reklama

Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

Vaříme dál!

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 09.10.2019
Autor: radka
  • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

         

    Momentálně nevařím, ale nabízím přebytek koření. Na zahradě se mi letos nějak rozrostl bobkový list - nemá někdo zájem?!?
    Je aromatičtější než ten kupovaný a zatím je stále na zahradě.

    Musím keřík letos ostříhat a rodina už je přezásobena, takže by to šlo jinak na kompost.

    Pokud by někdo chtěl, písněte mi do obálky.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 09.10.2019
    Autor: radka
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

           

      Nabídni pletení věnců na hlavu Českému olympijskému výboru. Jen jestli máš dost dlouhé šlahouny.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 10.10.2019
      Autor: Brahma
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
    • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

           

      Myslím, že věnovat vavřínový věnec panu J- číslo by bylo speciálně od tebe moc pěkné gesto. Kdo jiný už by ho měl taky nosit.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 10.10.2019
      Autor: OVG
      Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
      • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

             

        Gesto hezké, ale nosím svatozář, přilba, čepice ba i hloupá kšiltovka vadí, co s věncem...

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 10.10.2019
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: +8 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
        • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

               

          No jo to mě nenapadlo, ego může být i nadpozemské, promiň božská svátosti.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 11.10.2019
          Autor: OVG
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
        • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

               

          Hele nehraj si na boha, dnes jednoho takového vystavují na Žofíně a procesí k němu se táhne až na Smíchov.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 11.10.2019
          Autor: Brahma
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
          • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                 

            Třeba si myslí, že ho taky budou jednou vystavovat na Žofíně.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 11.10.2019
            Autor: OVG
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
            • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                   

              Ono je o co stát?

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 11.10.2019
              Autor: Brahma
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
  • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

         

    Stačí správnej nožík :-)

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 10.10.2019
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
    • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

           

      To vaří cyklisté? Spíš to žere jeden cyklista :D

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 10.10.2019
      Autor: Brahma
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -6
    • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

           

      V Litvě ústřice?!?

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 11.10.2019
      Autor: radka
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

             

        Proč ne ?
        Baltské ústřicové farmy jsou docela známé už je tam víc než 10 megafarem, 4 jsou ve Švédsku a jedna je dokonce ve Finsku a Polsku, v Pobaltí jsou 2 , Dánsku s tím začali už před 50 roky :)

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 11.10.2019
        Autor: újezďák
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

               

          Nějak si v tom výčtu zapomněl na tu Litvu :o)))
          Stále dávají přednost spíš boršči (a jiným jídlům z řepy a brambor). A když Rusko, tak bych si nabrousila tak akorát lžíci na kaviár.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 12.10.2019
          Autor: radka
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                 

            Tak když podle tebe Litva nepatří do Pobaltí a dávají něčemu přednost, tak to znamená, že si tam člověk nemá dávat ústřice :)
            Navíc jsem psal o velkofarmách, drobnějších chovů je tam a v sousedních zemích víc.
            Litva je čistý exportér mořských plodů a ryb a výrobků z nich, proto asi jedí řepu a brambory :)

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 12.10.2019
            Autor: újezďák
            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                   

              Jak ja ji nepocitam. Ja ti naopak rikam, ze jsi ji v tom svem vyctu neuvedl!

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 12.10.2019
              Autor: radka
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
              • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                     

                Takže nepočítáš, moc díky za kontrolní hlášení a oznámení o řepě a erteplích :)
                Mimochodem jedna litevská firma je nadnárodní moloch v rybářství a mořském průmyslu, vykřičník k tomu nedám, nemám tu potřebu :D

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 12.10.2019
                Autor: újezďák
                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                       

                  Nějak nechápu, proč pořád překrucuješ to, co jsem napsala. Ale jestli se ti uleví, tak si klidně posluž.

