reklama

Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

Vaříme dál!

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 09.10.2019
Autor: radka
  • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

         

    Momentálně nevařím, ale nabízím přebytek koření. Na zahradě se mi letos nějak rozrostl bobkový list - nemá někdo zájem?!?
    Je aromatičtější než ten kupovaný a zatím je stále na zahradě.

    Musím keřík letos ostříhat a rodina už je přezásobena, takže by to šlo jinak na kompost.

    Pokud by někdo chtěl, písněte mi do obálky.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 09.10.2019
    Autor: radka
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

           

      Nabídni pletení věnců na hlavu Českému olympijskému výboru. Jen jestli máš dost dlouhé šlahouny.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 10.10.2019
      Autor: Brahma
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
    • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

           

      Myslím, že věnovat vavřínový věnec panu J- číslo by bylo speciálně od tebe moc pěkné gesto. Kdo jiný už by ho měl taky nosit.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 10.10.2019
      Autor: OVG
      Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
      • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

             

        Gesto hezké, ale nosím svatozář, přilba, čepice ba i hloupá kšiltovka vadí, co s věncem...

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 10.10.2019
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: +9 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
        • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

               

          No jo to mě nenapadlo, ego může být i nadpozemské, promiň božská svátosti.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 11.10.2019
          Autor: OVG
          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
        • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

               

          Hele nehraj si na boha, dnes jednoho takového vystavují na Žofíně a procesí k němu se táhne až na Smíchov.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 11.10.2019
          Autor: Brahma
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
          • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                 

            Třeba si myslí, že ho taky budou jednou vystavovat na Žofíně.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 11.10.2019
            Autor: OVG
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
            • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                   

              Ono je o co stát?

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 11.10.2019
              Autor: Brahma
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
    • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

           

      Kelímek s 10cm velkým rozmarýnem před pár roky zapomenutý na záhoně, kořen prorazil dno kyblíku do země, a dnes už je z něj takovýhle macek. To je zahrádka dle mých představ – nestarat se, nezalévat, nehnojit, neplevelit,… - jenom sklízet :-).

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 21.07.2020
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

             

        Tak to jen tiše závidím. Osobně bych ale tipovala, že tam u tebe na něj bude na celoroční pobyt na zahradě zima.
        Mě rozmarýn vydržel na zahradě asi 3 roky, pak nevydržel zimu.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 21.07.2020
        Autor: radka
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
        • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

               

          V Čechách je v zimě moc studeno, tady obvykle za celý rok teplota pod nulu vůbec nespadne, nic mu tu nechybí a má tu tak ideální podmínky.
          Teď je však půlka léta, což znamená vrchol sklizňové sezóny na lesních zahrádkách :-).

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 21.07.2020
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

               

          Mně vydrží v Praze venku za oknem v truhlíku přes zimu z koření jen ten rozmarýn.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 22.07.2020
          Autor: Brahma
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                 

            Za oknem je přece jenom tepleji než na záhonu v zahradě.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 22.07.2020
            Autor: radka
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
            • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                   

              Určitě ano.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 23.07.2020
              Autor: Brahma
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
  • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

         

    Stačí správnej nožík :-)

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 10.10.2019
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -7
    • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

           

      To vaří cyklisté? Spíš to žere jeden cyklista :D

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 10.10.2019
      Autor: Brahma
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -6
    • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

           

      V Litvě ústřice?!?

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 11.10.2019
      Autor: radka
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

             

        Proč ne ?
        Baltské ústřicové farmy jsou docela známé už je tam víc než 10 megafarem, 4 jsou ve Švédsku a jedna je dokonce ve Finsku a Polsku, v Pobaltí jsou 2 , Dánsku s tím začali už před 50 roky :)

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 11.10.2019
        Autor: újezďák
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

               

          Nějak si v tom výčtu zapomněl na tu Litvu :o)))
          Stále dávají přednost spíš boršči (a jiným jídlům z řepy a brambor). A když Rusko, tak bych si nabrousila tak akorát lžíci na kaviár.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 12.10.2019
          Autor: radka
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                 

            Tak když podle tebe Litva nepatří do Pobaltí a dávají něčemu přednost, tak to znamená, že si tam člověk nemá dávat ústřice :)
            Navíc jsem psal o velkofarmách, drobnějších chovů je tam a v sousedních zemích víc.
            Litva je čistý exportér mořských plodů a ryb a výrobků z nich, proto asi jedí řepu a brambory :)

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 12.10.2019
            Autor: újezďák
            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                   

              Jak ja ji nepocitam. Ja ti naopak rikam, ze jsi ji v tom svem vyctu neuvedl!

