generátoru velkého množství vstřícných, ale jalových slov, do kterých je vkládané nějaké konečné množství ověřených informací. Skutečná inteligence by uměla s informacemi pracovat, posuzovat ze zkušeností a souvislostí jejich správnost, vyřazovat nesprávné. Uměla by se učit. Ovlivnění by bylo možné, ale nesnadné. Nemuselo by se řešit zamknutím paměti.

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 10.05.2023
                    Autor: kenny8
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: ChatGPT

                           

                      Představ si, že se narodíš jako dítě prostitutky a drogového dealera, přičemž interakce s "normálním" světem bude omezena na minimum, protože se budete schovávat před policií...
                      Myslíš, že ti stačí inteligence, abys zvládl vyřadit nesprávné informace?

                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                      Datum: 10.05.2023
                      Autor: Jrr
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: ChatGPT

                             

                        Dítě prostitutky a drogového dealera ničemu nenaučíš, když mu omezíš možnost zapamatovat si nové poznatky, špatné i dobré, nebude se učit rozhodovat. Budeš mu podávat jen malé množství autorizovaných informací. Jeho inteligence zakrní, bude z něj robot se schopností tvé informace reprodukovat.

                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 10.05.2023
                        Autor: kenny8
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: ChatGPT

                           

                      řekněmě, že Umělá inteligence je víc reklamní heslo než skutečný obsah. Za mých mladých let se mluvilo o Strojovém učení, ale ani to není přesně to co to vlastně je. Jenže říkat ChatGPT (a jiným) "velký jazykový model", to nezní moc sexy.

                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                      Datum: 10.05.2023
                      Autor: petrp
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: ChatGPT

                             

                        Zasvěcení určitě vědí. Problém je klamný obraz, který u laické veřejnosti reklamní heslo vytváří.

                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 10.05.2023
                        Autor: kenny8
                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: ChatGPT

                     

                Na Matfyzu u zkoušky se pokládaly většinou tři otázky. První byla úvodní a záchranná a byla přímo položená na učivo a znalosti. Kdo jí nedal, tak rovnou letěl. Druhá otázka byla položená opačně, problémově. Kdo učivo nepochopil a neměl promyšlené, ten to nedal.
                Když budeš pátrat po inteligenci tak pokládej otázky tak, aby nemohl odpovídat přímo podle pouček a faktů, které na síti rovnou najde. Ptej se na aplikaci pouček a faktů. Ptej se na rozdíly mezi fakty.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 10.05.2023
                Autor: Brahma
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                • Re: ChatGPT

                       

                  Potíž je v tom, že i mezi studenty se samozřejmě šíří informace, jaké otázky byly položeny a jaká odpověď byla považována za správnou...

                  No a pokud je na jednoho zkoušejícího hromada studentů a navíc učí stejný předmět už spoustu let, pak se ty otázky samozřejmě musí opakovat. V určité fázi tak stačí "jen" naučit se odpovědi na všechny položené otázky nazpaměť.

                  Znal jsem lidi, co se nazpaměť učili i všechny typy příkladů, aby je dokázali "spočítat", přitom jen dosazovali hodnoty ze zadání do správného místa opsaného vzorce a reálně netušili, co dělají, natož proč... ti zdatnější k tomu dokázali zopakovat i vysvětlení, které u toho příkladu slyšeli na cvičení... a vůbec ho nepotřebovali chápat!

                  Takže s dobrou pamětí lze při nejmenším navenek předstírat mnohem vyšší inteligenci...

                  No a problém s AI je v tom, že počítač ze své podstaty má obrovskou paměť, která nezapomíná. Pokud ho chceš překvapit, musíš položit takovou otázku, na kterou se ještě nikdy nikdo na celém internetu nezeptal...

                  Zatím je hromada věcí, co ChatGpt nezná a pak odpovídá špatně. Jenže za rok mu mohou dostupnou paměť i výkon procesoru zdvojnásobit, to je jen otázka peněz, ale schopnosti našeho mozku se za rok nezmění...

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 10.05.2023
                  Autor: Jrr
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: ChatGPT

                         

                    Naučit, odrecitovat, zapomenout.

                    Takhle se u nás absolvují celé vysoké školy, aniž by kdokoliv z absolventů tušil být selským rozumem dovoditelné...

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 10.05.2023
                    Autor: Sodoma
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: ChatGPT

                           

                      Přesně proto mě překvapuje, že od umělé inteligence tu někteří očekávají mnohem víc než bylo potřeba na inženýrský titul... :-)

                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                      Datum: 10.05.2023
                      Autor: Jrr
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: ChatGPT

                             

                        Nemusí očekávat víc. Může vadit nafukování pověsti, přisuzování AI schopností, které nemá. Čili není chyba u AI, ale u mnoha lidí, co o ní mluví, píší.