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 13.10.2019
                  Autor: radka
                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
          • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                 

            Litva není Rusko... Ono si tedy Rusko myslí, že ano, ale Litevci s tím dost zásadně nesouhlasej.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 12.10.2019
            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
            • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                   

              Říkala sem si, kdo mi to otluče o hlavu :o)))

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 13.10.2019
              Autor: radka
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
  • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

         

    Mám jeden takový "recept" - vlastní vynález - za který by mě opravdový kuchař asi zmlátil paličkou do bezvědomí, ale když přijede vyhladovělý a unavený cyklista po celodenní práci a pozdní vyjížďce domů a zoufale touží po něčem teplém a energeticky hodnotném do žaludku, jenomže žádná večeře na něj nečeká a na dlouhé vyvařovaní není čas, vezme zavděk i "Falešným nákypem". Stačí uvařit hrst a půl rýže, přidat nakrájené jablko nebo jakékoliv jiné ovoce dle chuti, 1 - 2 lžíce marmelády, trochu cukru, trochu skořice, všechno to promíchat a... dobrou chuť ;-)

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 11.10.2019
    Autor: JohnyB
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

           

      To musím co nejdřív vyzkoušet. Mám plný regál různých špendlíkovek a se skořicí a cukrem to může být bašta. Zatím spotřebu marmelád řeším palačinkama dělanejma na třech pánvích, vyšší počet pánví značně urychluje celkovou dobu "vaření". Pro toto se budou vhodné pytlíky s rýží, co se hodí vařit do vody :-)

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 11.10.2019
      Autor: bara2
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

             

        Rýže se snad háže vařit do vody i bez pytlíku, ne?!? Teda já ji aspoň jinak nevařím :o)))

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 11.10.2019
        Autor: radka
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
        • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

               

          No, tak rýže se dá upravovat různě. U nás se vždycky dělala na cibulce a na másle, zalila vodou, dva hřebíčky do toho a sůl, nechala se dusit na velmi mírném ohni a pak třeba ještě odležet v duchnách. Jinou si k masu ani nedovedu představit a dost těžko by se jedla hůlkama.
          Vařená ve vodě je zase jiný druh přípravy. Někdo preferuje spíš vařenou, někdo dušenou ... Nasladko mi přijde ta vařená vhodnější, ona se víc lepí a jako "nákyp" si to dovedu docela dobře představit.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 11.10.2019
          Autor: bara2
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                 

            Že se rýže lepí není dáno způsobem přípravy - vařením, ale druhem rýže. Klasická asijská surová střednězrnná se prostě lepí, tak se jí říká lepkavá a pod tím názvem se také kupuje.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 11.10.2019
            Autor: Lanna
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                   

              Ano, jsou různé druhy rýže. Ale z jednoho druhu uděláš sypkou či lepivou hmotu též. Aspoň já to teda umím z té parboloidní :-)
              Nejsem si jistá, jestli z té kulaté uděláš sypkou, to nevím, já ju nepoužívám a ani nikdy nezkoušela, bo lepivou nemám ráda.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 11.10.2019
              Autor: bara2
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                 

            To jistě, ale řeč byla o prostém vaření a to lze i bez pytlíku.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 11.10.2019
            Autor: radka
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                   

              Tak jistě, čaj taky.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 11.10.2019
              Autor: bara2
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                     

                Čaj se nevaří:-))

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 11.10.2019
                Autor: Lanna
                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                       

                  Oni ti zlatokopové nevysvětlili, že se vaří!? a to se považují za ochránce starých evropských hodnot ...

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 13.10.2019
                  Autor: AV
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
              • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                     

                Jistě, brambory rovněž, ale to už jsme se od rýže dost vzdálily.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 11.10.2019
                Autor: radka
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                   

              Takový štráchy. Rejže patří do mikrovlnky...