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 12.10.2019
              Autor: radka
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
              • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                     

                Takže nepočítáš, moc díky za kontrolní hlášení a oznámení o řepě a erteplích :)
                Mimochodem jedna litevská firma je nadnárodní moloch v rybářství a mořském průmyslu, vykřičník k tomu nedám, nemám tu potřebu :D

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 12.10.2019
                Autor: újezďák
                Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                       

                  Nějak nechápu, proč pořád překrucuješ to, co jsem napsala. Ale jestli se ti uleví, tak si klidně posluž.

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 13.10.2019
                  Autor: radka
                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
          • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                 

            Litva není Rusko... Ono si tedy Rusko myslí, že ano, ale Litevci s tím dost zásadně nesouhlasej.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 12.10.2019
            Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
            • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                   

              Říkala sem si, kdo mi to otluče o hlavu :o)))

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 13.10.2019
              Autor: radka
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
  • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

         

    Mám jeden takový "recept" - vlastní vynález - za který by mě opravdový kuchař asi zmlátil paličkou do bezvědomí, ale když přijede vyhladovělý a unavený cyklista po celodenní práci a pozdní vyjížďce domů a zoufale touží po něčem teplém a energeticky hodnotném do žaludku, jenomže žádná večeře na něj nečeká a na dlouhé vyvařovaní není čas, vezme zavděk i "Falešným nákypem". Stačí uvařit hrst a půl rýže, přidat nakrájené jablko nebo jakékoliv jiné ovoce dle chuti, 1 - 2 lžíce marmelády, trochu cukru, trochu skořice, všechno to promíchat a... dobrou chuť ;-)

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 11.10.2019
    Autor: JohnyB
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

           

      To musím co nejdřív vyzkoušet. Mám plný regál různých špendlíkovek a se skořicí a cukrem to může být bašta. Zatím spotřebu marmelád řeším palačinkama dělanejma na třech pánvích, vyšší počet pánví značně urychluje celkovou dobu "vaření". Pro toto se budou vhodné pytlíky s rýží, co se hodí vařit do vody :-)

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 11.10.2019
      Autor: bara2
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

             

        Rýže se snad háže vařit do vody i bez pytlíku, ne?!? Teda já ji aspoň jinak nevařím :o)))

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 11.10.2019
        Autor: radka
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
        • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

               

          No, tak rýže se dá upravovat různě. U nás se vždycky dělala na cibulce a na másle, zalila vodou, dva hřebíčky do toho a sůl, nechala se dusit na velmi mírném ohni a pak třeba ještě odležet v duchnách. Jinou si k masu ani nedovedu představit a dost těžko by se jedla hůlkama.
          Vařená ve vodě je zase jiný druh přípravy. Někdo preferuje spíš vařenou, někdo dušenou ... Nasladko mi přijde ta vařená vhodnější, ona se víc lepí a jako "nákyp" si to dovedu docela dobře představit.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 11.10.2019
          Autor: bara2
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                 

            Že se rýže lepí není dáno způsobem přípravy - vařením, ale druhem rýže. Klasická asijská surová střednězrnná se prostě lepí, tak se jí říká lepkavá a pod tím názvem se také kupuje.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 11.10.2019
            Autor: Lanna
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                   

              Ano, jsou různé druhy rýže. Ale z jednoho druhu uděláš sypkou či lepivou hmotu též. Aspoň já to teda umím z té parboloidní :-)
              Nejsem si jistá, jestli z té kulaté uděláš sypkou, to nevím, já ju nepoužívám a ani nikdy nezkoušela, bo lepivou nemám ráda.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 11.10.2019
              Autor: bara2
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                 