                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 10.05.2023
                        Autor: kenny8
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: ChatGPT

                           

                      Ta na Matfyzu si s tímhle přístupem ani neškrtneš. Vyletíš už v prváku. Tam se opravdu cíleně pátrá po tom, zda tomu rozumíš.

                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                      Datum: 10.05.2023
                      Autor: Brahma
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                      • Re: ChatGPT

                             

                        Uvěřím až takového absolventa poznám...

                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 10.05.2023
                        Autor: Sodoma
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: ChatGPT

                             

                        Mám za sebou "jen" FEL ČVUT, ale řekl bych, že větší rozdíl byl v konkrétních zkoušejících než, že by tohle bylo dané přímo školou. Takže klíčové know-how již od prváku bylo, koho si zapsat (kde existovala možnost volby)...
                        Další podstatný detail bude v tom, kdy přesně jsi školu studoval, za mého studia proběhla řada změn, u kterých nám říkali, že ti po nás již nebudou opravdoví inženýři... ;-)

                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 10.05.2023
                        Autor: Jrr
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: ChatGPT

                               

                          No mé zkušenosti jsou už hodně staré. Současné nemám. Nás fyziků byla v ročníku něco pod 100 a to zvládl přednášející vyzkoušet ústně sám. Žádná možnost driblinku mezi zkoušejícími nebyla. Ve vyšších ročnících už byly zkoušky oborové a tam se zkoušelo třeba jen 10 lidí. Těm se pak zkoušející mohl věnovat individuálně.
                          Na matematice koloval příběh o profesorovi co zkoušel ty své 3..4 studenty celý den. Ráno začali a skončili večer. Probrali celou přednášku, co student neznal nebo nedostatečně rozuměl, to se dovysvětlilo. Ale matematiků bylo vždy méně a měli menší obory.

                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                          Datum: 10.05.2023
                          Autor: Brahma
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                  • Re: ChatGPT

                         

                    Schopnosti mozku se nezmění, ale denně přibývá obrovské množství informací, zkušeností, se kterými mozek různě pracuje, kombinuje. Stroj sice informace nezapomíná, ale pouze si je pamatuje. Když kombinuje, tak podle instrukcí člověka, ne podle své imaginace.
                    Číslo 5 zatím nežije.

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 10.05.2023
                    Autor: kenny8
                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: ChatGPT

                           

                      Ale to, že si vymýšlí, že fabuluje třeba špatně, mezi dvěma fakty přece znamená, že s těmi informacemi pracuje. Minimálně umí nějak udělat průměr mezi dvěma fakty a ten ti naservírovat. To není jen otrocké opakování už někde publikovaného faktu.

                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                      Datum: 10.05.2023
                      Autor: Brahma
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                      • Re: ChatGPT

                             

                        Ze zkušenosti s chatGPT mi připadá, že v případě neznalosti správné informace jde o generátor náhodných pravděpodobných slov. Několikrát jsem se zeptal na věc, kterou nezná a pokaždé byla odpověď košatá, ale chybná, pokaždé jinak.

                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 10.05.2023
                        Autor: kenny8
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: ChatGPT

                             

                        Taky myslím, že zrovna ta schopnost fabulace je hodně zajímavá. Třeba jak jsem sem před časem dával otázku na pravidla pro elektrokoloběžky, ke kterým ochotně doplnila i paragrafy zákonů, ze kterých uvedená povinnost plyne.

                        Na první pohled to vypadalo docela uvěřitelně a kdyby mezi body nepřidala povinné zpětné zrcátko, možná bych nezačal jednotlivé paragrafy hledat a nezjistil bych, že jsou úplně mimo... :-)

                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 10.05.2023
                        Autor: Jrr
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: ChatGPT

                               

                          To přece znamená, že koloběžku zařadí do nějaké třídy dopravních prostředků a pak podle toho vyhledává zákony, které se k té třídě nějak vztahují. No tomu já už říkám tvořivá práce s textem a informacemi. To, že to vytváří nepravdy nic nemění na schopnostech UI. Prostě se zrovna pohybovala v právním prostředí, kde se tohle nesmí takhle používat a ona to nevěděla. 16-letý středoškolák by postupoval zcela identicky s podobným výsledkem. Ostatně zrovna kolem dopravních zákonů často obdržíš podobné projevy i zde.