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 11.10.2019
              Autor: ronda
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                     

                S pytlíkem nebo bez :o)))

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 11.10.2019
                Autor: radka
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                       

                  naostro :-)

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 11.10.2019
                  Autor: ronda
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                 

            Ale tohle taky není špatný nápad. U nás se rýže vařila či spíš dusila jen ve vodě, ale hodila se do toho jedna malá cibule, do které se zapíchalo pár hřebíčků. Takže suroviny podobné - ale přímo na cibulce a na másle podusit, to vypadá na ještě jiný level.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 11.10.2019
            Autor: Ifča
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                   

              Na másle osmažit cibulku, na to nasypat rýži a nechat povrch uzavřít, pak zalít vřelou vodou na prst nad rýži, osolit, přihodit hřebíček a nechat pod poklicí na co nejmenší teplotu tak 20 minut, potom odstavit a nechat ještě dojít v teple (pod peřinou nebo v kameninovém hrnci, který drží teplo). Ideální na to byl široký kameninový kastrol s kameninovou poklicí postavený na kraji na klasickém sporáku na dřevo. Jsme ho měli na chalupě koupený v kunštátské dílně. Do dneška nepřežil, škoda, z toho byla rýže fakt nejlepší. V Brně jsme na plynovém sporáku měli takovou tu litinovou plotýnku a obyčejnej smaltovanej kastról, rozdíl byl. Rýže vodu natáhne do sebe a díky máslu a počátečnímu orestování se nelepí, ale dá se z ní udělat šufánkem kopeček, to je ta správná konzistence :-) Chuť zůstane v rýži. Já nevím, kde vzala maminka ten recept, jinak ji nedělala. Setkala jsem se s tím i jinde, tak to asi tak zvláštní příprava není. Jednou to tak dělala i nějaká paní v soutěi Prostřeno. Bezkonkurenčně vyhrála s rýží a hovězí roštěnkou, dělala to přesně jak máma. K hovězímu masu se šťávou je to nejlepší příloha. Taky ke kuřeti ji preferuji před bramborama.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 11.10.2019
              Autor: bara2
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                     

                Přílohovou rýži dělám přesně stejně. Dělávala ji tak už moje máma a babička.
                Kulatá rýže, třeba na italské rizoto se opravdu dusí.
                Osmahnu na másle cibulku, přidám rejži, promíchám (je možné také cvrnknout trochu bílého vína a nechat odpařit). Rýže se pak podlejvá postupně zeleninovým vývarem po troškách a mezi zalejváním se míchá. Do hotové se přidá máslo a parmazán. Rýže má pak krémovou konzistenci.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 11.10.2019
                Autor: Lanna
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                     

                Palec nahoru.

                Tímto způsobem připravujeme rýži - podle receptu rodičů - již 70 let. Hrníčkujeme, takže na hrníček rýže 1,5 hrnku vody - jinak vše stejně.
                Zkoušeli jsme ledacos, ale nad takto připravenou rýží není, důležité je to uzavření povrchu jednotlivých zrn, pak se krásně oddělují.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 11.10.2019
                Autor: vysočina
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

             

        Tak tohle zní taky dobře, s medem a ořechy... určitě vyzkouším při první příležitosti. Jen na tu rýži v sáčcích jsem už rezignoval a používám jedině sypanou - jednak si připravím porci přesně podle potřeby a nic nemusí zbýt, přesně poznám, kdy je rýže tak akorát vařená, což v sáčku člověk poznává těžko, nezápasím s horkým sáčkem abych vykuchal a vyprázdnil, ale jednoduše rýži zcedím mezírkou mezi kastrolem a poklicí a kdybych to chtěl brát do důsledku z toho eko-pohledu, jak to dnes frčí, tak si do jídla nevyvářím žádné plasty. I když kdo ví, co v té rýži z Tesca je za chemii (hnojiva, postřiky a pod)

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 11.10.2019
        Autor: JohnyB
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

               

          Tak jablka s ořechama nemají chybu. Vloni bylo hodně jablek a zavařila jsem do sklinek povidla (jen zasterilizovaná povařená jablka) a pak se do toho zamíchaly nadrcené ořechy (těch taky bylo loni dost), výborná svačinka to byla :-)

          Pytlíková rýže se vaří jednoduše a netřeba přitom přemýšlet. Já vařit rýži ve vodě neumím a ty pytlíky jsem kdysi z nouze používala. K masu to bylo takové bez chuti, ale s tím sladkým to vyzkouším. Jinak se dá vařit taky v rýžovaru (to dělá ségra), ale já su prostě konzervativní a dusím na másle a na cibulce...