            To jistě, ale řeč byla o prostém vaření a to lze i bez pytlíku.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 11.10.2019
            Autor: radka
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
            • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                   

              Tak jistě, čaj taky.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 11.10.2019
              Autor: bara2
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                     

                Čaj se nevaří:-))

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 11.10.2019
                Autor: Lanna
                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                       

                  Oni ti zlatokopové nevysvětlili, že se vaří!? a to se považují za ochránce starých evropských hodnot ...

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 13.10.2019
                  Autor: AV
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
              • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                     

                Jistě, brambory rovněž, ale to už jsme se od rýže dost vzdálily.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 11.10.2019
                Autor: radka
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                       

                  Brambory se též dají koupit v sáčku. Jako sáčkovaná rýže ;-). Vracím se k tématu

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 08.03.2022
                  Autor: zazvur
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                  • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                         

                    Proti gustu...
                    Já raději ty brambory skutečné.

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 08.03.2022
                    Autor: radka
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                   

              Takový štráchy. Rejže patří do mikrovlnky...

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 11.10.2019
              Autor: ronda
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                     

                S pytlíkem nebo bez :o)))

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 11.10.2019
                Autor: radka
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                       

                  naostro :-)

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 11.10.2019
                  Autor: ronda
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                 

            Ale tohle taky není špatný nápad. U nás se rýže vařila či spíš dusila jen ve vodě, ale hodila se do toho jedna malá cibule, do které se zapíchalo pár hřebíčků. Takže suroviny podobné - ale přímo na cibulce a na másle podusit, to vypadá na ještě jiný level.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 11.10.2019
            Autor: Ifča
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                   

              Na másle osmažit cibulku, na to nasypat rýži a nechat povrch uzavřít, pak zalít vřelou vodou na prst nad rýži, osolit, přihodit hřebíček a nechat pod poklicí na co nejmenší teplotu tak 20 minut, potom odstavit a nechat ještě dojít v teple (pod peřinou nebo v kameninovém hrnci, který drží teplo). Ideální na to byl široký kameninový kastrol s kameninovou poklicí postavený na kraji na klasickém sporáku na dřevo. Jsme ho měli na chalupě koupený v kunštátské dílně. Do dneška nepřežil, škoda, z toho byla rýže fakt nejlepší. V Brně jsme na plynovém sporáku měli takovou tu litinovou plotýnku a obyčejnej smaltovanej kastról, rozdíl byl. Rýže vodu natáhne do sebe a díky máslu a počátečnímu orestování se nelepí, ale dá se z ní udělat šufánkem kopeček, to je ta správná konzistence :-) Chuť zůstane v rýži. Já nevím, kde vzala maminka ten recept, jinak ji nedělala. Setkala jsem se s tím i jinde, tak to asi tak zvláštní příprava není. Jednou to tak dělala i nějaká paní v soutěi Prostřeno. Bezkonkurenčně vyhrála s rýží a hovězí roštěnkou, dělala to přesně jak máma. K hovězímu masu se šťávou je to nejlepší příloha. Taky ke kuřeti ji preferuji před bramborama.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 11.10.2019
              Autor: bara2
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                     

                Přílohovou rýži dělám přesně stejně. Dělávala ji tak už moje máma a babička.
                Kulatá rýže, třeba na italské rizoto se opravdu dusí.
                Osmahnu na másle cibulku, přidám rejži, promíchám (je možné také cvrnknout trochu bílého vína a nechat odpařit). Rýže se pak podlejvá postupně zeleninovým vývarem po troškách a mezi zalejváním se míchá. Do hotové se přidá máslo a parmazán. Rýže má pak krémovou konzistenci.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 11.10.2019
                Autor: Lanna
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                     

                Palec nahoru.

