reklama

Kazeta na Mi5

Koupil jsem si kazetu Shimano 7st 12-32 a chtěl ji vyměnit za stávající 7st 14-28 na elektrokole EasyBike Mi5 (najeto již 8500 km). Půjčil jsem si stahovák + "bič", ale po demontáži zadního kola jsem byl překvapený, protože kazeta byla utažená nějakou plochou maticí s dvěma protilehlými otvory. Jak se jmenuje klíč k jejímu vytočení?
Bude možné novou kazetu fixovat maticí dodanou s novou kazetou nebo použít tu stávající? Kolo jsem namontoval zpět a s výměnou budu čekat na něčí odpověď.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 13.08.2019
Autor: tomis271
  • Re: Kazeta na Mi5

Máš tam šroubovací sedmikolečko, kazeta nejde použít.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: xtonda
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Tak to jsem si "naběh" a zakoupenou kazetu někomu nabídnu.
      Existuje nějaký výběr v kategorii "šroubovacíh" sedmikoleček?

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Zkus se zeptat v prodejně, kdes to kupoval. Slušnej prodejce ti nepoužité vymění za to správné. A jestli má i servis, vem tam sebou zadní kolo, ať ti to rovnou vymění. Ta matice s dvěma dírama se nepovoluje, vyběhlo by na tebe milion kuliček. Bere se to obvykle za výstupky na těle vícekolečka u vnitřního průměru té matice s dírama. Je na to stahovák.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Autor: ronda

Bohužel výběr moc není Shimano buď 14-28 co tam máš nebo 14-34, ale tam je zas celkem brutální skok 24 - 34 mezi posledním a předposledním pastorkem. SunRace má i varianty začínající 13 a 14-34 má rozumnější stupňování, záleží co potřebuješ.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Autor: xtonda

Dík za všechny poskytnuté informace. Už jsem se na kategorii "šroubovacích" koleček díval.
          Vyhovovala by mi kazeta SunRace 14-34. V blízkém okolí jsou tři cyklo-prodejny se servisem, snad se na záměně + montáži nějak dohodneme.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 14.08.2019

http://www.elektrokola-dh.cz/cyklo...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 14.08.2019
    Autor: viza1
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Na elektrokole po Olomoucku

01.06.2023
Hledám parťačku přiměřeného věku na vyjížďky elektrokolem po Olomoucku, Litovelské Pomoraví, Tovačov, Prostějovsko…

Hledám: Parťačka na kolo, hory, cestování, poznává

31.05.2023
Ahojky, hledám parťačku, kamarádku na cyklovýlety, cyklozájezdy, poznávaní jak okolí, tak cizích zemí, tůry či…

Hledám: Praha Rumburk

25.05.2023
Je-li počasí, snažím se o víkendu absolvovat cestu z Prahy do Rumburku na silničním kole. Jezdí-li někdo po této…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

220 cyklistů (9 přihlášených)

Pár dní na Tour de Baltic

Nezbytný úvod Už nevím přesně jak to začalo, ale podle korespondence jsem někdy na začátku roku 2023 zjistil,…
petrp | včera

RUNDREISE 2023: De - BeNeLux - Fr

Oblast, kam bychom se mohli jet letos projet, navrhl manžel. Co tam, to už mi neřekl. Plánování jsem nechala…
Quatsch | 08.06.2023

Bikepacking španělsky 6.část: Z Andalusie přes Extremaduru do Castilla y León

Ronda s ikonickým mostem přes hluboký kaňon, poutnické El Rocío, kde sa naše kola topí v písku, nádherná…
Kristina | 29.05.2023