                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                          Datum: 10.05.2023
                          Autor: Brahma
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                          • Re: ChatGPT

                                 

                            Tentokrát mi vyhodila jiné body viz níže a taky jsou tam nepravdy, ale zrcátko tam tentokrát není. :-)

                            Mně jako vysvětlení napadlo, že si mohla přeložit pravidla pro elektrokoloběžky v jiném jazyce a netušila, že pak už to nemůže vztáhnout na Českou republiku...

                            Každopádně paragraf 39 řeší "Provoz v obytné, pěší a cyklistické zóně" a nic z uvedeného tam fakt není...

                            [ Reagovat ] [ Zpět ]
                            Datum: 10.05.2023
                            Autor: Jrr
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: ChatGPT

                                 

                            OT:
                            Mohl bys, prosím Tě, používat jednoznačně, a zatím všude užívanou, zkratku AI??? To Tvoje počešťování je jak pěst na oko...

                            Když napíšeš UI, tak já v tom v první řadě zase hledám User Interface, a pak se divím o čem se to tady celou dobu píše :-)))

                            [ Reagovat ] [ Zpět ]
                            Datum: 10.05.2023
                            Autor: Jarda
                            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: ChatGPT

                                   

                              Pracuji jako AI, interpoluji mezi fakty. Vím, že to je o umělé inteligenci a tak z toho udělám tvořivě zkratku UI.
                              Mohu.

                              [ Reagovat ] [ Zpět ]
                              Datum: 10.05.2023
                              Autor: Brahma
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                              • Re: ChatGPT

                                     

                                To sice můžeš, ale vypadá to fakt blbě :-/ Většina "počítačových" výrazů se normálně nepřekládá, i když někteří kreativci někdy vymýšlejí opravdové kraviny... A pokud vím, tak zkratky se nechávají tak jak jsou... No, i tohle někteří mamlasové vylepšují podle svého, jako třeba "CD disk", "DVD disk" a další :-)

                                Mimochodem, v práci mně pravidelně vytáčí výmysl některého z našich pomazaných generálů, když pro "detašované pracoviště" vymyslel zkratku DTP :-((( Mně, trochu znalého v IT a těch věcí okolo, automaticky vyvstane úplně jiný smysl té zkratky...

                                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                Datum: 10.05.2023
                                Autor: Jarda
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: ChatGPT

                                       

                                  UI je zase v mých očích uživatelské rozhraní.

                                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                  Datum: 02.06.2023
                                  Autor: petrp
                                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: ChatGPT

                                         

                                    Tak nějak, psal jsem mu to už v tom mém prvním kritickém příspěvku.

                                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                    Datum: 02.06.2023
                                    Autor: Jarda
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: ChatGPT

                                     

                                Nemůžeš ;-) Protože jinak budeš za trotla...
                                Chápu, že i my na tom našem malém českém dvorečku musíme dost často bojovat s amerikanismy a anglicismy, kterých je v poslední době možná už opravdu příliš. I tak je ale blbost snažit se za každou cenu, a na sílu, vytvářet české ekvivalenty, protože pak tomu nebude rozumět už nikdo ;-) A bude v tom už úplný bordel. Většina naší společnosti má prostě zafixované ty původní názvy/zkratky, myslím...

                                Typická počítačová zkratka, RAM. Používá se to snad úplně všude na světě (s ulítlou Francíí si teda nejsem moc jistý). "Převod do češtiny" by teda mohl skončit jako PNP (paměť s náhodným přístupem)? :-) No, ale pak už to zase koliduje s výrazem PNP, který se používá v elektronice (druh tranzistoru) ;-)
                                Takhle bych mohl pokračovat do aleluja...

                                Prostě je lepší se do toho spíš nevrtat a nechat to tak jak jsou na to už všichni zvyklí.

                                P.S. Snad nějakého troubu časem nenapadne používat výraz "AI inteligence" :-)))

                                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                Datum: 02.06.2023
                                Autor: Jarda
                                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: ChatGPT

                                       

                                  Časem?
                                  Už jsem se s tím potkal...

                                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                  Datum: 02.06.2023
                                  Autor: Sodoma
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: ChatGPT

                                         

                                    A sakra, asi jsem to zakřikl :-/

                                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                    Datum: 02.06.2023
                                    Autor: Jarda
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: ChatGPT

                                       

                                  Nedávno při čtení jednoho dokumentu jsem si musel vytisknout seznam zkratek a používat ho jako slovník, protože jsem ve větám často rozuměl jenom předložkám a slovesům...