                Tímto způsobem připravujeme rýži - podle receptu rodičů - již 70 let. Hrníčkujeme, takže na hrníček rýže 1,5 hrnku vody - jinak vše stejně.
                Zkoušeli jsme ledacos, ale nad takto připravenou rýží není, důležité je to uzavření povrchu jednotlivých zrn, pak se krásně oddělují.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 11.10.2019
                Autor: vysočina
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

             

        Tak tohle zní taky dobře, s medem a ořechy... určitě vyzkouším při první příležitosti. Jen na tu rýži v sáčcích jsem už rezignoval a používám jedině sypanou - jednak si připravím porci přesně podle potřeby a nic nemusí zbýt, přesně poznám, kdy je rýže tak akorát vařená, což v sáčku člověk poznává těžko, nezápasím s horkým sáčkem abych vykuchal a vyprázdnil, ale jednoduše rýži zcedím mezírkou mezi kastrolem a poklicí a kdybych to chtěl brát do důsledku z toho eko-pohledu, jak to dnes frčí, tak si do jídla nevyvářím žádné plasty. I když kdo ví, co v té rýži z Tesca je za chemii (hnojiva, postřiky a pod)

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 11.10.2019
        Autor: JohnyB
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

               

          Tak jablka s ořechama nemají chybu. Vloni bylo hodně jablek a zavařila jsem do sklinek povidla (jen zasterilizovaná povařená jablka) a pak se do toho zamíchaly nadrcené ořechy (těch taky bylo loni dost), výborná svačinka to byla :-)

          Pytlíková rýže se vaří jednoduše a netřeba přitom přemýšlet. Já vařit rýži ve vodě neumím a ty pytlíky jsem kdysi z nouze používala. K masu to bylo takové bez chuti, ale s tím sladkým to vyzkouším. Jinak se dá vařit taky v rýžovaru (to dělá ségra), ale já su prostě konzervativní a dusím na másle a na cibulce...

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 11.10.2019
          Autor: bara2
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                 

            A ještě mám na rýži speciální grif: All in one s kuřetem v remosce. Peču hodinku v remosce kus syntetického ptáka, pak do šťávy hodím nakrájenou cibulku, nechám chvilku zapéct, nasypu rýži kolem ptáka, posolím, zaliju vodou tak akorát, aby pták vyčuhovatal a vody bylo akorát na rýži, přidám kousek másla, zavřu remosku a peču ještě 20 minut. Rýže se udělá, pták získá zlatavou kůrečku a na talíři k tomu stačí nakrájet nějakou zeleninku (okurek, rajče...) a jídlo je hotové. Zašpiněná je akorát miska od remosky a talíř.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 11.10.2019
            Autor: bara2
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                   

              Taky nezní špatně. Remosku sice nemám, ale předpokládám, že trouba, která má víc programů než satelitní televize by to mohla taky zvládnout :-D

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 11.10.2019
              Autor: JohnyB
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                     

                Tou troubou si nejsem jistá, já v troubě peču akorát bábovku, protože nemám formu do remosky a i kdybych měla, nelíbí se mi ten věncovitý tvar, mně se líbí vysoká štíhlá bábovka. Jinak mi přijde, že trouba moc vysušuje, a to mám elektriku, kdysi doma jsme měli plyn a to bylo ještě horší.
                Remoska je unikátní přístroj a pořiď si ji, nejlépe tu původní třeba z aukra, střední velikost je na vaření pro jednoho ideální, já si bez ní nedovedu vaření představit, v tom se nedá dobře neuvařit a nemusíš nic hlídat, půlhodinka sem tam to nezkazí, to je blbuvzdorný. A v té střední se dá udělat maso i pro více lidí a přílohu v tom případě uděláš na sporáku v hrnci :-)

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 11.10.2019
                Autor: bara2
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                       

                  V troubě se to dá rovněž. Babička slepici/kuře v rýži jinak nedělala.

