Termín: 10.04.2021
Místo: Praha,
Velikonoce jsou za námi, tak je čas na tradiční PoVelikonoční.
Sraz i konečná bude na stanici metra Holešovice - POZOR, výstup směr nádraží (tj. z přední části nástupiště).
Termín: sobota 10.4.2021; podle počasí se případně přesune na neděli
Sraz: na parkovišti před nádražím Holešovice. Někde…
A co přímo Velikonoční. Kam je možnost přijet Tě "seřezat:-)", (čo to táram), vlastně "zmladit"? Vyrážím na projížďku v sedm.
Dneska je to vylozene na draka,tak snad jsi toho vyuzil
Dneska je to vyloženě na zničení draka, takže jsem to využil na o trošku delší projížďku. Zpátky proti poryvům větru jsem to "drtil" i osm až deset km/h.
Bohužel, o kole i jakýchkoli jiných plánech, co jsem měla, si mohu nechat akorát tak zdát. V babičkování jsem se osvědčila natolik, že starší vnouček včera odmítl odjet s bráchou a maminkou domů a zůstal. A zatím o návratu domů nechce ani slyšet :o)))
doufám, že to rosničkám vyjde, slibují 17st :-) akorát ještě nebude končit nouzový stav a zase se nebudeme moc znát, natož ochutnávat dobroty, ale i tak se těším
Stran těch dobrot, kamarád nám poslal balík kopřiv až z Velikonočního ostrova, PPL je doručili včera. Nádivka přímo špičková.
Tak to je dobre,palily jako ty nase? Ted je rada na tobe poslat nadivku :-)
Pripomnelo mi to souseda,kdyz jezdil z Ukrajiny a vozil si repu na borsc.
Ještě pálej, měly prej přes milion Scovilleho jednotek.:-)
Teplotně sobota vypadá dobře. Jen ty přeháńky by se ještě mohly umoudřit.
Trasu jsem naplánovala tentokrát uvnitř Prahy. Abyste viděli, že i na malém kousku se dá natočit pár desítek kilometrů :o)))
Počasí se na zítra rýsuje docela slibně.
Takže vše platí.
Jen jsem trošku upravila trasu tak, abychom se pokud možno vyhnuli výletujícím rodinkám, které asi do Šárky vyrazí v hojném počtu.
Teď to vypadá na nějakých cca 45 km, ale dá se to případně zkrátit.
Jo a počítejte i s nějakým tím terénkem.
Jídlo si vemte sebou - vypadá to, že okénka po cestě budou v obležení. Ale káva a kus koláče se dá dát i u benzínky - minimálně dvě mám otestované :o)))
Prave jsem vytahla z trouby makovy strudl,doufam,ze taky na me pockate :-)
Nemohu se zúčastnit, musím makat na zahrádce, a tak vám držím palce. Počas budete mít hezkej, mlsoty jak tady čtu taktéž, tak jen se v těch davech neztraťte.
Aspoň k zahrádce by si s námi mohl jet. Pojedeme kousek od tebe.
Chci jim ukázat ten krpál, na který je nasazen cyklobus :o)))
Nejde to.
Ten krpál je možné zdolat i novou, ještě neznačenou cykloztezkou. Dole po přejetí mostu nad tratí doprava a před prvním domem doleva nahoru. Je to hezčí než po silnici.
PoVelikonoční je za námi a vyšlo vše parádně. Trasu jsem cizelovala cestou a projeli jsme Stromovku, Suchdol, Lysolaje, Nebušice, přes sv. Juliánu, Přední Kopaninu, Šárku a Hanspaulku až na Babu
https://mapy.cz/s/hevotagado
Cestou nechybělo pár zajímavostí a nálož "zbytečných" informací :o)))
A nuda rovněž nebyla :o)))
Společně jsme najeli cca 33 km, což je docela pěkný výkon na to, že jsme se točili takřka "na pětníku" a z Prahy jsme nevyjeli ani centimetr :o)))
No a mě to ve finále s dojezdy hodilo 54 km.
Díky vše za příjemnou společnost a snad jste zase poznali kus Prahy, kterou jste zatím neznali :o)))
Parada,podivala jsem na mista,kam bych sama nikdy nejela a zbytecne informace byli take zajimave.a pry na Julianu se slozili lidi z Nebusic to jsi nam nerekla :-) s wilou jsme v pohode proklickovaly az k lavce ja mam asi nejvic 76k. Jo a mazanec byl vybodny
Díky za krasně naplánovanou trasu Radkou Vrstevnící téměř po vrstevnici......
Bylo to fajn, najel jsem celkem stejné Km jako můj věk. Fotky jsou opět na známé adrese:
https://bican.rajce.idnes.cz/PoVelikonocni_10.4...
Pekne,ale nemas tam popisky,uz ted nevim kudy se jelo :-)
Nějaké popisky tam jsou a kousek výš jsem dala odkaz na trasu zaktualizovanou podle skutečnosti. Není tam jen cesta z Baby na Nebozízek, to jsme jeli tudy:
https://mapy.cz/s/pucapehoje
Bylo to cca 7 km a dali jsme to za 25 minut :o)))
Evidentně krásná akce v prima partě... ale mám poznámku k Tvým fotkám, konkrétně ke dvěma, na kterých je celá skupina včetně Tebe. Pamatuju: připravíš foťák, pak přiběhneš ke skupině a "lehneš" si před ní tak, že se opíráš o ruku, takže na zemi neležíš.
Co takhle naučit se levitovat - to Tě nenapadlo? :-)))
Nezvykle akční vyjížďka, doteď jsem netušila, kolik v Praze spadlo letadel. Natočila jsem 50 km v Praze bez davů. Díky.
Moje fotky https://vrstevnice.rajce.idnes.cz/20210410...
Přejel někdo po tém lávkovém prkně? :-D
Parádní akce!!! Asi se k vám příště přidáme. Můžeme totiž využít ubytování u našich pražáků :-)
To se tesime je tu spousta mist,ze ani nepoznas,ze jsi jste porad v Praze :-)
Byli jste skoro u mne, na dohled. Bylo to v Suchodole u památníčku letecké nehody, kdybych tušil, v kolik tam budete, zašel bych pozdravit.
Tím údolím nové trasy od Vltavy nahoru jste asi nejeli, je tam fakt krásně, o dost jste přišli.
Z toho zázračného pramene snad mužská část nepila, je opravdu zázračný. Od té doby, co si tam jezdím pro vodu k pití, se mi ještě nepostavil.
Podle fotek jste měli příjemnou vyjížďku, skoro abych záviděl.
Nahoru jsme jeli po silnici - já jim opravdu chtěla ukázat, na čem si někteří politici dělají své zásluhy.
U pomníčku jsme na tebe vzpomenuli, neboj. Všichni obdrželi informaci, že tohle je TA zahrádkářská kolonie, ve které trávíš sobotu.
Hele, ale strašně mě překvapilo, jak je "přistávací" plocha letadla zarostlá. Je fakt, že naposledy jsem tam byla asi před 5 lety a to byla zcela holá a byl tu nádherný výhled na Prahu. To je osázeno úmyslně nebo jsou to nálety?!? Na jednu stranu ale vím, kam mám jezdit na šípky :o)))
U pramene jsme si lokli a bican si omyl zrak, protože cedule praví, že je zázračný právě na oční nemoci. Jaké důsledky to na něj má, to se ho už musíš zeptat sám :o)))