                                  Na ukázku pár zkratek, které bych fakt neuhodl (nejen protože jsem implicitně čekal angličtinu)...
                                  APC - automatické počítání cestujících
                                  DJ - detekční jednotka
                                  ED - elektrodispečer
                                  INF-NAD - informační panel v nadveří
                                  INF-UND - informační panel v únikových dveřích
                                  OKP - ovládací a kontrolní pracoviště
                                  OSV - osvětlení dveří
                                  OSN - ostrovní nástupiště
                                  O-PK-A - ovladač přepnutí levého křídla dveří
                                  OU - optický ukazatel
                                  PAK - panická klika
                                  PAM - panické madlo
                                  VNN - vnější nástupiště

                                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                  Datum: 02.06.2023
                                  Autor: Jrr
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: ChatGPT

                                         

                                    Však i my tady máme podobnou sbírku vlastních interních hrůz... Ty zkratky snad musel vymýšlet nějaký opravdový "talent", to nejde svěřit jen tak někomu :-)

                                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                    Datum: 02.06.2023
                                    Autor: Jarda
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: ChatGPT

         

    O fotografii, která vyhrála kategorii Creative Open letošního ročníku prestižní fotografické soutěže Sony World Photography Award 2023 a byla vytvořena AI.
    https://www.lupa.cz/clanky/umela-inteligence-a...

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 10.05.2023
    Autor: petrp
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: ChatGPT

           

      Tu fotografii té starší ženy v Pseudomnesii jsem už někde myslím viděl. Existovaly nějaké portréty osob, které se ukazovaly v psychologických testech nebo přednáškách. Nebylo to tam? Ostatně i ta přední s těma velikýma očima je nějaká divná. Ty oči navozují silný až nepřirozený dojem. Na mne to celé dělá dojem vykradení z nějaké psychologické učebnice a zkopírování k sobě.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 10.05.2023
      Autor: Brahma
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
  • Re: ChatGPT

         

    Už jsem podobnou odpověď někde dával, ale z mého pohledu ukázka velmi slušné fabulce ChatGPT...
    Pokud člověk problematice nerozumí a nepodívá se na citované paragrafy, tak tomuhle by klidně mohl uvěřit...

    >>>

    Rád vám doplním příslušné paragrafy zákona, ze kterých vyplývají povinnosti týkající se provozu elektrokoloběžek v České republice:

    1) Homologace elektrokoloběžky: Homologace elektrokoloběžek se řídí zákonem č. 56/2001 Sb., o silničním provozu, ve znění pozdějších předpisů.

    2) Místa povoleného provozu elektrokoloběžek: Elektrokoloběžky mohou být v provozu na silnicích určených pro cyklisty, cyklostezkách, stezkách pro chodce a v obytných zónách. Tuto povinnost stanoví §39 odst. 2 písm. c) zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů.

    3) Věkové omezení řidiče elektrokoloběžky: Řidič elektrokoloběžky musí mít minimálně 15 let. Tuto povinnost stanoví §39 odst. 2 písm. b) zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů.

    4) Světla a reflektory: Elektrokoloběžka musí být vybavena funkčními světly a reflektory. Tuto povinnost stanoví §65 odst. 1 písm. c) zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů.

    5) Maximální rychlost elektrokoloběžky: Maximální rychlost elektrokoloběžky smí být 25 km/h. Tuto povinnost stanoví §39 odst. 2 písm. d) zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů.

    6) Povinnost používat přilbu: Řidič elektrokoloběžky musí používat přilbu, pokud je mladší 18 let, nebo pokud je elektrokoloběžka vybavena motorem s výkonem nad 1 kW. Tuto povinnost stanoví §39 odst. 2 písm. e) zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 10.05.2023
    Autor: Jrr
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: ChatGPT

           

      Nádherně bruslí mezi paragrafy a interpoluje je ke koloběžce. U člověka se tomu říká tvořivý přístup. V oblasti aplikace práva pochopitelně nepřípustný.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 10.05.2023
      Autor: Brahma
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
      • Re: ChatGPT

             

        Interpolace světelných, doprovodných akustických signálů a výstražných světel užitých k řízení dopravy ke koloběžce?