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 11.10.2019
          Autor: bara2
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                 

            A ještě mám na rýži speciální grif: All in one s kuřetem v remosce. Peču hodinku v remosce kus syntetického ptáka, pak do šťávy hodím nakrájenou cibulku, nechám chvilku zapéct, nasypu rýži kolem ptáka, posolím, zaliju vodou tak akorát, aby pták vyčuhovatal a vody bylo akorát na rýži, přidám kousek másla, zavřu remosku a peču ještě 20 minut. Rýže se udělá, pták získá zlatavou kůrečku a na talíři k tomu stačí nakrájet nějakou zeleninku (okurek, rajče...) a jídlo je hotové. Zašpiněná je akorát miska od remosky a talíř.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 11.10.2019
            Autor: bara2
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                   

              Taky nezní špatně. Remosku sice nemám, ale předpokládám, že trouba, která má víc programů než satelitní televize by to mohla taky zvládnout :-D

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 11.10.2019
              Autor: JohnyB
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                     

                Tou troubou si nejsem jistá, já v troubě peču akorát bábovku, protože nemám formu do remosky a i kdybych měla, nelíbí se mi ten věncovitý tvar, mně se líbí vysoká štíhlá bábovka. Jinak mi přijde, že trouba moc vysušuje, a to mám elektriku, kdysi doma jsme měli plyn a to bylo ještě horší.
                Remoska je unikátní přístroj a pořiď si ji, nejlépe tu původní třeba z aukra, střední velikost je na vaření pro jednoho ideální, já si bez ní nedovedu vaření představit, v tom se nedá dobře neuvařit a nemusíš nic hlídat, půlhodinka sem tam to nezkazí, to je blbuvzdorný. A v té střední se dá udělat maso i pro více lidí a přílohu v tom případě uděláš na sporáku v hrnci :-)

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 11.10.2019
                Autor: bara2
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                       

                  V troubě se to dá rovněž. Babička slepici/kuře v rýži jinak nedělala.

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 11.10.2019
                  Autor: radka
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

           

      Na tohle jsem kdesi našla údajně gruzínský recept, se kterým mívám docela úspěchy.
      Když už se stejně musí čekat, než se uvaří rýže, tak mezitím na pánvi rozehřát máslo a med, do toho hodit ta jablka nakrájená na kostičky, trochu nechat změknout, přidat rozinky - a nakonec tu uvařenou rýži (lze použít i zbylou od včera, stejně se to nakonec prohřeje všechno dohromady).
      Nakonec ještě posypat ořechy... a kam se hrabe nákyp.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 11.10.2019
      Autor: Ifča
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

           

      Tohle se dá snadno realizovat i na cestě v ešusu. Skvělý námět.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 11.10.2019
      Autor: Brahma
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

           

      To my trošku připomíná " vaření" mé ženy v časech novomanželky :)
      Ovšem ta něco podobného klidně udělala i z kolínek :) prostě těstoviny na sladko, s tím co dům dal ...

      Obecně bych na rychlo cyklistickou večeři doporučil udělat těstoviny aglio olio , špagety, penne, fusili , kolínka , třeba kolínka z lidlu jsou za 4-5 minut, a ten zbytek nahoře do 12 minut " all dente", vodu předvařit v konvici....

      a mezitím si člověk pohraje s česnekem, papričkou, přihodí rajče a sýr stačí jen parmazán, ale myslím si, vzhledem k úvodnímu receptu klidně řeknu " jakýkoliv sýr".
      Nebo to připravit s pestem, s šunkou..

      Naši kluci si často po příchodu z tréninků sami dělají i těstoviny carbonara, stejně rychlé.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 11.10.2019
      Autor: újezďák
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

           

      Od neděle do dnes ve špitále piju hořký čaj. Jedenkrát jsem si dal sladký ... Fuj, už nikdy víc! Bílým cukrem slazené, jenže ten cukr s chemickým "ocasem" jak lavorovica.
      Tedy, bílým cukrem nesladím (když už, tak afinádou) a těch 20 či 30 let co mě zbývá už určitě nebudu ...