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 11.10.2019
                  Autor: radka
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

           

      Na tohle jsem kdesi našla údajně gruzínský recept, se kterým mívám docela úspěchy.
      Když už se stejně musí čekat, než se uvaří rýže, tak mezitím na pánvi rozehřát máslo a med, do toho hodit ta jablka nakrájená na kostičky, trochu nechat změknout, přidat rozinky - a nakonec tu uvařenou rýži (lze použít i zbylou od včera, stejně se to nakonec prohřeje všechno dohromady).
      Nakonec ještě posypat ořechy... a kam se hrabe nákyp.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 11.10.2019
      Autor: Ifča
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

           

      Tohle se dá snadno realizovat i na cestě v ešusu. Skvělý námět.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 11.10.2019
      Autor: Brahma
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

           

      To my trošku připomíná " vaření" mé ženy v časech novomanželky :)
      Ovšem ta něco podobného klidně udělala i z kolínek :) prostě těstoviny na sladko, s tím co dům dal ...

      Obecně bych na rychlo cyklistickou večeři doporučil udělat těstoviny aglio olio , špagety, penne, fusili , kolínka , třeba kolínka z lidlu jsou za 4-5 minut, a ten zbytek nahoře do 12 minut " all dente", vodu předvařit v konvici....

      a mezitím si člověk pohraje s česnekem, papričkou, přihodí rajče a sýr stačí jen parmazán, ale myslím si, vzhledem k úvodnímu receptu klidně řeknu " jakýkoliv sýr".
      Nebo to připravit s pestem, s šunkou..

      Naši kluci si často po příchodu z tréninků sami dělají i těstoviny carbonara, stejně rychlé.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 11.10.2019
      Autor: újezďák
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

           

      Od neděle do dnes ve špitále piju hořký čaj. Jedenkrát jsem si dal sladký ... Fuj, už nikdy víc! Bílým cukrem slazené, jenže ten cukr s chemickým "ocasem" jak lavorovica.
      Tedy, bílým cukrem nesladím (když už, tak afinádou) a těch 20 či 30 let co mě zbývá už určitě nebudu ...

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 12.10.2019
      Autor: AV
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

             

        Sladit čaj je zbytečné, pro kvalitní čaj je to dokonce barbarství :) , na druhou stranu nevím, co tam u vás v nemocnici vydávají pod názvem sladký čaj, jestli to spíš není " rychločaj" :(

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 12.10.2019
        Autor: újezďák
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

         

    Máme tu dva hypersuper, Lídla a Penny. Letáky pro tento týden mě nenechaly chladnou a prostě jsem to musela využít, to se nedá odmítnout :-)
    Smetana v maxibalení 500 ml za čtyři pětky, vajíčka po dvou kačkách a sedmička vizoura (byť podřadného, ale to pro mé účely vůbec nevadí) za dvě stě, no nekup to!
    Tak jsem to navařila, dobré je to, asi budu muset jít koupit ještě jednu flašku a pixlu smetany, vajíček jsem vzala dost, budou potřeba do cukroví. Tahle baterie ale do Vánoc nevydrží a mohlo by se to zkazit. K pečení cukroví a ke kafíčku to bude ideální, pak udělám další :-)

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 28.11.2019
    Autor: bara2
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

           

      Vařený jsem nikdy nedělala a přijde mi to zbytečně složité.
      Mám osvědčený recept - na půl litru rumu dát 5 žloutků, 2 salka a 3 tatra mléka.
      Vše umixovat a nechat odležet.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 28.11.2019
      Autor: radka
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

             

        Já nemám ráda ten šmak kondenzovanýho mlíka. Proto ani nekupuji trvanlivá mléka, já to tam cítím. Přesně, smrdí to jak Tatra mlíko :-(

        A udělané ze smetany to má úplně jinou chuť, akorát se to prostě musí těch dvacet minut sterilizovat a rozvařit s cukrem. Zas si to člověk může osladit podle sebe, já mám ráda sladké, ale když to dělám pro ségru, tak tam dávám polovinu cukru, ona hubne... :-)

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 28.11.2019
        Autor: bara2
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

               

          Hubne, to je setrvalý stav?