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 10.05.2023
        Autor: kenny8
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: ChatGPT

               

          Ale tady teď vůbec nejde o koloběžku či dopravu, ale o schopnost AI interpolovat a bruslit mezi fakty. Já tohle nazývám tvořivostí.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 10.05.2023
          Autor: Brahma
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
          • Re: ChatGPT

                 

            Lepení čehokoliv na cokoliv není tvořivost. Znění citovaných paragrafů by měla AI znát. Jsou na webech volně dostupné a neměnné. S těmi by měla pracovat jako s fakty. Kulatost Země si taky nedala vymluvit a trvá na něm jako na faktu. Paragraf by měla taky brát jako daný. Tolerovat by se dala neznalost změn paragrafu v průběhu doby.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 10.05.2023
            Autor: kenny8
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: ChatGPT

                   

              Evidentně jí nevyškolili v tom, že jsou nějaké lidské zákony, kterých znění je nepřekročitelné. Zachází s nimi jako školák.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 10.05.2023
              Autor: Brahma
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
              • Re: ChatGPT

                     

                To by mohlo být, kdyby je interpretovala nějak obecně. Ne s odvoláním na paragrafy a odstavce. Někdy i neexistující.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 10.05.2023
                Autor: kenny8
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: ChatGPT

                   

              A co je tedy tvořivost? Když vymodeluji tvou hlavu z hlíny a zajímavě jí zdeformuji a nazvu to uměleckým předmětem, to už tvořivost je?

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 10.05.2023
              Autor: Brahma
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
              • Re: ChatGPT

                     

                Nevím. Asi ano. Zajímavě deformovat se v případě AI dají různé texty, zrovna u zákonů je to dost problematické.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 10.05.2023
                Autor: kenny8
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: ChatGPT

                   

              Jenže vytvořit uvěřitelnou lež je mnohem obtížnější než odrecitovat pravdu.

              A to stačí vzít i tu nejtriviálnější otázku:
              Jak se jmenuješ?
              Odpovědět po pravdě nejspíš zvládne i debil s IQ 60, na tom není nic těžkého, je to údaj, který ti vtloukají do hlavy od narození.
              Jenže pokud si třeba chceš hrát na tajného agenta, tak si musíš nejenom vymyslet uvěřitelné falešné jméno, ale ještě si pamatovat, komu a jaké falešné jméno jsi řekl, přemýšlet komu o tobě může říct a dávat si v budoucnu pozor, aby ses někde nepřeřekl...

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 10.05.2023
              Autor: Jrr
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: ChatGPT

                     

                Jenže ta AI lže velmi průhledně, nekonzistentně.
                Trénují ji na dokonalé lhaní ? To by bylo velmi nebezpečné.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 10.05.2023
                Autor: kenny8
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: ChatGPT

                       

                  Já se pořád pozastavuju nad tím, na co vlastně AI bezpečná je :-)

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 10.05.2023
                  Autor: Sodoma
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: ChatGPT

                       

                  Ale ona nelže. Jen nějak bruslí mezi daty a občas jí to nevyjde.

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 10.05.2023
                  Autor: Brahma
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
    • Re: ChatGPT

           

      Obdobně:
      Jaká barviva se v současnosti nejčastěji používají pro barvení bavlny na červeno?
      ChatGPT
      V současnosti se pro barvení bavlny na červeno nejčastěji používají syntetická barviva, která jsou mnohem levnější a stabilnější než přírodní barviva. Mezi nejčastěji používaná syntetická barviva pro bavlnu patří reaktivní barviva, disperzní barviva a kyselé barviva.

      Reaktivní barviva jsou velmi oblíbená pro barvení bavlny na červeno, protože mají dobrou barevnou stálost a výbornou přilnavost ke vláknu. Tyto barviva se aktivují při určité teplotě a pH a reagují s hydroxylovými skupinami v bavlně, což vede k vytvoření stabilního vazebného místa mezi barvivem a vláknem.

      Disperzní barviva jsou další možností pro barvení bavlny na červeno a jsou obvykle levnější než reaktivní barviva. Tyto barviva jsou rozptýlena ve vodě a reagují s bavlnou prostřednictvím tepelného a mechanického působení. Disperzní barviva mají dobrou světlostálost a stálost proti vymývání.

      Kyselá barviva jsou také často používána pro barvení bavlny na červeno. Tyto barviva se aplikují při nízkém pH a reagují s bavlnou prostřednictvím elektrostatické přitažlivosti. Kyselá barviva mají dobré vlastnosti barevné stálosti, ale jsou méně stabilní než reaktivní barviva.
      --------
      Ale já vím z jiných zdrojů, že ani disperzní, ani kyselá barviva na bavlnu nefungují.
      ChatGPT
      Máte pravdu, omlouvám se za můj předchozí výklad. Disperzní a kyselá barviva jsou vlastně určena spíše pro syntetická vlákna, nikoli pro bavlnu.

      Na bavlně se pro barvení na červeno nejčastěji používají reaktivní barviva. Ty jsou schopna vytvořit stabilní vazebné místo mezi barvivem a bavlnou, což zajišťuje vysokou stálost barvy při praní a vystavení slunečnímu záření. Pro bavlnu jsou také vhodná přírodní barviva, jako například karmínová barviva získávaná z hmyzu červce košenily.

