Je neděle, bydlíme na nádraží v Realpu, od včerejších 14:00 prší. Každou hodinu, 10 minut před celou a 5 minut po celé, tu projíždějí vlaky "matterhorn gotthard bahn" s červenými lokomotivami a bíločervenými vagóny. Občas projede "glacier express" (nejpomalejší expres na světě) a viděli jsme i…
tedy parádní výlet, závidím vyjeté prúsmyky nad dvatisíce. moc pěkné fotky a popisky. obdivuji nocování venku a hlavně bivak na nádraží musel být hodně zajímavý. letos mi ty zasněžené kopce chyběly
0
Děkuji za 1. komentář a pochvalu :-) Alpské průsmyky jsou náročné, ale krásné, když vyjde počasí. Nocování venku je fajn, ale sama bych tak nespala. Jak tu jednou napsal básník - najít pěkné místo na noc je odměna. Na nádraží jsme strávili 2 dny a 1 noc, už jsme tam byli jako doma, hlavně pod střechou, i teplou vodu jsme měli na dosah. Čas jsem tam využila i pro napsání blogu.
Všem ostatním děkuji též za jeho přečtení a za čas strávený s fotodokumentací :-)
0
Ty si ten blog psala už na tom nádraží?!?
Ale je hezké, že vás tam nechali.
0
Úžasné výkony v Alpách !!! Obdivuju vaše odhodlání !! Tohle bych si někdy rád nechal vyprávět u promítání fotek.
0
Hezké místo na nocování je za odměnu. To jsem zapomněl, ale díky za připomenutí.
Musím říct, že letos jsem toho venku moc nenaspal. Na divoko pouhopouhé tři noci. Dvě místa z těch tří byla inspirovaná Tebou.
0
Prosimtě Petře, v tom třetím případě byl nějaký problém zalézt se stanem do lesa?
(tak bych to udělal já- nikdo o mně nemusí vědět...)
0
Ano, byl. Všude byla mračna komárů a tady to alespoň trochu profukovalo, tak jejich útoky nebyly tak intenzivní.
0
tak to by mne nenapadlo...
0
Komáři, to bylo fakt zoufalé. Zastavil jsem někde na návsi, že si udělám svačinu a i tam ty mrchy byly. Natož v lese.
Podle vyprávění i toho, co jsem viděl tak místní ani nevysedávali na zahradách.
0
Super cesta. Obdivuji nejen plánování, ale i zaťatost, se kterou jste schopni naplánovanou cestu uskutečnit i přes občas nepříznivé okolnosti. Velká gratulace
0
Musel jsem si to nechat až na dnešek, přečetl jsem si při snídani, nádherné (taky jsem snídal hezky dlouho) :-)
0
To mě těší, ta snídaně, dnes se stejně kilometry honit nedají.
Před měsícem v neděli jsem psala blog, byl také deštivý víkend, napsala jsem vlastně, že pršelo až od 14:00 ... ne, už ráno v dešti jsme jeli Hospental - Realp, jediný úsek z té celé cesty v dešti. Ode dvou pak pršelo hodně.
0
Musím se také přidat s obdivným komentářem, závidím, že jste vyrazili, akorát pejsek mi přijde nějaký posmutnělý, nebolely ho tlapky?
0
I tobě dík. Na začátku léta to nevyšlo a na jeho konci to vyšlo tak tak. Pejsek byl snad spokojený, on rád běhá, všechny průsmyky dal po svých. Za měsíc mu už bude 11.
0
Na spoustě fotek vidím psa. Ale nevidím žádný vozík na psa. To mě mate. Přeci neběží celou cestu po svých??
0