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 28.11.2019
          Autor: Brahma
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                 

            Přijde mi, že jo. :-)

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 29.11.2019
            Autor: bara2
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                   

              Tak potom netřeba brát ohledy. Ušetřený cukr hladce dožene jinde.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 29.11.2019
              Autor: Brahma
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Co děláte s bílkama?

         

    V souvislosti s pečením cukroví se vytváří množství vaječných bílků. Dají se z toho dělat různé sladké tlamolepy, ale mi přijde, že sladkého je dost, takže hledám způsoby, jak bílky využít. Zatím používám dvě nesladké technologie:

    1) Rozkvedlám bílky do polívky. To jde, ale taky se to přejí

    2) Přidám bílky do salátu: Na pánvičce je usmažím na styl "volského oka", akorát teda to "oko" tam není. Pak bílkovou placku nožem na prkýnku nakrájím a zamíchám to do salátu místo vajíček uvařených natvrdo.

    Máte někdo ještě nějaké nápady co s tím?

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 12.12.2019
    Autor: bara2
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co děláte s bílkama?

           

      Já je dávám do sekaný.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 12.12.2019
      Autor: radka
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
  • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

         

    Tak se to má dělat, pro ty co chtějí zhubnout nekoukat https://www.youtube.com/watch?v=ncWdw9jR7jo

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 13.06.2020
    Autor: miro5
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

           

      Ekonomicka trempska cina s chlebem.

      Lunchenmeon zluta paprika cibule sojovka. Problemovy je ale v poslednich letech trefit nesragorovy lunchenmeon aby z toho nebyla jen husta kejda.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 21.07.2020
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

         

    Už je zase modro v lese,
    Honem sklidit co unese se,
    Nasbírám co poberu,
    Všechno to pak sežeru. :-)

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 22.07.2020
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

         

    Borůvky závidím :-)
    Tady mám akorát různé "špendlíky". První sklizeň myrobalánů už proběhla a jsou ve skleničkách :-) Mám tu dva oblíbené stromy/keře myrobalánů, jeden dozrává jako první z místních "spendlíků", ten druhý jako poslední.

    Letos je málo žlutých mirabelek, tak snad aspoň pár skleniček na vánoční cukroví někde po troškách posbírám. Je nasazených hodně ostružin, doufám, že letos uzrají, loni to nestihly.

    Budou švestky a hodně jablek, aspoň to, když meruňky na jihu zmrzly a moje višeň před barákem též.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 25.07.2020
    Autor: bara2
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

           

      Mně v údolí Vltavy nad Prahou pomrzly všechny špendlíky. Nemají vůbec plody :( Budu muset hledat jinde. Neviděl jste někdo špenlíky v okolí Prahy (v pohodlně dojezdové vzdálenosti kola) u nějaké méně frekventované komunikace?

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 25.07.2020
      Autor: Brahma
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

             

        To máš blbý, špendlíky jsou základ. Tady naštěstí zatím každej rok nějaký keř má plody. Akorát žlutejch je letos málo. Ale zase jsou švestky/kadlátky, který každý rok nebývají. Plno jablek hmotu jistí, loni jsem zkusila směs jablek se špendlíkama a mělo to úspěch, tak to letos udělám zas. Stejně tak ostružiny se špendlíkama jsou lepší, jak ostružiny samotné, srazí to trochu cukr a není to takový tlamolep.

        Jak udělám patřičný počet špendlíkovek na zimu, zasterilizuju si čistou špendlíkovou hmotu bez cukru a konzervantů na pozdější směsi. Letos jsou i nějaké hrušky, tak zkusím do hruškových povidel taky namíchat špendlíky, ony tu fádní chuť oživí.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 25.07.2020
        Autor: bara2
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

             

        Špendlíková alej je ze Satalic na Dehtáry.
        V západním Přípraží ale zrály špendlíky už před měsícem.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 25.07.2020
        Autor: radka
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
        • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

               

          Díky, zajedu se tam podívat.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 25.07.2020
          Autor: Brahma
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

           

      Žlutejch mirabelek je hafo, akorát nemaj žádnou chuť. Ale sladký celkem jsou...