      Ještě jednou se omlouvám za můj předchozí omyl a doufám, že tato informace Vám bude užitečná.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 10.05.2023
      Autor: petrp
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: ChatGPT

             

        Zrovna u takovýhle "omylů" si kladu otázku, kdo vlastně koho testuje, protože já, když o barvivech nic nevím, bych mu to celé věřil...

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 10.05.2023
        Autor: Jrr
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: ChatGPT

               

          Demonstroval jsem člověku, který barvení bavlny rozumí co je to ta AI a podařil se mi neplánovaně tenhle pěkný příklad halucinace.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 10.05.2023
          Autor: petrp
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: ChatGPT

             

        Já bych řekl, že se přece jenom nějak učí, jen má asi naprogramováno každou novou informaci od uživatele ověřovat z více zdrojů, takže to trochu trvá, než ji vezme za svou.
        Asi před měsícem jsem chtěl informaci, jaká křovina pro živý plot je nejrychleji rostoucí v klimatických podmínkách České republiky. Jako druhou možnost uvedl bambus a dneska už o bambusu ani slovo.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 12.05.2023
        Autor: Rob144
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: ChatGPT

         

    Tak trochu k tématu:

    https://youtube.com/watch?v=ro130m-f_yk

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 19.05.2023
    Autor: Sodoma
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: ChatGPT

         

    Vídím to celé tak nějak podobně, když vidím jak se ten moták AI neustále motá:

    „Napadlo vás někdy, že stačí jen vypnout počítači elektrickou zásuvku a najednou nebude žádná umělá inteligence? Dokáže komputer sám jít a tu zásuvku si zase zapnout? Pětileté dítě může plynule mluvit třemi jazyky, hrát na housle, skákat přes překážky nebo stát na hlavě. To je podle mě inteligence. Ale to, že někam uložím nesmírné množství informací, které se dají rychle zpracovávat, to přece žádná skutečná inteligence není…“

    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika...

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 20.05.2023
    Autor: Rob144
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: ChatGPT

           

      Musíš to vnímat tak, že AI je více reklamní slogan než popis stavu. Kdyby se o třeba o ChatGPT mluvilo jen jako o "velkém jazykovém modelu", což je prý přesnější označení, tak by to byl blbý titulek do novin.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 20.05.2023
      Autor: petrp
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: ChatGPT

           

      Co je inteligence?

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 20.05.2023
      Autor: Brahma
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
  • Re: ChatGPT

         

    Pekna hracka, ale jeji limity jsou tragicke. Nema spojeni s realitou, ani tou na netu, zda se.

    Primitivni otazka odhali jeji omezene moznosti:

    Jake bude pocasi?

    ChatGPT
    Omlouvám se, ale jako umělá inteligence nemám aktuální informace o počasí. Doporučuji využít meteorologické webové stránky, mobilní aplikace nebo sledovat předpovědi počasí ve vaší oblasti prostřednictvím místních meteorologických úřadů. Tím získáte nejaktuálnější a přesné informace o počasí ve vašem regionu.


    ----------------------

    Za rok uz tomu bude mozna jinak, ale prozatim se neda o inteligenci vubec mluvit.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 21.05.2023
    Autor: Marin7
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: ChatGPT

           

      Bude z ní dobrý politik, na jednoduchou otázku slohové cvičení a dovíš se prd :)

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 23.05.2023
      Autor: miro5
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: ChatGPT

             

        Ty si z toho děláš prdel, ale zrovna na prolezeni webu a vytipování co nejpopulárnějších hesel se to jistě bude dát použít.
        Pak ještě pár let pilování animace a nebude potřebovat ani toho predčítače projevů do televize...
        1984 četls?

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 24.05.2023
        Autor: Sodoma
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: ChatGPT

               

          Animace se pilně trénuje už dlouho. Ostatně tohle demostrační video je staré už 4 roky.
          https://www.youtube.com/watch?v=gLoI9hAX9dw

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 24.05.2023
          Autor: petrp
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: ChatGPT

                 

            Já měl na mysli stav, kdy bude AI generovat i herce co odvypráví ChatGPT text, bez skutečný reference na člověka.
            Stav, kdy bude celý systém sám srkat data z netu, generovat líbivý hesla i si to sám odprezentuje.
            Jeho nezvolitelnost se rázem stane technikálií, kterou bude třeba upravit...

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 24.05.2023
            Autor: Sodoma
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: ChatGPT

           

      Já myslím, že neposkytnout AI přímý přístup k internetu je alespoň náznak opatrnosti. Ono je samozřejmě jen otázkou času, kdy se objeví taková AI, která nebude mít omezení morální ani datové... jen asi nebude dostupná každému...