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 12.10.2019
      Autor: AV
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

             

        Sladit čaj je zbytečné, pro kvalitní čaj je to dokonce barbarství :) , na druhou stranu nevím, co tam u vás v nemocnici vydávají pod názvem sladký čaj, jestli to spíš není " rychločaj" :(

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 12.10.2019
        Autor: újezďák
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

         

    Máme tu dva hypersuper, Lídla a Penny. Letáky pro tento týden mě nenechaly chladnou a prostě jsem to musela využít, to se nedá odmítnout :-)
    Smetana v maxibalení 500 ml za čtyři pětky, vajíčka po dvou kačkách a sedmička vizoura (byť podřadného, ale to pro mé účely vůbec nevadí) za dvě stě, no nekup to!
    Tak jsem to navařila, dobré je to, asi budu muset jít koupit ještě jednu flašku a pixlu smetany, vajíček jsem vzala dost, budou potřeba do cukroví. Tahle baterie ale do Vánoc nevydrží a mohlo by se to zkazit. K pečení cukroví a ke kafíčku to bude ideální, pak udělám další :-)

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 28.11.2019
    Autor: bara2
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

           

      Vařený jsem nikdy nedělala a přijde mi to zbytečně složité.
      Mám osvědčený recept - na půl litru rumu dát 5 žloutků, 2 salka a 3 tatra mléka.
      Vše umixovat a nechat odležet.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 28.11.2019
      Autor: radka
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

             

        Já nemám ráda ten šmak kondenzovanýho mlíka. Proto ani nekupuji trvanlivá mléka, já to tam cítím. Přesně, smrdí to jak Tatra mlíko :-(

        A udělané ze smetany to má úplně jinou chuť, akorát se to prostě musí těch dvacet minut sterilizovat a rozvařit s cukrem. Zas si to člověk může osladit podle sebe, já mám ráda sladké, ale když to dělám pro ségru, tak tam dávám polovinu cukru, ona hubne... :-)

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 28.11.2019
        Autor: bara2
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

               

          Hubne, to je setrvalý stav?

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 28.11.2019
          Autor: Brahma
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                 

            Přijde mi, že jo. :-)

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 29.11.2019
            Autor: bara2
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Cyklisté vaří chutně, rychle, jednoduše 5.

                   

              Tak potom netřeba brát ohledy. Ušetřený cukr hladce dožene jinde.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 29.11.2019
              Autor: Brahma
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Heldám partačku na kolo nebo lyže a možná i víc...

včera
Hledám parťačku na kolo nebo lyže a možná časem i víc....ideální věk 30 - 40. Praha a okolí směrem na jih :-) je…

Hledám: Na kole s dětmi

02.12.2019
Ahoj, máme dva skvělé kluky /8 a 10let/ a rádi jezdíme na kole. Kluci by uvítaly nějaké parťáky či parťačky na…

Hledám: Nezadaného muže na kolo

28.11.2019
Tuhle neděli 1.12. na kolo. Ideálně s nezadaným mužem od 173cm výš, přiměřeného věku. Praha a okolí. Radka 42 let,…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

172 cyklistů (4 přihlášení)

Expedice Česká Kanada 118

Sakra, proč vlastně jedeme po ose, když nás předjíždí vlak? Napadlo mě, před Ždírcem, když se okolo nás po…
Stanley58 | 08.10.2019

Být králem na cestě ... 6. NDR

Budou to už dva měsíce, a stále jsem nedopsal své vyprávění o poslední části cesty.Nedokážu, jako třeba Peggy…
Jindra8526 | 04.10.2019

Známé i neznámé vrcholy Klatovska 4 - Koráb, Doubrava

Panuje horké letní odpoledne, potí se mi záda v autě, potí se silnice pod autem a určitě se pěkně opotil i…
JohnyB | 18.09.2019