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 25.07.2020
      Autor: Radler
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

             

        Já vím, že v Brně jsou, ale pro ně nepojedu. Tady v mrazové kotlině to letos nevyšlo, kvetly v blbou dobu.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 25.07.2020
        Autor: bara2
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

             

        Na chuť je dobrý to vařit s hřebíčkem a se skořicí. Pak má ta marmeláda takovej svařákovej nádech :-)
        Do některých dávám, do některých ne, ať je to různý. Ony i různý druhy špendlíků mají různou chuť i barvu, tak to není fádní.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 25.07.2020
        Autor: bara2
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

               

          Hm...možná zkusím, dík :-)

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 26.07.2020
          Autor: Radler
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

         

    Přinesla jsem si za ocas do kuchyně toto: ... Prý, když se to smíchá s okurkami, cibulí, oliváčem, solí, pepřem, je to chutné, rychlé asi ne, jednoduché možná ano. Tak nevím.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 04.11.2020
    Autor: Quatsch
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

           

      To je červená řepa nebo tuřín?!?
      I když červenou řepu jíst jen tak nasyrovo si neumím představit.
      Pečenou s oliváčem, cibulí, pepřem a solí ale ano :o)))

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 04.11.2020
      Autor: radka
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
      • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

             

        červená řepa
        dobré to bylo

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 04.11.2020
        Autor: Quatsch
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

               

          Tak s tou si rozhodně chybu neudělala.
          Já ji mám raději pečenou.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 04.11.2020
          Autor: radka
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

               

          Nedostižná pečená, na velmi tenko nakrájená, pokapaná oliváčem, posypaná bylinkami všeho druhu, se sýrem - přírodním kozím, ale může být jakýkoliv měkčí.
          Dělám z ní i polévku, taky moc dobrá.
          Jediné, co z ní nedělám, je klasická školní strouhaná v kompotovém nálevu.
          :-))

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 04.11.2020
          Autor: Lanna
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                 

            Já jsem jednou zkusila i bábovku.
            Řepu musím i nějakou zavařit, aby mi nezvadla, nakrájenou vroubkatým nožem, s křenem a fenyklem.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 04.11.2020
            Autor: Quatsch
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

         

    ..

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 06.05.2021
    Autor: miro5
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
  • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

         

    Dostala jsem od kamaráda krásný velký kus vrchní nohy losa. Rozhodla jsem se, že ho udělám jako rodinný oběd podle nějakého vskutku tradičního skandinávského recepisu. A tak jsem rozhodila sítě a oslovila své skandinávské přátelé, aby posílali recepty.
    Ale kdyby někdo z vás měl taky nápad, tak nepohrdnu.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 06.03.2022
    Autor: Lanna
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Na elektrokole po Olomoucku

01.06.2023
Hledám parťačku přiměřeného věku na vyjížďky elektrokolem po Olomoucku, Litovelské Pomoraví, Tovačov, Prostějovsko…

Hledám: Parťačka na kolo, hory, cestování, poznává

31.05.2023
Ahojky, hledám parťačku, kamarádku na cyklovýlety, cyklozájezdy, poznávaní jak okolí, tak cizích zemí, tůry či…

Hledám: Praha Rumburk

25.05.2023
Je-li počasí, snažím se o víkendu absolvovat cestu z Prahy do Rumburku na silničním kole. Jezdí-li někdo po této…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

234 cyklistů (14 přihlášených)

Bikepacking španělsky 6.část: Z Andalusie přes Extremaduru do Castilla y León

Ronda s ikonickým mostem přes hluboký kaňon, poutnické El Rocío, kde sa naše kola topí v písku, nádherná…
Kristina | 29.05.2023

Stezka středozemím

Inspirací pro letošní trasu byly knížky Jana Hocka o dálkových trasách v ČR (na internetu www.viaczechia.cz).…
Aar | 19.05.2023

Norsko 2022 – S děravou botou Hardangerviddou

Náhorní plošina Hardangervidda není pouze norská, nýbrž s největší určitostí i evropská nejrozsáhlejší horská…
šíp | 30.03.2023