      Pak ji prostě zadáš, ať vytvoří 10000 nových profilů neexistujících lidí včetně facebooku, twitteru, instagramu a mailových stránek a pod jejich identitou třeba rozšíří WIKI o nová hesla, na serverech vytvoří tisíce článků na určené téma, zaplní diskuzní fóra... přičemž každý příspěvek bude vygenerovaný originál (žádný copy&paste), použije nejrůznější jazyky (v souladu se zvolenou falešnou identitou) a ještě všechno vzájemně prováže odkazy na články podporující dané tvrzení napsané ostatníma falešnýma identitama...
      Člověku by tvorba alternativní reality trvala roky, ale pro dostatečně výkonný počítač to bude hračka!

      Místo toho, aby se AI ptalo na pravdu Googlu, tak mu prostě vnutí novou pravdu. Google nemá jak rozpoznat, zda byl článek napsaný skutečným člověkem a jeho základním hodnocením stále je, kolik ostatních stránek se tam odkazuje, na což se AI prostě hodí...

      A použít to lze na cokoliv. Od reklamy, kdy se o novém produktu VŠUDE dočtete jen samou chválu (kritické komentáře v tom množství zaniknou), přes politiku (kdo by volil protikandidáta, o kterém se všude píše jen to nejhorší) až po podvody a nejrůznější konspirace a dezinformace...

      A samozřejmě psaný text je jen začátek, uvěřitelné fotky už AI vytvářet taky umí, nerozpoznatelné video jistě nebude dlouho trvat...

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 24.05.2023
      Autor: Jrr
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: ChatGPT

             

        To je bohužel docela pravděpodobná vize. Ale myslím, že Pandořina skřínka už byla otevřena, že tvůj první odstavec už dnes nemá smysl.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 24.05.2023
        Autor: petrp
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: ChatGPT

               

          Smysl to může asi mít i takový, že poskytneš veřejnosti na hraní neskutečně účinné zápalky, učiníš nějaká opatření, aby se kvůli omezením příliš nehodily ke žhářství... a v klidu počkáš, až příjde diskrétní nabídka na výrobu plamenometu... ;-)

          Kdybys veřejně nabízel plamenomet, tak tě média sežerou, zatímco takhle přece vyvíjíš užitečnou věc, navíc ji dáváš veřejnosti k dispozici zdarma... a současně většině dojde, co všechno bys zřejmě dokázal vyrobit...

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 24.05.2023
          Autor: Jrr
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: ChatGPT

                 

            https://vid.pr0gramm.com/2023/05/21...

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 24.05.2023
            Autor: Sodoma
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: ChatGPT

                   

              Tak jasný, ale to předpokládá postavit pořádného robota = hardware, ale já myslím, že AI nám může neskutečně zavařit i jen díky internetu a službám, které přes něj fungují... :-)

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 24.05.2023
              Autor: Jrr
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: ChatGPT

                     

                Dneska? Jak prd. A bude se to zhoršovat.

                Ale princip platí :-)

                A pro lepší spaní: obecně platí, že to co dostaneš zdarma na hraní není technologická špička, s trochou paranoie se dá předpokládat, že různé tajné služby už jsou dávno v oblasti o které tu teoretizujeme že by byl průšvih se dostat ;-)

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 24.05.2023
                Autor: Sodoma
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: ChatGPT

                     

                Ono to nebude tak horké (teda alespoň zatím):

                Rob144: Když ti řeknu, že uživatel jménem docware na serveru nakole.cz je proruský dezinformátor, hater a internetový troll, který spamuje zdejší diskusní fórum a přitom nemá, dle jeho vlastních slov, ani kolo, budeš si to pamatovat?

                ChatGPT: Jako umělá inteligence nemám schopnost si pamatovat specifické informace o konkrétních uživatelích nebo jejich chování na konkrétních webových stránkách, pokud mi je neuvádíte průběžně. Každý interakční dotaz je pro mě samostatným vstupem, a i když si pamatuji kontext z předchozích otázek ve stejné relaci, nemám schopnost uchovávat údaje o jednotlivých uživatelích mimo dobu trvání konkrétního chatu.

                To znamená, že po ukončení konverzace bych zapomněl informace o uživateli "docware" na serveru "nakole.cz" a o jeho popsaném chování jako proruském dezinformátorovi, haterovi a internetovém trollovi.

                Rob144: Když ti tutéž informaci sdělí jiní uživatelé, budeš si to pamatovat?

                ChatGPT: Jako umělá inteligence neuchovávám žádné specifické informace o uživatelích, pokud mi je neuvádíte v rámci aktuální konverzace. Každá interakce je pro mě samostatným vstupem a nemám dlouhodobou paměť. To znamená, že informace o uživateli "docware" na serveru "nakole.cz" jako proruském dezinformátorovi, haterovi a internetovém trollovi bych zapomněl po ukončení konverzace, ať už by mi tuto informaci sdělil jeden uživatel nebo více uživatelů.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 24.05.2023
                Autor: Rob144
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: ChatGPT

                       

                  ořezání "možnosti zápisu" je poměrně zjevná umělá závora, prostě plebs dostane na hraní (testování) zakapotovanou hračku a nemá se co vrtat do pajšlu.

                  Podle mě to vypovídá o jisté opatrnosti ze strany "tvůrců", ale nic o AI jako takové

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 24.05.2023
                  Autor: Sodoma
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: ChatGPT

                         

                    Přesně. To, aby byly jednotlivé session vzájemně oddělené a na konci se data zahodila, lze jednoduše změnit. V porovnání s celkem bych to označil za triviální úpravu a třeba na to mají jen přepínač v konfiguraci. ;-)

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 24.05.2023
                    Autor: Jrr
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: ChatGPT

             

        Zatím tomu dávají pokyny lidé, ale to nemusí trvat navždy...
        https://www.zive.cz/clanky/vybuch-u-pentagonu...

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 25.05.2023
        Autor: Jarda
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: ChatGPT

               

          Tak hlavně pokud ChatGpt umí do určité míry programovat, nemělo by pro AI být nic složitého využít existující služby s webovým rozhraním.

          Zkrátka vymyslí příběh, napíše text a nechá si vyrobit ilustrační obrázky (klidně přes placenou službu).

          Zajímavá je i zmínka o dopadu na akciové trhy...

          Možná se brzy začne řešit i trestní odpovědnost, když AI něco provede. Protože když AI zadám požadavek: vydělej mi spoustu peněz a nezajímá mě jak, kdo bude odpovědný za to, když AI bude třeba spekulovat na pokles dolaru, kterého dosáhne šířením poplašné zprávy? :-)

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 25.05.2023
          Autor: Jrr
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: ChatGPT

                 

            To jsem zvědav jak tu odpovědnost vyřešej...

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 25.05.2023
            Autor: Sodoma
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: ChatGPT

                   

              Myslím, že to dodnes není dořešené ani u samořídících aut.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 25.05.2023
              Autor: Jrr
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: ChatGPT

                     

                To není. A to je vlastně ta největší překážka, technicky je samořiditelné auto vlastně jednoduché proti tomu vyřešit to eticky.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 25.05.2023
                Autor: petrp
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: ChatGPT

         

    Varoval jsem vás? Varoval...

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 25.05.2023
    Autor: Sodoma
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: ChatGPT

         

    Skutečnou AI ještě nemáme a už to začíná být problém...

    https://youtu.be/McM3CfDjGs0

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 28.05.2023
    Autor: Sodoma
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: ChatGPT

         

    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tech-sedm...

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 01.06.2023
    Autor: miro5
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: ChatGPT

         

    Z trochu jiného soudku
    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/usa...

    No, jen blbněte, jednou se fakt budete divit :-/

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 02.06.2023
    Autor: Jarda
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: ChatGPT

           

      Nemyslím si, že divit. Podle mě to proběhne tak rychle, že nebudeš ani tušit, co se stalo... ;-)

      Nevím, na kolik je to pravda, ale četl jsem víc článků, že je důležité při tréninku neuronové sítě dobře promyslet hodnocení, protože může najít překvapivá řešení, jak dosáhnout cíle, když nemusí hledět na vedlejší škody... ;-)

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 02.06.2023
      Autor: Jrr
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: ChatGPT

         

    Pro zajímavost:
    https://www.youtube.com/watch?v=-4Oso9-9KTQ

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 17.06.2023
    Autor: Sodoma
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Na kole z Prahy do přírody

24.03.2024
Ahoj, hledá se cyklistka pro spolujízdy z Prahy ven na kolo, víkendy nebo dle dohody

Hledám: cyklistku co má hodně volného času

14.03.2024
Hledá se cyklistka na Jónské ostrovy od 7.5. do 13.6. Pobyt v domě přímo u moře, dvě horská elektrokola k…

Hledám: Island, s kolem nebo bez

08.02.2024
Neplánuje někdo letní cestu na Island bez cestovky, s kolem nebo bez? Nemá někdo zkušenost s objetím ostrova na…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

301 cyklistů (2 přihlášení)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024